Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 856
  • 823
  •   1
Отговори
# 165
Аз си взех точно такъв пъзел, ама сякаш му бягат играчките и може би и той леко се пързаля. Поне лесно се поддържа. Ще видим, като тръгне да лази, дали няма да вземе да боксува на него.

# 166
А добър ден и то мен!
Аз мисля, че вече им давате кебапчета на тия деца, те още картофи джвакат. SatisfiedSatisfied Майтапа на страна и аз тука мачакам картофи (разбира се био, че иначе каква майка ще съм Stuck Out Tongue Closed Eyes ) въпреки че днес свършиха биото и си му сложих от общите. Коликите и при него тръгнаха като при An G-E бебето. А, между другото какво ти стана с гестационния диабет, An G-E, моят си стои още?
Пускам тука няколко линка с таблици за кои храни кога се въвеждат, ако на някой му се гледа.
Скрит текст:
Тази е според препоръките на Американската Асоциация на Педиатрите https://i.pinimg.com/originals/23/a7/6e/23a76ec8b37d75c42aaf0e1edb51c04c.jpg
Тази са подредени по азбучен ред храните, удобно е, ако се търси нещо -> https://cdn1-www-wholesomebabyfood.momtastic.com/assets/uploads/ … odChartbyFood.png
И като допълнение да вметна, че според най-новите изследвания в медицината зпаочна да се говори, че всъщност било добре да се представят алергени на бебета около 6-ия месец, защото така се било предпазвало повече от алергии. Не знам дали е вярно, но го прочетох в babycenter. Там си знаят за какво говорят. Аз не съм толкова смела.
Аз имам само 2 акъла непоискани (понеже нали за акъли си говорехме):
1. Слагайте и въглехидрат към пюрето от тиквичка, морков и тн. Защото стават много "диетични", ако ме разбирате.  Все пак искаме да растат малките мръвки. Това ми е препоръка от педиатъра.
2. Не ограничавайте детето от храни, които вие не ядете/ обичате. Примерно аз не обичам банани, те са много гадни. Как ще ги давам на детето. Понеже много такива познавам. Включително аз си мислех, че не обичам праскови, защото майка ми обича неузрели хрупкави праскови. Като ябълки да са. И аз чак на стари години разбрах, че обичам праскови. Просто никой не ми е купувал зряла праскова. Satisfied
Иначе съм сигурна, че с каквото и да започнете, както и да ги подреждате, след 10 години всички ще са захранени и няма да са на кърма и АМ. Не се напрагайте излишно кое след кое и тн. Мама трябва да е спокойна преди всичко. Останалите неща да си гледат работата.
За акълите най-обичам да ги получавам първо от хора без деца. После от хора, които са гледали малки деца преди 15 години и не на последно място, хора, които са имали кротки деца, без колики, без проблеми със зъбите и тн. Комшийката ми натякна как не трябвало да се давали капки против колики и тя не давала. ДА, като не са ти имали колики двете момичета..... Моят като реве като ненормален денонощно може ли нищо да не му дам? То като си се наспал много лесно се дават акъли и се спазват принципи, ама като не си всичко ще направиш само и само да поспиш. Не случайно лишаването от сън е метод за мъчение при разпити. Вече не се заричам, имам само надежди. Вече не е "Няма да ползвам проходилка" , ами е "А дано да я избегна проходилката" и това е. Аз самата виждам, че първото ми бебе беше много по-спокойно от второто. И методите, с които съм го възпитавала и дресирала баткото, хииииич не действат на бебето сега. Ама хич. Всички правила отдавна са ми нарушени. Даже и най-голямото за разнасянето на ръце. Той като пропълзи изобщо няма да иска да го нося вече, аз знам.
Аз се надявам да се разминем без проходилка паяк - едно, че не съм убедена до колко е безопасна. Друго , че ще поломи целия апартамент тая хуна като вземе да се блъска. Взех му проходилка с бутане на Чико (незнайно защо им викаме уокър в БГ). Има мелодии, сортер и тн. От баткото мисля, че ще си играе с нея много дълго след като е проходил.

