💪"Игри на волята: България" - Тема 4 /22.09. - 29.09.2019/

• 30 109
  • 882
  •   1
Отговори
# 810
Мине се не мине и използват някое дете с популистки цели. Това си е някаква тактика от страна на ООН и УНИЦЕФ. Няма лошо, просто наистина изглежда ужасно популистко, а детето е като оръжие за политически игри.
Като гледам Грета и все ми идва на ум поговорката :  "Пътят към ада е осеян с добри намерения".

Добри е класически пример за ментална ригидност. Такива хора и на черното ще кажат бяло, защото са убедени, че е точно такова.. изключително трудно се общува с такива хора

# 811
  • София
Снощи се замислих и дали шефката на школото не е жена.... Mr. Green

Мъж е, уви.  Laughing
Но ми е много любопитно какво ли си мислят колежките му за всичките тези обидни думи, които хвърли в ефир.  Rolling Eyes

Иначе се припокриваме почти както винаги и няма какво да добавя. Simple Smile

# 812
Марешка ми е много гнусна, както външно, така и като човек. Не знам какво толкова харесвате на косата й - зле боядисана и проскубана пирга, която  изглежда обратното на добре поддържана. Sick

# 813
  • София
newsm78 Изобщо не се бях замисляла за подобен вариант, но ако е така, то не е ли поне....неморално да го допуснат да участва?
Че това кога е спирало Тупарев? На него второто му име е неморален. През годините в предаванията му сме гледали толкова хора, за които на четвърти километър е трябвало да се самосезират веднага, че не мога да им хвана бройката.  Crazy

# 814
Косата й изглежда чиста. И освен това не е на фитили - по принцип повечето екстеншъни изглеждат много фалшиво, нейната не е такава. Може да е истинска. Това, че са й израсли корените, не е нещо особено - оставаше и да се боядисват на тоя плаж.

Добри на кое черно е казал бяло?

# 815
Като цяло е човек, който не приема чуждо мнение. И дори да не е прав никога не би го признал. Не съм казала, че е казвал на черното бяло, но е склонен да го направи, за да отстои себе си.
Именно в това се корени менталната ригидност. Неприемане на чуждото мнение, дори то да е правилно. Той не позволява човек да се аргументира и трудно се води диалог с такъв човек.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 14:51 от BaDBluEeYeS

# 816
Той е прав за замърсяването. Но наистина не знае как да се държи сред хора, което е странно. Да не живее в някое изолирано село?..

# 817
  • Другата България
Той е прав за замърсяването. Но наистина не знае как да се държи сред хора, което е странно. Да не живее в някое изолирано село?..
Карнобат.

# 818
Много е възможно да живее в комуна.
На мен ми е интересно как поддържа тази физика? След като е веган, а и върл противник на всичко, което не био мио..едва ли взема химия..да се зоби.

# 819
Питаше някой по-горе в мненията, откъде Илиян знае, че Пламен мие чиниите, при почване на скандал?:
Когато е излязъл, е гледал шоуто. Нали ги снимат предварително.
Марешка, ми  изглеждаше искрена, като спомена, че сега, като са обединени жените, иска да им каже, какво е говорила против тях, за да няма тайни. Сбърка, аз бих се досетила, че това ще развали обединението.
По-добре, да си беше мълчала, а ако случайно се разбере, да каже"Да, аз говорих против теб, това и това."
Това, което направиха Гастонови - нямам думи! А и да не дадат, поне на Добрин...!!! Отвратително!!!
Искрено се надявам, собственикът на фирмата, да гледа!
Защото(ако и дано, той не е като нея!), ако наистина, както казаха в студиото, тя е пренесла правилата по, които работи в  играта,
Това означава, че от бонусите, на тая фирма,
които са общи за служителите, се Облагодетелства - Само Тя! Служителите ще са прецакани! Ако аз съм шеф на фирмата и не съм в далаверите с нея, след това, което видях, Бих, Я Уволнила Моментално!!!

# 820
На мен ми е интересно как поддържа тази физика? След като е веган, а и върл противник на всичко, което не био мио..едва ли взема химия..да се зоби.
Не изглежда сътворена с химия тая физика. Той е едър и тежък, мощен като чобанин. Има телосложението на Дан Колов. Цяло чудо е как го премята с лекота това мощно туловище!
Колкото до поведението му, не си падам по поставянето на диагнози ей така по снимка, обаче има класически проявления...
Скрит текст:
Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси. То се отличава от други разстройства от аутистичния спектър по относителното запазване на езиковото и познавателно развитие. Макар и да не са задължителни за диагнозата, често се наблюдават също слаба двигателна координация и нетипична употреба на езика. За хората, имащи синдром на Аспергер, често е типичен силен, почти маниакален интерес към дадена област, докато при необичайни за тях дейности може да имат трудности. Често поради усамотение такива хора може да преживеят депресивни състояния, които може да окажат влияние на имунната система. Състоянието Аспергер е познато още като „синдром на малкия професор“, защото въпреки негативите тези хора са по-интелигентни от останалите в дадена област. Те трудно създават и поддържат приятелства, защото най-често са вманиачени в своите интереси, говорят само за тях. Възможно е поведението им да бъде неловко и социално неприемливо. Друга характерна особеност е, че хората с Аспергер трудно фокусират вниманието си.
И в интерес на истината, познавам няколко вегани - ни един от тах не е слаб, да не говорим за кльощав! Единия даже е инструктор по йога, доста известен.

# 821
Този синдром започна да се обсъжда навсякъде заради Грета. Не смятам, че всеки, който е затворен, задължително трябва да има някакъв синдром. Всичко описано като обяснение на синдрома, ми изглежда като нормално поведение - всички хора, които познавам, се интересуват от някои области повече, отколкото от други и всички (ВСИЧКИ) са изпадали в депресивно състояние. Има ли някой тук, който никога в живота си не се е чувствал депресиран?

# 822
Казах, че не поставям диагноза. Само цитирах какво представлява синдрома. При Грета е факт, не я определям аз с тази диагноза. Освен това аутизмът е състояние, доколкото знам, не заболяване, та "диагноза" не ми е много на място, но не знам по какъв друг начин да го спомена.

# 823
Не съм споменавала диагнози, за мен този синдром е нищо (някой измислен учен е искал да стане по-значим и си го е съчинил) - както написах, повечето хора проявяват описаните признаци. По-скоро изключение са тези, които се съсредоточават лесно във всеки един момент, интересуват се от всичко по равно и винаги са в приповдигнато настроение.

Що се отнася до аутизма - добре, не е болест, а специфично поведение. Но как може да се сравни човек с аутизъм, който не може (или не желае, все едно) да говори и има нужда от личен асистент, за да оцелее, с такъв, който уж също има аутизъм, но работи, има семейство и общува относително нормално? "Има нещо гнило в Дания"...

# 824
  • 221B Baker Street
Карнобат.
Е, не сме изолирано село Карнобат, ще ме прощавате... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт