Уреди за домашна грижа за кожата - 5

• 68 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Дермапенът е от Амазон, пише на стр. 42.
Дермаролерът също от там- първият 0.5, но бързо поръчах 1. Топя в спорт задължително, както и минавам лицето (внимателно) преди това. 20 минути са много, но вие си знаете.
Имайте предвид, че за да не стават инциденти и за да има резултат, ви трябва ролер с остри игли. Тези на ролера се амортизират и трябва да го сменяте често с нов. Дермапенът има игли за еднократно ползване и това не е само заради хигиенични причини.

# 661
И какво се случва когато трябва да се сменят- налага се да ги поръчваш отнякъде? Т. е. са консуматив...

# 662
Сега гледах видео, в което казаха, че на всеки 10 ползвания е хубаво да си купуваш нов дермаролер... вярно, че не са много скъпи, моят е 15 лв, но все пак ми се видя прекалено - има ли как човек сам да разбере, че иглите вече са се изхабили и тогава да си купи нов или наистина след толкова сеанса трябва да хвърлим стария?

Ъпдейт от вчера - ползвах го за първи път - потопих го в спирт 90 градуса за 5 минути, после го изплакнах в гореща вода и след почистване на лицето, започнах проседурата. По всички клипчета, които гледах, кожата веднага се зачервяваше, а при мен не се зачерви изобщо. Вярно, че съвсем леко минавах без натиск. На челото към към края леко усилих натиска и стана леко зачервяване - принципно съвсем леко ли трябва да се минава или все пак упражнявате лек натиск?

Интересното е, че днес след като си измих лицето и сложих 2 серума на The Ordinary, които четох, че може да се ползват след дермаролинг, цялото лице ми пламна и стана червено и ме заболя като след слънчево изгаряне - това нормално ли е? Вече преминава, но се чудя по принцип на следващия ден да се зачерви след слагане на продукти дали е ок или означава, че съм прекалила с дермаролинга...

# 663
  • София
Точно така трябва да се усеща- като след слънчево изгаряне; минава след ден. Недейте да упражнявате натиск, ще стане зле. Иглите са достатъчно остри, за да проникват; идеята не е да "заоравате" по кожата. Ако е 0.5, съвсем нормално не сте усетили кой знае какво...Има много информация и клипове в интернет за всичко около микронидлинга.
По моему- 10 минавания са много, за да го смените; след 5-то аз бих го запратила в кофата. В клиниките (разбира се там машините са други, но принципът е същия) не минават 10 пъти с един накрайник.

# 664
Благодаря ти. От вчера непрекъснато гледам клипчета за дермаролинг. В едно попаднах на твърдението, че има фалшиви дермаролери, които не са с отделни игли, а с колелца, от които излизат игли, но те били вредни и имали обратен ефект:

Скрит текст:

И сега като чета описанието на моя в сайта, откъдето го купих, пише, че устройството му е с дискове, т.е. така както не трябва да бъде...

Скрит текст:

BEEPS, може ли линк към твоя, откъдето си го купила, ако смяташ, че е с отделни игли...

# 665
Моят е същия като от dermis.bg ,но за 4 паунда от Ибей.

# 666
  • София
И аз имам такъв като от снмиката; другият е различен модел, беше комплект с вит. Ц серум. От Амазон са и  изобщо нямам представа от къде им излизат иглите...
tiriti, като те чета как си се ентусиазирала- да не вземеш да се рендосваш всеки ден! Колагеногенезата си има там период на формиране. Ако ролваш често, ще нарушиш процеса.

# 667
Ох, много се зарибих, но разбира се, че няма, то щом пламнах от един серум си представям да се докосна с ролера... за 0,5 го дават, че може веднъж на седмица, но определено мисля да изчакам поне 2 седмици. Просто се притесних с тези уж фалшиви ролери, защото казват, че дългосрочният ефект щял да бъде обратен - правели големи дупки в кожата, но като гледам тук никой не знае какви са му иглите, пък май сте доволни от ефекта Simple Smile

# 668
  • София
Ако прави големи дупки-ще усетиш и видиш реакцията на кожата.
Аз правих два пъти, с 0,5, нямах видимо зачервяване дори.

# 669
И аз имам такъв като от снмиката; другият е различен модел, беше комплект с вит. Ц серум. От Амазон са и  изобщо нямам представа от къде им излизат иглите...
tiriti, като те чета как си се ентусиазирала- да не вземеш да се рендосваш всеки ден! Колагеногенезата си има там период на формиране. Ако ролваш често, ще нарушиш процеса.

Колко често правиш Микронидлинг  с 0,5 мм ?
При мен имаше парене след втората процедура,но реших да натисна лекичко ролера. След нанасянето на серума се засили,но на сутринта нямаше помен от зачервяване и дискомфорт.

На тялото правя с 2 мм и там нещата са различни - зачервяване ,което отминава за повече от денонощие и кожата е доста чувствителна в следващите поне 2 дни. Мисля,че там ефекта ще е по-бавен.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 16:23 от menarini

# 670
Здравейте, от скоро ползвам аерол 0,5, искам да си взема  триполар V,  дали е проблем ползването на ретинол и този уред, благодаря предварително.

# 671
  • Бургас
Сега се замислих и аз, също ползвам третиноин и мисля да закупя триполар. Аз избрах базовия модел, но технологията на машинката прави ли кожата по-фоточувствителна? Струва ми се, че това е основния проблем при кожи третирани с третиноин.

# 672
Мисля, че не я прави фоточувствителна самия Триполар. То просто загрява кожата в дълбочина, за да се стимулира производството на колаген.

# 673
  • тук-там
Хайде, моят дойде. Триполар V.  Много бързи, ей! Прочетох упътването, чак ме е страх да го пусна. Моля, изпробвалите го да дадат съвети. Най-вече за гела - колко трябва да се сложи? Колкото обикновен крем, серум или...? Кога станахте красиви?  Т.е още по -, по - Stuck Out Tongue След 1,2,3 седмица?

# 674
Аз в началото се плесках яко, после установих, че и с съвсем тънък слой върши същата работа. Самия гел е много добре направен, че не изсъхва бързо и се разнася добре. Примерно на nuface гела съхне по-бързо и все трябва да подновяваш. Триполар-а досега съм го ползвала 5-6пъти общо, та ще видим след няколко месеца. Чувствам си много добре кожата след това, но ще видя и на снимки дали се забелязва като мине повече време, мисля, че след 2-3 месеца би трябвало да е видим резултата (ако има такъв 😀).

Общи условия

Активация на акаунт