# 167
  • София
Аз съм си мислила да вземем от онези пъзели за земята, които са като изолация, мек пъзел се води Simple Smile
Аз още от баткото съм с такъв, сега ще взема още един.

# 168
Момичета мислили ли сте за проходилка?ето това ми хвана окото, да си подскача детето, обаче не се движи. Отделно трябва да се вземе и прохпдилка май, пък не съм виждала движеща се и подскачаща. Кога е време за проходилка според вас?

Купих точно такова бънджи и мисля като навърши 6-6.5 месеца да я слагам по малко. Постоянно иска да е права и да подскача и оставам без ръце. Проходилка засега съм решила да не ползвам.
Ако искаш да е комбинирана, има такива, водят се проходилка 3 в 1, 4 в 1 и т.н. с функция бънджи.

# 169
Аз също не ги харесвам проходилките и бънджитата, затова само ще кажа, както спомена На Данито майка му - дано не ми се налага да взимам 😂

# 170
Тук спанака го дават на 5м и е сред първите 10 зеленчука. Аз купувам замразен био  така че нитратите трябва да са 0.
При нас избиват 4 зъба едновременно Confounded горе 2 резеца (единия вече проби), долу преден и един горен кътник?!? Не съм й давала още панадол за зъбите, но тя не реве - по-скоро има дни когато е кисела и нощи, когато яде на 2 часа...
Проходилка няма да взимам - от една страна е отречено (Поне тук педиатрите са твърдо против), от друга- само излишно затрупване с неща , които после не знаеш какво да правиш
Бебето се занимава на активната гимнастика, има си неща за дъвчене и играчки, които шумкат и са различни на пипане. Тя и с етикета на одеялото може да си играе 20 минути .

# 171
А каква е причината да не де препоръчват проходилки и бънджита, вредят ли на бебето по някакъв начин? Хич не съм запозната, мислех че е полезно.

# 172
Да се отчета и аз сега 8040 кг 73 см Simple Smile вече бяхме на лекар няколко пъти 😣
Понеже бая бях се шашнала с това захранване и с болките му в корема ,че в чудо се видях. Та взеха му кръв и му пуснаха тест за алергии, всичко е отрицателно,няма алергии детето,но имаше един завишен имуноглобин Е и беше достатъчно да ме накара докато закарам резултатите при педито да си мисля какво ли не. Слава Богу всичко е наред. Остана ни само екографа ама и него ще минем тея дни,вече имаме записан час. От цялата работа излиза ,че детето си има колики и това е. Без извинение “Ебаси коликите аз” 😣 но ще изчакаме и екографа де. Започнах да давам отново картофи и положението сега е малко по добре,да се надявам и така да продължи.
Относно коментарите по рано бях казала и сега пак ще кажа,остра съм като браснич,на никой не си мълча и казвам вообще не ме интересува на кого детето как що е било,аз си гледам моето и си знам моето.
За проходилка още не знам,но ме заинтригува бънджито понеже и моя пружинира като го изправя и си мисля дали няма да му е Ок,но ще видя малко по нататъка. Сега купихме стол,от който междудругото съм много доволна ! Стола става и като шезлонг и си има легнало положение.
На данито майка му какво да ти кажа,взех си направление още в края на предния месец и уж да отида ама то остава ли време,но ще се вредя някой ден и аз де 😄 направлението е валидно един месец все някой ден ще стане 🤷♀  С коликите даже забравям ,че диабет имах 🙈 но да са живи и здрави калих се за зъби 😉
Гледам сте подхванали и косопада,при мен беше ужасен! Сега е малко по добре. Ампули слагах и сякаш малко от малко има ефект.
Като цяло всичко е извън правилата и с краката на горе Simple Smile Временно ще мине 😉

# 173
  • София
Страшен косопад и аз има, но нищо не правя. И предния път бях така, като спра да кърмя, ще се оправи.

# 174
  • София
От цялата работа излиза ,че детето си има колики и това е. Без извинение “Ебаси коликите аз” 😣
Хаха да не те отчайвам, но мъжът ми гони 40, а още е с чувствително стомахче. Само че сега не мрънка на майка си, а на мен 🤣🤣

