Великобритания - тема 79 Есенно- Зимна Коледна

• 27 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Не, не, то няма англичани на мястото дето съм, повечето са украинци, поляци, румънци, французи, днес австралийки дойдоха. Просто купуват някакви полуготови неща и ги топлят за 5 мин.
Интересно на всички места дето отсядах, в началото 3 и 4 звезди, сега хостели, повечето от персонала почти не говори английски, даже като питам някоя хигиенистка за WC дето е така на всички езици вдигат рамене и "ноу инглиш, ноу инглиш", как тези хора са се сдобили с NIn ? Аз имам дата за 23.10 и толкова се притеснявам, а явно е някаква рутинна процедура

# 106
Беше рутинна, сега на позната на първо са и отказали. Ако не греша, зависи от късмета на какъв служител ще попаднеш. Искат адрес? Ти не можеш да кажеш, че живееш в хостел. Не им казвай, че не знаеш дали искаш да оставаш или не. Кажи, че си с образование и търсиш нови перспективи тук, или нещо от сорта.

# 107
Не, ние сме дали адрес и банкова сметка на моя градски, негово Id копие, казали са ми какво да говоря, и все пак се притеснявам. Ето днес в хостела дойде на интервю едно много приятно румънче, но с много лош английски, никакви други езици, аз се оправям освен с почти перфектни английски и руски с няколко други езици, но той ми каза пък да не споменавам, че ще дойде прекалено квалифицирана ли, не знам как точно се изрази, тук трябвало да си правиш пас и казано по пловдивски "да бичиш айляк". Да им се не види и странната система Simple Smile)) Сега не мога да си ползвам банковата бг сметка, към която нямам карта, а обратното го правят в Бг, и правим страшни еквилибристики, преводи към мои приятели, те теглят, дават ми, луда работа. Защото без адрес и сметка не мога да открия. да имаш пари и да не можеш да ги ползваш...
Едно индийче, ама не британско а баш индийско с голям зор нае апартамент, има парите, всичко, трябвало му гарант с Uk адрес. Като ме пита моля ви се нашите защо не са ми намерили мъж Simple Smile)) така ме досмеша, ама после си викам, ма то супер при тях, грозна, хубава, тъпа, умна, все си имаш мъж.

# 108
Какви езици говориш, друго освен английски тях не ги интересува. Тук това не се води за квалификация, защото чужденци бол. Да знаеш английски и да не си дошла да им висиш в социалната система, а да работиш им стига. Защо сте дали банкова сметка на някой си? Не знам да се иска банкова сметка за НИН. Ако/ като го вземеш си го пази. Не се дава и полазва на сулю и пулю НИНа. Все едно го приемай като ЕГН-то българско. Никой няма право да ти го изисква, освен работодател.

# 109
  • Варна
Борикс интересно ми е по какъв критерии ще ги избират, като те все още не знаят как са се представили на GCSE -тата?
Към момичетата с по големи деца освен Duke of Edinburgh award, нещо друго правят ли Вашите деца?
Блу ако secondary school е добро, аз не виждам смисъл, детенце винаги може да продължи в 6th form, в някое grammar school, ако са му добри оценките и покрива критериите.

Доколкото разбрах подаваш документи и пишеш очаквани резултати, после им даваш реалните. И мен ми е малко мътно Wink
Моята сега ще го почва тоя Duke of Edinburgh award, но казаха от училището за следващите набори щели да го дръпнат една година по рано, че много натоварени ставали 11ти клас и много деца се отказвали втората година заради GCSE.

# 110
Какви езици говориш, друго освен английски тях не ги интересува. Тук това не се води за квалификация, защото чужденци бол. Да знаеш английски и да не си дошла да им висиш в социалната система, а да работиш им стига. Защо сте дали банкова сметка на някой си? Не знам да се иска банкова сметка за НИН. Ако/ като го вземеш си го пази. Не се дава и полазва на сулю и пулю НИНа. Все едно го приемай като ЕГН-то българско. Никой няма право да ти го изисква, освен работодател.
не знам, имам една папка с бумаги, писма, инструктаж, не питам вече, че се агресират. има адрес, банкова сметка, потвърждение, че живея там, копие от личен документ, някакво безумно писмо уж от мен пълно с лъжи. не знам дали да ида, ще се издъня, не мога да лъжа такива неща.

