?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 472
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 165
Пък после защо децата - аутисти стават все повече. Като никой не им говори и не ги занимават...

# 12 166
Пък после защо децата - аутисти стават все повече. Като никой не им говори и не ги занимават...
Hands Plus1
Редовна гледка е, седнали 2-3 майки в кафене, децата по количките с таблети пред тях, да зяпат детско там и да мируват....
Имам позната, която така си отгледа детето, вече е на 5, почти не говори.Психолози, специалисти, занимания с такива, изследвания, няма физиологична причина да не говори.Ами как да говори, като е гледано като зверче, целодневно-когато не спи, пред тв, таблет, телефон....попадала съм на статии, че тв като Бейби тв, причиняват подобни симптоми, просто не се развивали някакви връзки в мозъка.
Колко е вярно, не знам, но за да пишат по темата, за да се правят вече изследвания, значи има причина.

# 12 167
Обаче все още върви линията - тежка е съдбата на майките с малки деца, а бащите не помагат.

# 12 168
Обаче все още върви линията - тежка е съдбата на майките с малки деца, а бащите не помагат.
Ами, защото линията е погрешна...Бащите не трябва да помагат.
А да се включват наравно и адекватно в отглеждането на децата СИ.

# 12 169
  • София
Ми да ги напуснат, някой да не ги държи вързани? Ама тогава се сещат, че непомагащия татко го играе портфейл на семейството и си стоят на дупетата, мрънкайки в бгмама.

# 12 170
Моля ви, аутизма не се предизвиква от Бейби тв и клипчета...

# 12 171
В случая недоволната би могла вместо да се пери колко я дразни мъжът ѝ, да си помисли с това майчинство може ли да си позволи да не си подобри комуникацията и отношенията с него.

# 12 172
Аз съм достатъчно изтерясала, а мъжът ми гледа малкия наравно с мен, представям си, ако го неглижираше, сигурно досега да съм се хвърлила отнякъде. Не виждам как да се реши проблема с таткото и телефона, със скандали и заплахи няма да стане, кофти работа.

# 12 173
  • София
А ако случайно можем с майчинството да си гледаме детето, имаме ли право да изискваме адекватен втори родител? Или при всички положения трябва да сме подложка?

# 12 174
Значи щом нямам пари, ще трябва да търпя. Да, логично е. Но не се чувствам добре.

# 12 175
Наистина е повсеместно това с телефоните. Сближих се с една мацка, 26-7 годишна, почти може и да ми е дъщеря, децата ни учат заедно. Ми телефонът й е като продължение на ръката. На детето й съответно - също.
ММ го отучих от телефона, години ми отне. И аз поглеждам, и той, ама по малко.
Аз изисквам и хич не ми пука. Досега не съм чула за мъж, който влиза в къщи и започва да действа, нито познати имам, нито приятелки с такива мъже, изобщо. Аз напоследък съм от 6 ч. до 22 ч. вечерта нон-стоп на крак, за да мога няколко от тези часа да не върша нищо и все пак да почивам, защото и аз съм човек, си трябва някой друг да поеме. И това при положение, че ММ прави доста неща вече. Ако не правеше трябваше сигурно от 5:00 до 24:00 да съм нон-стоп в движение, което не виждам как би станало, не ми се вижда възможно да продължи в два поредни дни.
Може би има хора с по две или повече деца, които имат по-малко ангажименти, не знам, ние имаме много. Работа, домакинство и развозване на дете + помагане с уроците, всичко си го правим сами. А, и възпитанието, колко часове отнема. Айде измий си ръцете, айде план за деня си направи, второ, трето пето, да го научиш да се справя. Майка ми води на 2 занимания малката, баща ми придружава сина до рехабилитатор, останалото е на двама ни. Абсурд за един човек и втори втренчен в телефона. С едно дете може би бива, но който иска второ, да мисли - ще се включва ли втория родител или ще търси друг за втори.
Лиса, за едно или за две деца става дума?

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 14:17 от Анонимен

# 12 176
В такова време живеем, вече и децата се раждат технически грамотни. Всичко ти е онлайн, на една ръка разстояние. Което, разбира се, не означава да за**еш жена, деца и да си цъкаш по цяла вечер.

# 12 177
При много хора съм забелязала как безцелното стоене на телефона/лаптопа - измаря много. И какво се случва . Например ставаме събота сутрин, мъжът ми си пие кафе и цъка по телефона. Децата дивеят , изнервят го, питам го дали иска да излезем заедно. "Като си изпия кафето" (в300мл чаша с мляко), след това се почва много съм уморен , за какво да излизаме.
И на мен не ми се излиза ама тези деца имат нужда да излязат. И така, с телефона е най-удобно, какво ще се бута.

# 12 178
  • София
Аз напоследък съм от 6 ч. до 22 ч. вечерта нон-стоп на крак, за да мога няколко от тези часа да не върша нищо и все пак да почивам, защото и аз съм човек, си трябва някой друг да поеме. И това при положение, че ММ прави доста неща вече. Ако не правеше трябваше сигурно от 5:00 до 24:00 да съм нон-стоп в движение, което не виждам как би станало, не ми се вижда възможно да продължи в два поредни дни.

Да, това имах предвид и аз одеве. Няма как да стане скатаването, без да пре-пре-натовариш другия като магаре.

# 12 179
Ами зависи, ако някой ползва усилено баби и дядовци може и да не усеща натоварването толкова. Ние сме и двамата на тъгъдък по цял ден и време за почивка малко остава.

Общи условия

Активация на акаунт