Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 537
  • 452
  •   1
Отговори
# 150
Гледах баба си 7 години - на легло, неподвижна с няколко инсулта.
Майка ми също я гледаше. Нейна майка е. И аз съм помагала много.
Според някои тук не е редно да я гледаме и е трябвало да я метнем на улицата, защото кравата не суче от телето. Или защото майка ми не се била съгласявала да я ражда.

Явно не четеш.

# 151
Според някои тук не е редно да я гледаме и е трябвало да я метнем на улицата, защото кравата не суче от телето.
Сега ако кажеш каква е връзката между болен на легло и здрав, прав, работещ човек, ще е чудесно. Ние по принцип второто коментираме.

# 152
Стига, бе хора, никой не говори за гледане на болен родител, баба, за парично подпомагане при явна нужда, за наглеждане, за общуване с родителите, за боядисване и прочие. Говорим за родители, които изискват помощ постоянно, при условие, че очевидно могат да се справят и сами, но децата са им длъжни, защото все пак родителите са ги родили, отгледали и прочие...

# 153
Елора, не видях някой да твърди подобно нещо. Преувеличаваш.

Темата е много интересна, ама авторката май изчезна. И на мен ми е любопитно как е узнала за даването на пари.
И ти ли за приятелка питаш Wink
Авторката изчезна, за да ни осветли, обаче.

Авторке, не знам източника ти на инфо, ама хубаво си провери нещата. Че може в много посоки да изтичат тия пари, а маминка да е параван.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 16:43 от Анонимен

# 154
Когато научих за това най-нормално го попитах защо крие и че няма проблеми да дава, но защо не ми го казва. И отговора отсреща е, че нямам никакво право да се бъркам и че нямало как тя сама да се справя.

Когато го попитах защо и дава скришом и това е отговора, както и няколко пъти за други неща.

Ето това пише авторката. Хем женени, хем общи финанси, обаче да не се бърка. Съжалявам, обаче на мен родителите ми са ми казвали, че не е моя работа харчовете им, когато бях на 10. Да ми го каже мъжът ми, с когото делим всичко уж, когато съм на 30, работя и уж имаме планове (плановете на младоженците без деца обикновено включват жилище и деца, не само излишни екскурзии), е много различно. Все едно авторката е някаква недорасла пикла или не е добре с главата.

# 155
Според някои тук не е редно да я гледаме и е трябвало да я метнем на улицата, защото кравата не суче от телето.
Сега ако кажеш каква е връзката между болен на легло и здрав, прав, работещ човек, ще е чудесно. Ние по принцип второто коментираме.

В първоначалния пост е написано, че свекървата "сама не може да се оправя", не пише нищо за това, че е здрава и права.

Отношението на мъжа на авторката е проблема, както казваш като към пикла, а не равностоен партньор.

# 156
  • София
Скрит текст:
Аз пък се чудя каква хвалба е  майка ти с 220 лв доход ,ако наистина няма рента от ниви или друго да получава ,че и подаръци ти прави и си доволен.Не  и  ли трябва ток ,под 40 не пада моят,  не и ли трябва  една паста да изяде в месеца, отопление ,  едно боядисвате освежаващо на една стая поне годишно,  не се ли храни ,  вода имам над 60 лв лете,  няма кладенец  и води подпочвени да се прави у нас, интернет   и телевизор за какво са и да плаща такси,  с тези пари е  жива мизерия , отказ от живота .Оцеляваш някак .По-добре да не си се раждал .
Боряна, не е никаква хвалба. Просто казвам, че жената има достойнство и отказва всякаква финансова помощ. Това не означава, че не намираме начин да ѝ помагаме. Сега ММ ѝ прави ремонт понеже не приема да плащаме на майстор. Аз ѝ купувам дрехи и ѝ ги давам под предлог, че съм си объркала размера при поръчка.
Жената си има къща на село има си градинка и се простира според чергата си. Понякога ме дразни, че постоянно трябва да правим някакви гимнастики за да я прелъжем да ѝ помогнем с нещо, но ми стана чудно как тя може да оцелее с 220, а други с 560 ги изкарват на ръба на мизерията.

Да позная ли как изкарва майка ти месеца с 220 лева?
Има телевизор от първите години на демокрацията, на който гледа 3-те програми с приставка.
Има телефон, от който набира само за да ви призвъни.
Това- интернет, лаптоп са ѝ непознати неща.
Получава социални помощи за отопление и се къпе веднъж седмично.
Работи си градинката на село и кара на консерви и пилешки гръбчета или фенери, или кайма от типа народен за празник.

Права си- оцелява, със зор.
И Боряня е права- това не е живот и по- добре да не си се раждал....

# 157
Елора, не видях някой да твърди подобно нещо. Преувеличаваш.

Защо да преувеличавам?
По-лесно е да метнеш 20 лева на закъсалата си майка/баба, отколкото да я гледаш.
Защото при гледането на болен човек е ада да ви кажа. 20 лв не са нищо. Там ти отива не само твоите пари, не само пенсията на болния, но и времето ти отива на кино.
Тогава даваш много повече от 20 лв.
Повечето, които не бих помогнали на родителите си, биха и ги зарязали като се разболеят. Най-много да ги метнат в някой приют или дом за възрастни, където условията са кошмарни.

fiolio,  голямо лицемерие има при твоите "близки". Такива хора не заслужават помощ. А на такива реплики, че са ви били изучили лично аз щях хубавичко да ги нахраня веднага.