# 175
От цялата работа излиза ,че детето си има колики и това е. Без извинение “Ебаси коликите аз” 😣
Хаха да не те отчайвам, но мъжът ми гони 40, а още е с чувствително стомахче. Само че сега не мрънка на майка си, а на мен 🤣🤣

Хич не ти завиждам 😂😂😂 при нас баща ми е така ( на 60 ) и явно малкия в това отношение прилича на него 🤷♀

# 176
И при нас зъби няма, но страшно чесане пада....супер яростно гризе и дъвче всичко. Напоследък започна и да издава някакви странни звуци, нещо като мрънкане пред разплакваме с напъване, ама не плаче.....мн е странно 😒. При нас се случва нещо с храненията к се чудя дали е ок....захраних я вече 5ти ден и започна да не става да яде сутрин рано. Заспива ми към 22:00часа и сутрин става в 8-8:30. Преди ставаше в 4, после го измести в 5-6, до скоро към 7, а сега направо в 8-8:30. При вас как е сутрешното хранене?
Моя от почти 3 тия месец си махна вечерното хранене аз даже го събуждах да яде защото мислех , че е малък и сега му давам в 23 послвдно да яде и вече в 8:30 9 сутринта , той ако е гладен  ще се събуди и ще плаче най вероятно , не се притеснявай Simple Smile

# 177
Мойто яде в 21ч и после междъ 6.30 и 7.30, когато стане.
Една приятелка сега се жалва, че майка й и снаха й (с деца на по 15 години) я натискали да захранвала вече бебето на 2м и 20 дена.
Косата капе и при мен яко. Но е нормално, защото забавя цикъла на растежа по време на бременността и после след 3-ия месец на бебето нещата се нормализират. И всички косми навлизат едновременно в последната фаза от цикъла - падат. Абе........ нещо такова беше обяснението, защото едно време всичко ми беше интересно и четох. В общи линии каквото и да мажете, все тая. Хормонално е. Дитмейдчето е права - ще мине .
An G-E, при мен е видно, че са колики, защото пищи и пръцка яко. Не съм го водила на нищо. Давам по една кофа Инфакол и пробиотик Pro Combo Baby. От както започнах пробиотика малко се пооправи. Личната ме успокои, че то колики имало и в по-зряла възраст извън проклетите 3 месеца. Видно съфорумки свидетелстват и за 40-годишни черва с колики. SatisfiedSatisfiedSatisfied То хубаво, ама защо мен ме намират тия неща. Така хубаво си спяхме между първите и вторите колики.
Да ви се "похваля" - лекувахме му с личната един много упорит сопол с антибиотични капки Тобрекс (Тобрин, Тобрекс, Тобрадекс са все едно и също нещо). Сега му пуснахме микробиология - не само съм утрепала лошите бактерии, ноняма и ни една добра бактерия детето. Носът му е стерилен. Rolling EyesRolling Eyes Нали все искаме да стерилизираме майките. Ей, на. Успях. То не е хубаво това рабира се хич. С ирония го казвам

# 178
G.kehaiova, доколкото разбрах от ортопеда, гръбнакът имал 2 извивки, първата от които се образува като започне да сяда дедето, а втората се образува като се изправи и започне да ходи. Явно проходилката пречи на този процес.
След 20 дни започвам и аз да захранвам, а си влачим коликите още, които леко понамаляха напоследък и се моля да не се върнат... тъкмо поех малко въздух... Бъзикам се в аптеката, че тия капки до абитуриентския бал ще ги купувам Grinning Така като гледам и зъбчета май се показват, та ще имаме от всички дискомфорти наведнъж -екстра! Simple Smile

# 179
То симптомите при мен са същите ама не знам защо си мисля ,че след 3 я месец щяха да си отидат,то те си отидоха де,със захранването се върнаха. Та аз освен пробиотик нищо не давам,от две вечери и него спрях . Да давам ли, да не давам ли и аз не знам Sad  Омни биотик Панда давах аз ,забравих да питам днес за него. Но май да давам е по добре ,че то иначе съвсем лудница 🤭 И аз все се питам как точно мен намира всичко ама е на ,късмет му се казвало 😂😂😂😂

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 18:46 от An G - E

Общи условия

Активация на акаунт