Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 191
  • 968
  •   1
Отговори
# 735
Струва ми се, че САЩ и ние имаме отчаяна нужда от нов президент на САЩ. Тръмп обяви война на лотарията от самото начало.
Президента на САЩ е избор на американските граждани, не виждам каква връзка има този избор с Вас.

Аз съм имала проблем с престой над месец.

# 736
Колкото и да е неудобен Тръмп или да не го прави по правилния или "удобен" начин на демократите, има крещяща нужда от имиграционна реформа. Поради тази причина и това, че не се е предприемало нищо с години, тези които легално се опитват да оправят нещата страдат. Който не живее в Тексас, Ню Мексико и сие, да не коментира...

# 737
  • Down south
Струва ми се, че САЩ и ние имаме отчаяна нужда от нов президент на САЩ. Тръмп обяви война на лотарията от самото начало.
Заедно или отделно Close

Промените, под една или друга форма, са факт, спирането на издаване на визи, също. За  ДВ 20 едва ли има шанс, ДВ 21, за сега изглежда, че ще бъде само  "скъсена" 
Факт е също, че Тръмп спря  безкрайните каравани. Респект!
Дали и кога ще има някаква реформа, едва ли някой може да каже.

# 738
  • София, България
Президента на САЩ е избор на американските граждани, не виждам каква връзка има този избор с Вас.

Titina, не мисля, че аз имам връзка с избора на американците относно техния държавен глава, но тези от нас, които участват в лотарията и чакат за следваща за тях има връзка и значение кой е президент на САЩ и какви са неговите възгледи и планове относно емиграцията. Изразих мнение за смяна на президента и спрямо мнение на хора, които са американски граждани и те мислят, че е време за промяна. Ако не разбирате какво се опитвам да кажа просто го игнорирайте, защото нямам намерение да внасям повече яснота по отношение "какво се е опитал да каже авторът", сиреч аз. Хубав ден на всички Simple Smile

П.С Усещанията ми са, че съвсем скоро тази лотария ще остане в историята. - Поживьом увидим!

# 739
tissi, звучиш малко все едно някой ти е длъжен. Лотарията си е абсолютен "бонус", никъде другата няма такава. Ако я спрат, просто спира, няма място за тръшкане. Ние гледаме само от нашата камбанария, но за самите американци сигурно не е приятно всяка година да влизат стотици хиляди хора от всякъде. Не знам каква е статистиката, но сигурно всеки 10ти не е роден в Америка.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 10:20 от Blackbling

# 740
  • София, България
Никой не е длъжен на никого . Няма да коментирам повече по темата, защото няма кой да се съгласи с казаното от мен, явно сме малцина, които имаме различно мнение, че нещата биха били различни при друг президент. В крайна сметка ще става, каквото има да става без значение какво има да кажат по въпроса tissi и компания у форума. Усмихнат ден!

# 741
  • Down south
Никой не е длъжен на никого . Няма да коментирам повече по темата, защото няма кой да се съгласи с казаното от мен, явно сме малцина, които имаме различно мнение, че нещата биха били различни при друг президент. В крайна сметка ще става, каквото има да става без значение какво има да кажат по въпроса tissi и компания у форума. Усмихнат ден!
8 години имаше друг президент и нещата така се забатачиха, че излизането никак не се виждаше.
Мисля, че Президент Тръмп го очаква още един мандат.

# 742
  • САЩ
Пупитка, като гледам wait times в момента за Н 400 са до 36 месеца... подавай веднага, защото май ще чакаме яко Simple Smile

# 743
  • Sunshine state
Пупитка, като гледам wait times в момента за Н 400 са до 36 месеца... подавай веднага, защото май ще чакаме яко Simple Smile
Ще подам. Мен колко ще чакаме не ме бърка, не бързам за никъде. По-скоро промените ме притесняват, но не вярвам да  ни засегнат. 👌🏻
Силно стискам палци да не пипат лотарията или поне тазгодишните изтеглени. 🍀

# 744
Пожелавам успех на всички - аз забравих да участвам тази година 
Това е нищо. Има не малко хора пък , които ги избират, а пък решават да не заминат за САЩ.  Thinking .

# 745
  • София, България
Пожелавам успех на всички - аз забравих да участвам тази година 
Това е нищо. Има не малко хора пък , които ги избират, а пък решават да не заминат за САЩ.  Thinking .

Така е, но ...това е доста чоплена тема. Дано поне избраните от тази година имат повечко късмет.

Аз уча софтуерно инженерство, програмиране... и знам, че такива специалисти се търсят в световен мащаб. Не съм била никога в САЩ и ми се иска да отида с една туристическа виза да огледам нещата от близо. Ако впечатленията ми са приемливи след 2-3 години мога да се пробвам с работна виза, когато силно се надявам коронавирусът ще е зад гърба ни, но човек предполага, Бог разполага.

# 746
Америка винаги е разчитала на имигранти, тези мнения които прочетох, че влизали на конвеер в Америа щял да секне, искам да кажа че това е главна “артерия”, която прави Америка това което е. Този г-н Тръмп който е против имигрантите жена му е имигрант именно със зелена карта дори говори английски с акцент, Тръмп също е потомък на имигранти. Така, че Америка е билдната и това я прави това което в момента именно от потока хора в нея. Философоята на сиситема та е такава и изведнъж да прекратиш това на нищо добро няма да докара демокрацията в САЩ.

# 747
За какво разчита на емигрантите.
тенденцията е да разчита на високо образовани емигранти.
За съжаление хората пристигащи със ЗК не попадаме в тази категория. Още повече сега, с огромната безработица.

# 748
За какво разчита на емигрантите.
тенденцията е да разчита на високо образовани емигранти.
За съжаление хората пристигащи със ЗК не попадаме в тази категория. ...

И аз така смятам .

Първият основен начин за легално влизане е като специалист с работна виза H1B- dual intent или EAD (Employment Authorization Document) при спонсориране от американски работодател за ЗК.

Вторият основен начин за легално влизане е лотарията за ЗК- влизат псевдо специалисти(недооценени от американските работодатели) или хора "от кол и въже" за да подхранване черноработните позиции в САЩ.

За щастие много от недооценените специалисти за няколко години се доказват на местна почва и наистина реализират "американската си мечта". Smile .

# 749
  • САЩ
Всъщност, грешиш. Най-големия имигрантски поток идва от family sponsorship.

Хората със зелена карта от лотарията сме шарени. Познавам и много по нискоквалифицирани от мен, както и доста по-големи специалисти, все от лотарията. Това ѝ е красотата.

Общи условия

Активация на акаунт