Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 526
  • 452
  •   1
Отговори
# 300
Общият бюджет, в който и двамата вкарваме, но харчим споделено, благоприятства човека с по-малките разходи и то е ясно защо. Защото ако вкарвам 500, половинката 1500, аз мога да се разширявам до към 1000 минимум. Фасул!
Това е така, ама сега какво, да се женим само 1000 за 1000, 500 за 500, пък ако стане 1200 и 750 - развод?
Кофти възпитание, мързел, използвачество, нарцисизъм, тормоз - никакви доходи не ги лекуват. Ако ще и двамата да са на по 10к заплати.

# 301
Баба ми и дядо ми правеха следното. Взимаха заплатите и ги слагаха в шкафа. Всеки си взимаше когато му трябва - за сметки, храна, дрехи, джобни и т.н.
Не са имали проблеми.
Майка ми и баща ми имаха същия модел.

Тук семейният модел не е валиден, тъй като днес харчовете са много повече, сигурността и търпимостта в семейството - ниски, хората живеещи в друга ера и възпитани по друг начин. Не мисля, че някой би следвало да има пълно доверие на партньора си що се отнася до финансите. Днес хората имат съвсем друго отношение към брака.
Моите дядовци и баби са с по 65г. брак, моят вероятно ще трае под 10г.

# 302
Ако половината заплата на двамата покрива  всякакви битови и екстремни нужди на семейството, да викат ура. Иначе и на тоалетна не можеш безплатно ,поне се плащаше като излизах от нас. Дребни трябва да има всеки , повечето се хранят навън , по пладне, сутрин , че и вечер някои.Ама и  за черни дни,  за непредвидени  изникнали непланирано трябва да има , иначе стане нещо и си пред банката за заем.
Елора ,какво ощетяване на семейството?То пак става сметки-ти си купи за 15 лв , сега аз трябва да си купя за 15-не става.Страхът да не минеш  лимита , да си над него по харч  , по-добре отделни бюджети .
И на Братан идеята върви без деца, ако отглежда жената дете, какво правим, плаща и заплата, допълва и ,  или си поема разходите както и  трябва един мъж,че то след първата година какво дават, за   нищо май няма.Остава да и вземе половината за ток.Общ бюджет е без въпроси какво купи.Ако могат да си позволят.Иначе касови бележки.

# 303
  • София
Преди време отказах да живея с мъж от криворазбрано възпитание и страх, че може да ме потиска, като взима доста повече от мен (бях още студентка). Оказа се необоснован страх, но четейки тук, осъзнавам, че явно има много хора, за които такива взаимоотношения биха били нормални и че наистина се случва и някои смятат, че са господар на другия. Звучи ужасно. Не бих могла да живея така.

При горния казус (допада ми точността му, но вероятно е имагинерен) при свекърва, взимаща 300, може да й се дават още 350-400. За сам човек е горе- долу окей. Е, няма да пука цигари като разпрана, ама ще яде свястна храна и ще си плаща сметките (които са около 150лв, както уточнихме в една друга тема за стар човек). 300 за ядене (ще има и за сирена, ако не пие много напитки) и ще й остават да се поглези.

Аз съм "за" даване, ако имаш сносна заплата не само за лекарства и сметки, ами и за някое забавление. Но доста често и младите хора не са червиви с пари.
Има и silver lining. Нашето поколение няма да оживее до пенсия, че да ни тормозят такива въпроси. Joy

# 304
  • Насред хаоса

Баба ми и дядо ми правеха следното. Взимаха заплатите и ги слагаха в шкафа. Всеки си взимаше когато му трябва - за сметки, храна, дрехи, джобни и т.н.
Не са имали проблеми.

Същото беше и още е при моите баби и дядовци и при родителите ми. Скандали и разправии за пари не съм чувала.
Колкото можем, сме приспособили тоя модел към съвременните условия. Но най-важното в една връзка и семейство са хората - от тях зависи всичко, включително и разбирателството по финансовите въпроси.

