Херпес

• 54 781
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На ММ и на малкия ми син  им излизат по устните поне 5 пъти по-често, отколкото на мен, а те  много рядко боледуват от настинки, при тях избива или от слънцето, или от стрес. Но аз съм единствената, която "постигна" херпес зостер (по корема).

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 07:53 от Sharky*

# 241
Здравейте! Нова съм тук и се надявам да срещна разбиране и подкрепа!
Мъчи ме нещо-в областта на дупето(около една специфична част), имам две по две пъпчици, които леко сълзят. Получиха се онзи ден, напипах ги съвсем случайно, не съм имала болки, сърбеж, парене. Много сте притесних да не е херпес, защото преди няколко дни имах общо неразположение(което може да е свързано и с пролетна умора или алергия).
Посетих двама гинеколози-категорично отхвърлиха, защото изобщо не приличало и т.н. Не ми назначиха изследвания. Казаха че понякога при протъркване се получава, а когато се ,,разчовърка”, се получават още. Изписаха ми зинерит, който обаче вече не се предлага и сега не знам каква алетрнатива да взема или да мажа с добрия Судокрем?
Според Вас дали не са сбъркали в преценката си, не спирам да го мисля...С този партньор съм вече 4-ри месеца и досега не съм имала оплаквания.
Много ме е страх.

# 242
На мене ми излиза преди и/или след менструален цикъл. Много ме тревожи нещо от 1 седмица. Пера си бельото със сапун, отделен в отделна сапунерка. Преди 1 седмица без да исках сгреших сапунерките и си измих цялото тяло с този сапун, който си пера бельото. Двете сапунерки седят една до друга в шкафа в банята. Бях се ядосала и се е разсеех. Не обърнах внимание кой цвят сапунерка взимам. Чак накрая на къпането видях каква глупост направих. Но винаги преди пране си търкам бельото с доста топла вода и после натърквам със сапун. После мия сапунерката с гореща вода и сапунът го търкам с много топла вода. После заедно със сапуна в сапунерката ги изплаквам с гореща вода няколко пъти. Много се тревожа. Каква глупост направих. Постоянно си оглеждам тялото при всеки сърбеж. AngryDisappointed

# 243
В момента, в който си прала бельото си имала ли си активен херпес?
Иначе изобщо не е добра идея да си переш бельото така, ако имаш херпес и някоя малка рана на ръката ще ти стане весело. А и за да "умре" на херпесът му трябват поне 60 градуса. Най-добре си го събирай отделно няколко дни и след това го пусни в пералнята на висок градус, за по-сигурно на 90 и след това почисти пералнята. Това ако е памучно бельо.

# 244
Иначе изобщо не е добра идея да си переш бельото така, ако имаш херпес и някоя малка рана на ръката ще ти стане весело. А и за да "умре" на херпесът му трябват поне 60 градуса. Най-добре си го събирай отделно няколко дни и след това го пусни в пералнята на висок градус, аз си пера моето на 90 градуса и след това почиствам пералнята.

Да, имах активен херпес. Sad Не пера с пералнята бельото, защото да не заразя другите членове в семейството ми.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 19:13 от Jennifer_w

# 245
Еми тогава ще почакаш и ще видиш. И инкубационният период е обикновенно една седмица. Щом до сега не е излязъл може би ще ти се размине. Но помисли върху прането на бельото за да избегнеш риск за напред. Аз и без генитален херпес си пера бельото на 90 градуса, а какво остава ако имах.

# 246
Аз пера на 60, но суша на 90. Н детето ми дрехите вече са два номера по малки.

# 247
Иначе изобщо не е добра идея да си переш бельото така, ако имаш херпес и някоя малка рана на ръката ще ти стане весело. А и за да "умре" на херпесът му трябват поне 60 градуса. Най-добре си го събирай отделно няколко дни и след това го пусни в пералнята на висок градус, аз си пера моето на 90 градуса и след това почиствам пералнята.

Да, имах активен херпес. Sad Не пера с пералнята бельото, защото да не заразя другите членове в семейството ми.

Няма да заразите никой не се притеснявайте !!!Пране на 90 гр също е излишно научете се да живеете с него така ще е по добре за вас.Колко повече се вглеждаге и го мислите ще разберете в един момент че е било излишно хабенето на нерви.Казвам го защото 21 г го имам и то само аз до този момент никой не съм заразила !!Най важно е спокойствието😊

# 248
Стига с тая мантра, че няма да заразят никого, че вече стана досадно. Нали все някой нас ни е заразил. Това, че около теб хората са със силна имунна система и не са имали прояви, не значи, че при всички е така.

# 249
Аз не мога да свикна с този херпес да живея. Не мога да се примиря. Имам го вече около 7-8 години. Преди не знаех какво беше това херпес и как изглеждаше. Сега всеки един сърбеж по тялото ми все си мисля, че някъде излиза херпес. Постоянно трябва да пазя да не заразя други части на тялото ми и членовете на семейството ми. Чувствам вина, че не предотвратих това заразяване.

# 250
  • София
Иди на психолог. Аз си живея с него вече 20 г. Пера всичко заедно. Не пера на ръка.
Сега ми излезе от жегата и ме дразни. А не ми беше излизал от 1-2 г.

# 251
Хахаххаха веднага ме пратихте на психолог. Не вярвам, че психолозите помагат. Сама ще преодолея и това. Сам може човек да си помогне.

# 252
По-скоро безотговорните разпространители на херпес е редно да отидат на психолог.

Дажени, колко често ти излиза ?

# 253
Точно. Като излиза на високосна се спокоен. Ама като от нищо не се контролира и аз много се сдухвам.

# 254
А и херпесът е само външната проява. Обривът е най-малкото зло. Като цяло влияе много зле на организма. Не е нещо, с което е редно да се свиква. В последно време чета и за повишен риск от алцхаймер, рак и най-вече депресивни състояния при хора с херпес.

Общи условия

Активация на акаунт