Gal, трябва ли да има връзка? Едно и също е ако не помогнеш на болната си майка или майка ти няма пари за ядене и ти и откажеш.
А това, че работи не означава, че не може да закъса.
Автората не ни е уведомила колко точно взима свекървата и какви точно проблеми има и точно колко и се дават. Информация липсва.
На авторката всъщност не и е проблема даването, а друго нещо.
Ама повечето не го разбраха това.
И като цяло се коментира не казуса на авторката, а че въобще не бива да се помага на родители. Казуса на авторката отдавна не се обсъжда.

# 158
Ами не си права. Според мен трябва да се помага на родителите. Което не означава, че децата са длъжни да помагат. Изобщо нещата не са черно-бели, искам да ви кажа.

# 159
"На авторката всъщност не и е проблема даването, а друго нещо.
Ама повечето не го разбраха това. "

Е добре де, проблема й е, че мъжа й не й се отчита до стотинка къде са му парите. Да нямало тайни... Обаче явно и той е такъв, че иска обяснения, защото тя го спомена. 
Аз пък не бих се отчитала, не искам и на мен да ми се отчитат. Мога да попитам : "Колко пари имаш останали?" , за да си направя сметка аз как да харча моите. Обикновено това става, когато ще ходим на някаква почивка и трябва да се съобразим.( пари за почивки не събирам и плащам от заплатите ни. )
Ама неща от рода на : "Мило, днес изхарчих 20 лв, купих си Х нещо, .....айде нема нужда.
Пари накуп вкъщи или по обща сметка не събирам, не давам и не искам да ми се дават, както и обяснения. Важното е да стигат.

# 160
Скрит текст:
Аз пък се чудя каква хвалба е  майка ти с 220 лв доход ,ако наистина няма рента от ниви или друго да получава ,че и подаръци ти прави и си доволен.Не  и  ли трябва ток ,под 40 не пада моят,  не и ли трябва  една паста да изяде в месеца, отопление ,  едно боядисвате освежаващо на една стая поне годишно,  не се ли храни ,  вода имам над 60 лв лете,  няма кладенец  и води подпочвени да се прави у нас, интернет   и телевизор за какво са и да плаща такси,  с тези пари е  жива мизерия , отказ от живота .Оцеляваш някак .По-добре да не си се раждал .
Боряна, не е никаква хвалба. Просто казвам, че жената има достойнство и отказва всякаква финансова помощ. Това не означава, че не намираме начин да ѝ помагаме. Сега ММ ѝ прави ремонт понеже не приема да плащаме на майстор. Аз ѝ купувам дрехи и ѝ ги давам под предлог, че съм си объркала размера при поръчка.
Жената си има къща на село има си градинка и се простира според чергата си. Понякога ме дразни, че постоянно трябва да правим някакви гимнастики за да я прелъжем да ѝ помогнем с нещо, но ми стана чудно как тя може да оцелее с 220, а други с 560 ги изкарват на ръба на мизерията.

Да позная ли как изкарва майка ти месеца с 220 лева?
Има телевизор от първите години на демокрацията, на който гледа 3-те програми с приставка.
Има телефон, от който набира само за да ви призвъни.
Това- интернет, лаптоп са ѝ непознати неща.
Получава социални помощи за отопление и се къпе веднъж седмично.
Работи си градинката на село и кара на консерви и пилешки гръбчета или фенери, или кайма от типа народен за празник.

Права си- оцелява, със зор.
И Боряня е права- това не е живот и по- добре да не си се раждал....

Не позна по нито една точка . Има телевизор взет на промоция и изплащане тази година, цифрова телевизия, интернет, таблет, гледа си градинката, прави си консерви, отглежда си кокошки и отказва да яде боклуците, бъкани с хормони и нитрати, които се продават по магазините. Къпе се всеки ден и ми идва на гости да види внучките си. Казва, че е щастлива, радва се на деца и внуци.

# 161
  • Насред хаоса
Не виждам проблем, че дава на майка си - човешко е и не е задължително да ти е набивано в главата, че си длъжен, защото това или онова. Проблемът е, че крие. А каква е причината - твоя реакция, дали парите наистина отиват при майка му, или друго, трябва да разбереш ти.

# 162
ainmo, не е ли ясно колко ще продължи този хубав брак с "няма да ти се отчитам"  и "няма да ми се бъркаш"?

Който не иска да му се бъркат на парите, да си стои ерген/мома. Толкова ли е трудно?!!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 13:05 от tainichka

# 163
Така е. И при дотук дадената информация има криещ мъж, смучеща работеща свекърва и една недобре печелеща и даваща всичките си пари снаха без право на глас кое как да се харчи.
Няма начин да погледна с добро око на мъжа и свекървата към момента.

ainmo, не е ли ясно колко ще продължи този хубав брак с "няма да ти се отчитам"  и "няма да си се бъркаш"?
30 години по примери от темата.
Не си правете илюзии за съвременност, има такива провинциални деца - момченцата дават на мама, момиченцата не гъкват и си стоят на дупето, че разводът е срамота.

# 164

30 години по примери от темата.
Не си правете илюзии за съвременност, има такива провинциални деца - момченцата дават на мама, момиченцата не гъкват и си стоят на дупето, че разводът е срамота.

Това е така, видя се от темата.

Мисълта ми е, че отношенията между тях вече са поразвалени, а са още съвсем млада двойка (според разнунавачи от форума). С времето при липса на разбирателство ще се натрупат и други горчивини и така...

Общи условия

Активация на акаунт