Януарски мамчета добрички, дет остават без ръчички!

• 12 633
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Искам да питам мамите, които хранят с АМ, пък и всички, които ползват шишета - с какво ги миете? Течен сапун, детски сапун, веро?

С течния сапун , с който мия нашите съдове и после стерилизирам. Докато е горещо не смятам да спирам със стерилизирането.

# 151
До мамите захранили с жълтък-как го давате,всеки ден,през ден,два,три.......?
Лека и спокойна нощ на всички.

Жълтъка се дава през ден, започваш с малки трошички и така докато стигнеш до 1/4 първия месец, следващия доколкото ми е известно трябва по половинка вече да даваш, поне ние сме така.

Ние ядем по следния начин:

8- АМ
12- единия ден зеленчуково пюре + жълтък, на другия месно. От Зеленчуковото изяждат по половин бурканче  от 190 мл и си пийват АМ след това. Месното си го хапват по цяло бурканче без АМ след това.
16 - плодово пюре с 3 л. каша и АМ.
20 - АМ или каша с АМ, когато каквото настроение имат. Ако много им се спи само АМ. Николай ми се буди нощно време през 2 часа.

А, от един месец им правя по 200 мл АМ и омитат всичко, на Ели даже не й стига. А Ники нощно време яде по 100 мл и след 2 часа пак ми се буди Rolling Eyes

Днес им дадохме синя слива да си смучат, леле как им хареса, Елена направо реве като й я дръпнеш. В петък мъжа ми ял кисело мляко от тези на Активия с ягоди и Ники го гледал жално и той му дал малко. После как отваряше уста, да не ви разправям, така не е отварял уста за ядене в живота си Shocked И пъпеш му дадохме вече и диня отдавна, да си смуче от парчето направо. Умира си от кеф детето.

Днес ядоха и геврек, на Ники много му хареса, омете едно голямо парче Laughing

Кашата на Хумана не ви я препоръчвам, много е лепкава и сладка. Купих една оризова безмлечна, с ябълка и децата въобще не я харесват. Тази на Фризокрем си я омитат.

# 152
Днес си направих и една друга глезотия да ми удовлетворява глада за сладко - 2 лъж. мед с 1 лъж. сусамов тахан + счукани орехи - мммм  Grinning

Галита, добави и малко лимонов сок и става екстра. Може да си смесиш по-голямо количество в един буркан и сутрин да си кусваш по една лъжица. Много е полезно, дава много сили на организма и е неописуемо вкусно Crazy

# 153
Здравейте мили мамчета и сладки порастнали бебчета Hug
Отдавна не съм писала ама ми е толкова притеснено на душата,че...В понеделник ще ни оперират newsm45

Бон Тони, желая и на теб и на Бодлвата много леки операции и още по-леко възстановяване и най-вече чудесни резултати Praynig  bouquet Ще стискам палци.

Бон Тони, какво стана с твойта позната с близнаците? Скоро май трябва да ражда newsm78

# 154
А фа те питам за Сити центъра - там има ли хубави магазини? Аз бях ден с Мола, много ми хареса, има намаления навсякъде Mr. Green Купих на Алекс жестоки панталони на Бенетон за 20 лв.

Хриси, на мен повече ми харесва Мола, в Сити центъра е страшна скъпотия и няма голямо разнообразие. Марките са предимно скъпарски и цените #Crazy Там единствено на кино ходим и да ям суши на последния етаж Laughing

# 155
Мами, които храните с месни пюрета, от готовите ли давате или сами си варите месото. С какво да започна! Пилешко ли? И в началото пак по 1-2 лъжички, нали? И през ден ли или в началото 2 пъти седмично? Забравила съм. Спомням си, че със Светлин си приготвях накълцано месо и го замразявах на кубчета във фризера.  newsm78

Аз давам само готови - пиле, пуйка, доки каза, че и заек става, ама нашата Елена не обича заек и засега и Ники не яде. Телешко засега не съм давала. Аз давам месно през ден, започнах с по половин бурканче от тези на хип, те нали са по 125 грама.

