Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 540
  • 452
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
И парите да са, пак да питам, ако мъжът ви даде н майка си, не че тя има спешна нужда, ами така, да има семки и бонбонки - и поради това се окаже, че нямате пари да си купите извънредно лекарства - това в коя графа попада? Синовна обич, синовен дълг или пренебрежение към вас?
Айде вас кучета ви яли, ами ако за детето ви потрябват тези лекарства? Нали говорим за беднотия и невъзможност, не всеки има заделени пари, много хора тичат по джетове, кеш кредити и прочее, за да закърпят извънредните разходи и се забатачват още повече финансово.
В тази ситуация проблема е мъжа, не майка му.Той няма правилните приоритети. Ние никога не сме били лишавани  от основни неща за да има за нея, а и той покрива базовите и нужди за останалото тя си има пенсия- малка е , но се справя.

# 226
В тази ситуация проблема е мъжа, не майка му.Той няма правилните приоритети. Ние никога не сме били лишавани  от основни неща за да има за нея, а и той покрива базовите и нужди за останалото тя си има пенсия- малка е , но се справя.
Ок, това го разбрах, но пак нямам отговор. Не е да не ми харесват отговорите, а наистина нямам.
Ок, ще питам така - бъдещото жилище на младото семейство ли е по-важно, или да подпомагат майката на съпруга?
Аз лично никога не съм си правила сметката извън това, което заработвам, или като ученичка и студентка са ми давали за седмицата. Стипендии, бонуси, 20 лв от баба са неща извънредни, я ги има, я ги няма.
Как все така става, че в едно семейство тоя с повечето пари трябва да има право да се разпорежда, не знам. Ако утре жена му почне да изкарва повече, сигурно на него ще му е много приятно да няма думата как да се харчат парите.
По-скоро като й писне на жената да не си разполага със заплатата, си вдига чукалата барабар с децата.
В нормалните отношения няма такова броене. Който не иска да го цоцат, си взима партньор от неговата черга. Ама и ако 300 лв отгоре те правят някакъв бей в семейството и трябва да ти се кланят, понеже вадиш една сметка за ток повече пари - не знам. Дребнава съм, но чак толкова вглеждане малко ми излиза от разбиранията.

# 227
  • Насред хаоса
Мне, там авторката даваше повечето от СВОИТЕ пари на майка си.
Как все така става, че в едно семейство тоя с повечето пари трябва да има право да се разпорежда, не знам. Ако утре жена му почне да изкарва повече, сигурно на него ще му е много приятно да няма думата как да се харчат парите. Ама аз не ги разбирам такива отношения, та приемам, че явно греша.
Ако утре жена му почне да изкарва повече пари , познай дали той ще има думата как да ги харчи . Хахаха. Ако не вярваш попитай  Lorelada , Sharky , Daskalka , и после се върни и пиши пак .
Ами автоматично приемаш, че съфорумките постъпват като някои мъже. От първите две не съм чела да си прибират всички пари и да харчат за каквото сметнат за нужно, като не бръснат партньора си за нищо, на последната мъжът с нищо не може да се оправи и на работа при нея, та е ясно. И вкъщи такива опити за финансови надмощия и своеволия няма. Веднъж той изкарва повече, веднъж аз. Ако всеки тръгне да дърпа към себе си и да се налага, че бил изкарал повече, къде ще му излезе краят?
В нормалните отношения няма такова броене. Който не иска да го цоцат, си взима партньор от неговата черга. Ама и ако 300 лв отгоре те правят някакъв бей в семейството и трябва да ти се кланят, понеже вадиш една сметка за ток повече пари - не знам.
И според мен е така.

# 228
Не знам дали проблемът е свекърва-снаха, но ми направи впечатление, че някои, които тук са в защита на даването на мъжката майка, в другата подобна тема бяха категорично против същото, но за майката на момичето. Не знам защо, но ми направи впечатление.
Моето мнение е, че разправии за пари не са нужни - пари се печелят, но хората може и да нямат шанс да поправят отношенията.
Двата случая нямат нищо общо . В случая който визираш , авторката искаше гаджето и , да дава пари на майка и . Тук говорим за човек който сам печели достатъчно пари , че му и остават , и малко или много има право да се разпорежда с излишъците .

То пък щото като се направи месечният бюджет и едни гоoooooлеми излишъци остават. Аз си мислех, че точно те трябва да се планират с половинката, дали ще се събират за черни дни ( ако недaй си бoже някой се разболее или остане без работа), дали за образование на децата, дали за жилище или екскурзия. Незнаех, че като си платиш твоята половина от сметките за месеца с това се изчерпват семейните финансови задължения и остатъците веднага се изсипват на мама, защото тя няма. Ако тя няма, а ти си даваш всичките излишъци на нея и се случи ти или по лошо детето ти се разболее, ти от кого ще търсиш? Интересна логика. Според мен точно каквото остава трябва да се планира. Разбира се ако остава много може да се планира и сума за мама. Но ако не остава много и мама работи и е здрава, то няма сила на света да ме накара да заделя пари за нея, защото работела за малко пари. Пък нека ми казват че я мразя.