# 305
Не са имали проблеми.

Тук семейният модел не е валиден, тъй като днес харчовете са много повече, сигурността и търпимостта в семейството - ниски, хората живеещи в друга ера и възпитани по друг начин. Не мисля, че някой би следвало да има пълно доверие на партньора си що се отнася до финансите. Днес хората имат съвсем друго отношение към брака.
Моите дядовци и баби са с по 65г. брак, моят вероятно ще трае под 10г.
Познавам и млади хора с такъв семеен модел. Ама не много  Laughing
Аз ако нямам пълно доверие на партньора си, няма да живея с него.
Да, твоят брак не би продължил дълго. Та ти самия вече си го приключил мисловно, а още не ти е започнал реално. С такава нагласа, няма да станат нещата Братане  Laughing

Ако половината заплата на двамата покрива  всякакви битови и екстремни нужди на семейството, да викат ура. Иначе и на тоалетна не можеш безплатно ,поне се плащаше като излизах от нас. Дребни трябва да има всеки , повечето се хранят навън , по пладне, сутрин , че и вечер някои.Ама и  за черни дни,  за непредвидени  изникнали непланирано трябва да има , иначе стане нещо и си пред банката за заем.
Елора ,какво ощетяване на семейството?То пак става сметки-ти си купи за 15 лв , сега аз трябва да си купя за 15-не става.Страхът да не минеш  лимита , да си над него по харч  , по-добре отделни бюджети .
И на Братан идеята върви без деца, ако отглежда жената дете, какво правим, плаща и заплата, допълва и ,  или си поема разходите както и  трябва един мъж,че то след първата година какво дават, за   нищо май няма.Остава да и вземе половината за ток.Общ бюджет е без въпроси какво купи.Ако могат да си позволят.Иначе касови бележки.

Ако човекът до мен е толкова дребнав, че ми каже и аз ще си взема 15 лв, щото ти си взела  и то от зор да не се мине е жалко и не съм случила  на човек.
Ако отиде на зъболекар и плати 100 лв, ще си чопна и аз 100 лв  Close

А какво става с бюждета да питам, когато жената роди и са на разделен бюджет /тоест съквартиранти, които правят секс/. Тогава жената не може да работи. Ами ако е осигурявана на минимална заплата или по-малка?

Ако съм с някого и го обичам не би ми било проблем да вземе пари за някакво свое хоби. Дори съм правила подаръци на мъж, каквито не харесвам, но знам, че на него му харесват.
И смятам, че ако някой ме обича не би правил проблем за това, че спестявам пари да си купя книги и съм отделила 15 лв.

# 306
Светецът нещо се закача с мен в един пост, благодарности на Ла Сомбра, че защити споменатите в него. Smiley Тц, не си прав, Светец. На мъжа ми просто не му идва отвътре да контролира разходите ми (нито пък аз неговите) и да дебне да не изхарча някой излишен лев. Не че аз не му давам думата, но той не е такъв човек. Не гледа на мен като на някаква златна кокошка, от която трябва да се вземе максималното. Засега впрочем моите родители не са закъсали, помагаме на неговия баща. За някои неща - по моя инициатива.

# 307
  • Варна
Ако възрастния има хронични заболявания и спазва определен режим, може и средна заплата да не е достатъчна. Catcher, 150лв на месец, кой ги изчисли? За глезотии нямат шанс с подобен доход. Неудобно ми е да гледам как избират евтина храна, а са със сериозни диагнози. Запознах се с елегантна жена. Търсеше милата евтина и "здравословна", пилешка шунка. Голяма част от храносм. и система е отстранена. Ще е на диета до края.  Други нямат средства за зъби. Има и много непредвидени разходи. За да съм обективна има и една категория, тип чичко Скрудж, крият си парите и мизеруват умишлено. Доста от пенсионерите с "високи" пенсии работят допълнително, за да оцеляват.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 19:05 от Viviana91

# 308
  • София
150 за сметки.
Изчислиха ги по- възрастните дами в темата за СО, които са наясно с колко живее сам човек на 50-60.

