Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 570
  • 452
  •   1
Отговори
# 180
Колко пъти се каза, че става въпрос за ЗДРАВА жена, която работи.

# 181
  • София
Не, не се е казало, че жената е здрава, а само че работи!

# 182
Да се включи авторката да разясни, аз с такова впечатление останах.

# 183
Скъпо е например да се ходи по доктори. Не говорим за джипито. Например операция на перде. За консумативи имаше няколко опции (леща) от по няколко стотин лева. Един такъв разход и - абе как не се справя тоя човек бе?! Smiley
Не ми разправяй, баща ми пак ще сменя леща.
Аз също май съм ЗА, впрочем, авторката да говори със свекървата, само да си подбере внимателно думите. Примерно дали е получавала пари от сина си, без споменаване на сума. Пари могат да заминат по доста гафове и харчещият ги да вдига гири, че си било негова работа - любовница, комар, бързи кредити незнайно за какво, билети от лотария, глоби около колата.

# 184
  • Насред хаоса
Сетих се за оная тема, в която момичето даваше на майка си, за сметки предимно. И тя работеше. И тук същите реакции - ама как ще се дава на човек, който работи?!?! Сакън.

# 185
Не е сакън. Няма лошо да се дава, но ако е дългосрочно да е съгласувано с половинката. По принцип хора всякакви, защо обобщавате? Ето имаше пример, синът дава цял живот, майката продава имот и дава парите на дъщерята. Защо не си ги харчи и не отказва на сина си парите?

# 186
Докато е ерген мъжът, майката му Е семейство. После вече не е. Всичките години майчина любов и грижа са изтрити, защото той от една година води полов живот с една жена и поради това вече тя е единствената и безценната в живота му. Добре, а ако после се разведе,  майката пак ли ще му е семейство или не? Thinking
Точно така, а като се разведе с жена си, майка му не му става семейство. Ако няма деца остава сам, а ако има деца, то те и той правят семейство. Вие сте интересни хора. Като се жените, жената която ви жени накрая не казва ли честито на младото семейство.И като го казва, мамата на съпруга седи ли и тя там пред олтара или седи отстрани, а вие сте само двамата. Новото семейство означава ново отделно семейство. Майката не фигурира никъде, нито бащата.  Те са роднини. Точка. Колкото и на някои майки да им се иска цял живот да са на първо място в сърцата на синовете си, то все някога някоя жена застава на първо място пред вас, защото тя и той са семейство, а майката е роднина.

# 187
  • Варна
Скрит текст:
Аз пък се чудя каква хвалба е  майка ти с 220 лв доход ,ако наистина няма рента от ниви или друго да получава ,че и подаръци ти прави и си доволен.Не  и  ли трябва ток ,под 40 не пада моят,  не и ли трябва  една паста да изяде в месеца, отопление ,  едно боядисвате освежаващо на една стая поне годишно,  не се ли храни ,  вода имам над 60 лв лете,  няма кладенец  и води подпочвени да се прави у нас, интернет   и телевизор за какво са и да плаща такси,  с тези пари е  жива мизерия , отказ от живота .Оцеляваш някак .По-добре да не си се раждал .
Боряна, не е никаква хвалба. Просто казвам, че жената има достойнство и отказва всякаква финансова помощ. Това не означава, че не намираме начин да ѝ помагаме. Сега ММ ѝ прави ремонт понеже не приема да плащаме на майстор. Аз ѝ купувам дрехи и ѝ ги давам под предлог, че съм си объркала размера при поръчка.
Жената си има къща на село има си градинка и се простира според чергата си. Понякога ме дразни, че постоянно трябва да правим някакви гимнастики за да я прелъжем да ѝ помогнем с нещо, но ми стана чудно как тя може да оцелее с 220, а други с 560 ги изкарват на ръба на мизерията.

