Слънчеви юнски късметчета, 2020г

• 21 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
С първото ми беше много мерак, четях, сравнявах, купувах, затрупах се та сега съм малко пас Grinning Ще взема количка и памперси в някакъв момент и туй то.

# 421
Аз съм си харесала дрешки вече , количка всичко 😂😂😂 няма да ги взимам още де ама вече гледам хаха

# 422
При мен много бързо се наложи да сменя гардероба, защото задържам вода от Еутирока,корема ми е подут. Взех си дънки п5 LCwaikiki и блузи от там. Къде,къде по - по комфортно се чувствам. Обаче и нощница ще търся, защото установих че ластика на сегашната ми не е ок. Верно много бързо, но налага се . Утре след посещението на Аг,ще попитам са запеченото положение и ще споделя. Дано да има лек. Veselina всеки път,който отида във Wc правя същото с бърсането и паниката,да няма странен теч,различен от моя..
Относно къде ще пазаря за бебето,за сега с мм гледаме алиекспрес,има доста "изгъзици"🤭😂 за бебе и мама,но честно казано за сега съм се спряла само на една чанта/раница/органайзер за мама и бебе. Мисля че това ще бъде моята дамска чанта. Ииии това е..

# 423
  • Варна
Здравейте мамчета Simple Smile,
Имам проблем със съня, тази нощ ставах да пишкам 3 пъти и после заспивам трудно. Иначе се чувствам добре.
И аз постоянно ходя в тоалетната и проверчвам за разни течения, мия се... много съм се шашнала.
Имам особен проблем с тоалетната, незнам дали е заради бременността или заради това, че спрях напълно цигарите. Преди сутрин след кафе и цигара се случваха нещата, но от както съм разбрала до сега не пия кафе и не пуша и работата се спече... Като заговорих за цигарите, аз не съм страстен пушач преди пушех по 2 макс 3 цигари на ден. Както казва мъжа ми "ритуално пушене" - сутрин с кафето, на обяд след хранене (като тази не беше задължителна цигара, доста често я пропусках) и вечер след вечеря с чаша вино за десерт. Не знам дали е психологически момента, но от както съм разбрала,че съм бременна ми се пуши супер много. Може би, заради това,че знам че не трябва и че не може и това съвсем ме кара да мисля само за цигари.
Аз още не съм гледала за такива неща, нямам идея от къде ще пазаруваме и какво точно ми трябва, но така или иначе мисля да го направя чак последния триместър, дай Боже да сме здрави и всичко да е наред! Трябва да обзавеждаме и цяла стая, защото в момента е празна и си чака кватриранта, но и това по-нататък...

# 424
Ох много искам да искупя магазини те но все още ме е страх дано всичко е наред има време за всичко:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 425
Броя запечени,расте ...малко по-спокойна съм. Ама ще ви призная нещо,което пропуснах..онзи ден в понеделник,мм беше на пазар и взел една безалкохолна бира Birell,много мътна.  Аз по принцип съм страшен любител на бирата,спрях я да. Но решил да ме лигави и си я дръннах за вечеря. Хора...На другия ден буквално вода беше във wc,цял ден... и после пак старото дередже. Така че,дано да има решение ...

# 426
Охх хипохондрията ме гони яко момичета.Като ходя до тоалетна и се бърша постоянно гледам дали има кръв или някакво странно течение привидя ми се леко розово преди малко и съм сега през две минути в тоалетната ,бърша и гледам 😂😂😂😂😂 Не е нормално това

Аз си взех ежедневни превръзки, ама еко-био-натурални, по същата причина. Да следя, ако не дай си Боже, неши изтече. Като минаха няколко дни, се поуспокоих.

Направих си списък с желания в H&M за бременни мами. Винаги мн съм им харесвала бременните колекции. За сега се въздържам от покупки. Не знам кога ще се сдобия с коремче, че да ги нося... Пък и са основно зимни нещата. С бебешките бодита, същата работа.
Ще гледам първата покупка да е шапчица, даже май знам от къде ще я взема 😁
Вчера четох, че диамантеното дермобразио не било препоръчително за бременни и сега съм в драма. 😭 Така да имам нужда от една процедура...
И четката за зъби и за лице прибрах...

# 427
  • Варна
Tsundoku_5, може ли да споделиш какви са тези превръзки. Аз си слагам обикновени ежедневни. Не е хубаво ли? Flushed  
И също не разбирам това "четаката за зъби и за лице прибрах...". За електрическа четка ли става въпрос и аз ползвам такава! Не може ли?

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 11:43 от Lemons

# 428
Момичета, сега ще задам един тъп въпрос.. Grinning
Трябва да запазвам час за БХС в края на 12с. По заръка на АГ. Обаче сега се замислям БХС различно ли е от ФМ? АГ-то не спомена нищо за ФМ, а аз не знам защо си мислех, че е едно и също нещо.. Изобщо нещо блокирах..

# 429
  • Plovdiv, Bulgaria
С малкия започнах да пазарувам след 6м, след като знаехме със сигурност  пола. Имаме доста неща от него, но ще трябва да купувам пак някой работи де, особено дрешки Simple Smile Количка, легло, активна гимнастика, уокър, стол за хранене си имаме, та поне това ще отпадне.

Аз пазаря за дечко най-често от уайкики, лидл и от Англия, най-често от George. Като цена/качество съм доволна.  H&M бебешките им ги харесвах, но от както започна да се въргаля навън, не чак толкова.. доста по-бързо се късат от другите неща които имаме.

ФМ е феталната морфология, БХС е биохимичен скрининг, който от това което знам си е чиста статистика.. Аз се чудя дали да не го пропусна даже.

# 430
Добро утро Nature Sunny

Kaylinnn, още веднъж - ЧЕСТИТОООО! Много се радвам за изненадата която ни направи и ти желая лека бременност и пухкаво бебче в края на юни HeartHeart EyesHeart За грип недей и да си помисляш, защото все още няма регистрирани случаи в страната, което се дължи на топлото време. По-скоро е някое вирусче или хрема на бременността.

Момичета, преди време открих нещо което действа безотказно при проблеми с ходенето до тоалетната, а именно - Мелилакс микро клизми (съдържат мед и са предназначени за бременни и даже кърмачета). Ползвала съм ги като сме ходили по екскурзии (винаги ми се появява този проблем когато не съм си вкъщи) и сега пак ми се наложи един път са прибегна до тях. Е, казвам ви, те са моето спасение и са много лесни за употреба Wink

Аз си купих едни дънки за бременни още миналата седмица, защото не мога да понасям нещо да ми стяга, а съм се подула доста и нищо не ми е комфортно Grinning

Brrrrr, смях се много на определението на ТМ... Е, и аз съм същия таласъм, обикалям малкия ни апартамент посред нощ и се блъскам във всевъзможни предмети, събарям ги и сигурно събуждам всички съседи Grin
От днес съм вече 5г.с. и да ви кажа, освен пробожданията от време на време, ме мъчи това мое обострено обоняние. Вчера ми се наложи да върша работа из центъра (София) и намразих хората направо! То не бяха гадни парфюми (ама повечето май не се къпят, а само се парфюмират), то не беше цигарен дим, а върха на сладоледа бяха изгорелите газове от колите... Вечерта не само ми горчеше на гърлото, а и имах киселини от тези "аромати". Зарекох се да не щъкам повече сред много хора Satisfied

# 431
Бхс се оглежда плода мн внимателно за аномалии и в рамките до два дни най късно се взима кръв за определяне на риска от синдром на Даун и други мауфромации на плода а при ФМ само преглеждат дали всичко си е там

# 432
Привет и от мен! Момичета, да ви кажа за запек - авокадо и сини сливи много помагат.
Относно ФМ лекарката ми каза, че чак 12 седмица, че се прави. А аз съм още 8 г. с.
Май е още рано...
Между другото скоро и аз трябва да си търся някакви дрехи за бременни. Може би дънки от H&M, че уж съм слаба, ама започна да ми личи и дрехите започнаха да ми стягат.
Само, дай Боже, всичко да е наред, да мине този критичен период, и може би по-натам ще започна и аз да гледам разни бебешки нещица Heart

# 433
Момичета,има ли такива, които сега са в 4с.4д?

# 434
  • Plovdiv, Bulgaria
Бхс се оглежда плода мн внимателно за аномалии и в рамките до два дни най късно се взима кръв за определяне на риска от синдром на Даун и други мауфромации на плода а при ФМ само преглеждат дали всичко си е там

Какво ще рече при ФМ само преглеждат всичко там ли си е? Прегледа е доста обстоен и мерят всичко. 
Това е първото което ми излиза като информация.

"Какво е биохимичният скрининг и какво изследва?
Биохимичният скрийнинг не е най-надеждното, но e най-широко достъпното лабораторно изследване, което се назначава на бременните жени обикновено в първия или втория триместър на бременността,  за да се оцени рискът от хромозомни аномалии.

Биохимичният скрининг, комбиниран с ултразвукова диагностика (Фетална морфология)  изчисляват риска дадена бременна жена да роди дете с генетичен дефект, като синдром на Даун. Резултатът от БХС се представя като „нисък риск“ или „висок риск“ в следния вид: „риск от синдром на Даун 1:2000“, което означава, че 1 на 2000 жени със сходни на Вашите резултати е родила дете със синдром на Даун. Резултата от БХС се счита за условно висок, ако рискът е по-голям от 1:250 (например 1:100).

Няма нужда от притеснение, ако резултатът ви от БХС е „повишен риск“. БХС е статистическо изследване и голяма част от бременните с „повишен риск“ от БХС раждат нормално здраво бебе."

Общи условия

Активация на акаунт