# 309
Общият бюджет, в който и двамата вкарваме, но харчим споделено, благоприятства човека с по-малките разходи и то е ясно защо. Защото ако вкарвам 500, половинката 1500, аз мога да се разширявам до към 1000 минимум. Фасул!
Това е така, ама сега какво, да се женим само 1000 за 1000, 500 за 500, пък ако стане 1200 и 750 - развод?
Кофти възпитание, мързел, използвачество, нарцисизъм, тормоз - никакви доходи не ги лекуват. Ако ще и двамата да са на по 10к заплати.

Гал, ожени се за някого и с 10 бона над тебе, но имай предвид, че ще харчи за повече неща, от които ти си представяш.

# 310
Имам роднини.
Взимат хубави заплати.
3 деца.
Моделът е следният. На нея като и свършат парите - почва неговите. Тя плаща всички сметки и предимно пазарува.
И логично свършват. Почва неговите  Laughing Неговата е по-голяма и то доста.
На 40 години са и двамата. 20 годишен брак.
Разбират си се идеално.
Сигурно ще кажете, че е защото имат пари.
Ами не. В началото не са имали такива заплати. Даже са мизерствали на моменти. И двамата произхождат от нормални бг семейства.

# 311
  • София
Всяка една тема, свързана с пари, навърта за нула време страници. Дори без автор да остане Joy
Какъв е изводът- че хората нямат пари като цяло. Я, ако и двамата взимат по 4-5 хиляди, дали ще се дърпат, че някой е дал на свеки 500лв.

# 312
Те ако взимат 5 бона, ще са на Бали, няма да пишат тук Simple Smile

# 313
При познати се получи следният казус - свекървата купува апартамент, жената се изненадва, че има толкова пари, мъжът накрая признава, че й ги е дал той и то преди време. Не става дума за семейство в лоши отношения, финансово сумата не е усетена по никакъв начин, но на жената й стана много криво тогава.
Искам да кажа, че дори не винаги въпросът е свързан с недостиг на пари, а може да бъде едноличното решение, криенето, и кой знае още какво може да бъде.

# 314
Скрит текст:

Смесваш случая на авторката с книгите. Не знам защо. Те не са на общ бюджет, само привидно. Всъщност той решава.

Аз имам право на каквото си искам  Grinning
И правя така, че ще стигнат. Нали това обясних вече. Ако не стигнат този месец, ще стане другия. Ако не - си ги събирам във времето. При общ бюджет преди години съм събирала в плик пари за 4 неща. Това се знаеше. И не подлежеше на коментар.
Той също си събираше неща за разни свои неща, които иска.
И едновременно с това двамата сме се съобразявали парите да стигнат. Не сме се ограничавали както ти разбираш отношенията в една връзка.

Ако мъжът ти няма право на 100лв за майка си този месец и ти няма да имаш право на твоите 100лв за книжки.
Има ли нещо неясно?
Смесвам случаите, защото да речем имате различни приоритети - ти искаш да пазаруваш нови книги, той има да осигури майка си.

Скрит текст:
При познати се получи следният казус - свекървата купува апартамент, жената се изненадва, че има толкова пари, мъжът накрая признава, че й ги е дал той и то преди време. Не става дума за семейство в лоши отношения, финансово сумата не е усетена по никакъв начин, но на жената й стана много криво тогава.
Искам да кажа, че дори не винаги въпросът е свързан с недостиг на пари, а може да бъде едноличното решение, криенето, и кой знае още какво може да бъде.
Дай Боже всекиму мъж да купи апартамент, без да се усети в домакинството. Хах

Общи условия

Активация на акаунт