# 229
За мен това са бели кахъри.
Ако обичаш съпруга си и си щастлива с него, не си разваляй семейния мир с глупости.
Покажи на съпруга си, че го обичаш и уважаваш неговите решения, и се радвай на живота Simple Smile
Нали знаеш, каквото посееш - това ще пожънеш Simple Smile
Да, някой може да ме репликира ''Ама, той що сее ветрове?'' - ние няма как да знаем защо, но от авторката зависи дали ветровете ще намерят добра почва, за да прерастнат в бури.

# 230
  • София
да й се отчита, при положение, че изкарва много по-голямата част от семейния бюджет
Това никъде не го пише. Аз също залагам, че повече от 2к не взима, и то нерегулярно. А това не е причина да си играеш на роб и господар.
То при никоя сума не е, ако не си мачкатор, но това е друга тема.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 13:28 от The Catcher in the Rye

# 231
да й се отчита, при положение, че изкарва много по-голямата част от семейния бюджет
Това никъде не го пише. Аз също залагам, че повече от 2к не взима, и то нерегулярно. А това не е причина да се правиш на роб и господар.
То при никоя сума не е, ако не си мачкатор, но това е друга тема.

Общият бюджет удовлетворява само партньора с по-ниски доходи. Според мен той взема много повече от нея и се опитва да парира опитите й да му се бърка в парите в самото начало на брака. В този смисъл не е мачкатор - защитава си харчовете.

# 232
  • София
Ами, нека каже дали е така Simple Smile

Има си хора и хора. Оженил си се за този човек, трябва да ти е ясно накъде ще тръгне. Това, че сега взима 1000, не значи, че след 5г. няма да взима 5. Все пак почти никой не сяда на шефския стол от воле. Не бих потискала работлив и свестен човек, ако взимам повече. Нали ти е половинка... Защо някой би натъртвал на човека, когото уж обича, че взима по- малко, следователно е по- малко и няма право на глас. Целта не е ли въпреки заплата и други "недостатъци" да му показваш, че е много за теб и че сте заедно и в живота, и в решенията...

Много парадоксалн постове има. От една страна, се пише с патос и романтизъм за отношенията родител- дете и колко са мили и важни, а от друга студено- счетоводно и пресметливо за отношенията между съпрузи, които ще градят семейство и ще възпитават дечица.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 13:45 от The Catcher in the Rye

# 233
А дали това е правилния начин да и парира опитите?
"Не се бъркай в семейните дела" Аз бих била обидена. Имаме проблем. С общуването, комуникацията. Ще го попитам веднага аз коя съм и какво правя при теб. Даже бих се извинила, че се бъркам и бих си събрала нещата докато господина не реши коя съм. И даже докато всъщност аз не реша какво правя там  Laughing
Хич не ме интересува дали аз взимам повече или той взима.
Такова общуване и говорене не ми харесва.

# 234
Когато печелиш много повече от партньора, и под много повече имам предвид в пъти, трябва да е ясно, че ще изнасяш разходите. Да оправдаваш авторитарно отношение като към пикльо/а с това, че той/тя е с по-ниски доходи е първо неморално, второ неетично, трето издава кофти манталитет и - най-важно - показва, че не уважаваш собствения си избор.
С две думи, ебаси злобното гнусно животно трябва да си, че да се възползваш от по-високата си заплата, след като сам си вкарал бедняка/а в дома си.

# 235
Gal, просто избива комплекси.
Такива мъже биха се чувствали нищожни с жена с по-високи или равни нему доходи.
Тази жена може сега да взима толкова. Утре може да взима повече от него. А може и той да бъде уволнен и тя да го храни.

# 236
Гал, представи си в каква ситуация би крила от мъжа си, че даваш на майка си пари. За това е темата всъщност. Какво би те накарало да криеш и какво би те накарало да се сопваш, когато те хванат, че криеш.

# 237
Мъжете не обичат да крият по принцип. Все още не ми е ясен мотива му.
Викаш мъжете са много честни и почтени, никога не крият нищичко за каквото и да е. С глас се смея  Joy
И аз.JoyJoyJoy

# 238
Gal, просто избива комплекси.
Такива мъже биха се чувствали нищожни с жена с по-високи или равни нему доходи.
Тази жена може сега да взима толкова. Утре може да взима повече от него. А може и той да бъде уволнен и тя да го храни.

Mалкото списващи мъже в темата също изразиха мнение, че щом взимат по висока заплата, то жена им е никой да им казва какво ще правят с нея или излишъците и.

По лошото е че има и много  жени, които смятат че  нормално след като той взима големите пари, да не му се бъркат.
Иначе за отношенията. Коя е тая пачавра дето се е появила в  живота на синчето и си позволява да му държи сметка на парите. Мама е над всичко. Нищо че мама го гледа само 18 години, а пачаврата следващите 60. Нищо че и пачаврата му е родила и деца на въпросният син. Няма значение тя какво прави, важното е да знае че тя е никой. Да живеe мама.

За справка  имам син

# 239
Вече обясних защо. Мъжът не обича да е обременен с тайни, защото това го затормозява. Никой мъж не би си сложил главата в торбата заради някакви дреболии. Най-вероятно вече му е омръзнало от дискусии по темата, затова й е казал вече да не се бърка, защото му е кипнало.

Общи условия

Активация на акаунт