Лечение на алергия с имунотерапия и по-точно със Сталорал

• 19 779
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
silver birch , наистина е неприятно когато и децата страдат от тази гадост.Дай Боже да са ни добре дечицата занапред! Каквото има да мине🙏 Не зная дали преглед при друг лекар ще покаже нещо различно. Но вчера четох,че има създадена ваксина,която се слага само на котките.НуpоСаt" ...Тя прави,така да се каже,почти хипоалергенна котката.Практически без или с малко възможни странични ефекти ..Новината е от 2019г,предполагаем срок за разпространение след одобрение след 2022г ..Питах ветеринарния лекар на нашата котка,но той не е чувал дори. Все пак има надежда!

# 61
  • София
Ами моята позиция беше, че така или иначе друго решение няма и по-добре да опитаме. Не съжалявам, знам, че сме пробвали и сме направили кавото зависи от нас, но особен ефект не виждам.

# 62
Здравейте! Да съживя темата с нови въпроси.
Детето ми (на 14г) разви алергия.При кожния тест се установи,че най-много към котки,после към кучета и след това пух,перушина и домашен прах.Лекарката изписа 6 месечен курс с таблетки  Билергия и 2 месечен курс със спрей Риностад.Лекарката спомена за имунотерапия с малки,към увеличаващи се дози алерген.Не спомена подробности.От вас разбирам,че може да е Сталорал.Спомена още и български,доколкото разбрах,вариант на ниска цена,в инжекционна форма(2 пъти седмично). Да знаете какво е името на препарата? Има ли и други видове терапия?
Четейки написаното тук си мисля,че кожният тест не е съвсем надежден и е по-добре доказване на алергия с кръвен тест. Имаме котка,детето ми я обича много и ще е трудно да я подарим на други хора.Засега наша позната се съгласи да я гледа няколко месеца,докато алергията се успокои и започнем имунотерапията.След това ще си я вземем обратно.Самата десенсибилизираща терапия имаше ли странични ефекти при тези,които са я прилагали? Защото в листовката има споменати доста неприятни реакции...И дали докато трае тази терапия можем да си гледаме котката у дома? Разбира се проблемите със стриктна хигиена,често къпане на котка,отделяне на косматия ни приятел в друга стая...Всичко още при доказване на алергията е направено и така ще продължи дори когато си върнем котаната...И докато трае лечението сега с противоалергични таблетки и спрей,ще има ли спад на имунната система? Детето ми и без това лесно и често се разболява,та съм с огромно притеснение в момента🙁
На мен са ми слагали инжекции "Алергопревент" при акад. Петрунов, по 2 на седмица. Но когато исках да повторя курса преди 2 години ми казаха, че вече не ги произвеждат. Питайте докторката какви са българските. Аз бих ги ползвала. Иначе знам, че позната ползваше кортокостероиден спрей,  докато гледаше котката си.

# 63
УИНКС БЛУМ , благодаря за отговора и съвета! Засега продължаваме с Риностад и Билергия. Алергичните прояви изчезнаха. Но след като спрем медикаментите се опасявам какво ще се случи😒

# 64
Staloral помага много за алергия. Въпросът ми е - знаете ли дали е задължително след 2 мин под езика, да се гълтат капките или могат да се изплюят? Аз мисля, че могат и да не се гълтат, но не питах лекарката.

Здравейте, и синът ми на 13 г. е с алергия към полени и котка. Сега четвърта година ще сме на терапия със Сталорал. Симптомите бяха по-малко изразени тази година. Относно въпроса дали да се поглъщат капките след 2-те минути, нашата лекарка каза, че може и да се изплюят, но след като се установи, че много му дразнят стомаха и няколко пъти повръщаше от тях. При последният курс ги плюеше и нямаше никакви проблеми.

@bubka:) При синът ми терапията е само към 5 треви, макар че има установена алергия и към котка. Ние нямаме котка вкъщи, но при родителите ми имат и като ходим при тях веднага се проявява алергията със зачервяване на очите и сърбеж. След като се приберем веднага се къпе и се перът дрехите с които е бил. Не искам да ви разочаровам, но според мен котката трябва да се махне, макар че ще провеждате терапия. Добре че родителите ми живеят в къща и като ходим при тях в повечето случаи сядаме на двора като е хубаво времето.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 10:30 от ssilvenceto

# 65
Относно въпроса дали да се поглъщат капките след 2-те минути, нашата лекарка каза, че може и да се изплюят, но след като се установи, че много му дразнят стомаха и няколко пъти повръщаше от тях. При последният курс ги плюеше и нямаше никакви проблеми.
дъщеря ми си плакнеше устата без да ги поглъща. Така й беше казала лекарката.

# 66
Здравейте! Моето дете е на 14 години и ни престои да започнем прием на Сталорал. При вас какъв е бил приемът на лекарството? При нас ще са
1 синьо и 3 черните шишенца.

# 67
  • София
Здравейте!
Темата е стара, но реших да не пускам нова, а да попитам тук.

Детето ми е на 14 години. Има алергичен ринит, който е почти през цялата година.
Алергията му се проявява най-вече след средата на м. февруари. Алергичен е към бреза, леска, хвойна, котка. Тревите сега излезнаха отрицателни, а преди две години беше и към тях.
Изписаха ни Сталорал 350 към дървесните. Този, който е с код 615
Иначе приема Ефира от 5 мг. и при нужда пръскаме Назостад.
От февруари-март до към юни-юли Назостад пръскаме почти постоянно.
Тази пролет получи и силен сърбеж и зачервявания в областта на гениталиите. Понякога има дразнене и в едното око.

Доволни ли сте от Сталорал? Има ли ефект това лечение? С него отпада ли приемът на лекарства като Ефира, Назостад и други противоалергични лекарства?

Благодаря предварително за отговорите.

# 68
  • София
Аз мога да с отделя впечотленша към днешна дата. Проведената терапия при сина ми доста години наред не доведе до резултат. Поне аз не виждам никакъв. Има си доста силни симптоми всяко пролет-лято. Така че при него се оказаха загубени пари, време и напразни ежедневни усилия месеци наред в продължение на няколко години

# 69
Много съжалявам за което. Определено обаче няма как да се разбере за конкретен човек докато не се опита. Аз примерно съм благодарна на съдбата че при мен има дългосрочен ефект. При дъщеря ми имахме пидобрение. По-малко от 10 г, но все пак. При мъжа ми нищо положително не се случи. Все едно не сме му правили десенсибилизация. Но слава нпгу неговата алергична реакция не е силна и няма астма. При дъщеря ми с астмата просто нямаше друг вариант. Добре че имаше усоех. Беше спряла всички лекарства но от миналата есен отново се завъртя ха болестите направи два бронхит. Тази есен пак десенсибилиране.

# 70
  • Sofia
Ние ще го ползваме за 2ра година. Определено мога да кажа, че мина по леко пролетното летният сезон. Много по лесно минаваха симптомите  и по малко Рупафин и  Назостад . Още не сме пуснали кръвните тестове от тази година за да сравня с миналата как е положението, но определено колкото и да се дърпах, на тийна му е по добре след лечението.

# 71
Ние ще го ползваме за 2ра година. Определено мога да кажа, че мина по леко пролетното летният сезон. Много по лесно минаваха симптомите  и по малко Рупафин и  Назостад . Още не сме пуснали кръвните тестове от тази година за да сравня с миналата как е положението, но определено колкото и да се дърпах, на тийна му е по добре след лечението.
Здравейте! Как контролирате и отчитате резултатите от лечението? На нас ни изписаха Сталорал да го почваме няколко месеца преди цъфтежа на тревите. За контролни изследвания нищо не спомена лекарката? Какво се пуска , кръв ли, пак тестове на кожата ли, чета някой хора изследват глобулини..?

# 72
  • София
Благодаря на всички за отговорите.
Кръвните изследвания на детето винаги са били отрицателни. Последното го правихме в началото на този месец. Единствено за една от гъбичките е на границата. Миналата година на същия панел на границата излезе само кон. Алергичните реакции се показват само на кожния тест. Други изследвания не са ни карали да правим.

# 73
  • Sofia
Здравейте! Как контролирате и отчитате резултатите от лечението? На нас ни изписаха Сталорал да го почваме няколко месеца преди цъфтежа на тревите. За контролни изследвания нищо не спомена лекарката? Какво се пуска , кръв ли, пак тестове на кожата ли, чета някой хора изследват глобулини..?
Всяка година от 2016г насам правим кожни алергични тестове проби . Имаме и 3 кръвни, сега пак ще пускам кръвен тест в Геника ни каза алерголожката. Това е относно точни или реално видими числа и резултати, иначе  по всекидневното състояние и оплакване или липса на такова се ориентирам за себе си 🙃

Общи условия

Активация на акаунт