?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 467
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 180
  • София
При много хора съм забелязала как безцелното стоене на телефона/лаптопа - измаря много. И какво се случва . Например ставаме събота сутрин, мъжът ми си пие кафе и цъка по телефона. Децата дивеят , изнервят го, питам го дали иска да излезем заедно. "Като си изпия кафето" (в300мл чаша с мляко), след това се почва много съм уморен , за какво да излизаме.
И на мен не ми се излиза ама тези деца имат нужда да излязат. И така, с телефона е най-удобно, какво ще се бута.
Ако приемеш факта, че на мъжа ти му е през... и за теб и за деца, ще живееш по-леко. Него няма да го промениш. Уговаряш си твои занимания навън, оставяш му децата и излизаш /като той предварително знае, за да няма той ангажимент/.

# 12 181
Lisa да обясни какво конкретно е постигнала с изисквания и хронична раздраза.

# 12 182
Негативно отношение към мен. И аз искам да съм мила , добра, готина и забавна, ама не става. Наистина искам, но се държа като темерут доста често.

# 12 183
Нали? Дразни те дори вместимостта на чашата му за кафе. Не знам какво очакваш, наистина.

# 12 184
  • София
Нали? Дразни те дори вместимостта на чашата му за кафе. Не знам какво очакваш, наистина.
Дразния, че "като си изпия кафето" означава след 1 час поне /затова мисля обясни мл на чашата/. А може да си надигне д-то и да си пие кафето навън с жена си, докато децата играят покрай тях.

# 12 185
Ми аз затова писах - на някои им е кеф да живеят в казарма, на други - не. Това, че тя му бута детето, определя правила и изисква може и да е сериозен принос за лошото му отношения.

# 12 186
Не знам дали е казарма. Мисля, че е способност, която се развива като си на около 5г. и това е да се движиш с ритъма на други. Да си лежерен и да се влачиш може да си позволиш, ако си сам, няма задачи и няма ефект от твоя мързел. Но като си с хора - а семейството са хора - се движиш с ритъм. Не е приятно, знам, аз като майка понякога искам да лежа, не да задавам настроение и ритъм на всички. Но си трябва, иначе денят става адски смотан.

Може би трябва да му се сведе до знанието.

Та как беше, Дренка - тялото се адаптира на стрес, нали? Налагаш си и действаш, изюркваш се сам. Що може за жените, както си писала в други теми, но не и за мъжа с напоителното кафе?

# 12 187
Телефоните и въобще екраните доста изсмукват енергията, това е така.

# 12 188
Не знам как е, но и не съм с нагласа, че животът сеършва с брака и децата, не мога да живея с човек, който се пъне да ми налага обратното, така че - няма да съм ти полезна с отговор, като лично мнение, Сирен.
Тя живее с него, тя да си търси решението, но не сама, а с него, и не е приблемът в кафето, естествено.

# 12 189
Имам само 1 въпрос - добре, ще го напусне щом не се грижи за децата и щом не се променя. Но това как ще я облекчи? Пак ще остане сама с 2 деца и то съвсем сама. Няма да има и на кого да измрънкаш реално...
Чета коментарите, но никакво решение не виждам, само писаници реално.

# 12 190
  • София
И аз чета коментари, пък за напускане нищо не съм видяла, сигурно четем различни.

# 12 191
Аз написах, че съм го отучила от телефона. Цъкаме по удобно време, и аз цъкам тук във форума, той - негови си неща, но не и сутрин, когато децата /вече е само едно, другото порастна и сутрин спи, като нормалните хора/ са най-активни и вкъщи е фурор. Може да се цъка на детската площадка, докато детето е в детски център, докато гледа филмче, докато рисува, докато чакаш да го вземеш от английския /ми час и половина е при нас - два пъти седмично, хич не е малко за загуби време, то и хоби не е, да го наречеш, най-обикновена зависимост/ докато, докато, докато ... има много подходящи моменти.
Добре де, като му кажеш, че дава лош пример и децата ще станат с вързани за телефона ръце той какво? Или - ни приема, ни предава? Ми че то телефонът ти е най-малкия проблем. Оф, незнам, имам чувството че едно и също пишем тук и въртим от години в тоя форум, а оплакващите се не намаляват.

# 12 192
И като гледам какво става, все повече ще стават...за съжаление.

# 12 193
Ами те стават все повече. Аз моите деца с мъка ги удържам, ама като гледам колко е повсеместно зомбирането май си струват канските усилия. Програмата ни е запълнена от ставането до 9 вечерта именно с тази цел, да не остане време за екран. Намираме си други занимания. И те лека полека свикват.
Така да направи и с мъжа.

# 12 194
Негативно отношение към мен. И аз искам да съм мила , добра, готина и забавна, ама не става. Наистина искам, но се държа като темерут доста често.

Ами не става.
Той просто не иска нищо да прави, иска ти да вършиш всичко, а той да седи с телефончето.
Или търпиш или не търпиш.
Кажи му, че ако му пречиш да се чувства свободен да се разкара.
Явно нито ти си му важна, нито детето.
Предвид, че всичко чака теб, няма как да си мила и добра.
Просто си взела лентяй, който мисли, че неговата работа се свършва с чукане и забременяване. Всичко останало е за теб. Е, мята ти там парички.
Всъщност за какво ти е?
Ако си в майчинство, потърпи още малко и след това като се стабилизираш, като си сама ще си по-добре.
Вместо да гледаш две деца, ще гледаш само едно.

Общи условия

Активация на акаунт