Да позная ли как изкарва майка ти месеца с 220 лева?
Има телевизор от първите години на демокрацията, на който гледа 3-те програми с приставка.
Има телефон, от който набира само за да ви призвъни.
Това- интернет, лаптоп са ѝ непознати неща.
Получава социални помощи за отопление и се къпе веднъж седмично.
Работи си градинката на село и кара на консерви и пилешки гръбчета или фенери, или кайма от типа народен за празник.

Права си- оцелява, със зор.
И Боряня е права- това не е живот и по- добре да не си се раждал....

Не позна по нито една точка . Има телевизор взет на промоция и изплащане тази година, цифрова телевизия, интернет, таблет, гледа си градинката, прави си консерви, отглежда си кокошки и отказва да яде боклуците, бъкани с хормони и нитрати, които се продават по магазините. Къпе се всеки ден и ми идва на гости да види внучките си. Казва, че е щастлива, радва се на деца и внуци.
И един мармот завива шоколад!!!

# 188
И що? Съседката ни на село всяка година плащаше на цигани да й обърнат градината на права лопата напролет и след това си гледаше градината и кокошките сама. Надживя мъжа си с десетина години и чак на 80 и кусур за няколко зими я прибираха при децата й в града, а накрая си остана в града.
Има хора здрави и прави и с акъла си, дай Боже всекиму.

# 189
  • София
Много обичам някой да каже "ям Х" и друг да му каже "аз с това храня котката си" Joy

# 190
Щото явно има ренти  , или взема натурално от нивите,  да отглеждаш стока става с фураж. Или 5 дка двор и царевица сее, но пак се плаща. Това 220  е живот на мускул. Има  нещо да продава или друг доход жената. Докато можех , имах всичко, но птиче не ям, фураж сама не мога , то няколко неща не съм правла преди- да  впрягам и  карам магаре, да кося , да карам кола,  и може още нещо. Това не ми даваше мъжа ми.Но   здрав човек ,свикнал със селски труд си произвежда, не е проблем. Само че  и то е с пари. Яйца може да продава, зеленчуци  и да връзва нещата.Лекарствата също вземат пари, който не пие  ,спестява от тях.Аз се чудя за червеното си цвекло, всичко има из двора по малко ,но това едва ли ще  изям ,да го продам мисля, Исках да изправят синовете железа на оранжерията , мога да я покрия  и изкарвам от нея нещо.Ми не отразиха, снахата  против беше, че няма им се върне инвестицията , тя мисли за 18 хил  нова оранжерия. Чушки не стават в тази почва,  други двор зарязах ,че окрадоха    тръби, водомер , без вода не става.А там   е хубава почва, но няма ограда като свят Но зависи как ще се чувствам. Беше възможно всичко ,вече не.

# 191
Зависи кой какви родители е имал, оттам разликите в мненията. Моите ме издържаха докато завърша висше, купиха ми жилище, въобще всичко, каквото можаха, направиха за мен. Представям си мъжа да ми каже: "Абе те вече не са ти семейство, защо им купи еди-какво си?" Rolling Eyes

# 192
А аз си представям да излезе нужда от скъп антибиотик у нас и да се окаже, че сме с 50 лв до 5ти, защото са дадени пари на свекървата, че не можела да се оправи със заплатата си.

# 193
И това е възможно, ама дано не се стига дотам. Sad

# 194
Зависи кой какви родители е имал, оттам разликите в мненията. Моите ме издържаха докато завърша висше, купиха ми жилище, въобще всичко, каквото можаха, направиха за мен. Представям си мъжа да ми каже: "Абе те вече не са ти семейство, защо им купи еди-какво си?" Rolling Eyes

Е, очевидно някои хора не са получили толкова подкрепа и гушкане от родителите, че разсъждават иначе.

А аз си представям да излезе нужда от скъп антибиотик у нас и да се окаже, че сме с 50 лв до 5ти, защото са дадени пари на свекървата, че не можела да се оправи със заплатата си.

Споко, Галче, ти си амбициозно и способно момиче, ще намериш някой паралия, та няма да го мислиш толкова. Остави тези безпочвени страхове. Поддържай добра дипломация със свекървата, да ти е спокоен и приятен живота.

Общи условия

Активация на акаунт