Ани Джи , честита годишнина и честито кръщене, много щастие и здраве на всички ви и честит рожден ден на мини рожденниците днес  bouquet

Леле, хвана ме срам, толкова мои постинги и нито един отговор, явно всички сте по раходки днес Thinking Извинете, че залях темата, ама рядко ми се случва да имам време за толкова четене и писане Embarassed

Приятен ден и мен също ме интересува какви трябва да са стойностите от ... до .. за хемоглобина, защото този на Ели е 100, което ми се вижда малко, и то при всичкото месо и жълтъци, които й дадох послединя месец newsm78

# 156
Привет и от нас!
Днес моята малка кукличка става на 6 месеца Grinning
Почерпете се:

Честит 7-ми месец на Дарина!Да расте весело и щасткиво дете  bouquet

# 157
Здравейте момчета .Как сте днес ?Първо да пожелая на днешните рожденици много здраве,мама и тате много да ги слушат и много голям апетит.
surfline-А ми за тръшкане не ,ама само как се преструва че кашля,и се напъва ,
напъва та чак  очите  му се насълзяват .И цялата работа е за да привлече внимание.
sea woman-Аз давам месни пюрета на Ганчев ,Дани изяжда по едно бурканче.Давала съм  пилешко,свинско и черен дроб. feedingЯде ги с голям кеф.
От една седмица Дани си хапва и жълтък.Мамчета слагате ли малките на гърне?Аз от три дни слагам Дани, след ядене и спане .А пък той горкия се чуди къде се намира ,като започне да се върти и започва да си говори ,пее Laughingпада смях.

# 158
  • София/Овча купел 2

Честит 7ми месец на Дари!
Честита половин годинка на малката Вяра!
Да растат весели и засмени,и много послушни(е,не чак толкова много Wink).

BON_TONI,надявам се че всичко е наред.Чакаме да пишеш   fingerscrossed.
БОДЛИВАТА,стискам палци и на теб за утре fingerscrossed.

А сега да ви питам,кога трябва да сменим кошницата за кола със седящ стол?Мислех да купувам сега за морето,но една продавачка казала на сестра ми,че още сме малки.Не че не се побираме в малкото столче,но мислех че ще е по-удобно.Какво ще кажете?

# 159
Днес им дадохме синя слива да си смучат, леле как им хареса, Елена направо реве като й я дръпнеш. В петък мъжа ми ял кисело мляко от тези на Активия с ягоди и Ники го гледал жално и той му дал малко. После как отваряше уста, да не ви разправям, така не е отварял уста за ядене в живота си Shocked И пъпеш му дадохме вече и диня отдавна, да си смуче от парчето направо. Умира си от кеф детето.

Днес ядоха и геврек, на Ники много му хареса, омете едно голямо парче Laughing
Всичко искат тези мушморочета вече.И Вяра като ни зяпне в устите и просто няма начин да не и дадем.Да не кажа голяма дума ама почти всичко е опитала каквото сме яли. И ние сме фенове на сливите,сини още не сме виждали пресни тук ама от другите смуче та се къса Mr. Green За хляб и бисквитки умира.Е, не и давам промишлени количества,но си похапва детето.
Аз давам месни пюрета на Ганчев ,Дани изяжда по едно бурканче.Давала съм  пилешко,свинско и черен дроб. feedingЯде ги с голям кеф.
От една седмица Дани си хапва и жълтък.Мамчета слагате ли малките на гърне?Аз от три дни слагам Дани, след ядене и спане .А пък той горкия се чуди къде се намира ,като започне да се върти и започва да си говори ,пее Laughingпада смях.
Браво на Дани,по цяло пюренце си хапва.Нека все така да похапва и да ти е жив и здрав.
А за гърнето нашата баба(майка ми) се е заканила, че скоро я почва Joy Joy Joy Вика:"Аз 3 деца съм изгледала и никога не съм прала опикани и оаканаи пелени и гащи Mr. Green Ще я науча и Вяра така" Тя нас ни била издържала от 40 дни когато сме били Shocked Ще видим докъде ще доведе тази кауза Grinning
Одеве пропуснах:
Да ти е много здраво и щастливо семейството ани_джи и да празнувате още мнооого много годишнини,а малкото християнче Жулиен да ви е много здравичък и пслушен Hug
Вивка, дано бързо отмине този гаден вирус и Калоянчо да е добре Hug
Лека и усмихната вечер на всички  bouquet

# 160
Аз 3 деца съм изгледала и никога не съм прала опикани и оаканаи пелени и гащи Mr. Green

въх! Ми кажи и и че и ти няма да переш напиканите и оакани памперси - право в коша  hahaha hahaha hahaha

