Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 501
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за отговорите.

# 226
Здравейте!
Наближават файнълите, но на моят син ще му бъдат за първи път и има няколко неясни неща, които ако са обяснили той ги е пропуснал.
В дните между изпитите децата ходят ли на училище или са оставени за подготовка ;кога и къде обявяват в кой ден по какъв предмет ще бъде изпитът?

# 227
Здравейте!
Наближават файнълите, но на моят син ще му бъдат за първи път и има няколко неясни неща, които ако са обяснили той ги е пропуснал.
В дните между изпитите децата ходят ли на училище или са оставени за подготовка ;кога и къде обявяват в кой ден по какъв предмет ще бъде изпитът?

Мисля, че в учебен отдел ще му обяснят най- точно кога са файнълите и по какво , кога е ден за подготовка и т.н.

# 228
Здравейте!
Информацията може да се види в таймтейбъла на Енгейдж. Изпитите са през ден (но проверете в Енгейдж) и между тях не се ходи на училище.

# 229
  • София
В Енгейдж са написани само кои дни са неучебни и в кои дни има файнъл. Моята осмокласничка знае от учителите си кога по какво ще има изпит. Освен това твърди, че идния четвъртък също няма да са на училище. Питах я какво става ако се разболее в ден за изпит. Вдигна равнодушно рамене и каза: "Ми сигурно 0%".  Явно аз повече се стряскам от нея, но се надявам да ми мине Wink

# 230
  • София
https://www.acs.bg/calendar/

Дните "no exam day" са за домашна самоподготовка, т.е. неучебни.

# 231
  • София
Извинявам се, но какво представляват тези файнъли? По всички предмети ли са и всички класове ли ги държат? Бях останала с впечатлението, че годната е на триместри, сега кой триместър свършва?
И още едни аспект - не е ли стресиращо за децата?

# 232
Извинявам се, но какво представляват тези файнъли? По всички предмети ли са и всички класове ли ги държат? Бях останала с впечатлението, че годната е на триместри, сега кой триместър свършва?
И още едни аспект - не е ли стресиращо за децата?
Файнълите са писмени изпити върху взетия през срока материал. По повечето предмети има файнъли (без Изкуства, Физическо, елективи).
Годината е на два срока.
Стресиращо е за тези, които се стресират. За останалите бързо стават рутина.

# 233
  • софия
Като нещо ново,  ако е придадена “легендарната значимост, страх и магичност” на файнълите, може и да се стресират децата. Това е изпитване като изпитване, в предните училища им казваха класни, разликата е, че тук са наистина по-обемни и наистина си тежат значително. При един стабилен среден резултат обаче файнъла не би трябвало да събори много срочната оценка, а съществува и по-сладкия вариант -да повиши оценка.
В осми клас се шашкат децата, после в горните ( еле пък 10 клас по новата система) нямат време главата да си вдигнат и файнълите са “ ооо йе, ще си почина най-накрая”
Успех на всички на файнълите Simple Smile

Дипълвам се:
Между другото, много е важно да напомните на децата като им върнст файнълите да си ги проверят-да си сметнат пак точките съответно оценката,  някой път се получава техническа грешка при нанасяне. Самите учители ги подканват да проверяват, но особено малките още не са свикнали с идеята, че могат дс “поправят” учител. А постоянно им го повтарят -гледайте, следете, казвайте!

Последна редакция: пн, 20 яну 2020, 09:22 от Амели

# 234
Ехе то голяма песен били файнълите.  Особено след първата година като ти дойдат всичките предмети наведнъж, всеки много важен и повечето на английски.  Явно много са се променили нещата, щом е толкова весело, лежерно и приятно.  Навремето масово учениците ходеха болни на училище и изпити. 

# 235
  • София
При положение, че започват от 9.00 сутринта и изпитите са през ден, има опцията да си поспят малко до по-късно. И за моя син файнълите са "по-лежерни". А и не можах да разбера: какъв е проблемът, че изпитите са на английски? Нали децата мислят на английски.

# 236
Всичките ли? И още от 8 клас😃

# 237
  • София
Ехе то голяма песен били файнълите.  Особено след първата година като ти дойдат всичките предмети наведнъж, всеки много важен и повечето на английски.  Явно много са се променили нещата, щом е толкова весело, лежерно и приятно.  Навремето масово учениците ходеха болни на училище и изпити. 

Явно е до дете. Моята се държи по описвания от Вас начин - не е страсирана, по-скоро притеснена и определено времето около файнълите е много натоварено и хич не и е лежерно или весело, напротив Simple Smile
Миналата седмица имаха тестове по три предмета, но нея я хвана върлуващия напоследък вирус. Искаше да ходи на училище, защото изпуска тест, нищо че повръщаше и не можеше да се вдигне от леглото. Успяхме да я удържим вкъщи, но за последния тест (в петък) все пак отиде, нищо, че още не беше възстановена напълно и още имаше проблеми със стомаха.
Няма универсална формула, децата са различни и реагират по различен начин на стресови ситуации, а файналите според мен са си точно стресово време.

Нотаис - в осми клас на английски са АЕ и Математика. След това по всичко, без БЕЛ, втори чужд, като в 10 клас Историята и Географията също са на български, защото се изучава Българската география и История на България.

# 238
Благодаря, за мисленето на английски малко се учудих да е от 8 клас, после ясно, даже съм чувал, че е “забранено” да се говори на български.

# 239
  • София
Е, колко пък да е забранено?! Simple Smile В осми клас  насърчават децата да говорят на английски в междучасията и часовете по АЕ, а и хлапетата нямат особен избор, поне при чудестранните преподаватели. Но едва ли някой се заблуждава, че това се слува през цялото време. В горните класове не съм чула да ги задъжават, обаче половината думи, които използва моята щерка са все на английски, чак ме дразни. Явно е влияние от "принудителното дърдорене" на англиски в междучасията.
Има нещо, което трябва да се отчете - половината преподаватели в Колежа не знаят Български и на децата им се налага да комуникират с тях само на Английски. С българите също често разговарят на английски, защото материала се преподава на АЕ и на децата им е далеч по-лесно да си зададат въпросите. За неформалните разговори е друго - там си карат на български с българите и на английски с останалите Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт