Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 129
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте отново, много се притеснявам и искам да споделя. Вчера ме хвана една ужасна хрема, а днес вече ме боли и гърло. Температура, за щастие, нямам. Започнах промивки със стеримар и малко мед в носа(както бях прочела тук във форума), но не прекалявам да не си раздразня лигавиците. За гърлото пия чайчета и смуча лукчета, правя гаргара с лайка и сода, пия чист лимонов сок след ядене и от време на време мед и сода. Днес ходих и до личната и тя добави хомеожен. Освен всичко, загрявам леко една торбичка с едра сол и слагам на челото и на гърлото и ухото, че го усещам чувствително. А и разбира се, хапвам някоя друга скилидка чесън с обяда и вечерята. Изчерпах се от към идеи и дори пробвах компреса с извара, но ми беше много мокро и ме хвана страх да не се на мръзна, затова го свалих след около час.

Обаче много се шашкам за бебчо, вече съм в 16-та седмица.

# 226
  • Телиш/Плевен
Здравейте, бременна съм в 19г.с. за първи път и след пазене до 4ти месец, слад като лекарят ни каза, че можем да водим полов живот с мъжът ми пробвахме няколко пъти. Нямам болки или нещо друго притеснително след това, но ни се налага да използваме лубрикант. Та исках да попитам дали някой знае дали за вредни, четох, че е хубаво да са на водна основа, Купих един такъв на Durex, но не знам. На длесващия преглед ще питам и лекаря специално, но има време дотогава Simple Smile
Има противоречиви мнения за лубрикантите, така че е най-добре да попиташ гинеколога си. Вероятно зависи от състава на конкретния лубрикант. Принципно на някои си пише в листовката, че не са подходящи по време на бременност, но това, че на други не го пише, не знам доколко ги прави подходящи. Thinking

# 227
Здравейте отново, много се притеснявам и искам да споделя. Вчера ме хвана една ужасна хрема, а днес вече ме боли и гърло. Температура, за щастие, нямам. Започнах промивки със стеримар и малко мед в носа(както бях прочела тук във форума), но не прекалявам да не си раздразня лигавиците. За гърлото пия чайчета и смуча лукчета, правя гаргара с лайка и сода, пия чист лимонов сок след ядене и от време на време мед и сода. Днес ходих и до личната и тя добави хомеожен. Освен всичко, загрявам леко една торбичка с едра сол и слагам на челото и на гърлото и ухото, че го усещам чувствително. А и разбира се, хапвам някоя друга скилидка чесън с обяда и вечерята. Изчерпах се от към идеи и дори пробвах компреса с извара, но ми беше много мокро и ме хвана страх да не се на мръзна, затова го свалих след около час.

Обаче много се шашкам за бебчо, вече съм в 16-та седмица.
Попитай АГ-то си за Биозин мама. Дават го специално за бременни и кърмачки. Аз го взимам превантивно, но от други знам, че им е помагало в случаи като твоя.

# 228
За гърло Прополки и на памук слагам ракия и черен пипер, слагам го на гърлото и връзвам шал. Така си лягам да спя и на другия ден обикновено има ефект.
Направи си в блендер смлян джинджифил с мед и сок от лимон. Ако нямаш блендер, джинджифила може да се настърже на ренде. Доста подобрява имунитета и помага да си отидат настинките.

# 229
От вчера гинеколога ми изписа Нистатин крем и външни промивки с калиев перманганат, защото имам леко неразположение.Четох,че Нистатин-а не е опасен при бременност,но все пак да питам някоя ползвала ли е? В 27 г.с съм и  започнах да се шашкам за всичко😳😁

# 230
Привет бъдещи мами!

Искам да попитам при разходки подуват ли ви се ръцете? Питам понеже от дълги разходки моите се подуват и не мога да си свия ръката на юмрук, а снощи се подуха от нищото. В 19г.с. съм, говорила съм с АГ-то ми и той ми обясни, че е от преекламсията и затова и има проблем с кръвопотока към бебока, пусна ми изследвания и след тях ми назначи вит.Д3 и желязо. Пия ги от няколко дни, пия и аспирин протект 100мг. от 12 г.с., но това подуване снощи ме стресна и не знам до каква степен е нормално и до каква вредно и най-вече как да го контролирам...

# 231
И аз бях така , сега съм в 27 г.с и ръцете ми постоянно подути и изтръпнали и по точно връхчетата на пръстите а по някога целите длани , но аг каза че вс е ок и това е от самата бремвнност пуска ми какви ли не изследвания и всеки път всичко е повече от перфектно но .. подуването си го има на моменти вечер чак болят ръцете но няма как лесно майка не се става ...
Привет бъдещи мами!

Искам да попитам при разходки подуват ли ви се ръцете? Питам понеже от дълги разходки моите се подуват и не мога да си свия ръката на юмрук, а снощи се подуха от нищото. В 19г.с. съм, говорила съм с АГ-то ми и той ми обясни, че е от преекламсията и затова и има проблем с кръвопотока към бебока, пусна ми изследвания и след тях ми назначи вит.Д3 и желязо. Пия ги от няколко дни, пия и аспирин протект 100мг. от 12 г.с., но това подуване снощи ме стресна и не знам до каква степен е нормално и до каква вредно и най-вече как да го контролирам...

# 232
Здравейте , момичета . Имам въпрос . Вчера походих малко повече, дори усетих леки болки в корема , явно се претоварих 🤷🏻♀ Освен това ми се втвърдява корема , когато походя повечко . Но явно след вчера се притесних и имам чувството , че като съм правя е твърд,  но в момента , в който седна си е мек. Та , възможно ли е да се притеснявам повече , от колкото трябва ?

# 233
  • София
Привет бъдещи мами!

Прееклампсията е животозастрашаващо състояние и изисква болнично лечение и незабавно родоразрешение. Та отговорът на доктора не е много адекватен.

# 234
Здравейте , момичета . Имам въпрос . Вчера походих малко повече, дори усетих леки болки в корема , явно се претоварих 🤷🏻♀ Освен това ми се втвърдява корема , когато походя повечко . Но явно след вчера се притесних и имам чувството , че като съм правя е твърд,  но в момента , в който седна си е мек. Та , възможно ли е да се притеснявам повече , от колкото трябва ?
Почивай си повече и се старай да не се претоварваш. Ако си в по-напреднала бременност втвърдяването на корема са вид подготвителни контракции, но ако се случва прекалено често може да бъде проблем.

# 235
Привет бъдещи мами!

Прееклампсията е животозастрашаващо състояние и изисква болнично лечение и незабавно родоразрешение. Та отговорът на доктора не е много адекватен.

Не вдигам високо кръвно, нямам белтък в урината, опитвам се да пия много вода, искам каквото зависи от мен да го правя, правя разходки, въпреки, че тогава най-много се подувам, не си го обяснявам, уж са полезни, а има оттоци... Освен да потърся мнение и от друг гинеколог...

# 236
  • Пловдив
Момичета, на какво според вас може да се дължи следи от кръв и еритроцити в урината. Няма бактерии, няма левкоцити. Утре ще пусна пак- нормална и стерилна, но съм в чуденка да ходя ли в Токуда за такова нещо или мога да изчакам до следващия преглед- на 4 ти ноември ми е. Благодаря много!
Аз също имах до края на бременността следи от кръв в урината и се оказа, че имам песъчинка в бъбрека.

# 237
  • София
Привет бъдещи мами!

Не вдигам високо кръвно, нямам белтък в урината, опитвам се да пия много вода, искам каквото зависи от мен да го правя, правя разходки, въпреки, че тогава най-много се подувам, не си го обяснявам, уж са полезни, а има оттоци... Освен да потърся мнение и от друг гинеколог...
24часова урина за количество белтък пускала ли си? Ако не си, го направи.
Кръвното редовно ли го мериш, поне 4 пъти през деня?
Прикалено много вода също не е мн добре да се пие. Ако ти се пие, си пий, но да не ти се пие и да се наливаш с повече от 2 литра, също не е ок.
И да, потърси още едно мнение.

# 238
    Nandin, Благодаря за мнението!
    Не съм си пускала такава урина, но ще пусна, а водата не превишава 2л., аз като цяло много малко вода пия и знам, че не е правилно това и гледам да се наливам през деня за да е горе долу в норма, аз ако пия колкото ми се пие, ще стане някоя беля 😀 Никога не съм се разбирала с тая вода, хем други напитки консумирам изключително рядко.

# 239
    • София
    И аз имам проблем с пиенето на вода. Гади ми се от нея и туйто. Как ли не я пробвах - студена, на чай, с лимон, никак не става. Притеснявам се, че не е добре така, но не мога да намеря начин. Гледам поне литър дневно да се събере с други течности.

Общи условия

Активация на акаунт