Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 561
  • 452
  •   1
Отговори
# 165

Е добре де, проблема й е, че мъжа й не й се отчита до стотинка къде са му парите.

И това не е проблема  Laughing
Отношението е проблема, криенето, лъжите и после изказването - не се бъркай в семейни работи.

# 166
ainmo, не е ли ясно колко ще продължи този хубав брак с "няма да ти се отчитам"  и "няма да си се бъркаш"?
Те сами си налагат първо да се отчитат, а после пък той бие отбой с "няма да ми се бъркаш. "
Определено трябва да решат ще се бъркат или не.
Аз съм решила да не се бъркам, не позволявам и на мен да ми се бъркат. Трябва и те да изберат за себе си как ще я карат.
Има нещо дълбоко тъпо в младите двойки. Някаква розова боза в главите им как сега всичко е НАШЕ, как всичко е общо, как градим общото си бъдеще заедно.....и след някоя и друга година, максимум 3, от някъде изскача зайчето и им разбива мечите на пух и прах. Понякога са роднини, понякога друга жена или мъж, понякога зависимости разни, но всеки минава оттам да разбере, че най-важен си ти самия.
С "умиление" си спомням първия си брак на една крехка възраст и как всичко беше общо. Накрая получих реплика, че съм била издържана, при все, че не съм спирала да работя. Оттогава - парите в джоба. И никога не повторих тази грешка с общия бюджет. Винаги знам, че мога да разчитам на мъжа ми, както и той на мен, ако на някого от двамата парите свършат поради някаква причина. Ето, днес ми е оставил пари на нощното шкафче SatisfiedSmile
защото знае, че нямам.

# 167
ainmo и ние сме били така , сама съм давала всичко, той  едрите неща има грижа и като закъсам помага.За децата   , за къщата ,ежедневните (моите)са повече , той  уж спестява. Друг е въпросът  ,че не ме чу да обърне във валута и изгоряха спестявания като на всички.И почнахме отначало ,той се разболя и аз отнесох. Само не съм проституирала,всичко друго правих да оцелеем. И това ми тежи още ,след него  и след мен ще остане да ми тежи. Отвъд.Та посткомунизмът или постсоциализмът   го отнесохме като куцо пиле домат на международно шосе. Което не трябва да се повтаря- то фалити пак ще има , въпросът е да се подготви човек за тях.Ама се забравя.

# 168
Ето и примерът - по-малко пари и скрити. Дистанциране по някаква причини, ама тайно, ако може другият да не е наясно, че е дистанциран.
Всъщност първият ми брак завърши с репликата 'Не е твоя работа'. След години лъсна, гадже е било недоизреченото, което не касае другия.

# 169
  • София

Не позна по нито една точка . Има телевизор взет на промоция и изплащане тази година, цифрова телевизия, интернет, таблет, гледа си градинката, прави си консерви, отглежда си кокошки и отказва да яде боклуците, бъкани с хормони и нитрати, които се продават по магазините. Къпе се всеки ден и ми идва на гости да види внучките си. Казва, че е щастлива, радва се на деца и внуци.

Е, аз също живея на село, не изплащам телевизор, лаптоп и градинка имам и хайде дано да знам колко ми излизат вода, ток, телефон- само таксата, интернета......
Мога да ги пусна пак- правила съм го вече.
Както и да е, щом сте щастливи така- така да бъде, но "щастието" на майк7а ти не може да бъде ничий критерий за щастие, а както по- рано ти сама написа- само оцеляване и то веганско....

# 170
Ей, ама абсурд, на 60+ жена си и не се научи да четеш с разбиране. Къде прочете нещо за веганство? Както вече споменах ние искаме да ѝ помагаме, но тя отказва. Така си е свикнала и така ѝ е добре.