# 111
  • София
Блу, ако има шанс детето за грамър ,нека да опита. За мен тава е голяма възможност, най-доброто възможно. И да не се получи, ще влезе в близкото училище, което както каза е също много добро. Приятелката на моята дъщеря от праймъри (англичани са и детенцето, и родителите, много интелигентни хора) много искаха да влезе момиченцето в грамър, но не успя. За малко. Най-умното дете е в праймърито, с отлични резултати на SATS, но на приемния изпит в грамъра не е бил достатъчно висок резултатът. Не зная дали са имали частен тютор. За стреса - зависи от детето. За мен при всички случаи си струва да се опита ако детето видно има желание да учи и да се развива и има отлични резултати в настоящото училище. Когато дойдохме записахме сина в близкото секъндъри, а малката последна година в праймъри - нямаше никаква възможност да помисля за грамър на онзи етап.

# 112
Аз не стига, че по навик ставам в 6 бг време, тази нощ изобщо не спах, ревах, ще остана сигурно докогато ми е платено в Глазгоу и ще отида към Единбург, да се видя с други познати, да изкарам една седмица, ако намеря евтино място и ако и там е такова антисоциално ще  се прибера без да дочакам интервюто. Не е за мен, няма да свикна, няма защо да се мъча. Поне тук, казаха че в Единбург е по "европейско". При различни познати с различен стандарт бях да се видим, всички са толкова променени, живеят пенсионерски дори за майка ми е дето е на 66г. Тя хем пенсионерка с не особено голяма пенсия намира за излзиане, ходи на танци, ходят на евтини екскузии за пенсинери. Тук с триста зора изкарваш някой от тях. "Ти не разбираш, аз съм на работа цял ден!", О, нима, аз в България сигурно не работя. А като дойдат лятото на море искат да съм гид, да съм на пълно разположение, и дори като съм изморена пак намирам сили да се видим, да им покажа готини и евтини места, да им дам безплатни гривни за инклузивни хотели, безплатни билети за аквапарк за децата. За бенефитите всички намират време. Тук след едно събиране бях готова и на риба да отида, хем не ми е най готиното изживяване за уикенд, мъжете "на маса" се бяха" разпалили че ще ходят и да ида с тях, аз го приемам за истина, нищо че казано на две ракии, после естествено предпочетоха да лежат уикенда, аз нямах направен друг план и умрях тъпотия. Върнах се с 200 км в час в хостела, там поне все на някого нещо му се прави. Ние сега сме близо до "Римския" Глазгоу и има толкова места и разкопки за гледане, обикаляме ако случайно не вали, то не спира да вали.
Тази нощ си дърдорих с рецепциониста нощна смяна, възрастен египтянин дошъл тук заради жена си, но не харесва живота тук и ми каза и той, щом смяташ че не е твоето, не се мъчи. Просто са различни, студени, като свикнеш е ок. Да ама не искам да свиквам, аз си харесвам начина на живот на мен и приятелите ми в България. Ще чистя къщи тук или няма да казвам какво умея, щото не им било важно, как ли пък не.
Искам да се разходя до Хайлендс преди да замина и до островите, търся сега евтини места, на мен ми излиза някаква рента тези дни, родителите ми са със селски корени и от някакви земи отдадени на селски кооперации взимаме ренти, не знам как точно работи това, но не е лошо Simple Smile Тук всички мои познати намерили разни схеми да мамят държавата, че и мен искат да научат, това не е за мен.
На 31-ви ли ще стане ясно за Брекзит?

# 113
  • Истински се вижда само със сърцето.
Инфантилна какви са тези познати които имаш.... риторичен е въпроса, не ми отговаряй Wink в тази среда в която си не е чудно защо имаш такива впечатления. Аз не намирам асоциални хората тук, но това си е мое мнение. Единбург е много хубав ще ти хареса там. За оставането, ако не си готова да живееш тук и не си дошла с тази цел не те съветвам да го правиш, ако го искаш опитай, но си намери работа и излез от тази гето среда.

# 114
В Единбург са мои екс колеги от туризма, работят по хотели и хем казват, че не е най добре платената хотелска позиция, нещо като нощни мениджъри ли не знам как се превежда, ние нямаме такива (а трябва), хем си позволяват екзотични почивки и си живеят добре. Казват, че макар и наблизо хората там са про Европа, не националисти като тук, добре си прекарват, само със студа не могат да свикнат ::Grinning

A за гето средата- работещите ми познати живеят така. По хостелите са студенти, бакпакъри, няма почти uk граждани и там ми е добре, украинци, поляци, французи, немци имаше вчера ме поканиха за седмица в Хайлендс, наели са кола, но аз съм от старата генерация дето имаме страх от това с непознати да движим, тук хората си ползват Uber без проблем, за мен е ужасяващо, в бг медиите само кофти случаи пишат, отвлечени, убити, аз вече съм дърта за отвличане, ама ми стига да ме изплашат

