1 АЕГ - тема 3

• 68 386
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, ама във ФЕГ за 5.50 не взимат стипендия.

# 691
  • София
В немската се взима стипендия за 5,75 и нагоре.. И пак са адски мнооого взимащите.  Ако беше над 5,50 само, единици щяха да са невзимащите..В класа на моите девойки само, за другите не знам, 16-17 деца от всичките в паралелката взимаха стипендия, 9-10 от тях за 6.00. Тоест проблемът е единствено и изцяло в ръководството. В немската точно години наред се взимаше минималната стипендия дори от пълните отличници,  ученици и родители ( за тях, може би ) обаче се разбунтуваха и изведнъж нещата се промениха в правилната посока..

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 07:27 от пенсионирана русалка

# 692
  • София
По математика зависи при кой учител се паднат, добро мнение имам за Стаменов и Тихова.

Стаменов и Тихова нямат нищо общо. Стаменов е егати взискателния учител. 50 теста на година.
Да не говорим за материала в 11 клас. Стереометрия, биноми.
Говорих с едн доцентка, само в математическия факултет на СУ биха решавали подобни задачи, даже и в Уасг - не.

# 693

Колебанието ни за НЕГ е, че тя преди месец взе с отличен В1 в Гьоте институт, пък английски не е учила досега и ни се искаше някак и двата да ги развие, а в немската не знам доколко на ниво е вторият език.

Най-вече искам детето да е щастливо и да попадне в хубава среда. В крайна сметка искам тя сама да си избере училището, но все пак да й представя плюсовете и минусите на двете училища.

Да не идвате от Шилер Simple Smile

Щерката беше с подобно колебание преди 3г. НЕГ не я мислеше, просто си продължи курсовете в Гьоте.
Ако искате лесно изкарване с успех над 5,50 това е гимназията, ако искате детето да учи, май трябва да изберете друга гимназия, нямам наблюдение над 1НЕГ, но имам страхотни отзиви за 73то, то нали се води 2НЕГ.

Да, от шилер идва Simple Smile

# 694
Здравейте,
Записвам се, за да следя темата.
Майка съм на 7-мо класничка, която има оргомно желание да се обучава в тази гимназия.
Детето е възпитаник на Сдружение "Шилер".

# 695
Здравейте, търся информация. Майка съм на седмокласничка. Надяваме се, че балът ще й стигне за гимназията, като тя иска да учи като втори език - руски. Моля за отзиви конкретно за тази паралелка, доволни ли сте? Тя е с най-ниския бал, но детето не иска нито немски, нито френски като втори език. Благодаря предварително. Може да споделите и на лични отзиви.

# 696
  • София
Моята голяма дъщеря е в такава паралелка - беше й първо желание и си влезе на първо класиране. Така че в паралелката има и деца с висок бал като нея. Специално техният клас се води най- див и най-слаб в училището. Въпреки това никога не е имала някакъв проблем със съучениците си, разбират се добре. Учителката по руски Снежана Станчева е невероятен човек и педагог! За щастие е класна на дъщеря ми.

# 697
Моята голяма дъщеря е в такава паралелка - беше й първо желание и си влезе на първо класиране. Така че в паралелката има и деца с висок бал като нея. Специално техният клас се води най- див и най-слаб в училището. Въпреки това никога не е имала някакъв проблем със съучениците си, разбират се добре. Учителката по руски Снежана Станчева е невероятен човек и педагог! За щастие е класна на дъщеря ми.
Много благодаря! А кой клас е дъщеря ви? Руският също ли почват от нула? Моята е учила вече няколко години в 32 ро с руски и иска да надгради. Ама и се колебае да го избере за първи език, та ще е компромисно втори май.

# 698
  • София
Руският го почват от нула. Дъщеря ми също беше учила руски като втори език в прогимназията. Освен това, по препоръка на класната си, записа курсове по руски към Руския културен център и сега й предстои изпит за сертификат.

Дъщеря ми завърши 10 клас тази година.

За руски като първи мисля за втората си дъщеря, която е седмокласничка и ще трябва да реди желания. Но това е за друга тема.

# 699
Подкрепям отзивите за учителката по руски. Дава много с желание и любов.

# 700
  • София
Учителката по руски Снежана Станчева е невероятен човек и педагог! За щастие е класна на дъщеря ми.
Абсолютно вярно! ❤

# 701
Моят син ще бъде 10 клас в 1 АЕГ другата година.

Средкова по литература и Стаменов по математика са от 8 клас и са изключително взискателни. Аз съм доволна.

Мартин Дамянов беше класен в 8 и учител по английски. За него мога да споделя само суперлативи. Запали ги по английски и в 9 клас имаше малко негативно мнение за учителите по английски.

Има свестни и не толкова свестни учители като на всякъде.

С немския почна от нула и според мен сгтеших, че го записах чак втория срок в Гьоте. Не можа да наваксва. Сега почва интензивен курс лятото, за да изравни.

Дистанцоинното за мен е пълна загуба на време. Щом се върнеха за малко в час, почваха ударни контролни и изпитвания.

За лежерно, по-лежерно е от 2 немски и испанската, затова спор няма. Аз и до сега съм на мнение, че нямаше да издържи на напрежениетон немските и сме си на мястото.

# 702
  • Sofia
Здравейте,

Имам питане относно темпото, с което се взима материала по АЕ в 8 клас. Предвид, че повечето деца са учили езика до 7 клас, се опасявам, че е възможно материала от ниво A1 да се взима много набързо. Имате ли наблюдение дали е така и евентуално как се справят малкото деца, които не са учили АЕ преди 8 клас?

# 703
  • София
Не знам как е било при другите класове, но в класа на сина ми имаше деца, които не бяха учили АЕ, но въпреки това са успели да се справят. В началото за тези, които са го учили е било малко скучно, но това било до към края на първия срок. След това  са изравнили знанията по езика.

# 704
  • София
И моето дете не беше учило английски, но и беше супер лесно след след 8г. немски, навакса супер бързо.

Общи условия

Активация на акаунт