# 171
Съгласна съм с Елора, проблема е в криенето и като го хванали, скача като ощипан, че и обижда.Хайде да не смятаме кой колко внасял и ако било повече , имал право да си разпределя.Както си високо платен мениджър , СЕО, за един ден си уволнен.Тогава някакси се примиряваш и чакаш на "женската" заплата.
Или друг вариант, щото си велик, в един момент спирам да внасям моя доход, защото е хонорар, нерегулярен или защото ми е писнало и не искам повече.Хайде да видим като легне тежестта върху един , как е? Дали ще криеш, дали въобще ще имаш за отчисляване?
Куриозен случай от практиката, всички родители , за които пиша са покойници, светла им памет, обичахме ги.
Значи мъж ми давал пари на майка си и баща си.Баща му бивш военен с максимална пенсия, умен, мълчи си, свекървата с по-малка пенсия, взела, че се похвалила на баща ми на едно семейно събиране, коло много им помагал с пари мъжа ми.Оле мале, баща ми , вдовец към момента, с максимална пенсия, като ревна" аз съм помагал, когато нямахте/вярно/ пък сега на мене нищо не давате".
Това се случва , когато имаме деца в училищна възраст, курсове по езици и спортове, спестяваме за образование.
Дали беше оправдано, пенсионери с максимални пенсии и работещи да се съревновават за дотации?
Авторке не се давай, не е прав и затова крие.Грешката не е в теб.Не си вменявай вина.Срам за баби и дядовци, които крадат от внуците си, ама иначе мноого ги обичат.

# 172
Докато е ерген мъжът, майката му Е семейство. После вече не е. Всичките години майчина любов и грижа са изтрити, защото той от една година води полов живот с една жена и поради това вече тя е единствената и безценната в живота му. Добре, а ако после се разведе,  майката пак ли ще му е семейство или не? Thinking

# 173
А като иска да има личен фонд от общите пари, защо не се разведе? Няма да дели, няма друг да му държи сметка, освен майка му. Толкова хора се женят да си играят на големи и да не се отчитат пред родители, и си мислят, че като могат да се озъбят на съквартиранта за една кутия цигари, вече са много пораснали и независими.

# 174
А като иска да има личен фонд от общите пари, защо не се разведе?

Е, това вече е абсурдно.😁😁😁
...
Мъжете не обичат да крият по принцип. Все още не ми е ясен мотива му.

# 175

Мъжете не обичат да крият по принцип. Все още не ми е ясен мотива му.

Викаш мъжете са много честни и почтени, никога не крият нищичко за каквото и да е. С глас се смея  Joy

# 176
Мотива според мен е, че парите не отиват при майка му, а тя е само параван. Иначе защо да крие, след като жена му няма нищо против.

# 177
  • София
Ей, ама абсурд, на 60+ жена си и не се научи да четеш с разбиране. Къде прочете нещо за веганство? Както вече споменах ние искаме да ѝ помагаме, но тя отказва. Така си е свикнала и така ѝ е добре.

Чета с разбиране, веганството го пиша, защото пилешките гръбчета, които купувам на кучето и котето, са 1.50, а тя с това, което ѝ остава, ако купи малко храна на кокошките, че да снасят, ще си кара на зеленчуци само.
Не ти го пиша за лошо- явно, се опитва да се справя, но просто знай, че това е мизерия до шия, нищо повече. Което е жалко.

# 178
Къде видя, че си купува пилешки гръбчета? Тя яде самите кокошки и яйца от тях. Не яде купено пилешко, не ѝ харесва. Ти го възприемай както искаш, тя щом отказва помощ,се справя. Не е лукс, но на нея си ѝ е добре. Но темата не е за моята майка, само дадох пример, че щом и с тези нищожни доходи човек се справя, значи работещите жени с минимална заплата не са на ръба на оцеляването, както се опита да ги изкараш ти.

# 179
Скъпо е например да се ходи по доктори. Не говорим за джипито. Например операция на перде. За консумативи имаше няколко опции (леща) от по няколко стотин лева. Един такъв разход и - абе как не се справя тоя човек бе?! Smiley

Общи условия

Активация на акаунт