# 115
Не се мъчи, щом не ти харесва. Не всички българи чистят къщи, има много успели хора, живеещи на хубави места и поддържащи добър стандарт. Познатите ти обаче, явно са от преобладаващата група българи - дошли с идеята да направят пари и да се върнат в Бг. Такива хора не се интегрират тук и се събират и движат само с други българи. Няма как да стане. Успех, накъдето и да те духне вятъра следващия път Simple Smile

# 116
И аз съм на мнението на Илейн, че просто си попаднала в кофти среда и от там тези впечатления за Англия. Аз самата не ги споделям, но и не контактувам с такива паразитни типажи нито с български, нито с друг произход.
Ние много пътуваме из страната, включитлено Шотландия и това, което виждам комуникирайки с местните е коренно различно от разказите ти.

За планините ще ти трябва кола. Има евтини наеми, стига да имаш кредитна карта. Има и много достъпни нощувки. Ние 3-членно семейство и то насред летния сезон платихме за цяла седмица £160 докато обикаляхме.

Единбург е страхотен град. Там хората наистина са по-различни. Нагласата им е по-аристократична. Аз лично много харесвам атмосферата му. Но, за да го усетиш, иди като турист и не се забърквай пак с ниските прослойки на помощи и капсулирани общества.

# 117
Аз не съм шофьор Sad Ползвам влак, автобус, метро, така няма ли опция да ида на Север? Много ми е красиво там и искам да поразгледам.
Повече няма да търся контакт с българи, то аз и не търсих, те ме намериха, аз много мразя това в българите дето като отидат някъде извън Бг търсят на кого да се натресат, не само гето типажа, имаше у нас едно ВИП издание на Биг брадър и там беше Кичка Бодурова, която живее в Лас Вегас и разни други бг звезди, които като имали концерти в Лас Вегас спяли у тях, а в самото предаване я обиждаха и унижаваха, аз направо бях в шок, хора с такъв висок стандарт нямат 100 долара за хотел ли, та висят по хорските домове, че чак и си позволяват да обиждат после. Аз със смешната си за UK стандартите заплата мога да си позволя за седмица, какво говорим за хора с такива хонорари.
ще отида до чарити магазина да подам молба за по няколко часа на ден докато съм тук, трябва да проверя колко дни ми остават и дали да удължа. Нямам подходящи за дъжд дрехи, нали съм много умна купих яке тип пухенка, но няма качулка, и сега търся от тези тип дъждобрани, но с весели принтове, много голям размер съм и вчера не намерих моя.

Много се натоварих от тъпотиите, които не един българин ми каза за посолството ни преди да ида, загуба на време било, били само на хранилка и няма с какво да ми помогнат. А аз си имах конкретни въпроси, служителите бяха мили, помогнаха със съвети, линкове, принтираха ми закони и начини. А някакви хора, дори не цигани, просто влизаха и започваха да крещят на служителките. Сякаш те са им виновни, че са прости, че не са си оправили документите в България, че не са спазили някакви срокове. С мен бяха любезни, даже ме майтапят сега познатите ми, че сигурно съм единствената взела нешо оттам, подариха ми една вода и ме почерпиха чай Simple Smile сигурно като някоя бездомница съм изглеждала.

# 118
Нищо лошо няма в чистенето на къщи, изкарват някои повече пари от мен. Има такива, които седят с години и не учат езика. Те и да искат друго не могат да правят. Инфалтилна, от да се чудиш къде да обикалят, вземи се регистрирай в indeed и си намери хубава работа. С НИНа работата няма да дойде сама, а за да си тука ти трябват стедства. Така ще смениш средата, няма да се чудиш по цял ден какво да правиш и т.н. И аз не ги разбирах в началото заради акцента какво говорят, англичаните са търпеливи. Няма да ти подвикват като в България, а и са свикнали с хора с акценти. Англичаните са безкрайно учтиви и търпеливи хора, макар да се оплакват от най-малкото.
А за интервюто бе знам какво лъжи толкова те карат да говориш. Говориш английски, тук си, дошла си да работиш. Не знам за какво трябва да лъжеш и какво толкова друго би го интересувало. Аз на моето интервю не съм лъгала и друго не са ме питали. Внимавай нещо да не те омотат тези твои познати.

# 119
Разбира се, че няма лошо в чистенето, повечето така са започнали, но нали идеята е да прогресираме, не да стоим с години на едно ниво. ( например приятелка започна с чистене, сега си има фирма за почистване и съответно персонал, справя се доста добре и не спира да пътува до чудни местенца ) Simple Smile 
Засега, възможности за обучение и развитие тук има.

Общи условия

Активация на акаунт