Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 540
  • 452
  •   1
Отговори
# 120
Потрисам се от изкази от сорта, че като някой ме е отгледал, то после съм му длъжна да го дондуркам. Никой не съм молила да ме създава, та да съм му длъжна после. Ако мога помагам, ако ли не всеки да се спасява както мое.
Много животинско мислене, много под човешкото равнище.
Дано детето ти след време се окаже повече човек от теб, за да разбереш, че не си права и този начин на мислене е обществено вреден.

# 121
Аз пък се чудя каква хвалба е  майка ти с 220 лв доход ,ако наистина няма рента от ниви или друго да получава ,че и подаръци ти прави и си доволен.Не  и  ли трябва ток ,под 40 не пада моят,  не и ли трябва  една паста да изяде в месеца, отопление ,  едно боядисвате освежаващо на една стая поне годишно,  не се ли храни ,  вода имам над 60 лв лете,  няма кладенец  и води подпочвени да се прави у нас, интернет   и телевизор за какво са и да плаща такси,  с тези пари е  жива мизерия , отказ от живота .Оцеляваш някак .По-добре да не си се раждал .

# 122
Общ бюджет,ама при равни вноски.
[/quote]
Палец горе.
Dochy май затвори темата с това изказване Smile
[/quote]

Ти знаеш ли кой колко налива в този бюджет. Ами ако наливат еднакво, то тогава какво? И моят мъж все се бие в гърдите, че плащал повече, защото взимал по-голямата заплата. Седнах наскоро и му показах аз какво плащам и той какво. Оказа се, че тоаз съм поела почти всичко от цялото домакинство, освен едно нещо и че давам повече отколкото той. Предложих му да седнем и да кажем че месечните разходи са толкова и той дава половината и аз половината. Да видиш как секна и сега дума не обелва кой какво плаща. Често мъжете си мислите че видиш ли като взимате по-големи заплати, то плащате повече, ама не винаги е така. И друго не мога да разбера. Не я бил попитал, защото предполагал че тя няма да се съгласи. Ами длъжна ли съм. Ако имам ипотека, деца, събирам за образование или собствено жилище и насреща ми е здрав прав човек, който на всичкото отгоре и работи. Еднократно може и да се навия, ама системно тц.

# 123
Потрисам се от изкази от сорта, че като някой ме е отгледал, то после съм му длъжна да го дондуркам. Никой не съм молила да ме създава, та да съм му длъжна после. Ако мога помагам, ако ли не всеки да се спасява както мое.
Много животинско мислене, много под човешкото равнище.
Дано детето ти след време се окаже повече човек от теб, за да разбереш, че не си права и този начин на мислене е обществено вреден.

А на мен пък ми е жaл за твоите деца. Да създадеш дете и да очакваш, че ти е длъжно защото си го родил и отгледал. Никой никого не бил през ръцете да създава деца и да ги отглежда, за да искат после суперлативи от тях

# 124
А, той  е използвач в случая.Това пък да си мъж на издръжка ...вредна работа.
Аз го гледам от друга страна ,че и мъжът е човек и  може да преценява, не е нужно да го контролират и да диктуват реплики.И поведение. Както и той  не става за нищо ако  го издържат.И се пилее както реши.

# 125
Много сте крайни и двамата. Не може детето да се чувства длъжно цял живот да дондури родителите си без нужда, както не е редно да не ги поглежда, а да имат нужда. Но все пак деца не се раждат за да те гледат. Дано и не се налага!

# 126
Често мъжете си мислите че видиш ли като взимате по-големи заплати, то плащате повече, ама не винаги е така. И друго не мога да разбера. Не я бил попитал, защото предполагал че тя няма да се съгласи. Ами длъжна ли съм. Ако имам ипотека, деца, събирам за образование или собствено жилище и насреща ми е здрав прав човек, който на всичкото отгоре и работи. Еднократно може и да се навия, ама системно тц.

Да, да, и да.

Боряна, криенето е проблема и контролирането от дистанция от майката е проблема.

# 127
Много сте крайни и двамата. Не може детето да се чувства длъжно цял живот да дондури родителите си без нужда, както не е редно да не ги поглежда, а да имат нужда. Но все пак деца не се раждат за да те гледат. Дано и не се налага!

Благодаря! Един, който ме рaзбра какво имам на предвид.

# 128
  • София
Споко, хората, които имат прекалено топла връзка с майка си, не са близки с децата си, че да чакат на тях. Такива хора да девиантни по дефиниция и подхвърлените 20 кинта на мама са най- малкият им проблем. Целият им светоглед е сбъркан, както се загатва и в темата, впрочем.