Аз моите деца ги учих на 2 годинки като станаха - обесних какво се иска от тях и за 2 дни махнахме пампите завинаги и гащи не съм прала. Познатите ми които почнаха рано - пак след 2рата годинка научиха децата - ама имаха много нерви, много пране и т.н. дотогава....
какво значи да научиш дете дето не говори да ти казва ПИШ и АКО аз не разбирам Thinking

# 161
Аз 3 деца съм изгледала и никога не съм прала опикани и оаканаи пелени и гащи Mr. Green

въх! Ми кажи и и че и ти няма да переш напиканите и оакани памперси - право в коша  hahaha hahaha hahaha

Аз моите деца ги учих на 2 годинки като станаха - обесних какво се иска от тях и за 2 дни махнахме пампите завинаги и гащи не съм прала. Познатите ми които почнаха рано - пак след 2рата годинка научиха децата - ама имаха много нерви, много пране и т.н. дотогава....
какво значи да научиш дете дето не говори да ти казва ПИШ и АКО аз не разбирам Thinking
Aми аз не ги приемам тези неща хич насериозно.Пределно ясно ми е че дете което може да говори няма да каже еди какво си.Неисках това което написах да се схване толкова дълбоко и да е тема на обсъждане ама........карай.Просто като се подхвана дума за гърнето та се сетих за това Wink. Даже докато пишех си мислех да спомена момента с памперсите,че не се перат,но реших да го спестя Rolling Eyes

# 162
  • Варна
Здравейте!

ЧЕСТИТ ДЕН ПРАЗНИЧЕН НА МАЛКИТЕ НИ ГОЛЕМИ МИНИ РОЖДЕНИЦИ! ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ ДА РАСТАТ!!!

Ох, днес идин нестандартен ден. То всъщност от нощите се започва. Александър започна да ми се буди и в 00 часа за ядене, следващото в 04 не го пропуска и ... върнахме се почти към бебешкия ражим.  newsm78 Какво да направя детето като е гладно! А аз имах илюзии това хранене в 04 да го измествам някакси постепенно. "Надежда всяка оставете" е мойта работа. Днес пък следобед спа само час 13-14 и край! Сега елате да видите какво беше в 18.30-искам си банята, искам си манджата, искам си леглото!
ЗА ГЪРНЕТО- според мен е мноооого рано. Светлин се научи много късно. То не е хубаво да се сравняват двете деца, ама...
Мами, да разбирам ли, че давате дечицата да си подъвкват бисквити (от обикновените, нали). Чешат си венците така. Ох, по-страхлива съм станала. Не че нещо ще му стане де.  newsm12
БОДЛИВАТА, стискаме всички палци, които имаме.
BON_TONI, чакаме да ни кажеш какво стана. Дано всичко е наред!
mishlentze, страшни постинги! Нека да има, плакне ни се окото!  smile3521
VIVKA, сили в борбата с гадовете! Всичко ще мине, ама е неприятно, знам! Кураж!  newsm10
surfline, много хубава срещичка сте направили. Как ми е тъжно, че няма никоя от компанията тук от Варна!  smile3518

Сигурно съм пропуснала някой, но ще ме извините!
Поздрави!  Wink

# 163
Des29, аз не го казах  за да те обидя  Embarassed
Просто и на мен ми се вижда безсмислено рано след като има памперси/или по-точно след като можем да си ги позволим/
Навремето обаче всяка спестена пеленка си е била по-малко работа, и ги разбирам защо са бързали. Дори и да издебнат едно акане да не е в гащите е било от полза - пък било то и на 40 дена/само като се сетя, че първия месец сменях по над 10 памперса на денонощие не мога да си представя обема пране ако трябваше да сме на пелени...ми гладене, простиране, сушене... ooooh!/

наистина сега е лесно да се гледат бебета - има време и за къщата и за прането и за готвенето и за игрите с децата...наистина сме много привилегировани...

Честита половин годинка на малката Вяра!

bouquet  bouquet  bouquet

# 164
  • София/Овча купел 2
Относно гърнето,смятам да се доверя изцяло на майка ми и да я оставя тя да се оправя.Когато реши да започва с ученето.Аз също като Des29,не съм била никога мокра.Тук определено учат децата от рано и като гледам по кафетата повечето деца над 18 месеца са без памперси.А и смятам,че ако можем да си спестим някой памперс,няма да е хич зле.

Общи условия

Активация на акаунт