# 129
Аз пък се чудя каква хвалба е  майка ти с 220 лв доход ,ако наистина няма рента от ниви или друго да получава ,че и подаръци ти прави и си доволен.Не  и  ли трябва ток ,под 40 не пада моят,  не и ли трябва  една паста да изяде в месеца, отопление ,  едно боядисвате освежаващо на една стая поне годишно,  не се ли храни ,  вода имам над 60 лв лете,  няма кладенец  и води подпочвени да се прави у нас, интернет   и телевизор за какво са и да плаща такси,  с тези пари е  жива мизерия , отказ от живота .Оцеляваш някак .По-добре да не си се раждал .
Боряна, не е никаква хвалба. Просто казвам, че жената има достойнство и отказва всякаква финансова помощ. Това не означава, че не намираме начин да ѝ помагаме. Сега ММ ѝ прави ремонт понеже не приема да плащаме на майстор. Аз ѝ купувам дрехи и ѝ ги давам под предлог, че съм си объркала размера при поръчка.
Жената си има къща на село има си градинка и се простира според чергата си. Понякога ме дразни, че постоянно трябва да правим някакви гимнастики за да я прелъжем да ѝ помогнем с нещо, но ми стана чудно как тя може да оцелее с 220, а други с 560 ги изкарват на ръба на мизерията.

# 130
  • Варна
Семейните отношения само до счетоводство и задължения ли ги свеждате? Моят дом, моята крепост, другите да мрат. От подобен болен егоизъм нищо стойностно и полезно не става. Браненето на "територия", доходи, партньор, показва адска неувереност и дисбаланс в семейството. Някои мъже не случайно бойкотират именно претенциите на съпругите си. Дори и с правилни доводи, подхода е грешен. Има горди родители, които не приемат помощ. Но едно мило отношение, загриженост и комуникация не могат да се купят. Самотата буквално убива, виждала съм го. Какво си мислят многодетна майка, зарязана на милостиви непознати? Че е родила "уникати", със семейства и свой живот, "ценни" кадри на обществото или дави горчивата си оценка за личен провал, с молби за бърза смърт?

# 131
Честно казано, майка, която си е свършила работата, не би следвало да е оставена на милостта на непознати. Да не казвам голяма дума, разбира се, но това съм виждала аз...

# 132
Вивиана, много добре знаеш, че всичко е кой както учи и кой както е научен. Отстрани е лесно да се възмутиш. А дори ти самата пишеш за отношение. Няма как да знаеш тези уникални семейни вече деца дали не са били готвени отрано да стават болногледачи и спонсори и да им е вбивано в главите, че това им е целта в живота - отглеждане на пенсионер. Въобще не вярвам, че добре научен човек ще остави родителя си да гние, нито ще цоца от детето си за щяло и нещяло. Винаги има нещо, което обяснява ситуацията, и нерядко нещото е кривина в неизвестната версия на другата страна. Така и тук. Може да са в лоши отношения снаха и свекърва, ама ако работата е старата да няма пари за хляб, то мъжът няма да се крие, да лъже и да се репчи.

# 133
Семейните отношения само до счетоводство и задължения ли ги свеждате? Моят дом, моята крепост, другите да мрат. От подобен болен егоизъм нищо стойностно и полезно не става. Браненето на "територия", доходи, партньор, показва адска неувереност и дисбаланс в семейството. Някои мъже не случайно бойкотират именно претенциите на съпругите си. Дори и с правилни доводи, подхода е грешен. Има горди родители, които не приемат помощ. Но едно мило отношение, загриженост и комуникация не могат да се купят. Самотата буквално убива, виждала съм го. Какво си мислят многодетна майка, зарязана на милостиви непознати? Че е родила "уникати", със семейства и свой живот, "ценни" кадри на обществото или дави горчивата си оценка за личен провал, с молби за бърза смърт?

Абе то много лесно от страни. И аз познавам една такава, която  тормозеше и трите си деца. Буквално ги скапваше от бой. Приятелка съм с едното от децата. Бяхме малки, още ученици. Помня страха, с който се прибираше вкъщи. Помня как не искаше да се прибира и колко пъти е спала у нас от страх. Присъствала съм на скандали и унижения.  Сега е сама и реве на всички, че видиш ли тя ги била отгледала, а те я зарязали. И ела да видиш реакциите у хората. Аууу ама как така, как може, такава добра женица като теб. И аз да съм и дете на тая и аз няма да я погледна.

# 134
  • Варна
Gal, виждала съм в реала умишлено саботирани отношения и грозни "ултиматуми", в името на семейството. Има си шокиращи изключения, извън всякакви цивилизовани норми . В казуса на авторката, възможно е парите да са за трето лице. Хипотетично може и да му прехвърлят имот и той да заплаща някаква такса. Защо не е осведомена авторката, само тя е наясно. На нейно място бих попитала свекървата . Каква е гаранцията, че мъжа не блъфира, с удобен претекст - мама.

Общи условия

Активация на акаунт