Частни училища - информативна тема 29

• 36 707
  • 792
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В три през нощта звъни телефона на г-жа Иванова, учителка по бит и техника.
- г-жо, спите ли? - един татко
- ами спя да, три през нощта е
-спете, спете. А ние лепим жълъди...
JoyJoyJoy

Ох, сетих се за един проект на голямата, май в 4-ти клас беше. Проект за пещери в България. И понеже тогава бях млад, ентусиазиран родител на първо дете, разпечатах няколко цветни снимки на пещери, купих кадастрон, извадих информация от нета и ѝ дадох да лепи и да пише. Бях много горда от резултата, докато едно дете от класа не донесе перфектно изработен макет на Духлата Laughing - едно към едно беше, с всичките му чупки и светлосенки, направо произведение на изкуството. Изразих пред майката колко съм впечатлена и тя тръгна да ми обяснява: "А, много е лесно! Купуваш рабица, оформяш я, лепиш върху нея незнам си какво, оцветяваш с такива бои..." Признавам, че не мога да възпроизведа цялата технология - още на рабицата ме загуби. Joy

Фенси, да не се повтарям, но за мен и единият лист е излишен.

# 436
Хохохохо, какви висини има да достигаме. Стига желанието да го имаше.
Санака, хайде сега. По лист за уикенда, че да не забравят да пишат. Wink

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 00:20 от .♥.Fancy.♥.

# 437
  • София
Не съм чела няколко дни и сега прочетох всичко. Ами наистина, не е хубаво да си го мерите. Всеки има право на мнение, за или против лагерите (аз съм лишавана от такива и ми е травма, не искам коментари, а само го споделям, като личен опит. Ей ма на 18 години и няколко месеца съм вече, но още ми държи хахахаха).
Къде се влизало най-сложно, да хубаво е и много информативно за новите потребители, но така представено е направо ужасно стресиращо за тях.
П.С. За половината неща изобщо не се бях замисляла дори преди да прочета тук и винаги съм се чудила, защо някои хора са против... е и днес няма да си легна проста Grinning
Понеже текат кампаниите и подозирам много нови тайно, четящи потребители, не си стресирайте децата. Не ги пращайте на уроци на всяка цена. Моето без такива неща с едно просто любимо Бърборино го приеха навсякъде, където пробвахме.

# 438
  • в страната на чудесата
Ей ТА на, рейни, не си разбрала! Важно е къде кандидатствахте. Ще споделиш ли? Едва тогава акъл за бърбориното Simple Smile
Разсмя ме! Свежа както винаги

# 439
  • София
От една страна, не ни оставят съвсем без домашни за уикенда. В интерес на истината не са много. За съжаление тази година, целодневното обучение, изтласка курса по програмиране в събота и съвсем овапцахме нещата. До миналата година, все измисляха нещо в училище, за да се занимава там. Тази - ЦЪ.

# 440
Мат и Бел са в петък. Английски е малко по-трудоемък. А по разказвателните още създават навици и умения.

# 441
  • София
Фран е минала с метлата и браво.

Съмъртайм, прочетох мнението ти от преди, наистина личния ти опит изглежда хаос. Честно казано, ако се беше случило на мен, още на първата промяна на мнението с извинението "опа грешка" нямаше да се занимавам повече. Училище с такава традиция, като СС би следвало да знае как се провежда прием и как се говори с родителите при отказ.
Сега се замислих, тази година нали беше първата на БШ с прогресивни паралелки, като получихме положителен отговор, чак тогава трябваше да отбележим дали искаме Прогресивна или Стадартна паралелка, та не знам как са разпределили местата и откъде са били сигурни, че ще се разпределят децата. Дали е имало някое дете прието и искало в Прогресивна паралелка примерно и да не е имало място за него, но не са се оплаквали родители тук, та сигурно е минало гладко и в това.

# 442
  • Пловдив/София
Рейни, сродни души сме с травмата от непускане по лагери, само да вметна Wink Ама виж какви позитивни сме се запазили Wink
За Прогресивната в БШ никой не е писал тук Sad така че нищо не се знае. Ако има четящи, моля да споделят, ако трябва и на лични, защото ни е на дневен ред,макр че в темата най-добре.

# 443
Фран е минала с метлата и браво.

Съмъртайм, прочетох мнението ти от преди, наистина личния ти опит изглежда хаос. Честно казано, ако се беше случило на мен, още на първата промяна на мнението с извинението "опа грешка" нямаше да се занимавам повече. Училище с такава традиция, като СС би следвало да знае как се провежда прием ......

Сега се замислих, тази година нали беше първата на БШ с прогресивни паралелки, като получихме положителен отговор, чак тогава трябваше да отбележим дали искаме Прогресивна или Стадартна паралелка, та не знам как са разпределили местата и откъде са били сигурни ........ та сигурно е минало гладко .....

Така е, rainy!
Едно е да стане грешка от недоглеждане, съвсем друго да минеш през целия спектър от възможни отговори. Изпаднаха в жестоки противоречия. И накрая да се скрият. Това си беше истинска подигравка и недопустимо за училище от такъв ранг, с тия претенции.

Що се отнася до БШ, вече съм в съзнателно неведение по детайлите с приема 🙂. Логично е да заявиш предварително за каква паралелка кандидатстваш. Но не съм чула за някакво недоволство и аз. Явно всеки е отишъл където желае.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 12:21 от summmertime

# 444
Здравейте  търся начално училище в люлин за моята дъщеря която е на 5години  незнам как стават нещата в софия защото съм от провинцията  не искам да си сменям адресната регистрация просто зимата живеем в софия защото имам по голямо дете с аутизъм  и трябва да се правят терапии и ще ви бъда много благодарна ако някой ме насочи към добро училище за малката

# 445
  • София
Май само ЧУ "Ерих Кестнер" е в Люлин. Чувала съм добри отзиви. То е с немски език, ако това има значение за Вас.

# 446
Скрит текст:
Скрит текст:
Недоразумение е много меко казано. Но както и да е. Ако съм искала детето ми да е в това училище, бъди сигурна, че щеше да е. Само че грешиш, че в онази година приемът в БШ е бил много малък, напротив. Точно тогава приеха по цял клас в ПУК и в първи. Малък и почти никакъв беше в последните 2-3 години.
Хубаво е, че харесвате ценностите и практиките на училището си. Но, Фенси, като имаш фиксация към истината (аз също и затова няма да приема с мълчание някои неща) остани при истините, с които лично си се сблъскала, вместо да правиш внушения, че някой лъже за нещо, неверни паралели и заключения за училища и техните практики, с които не си имала взимане-даване. Нищо лично.

И двете неща, които твърдиш в последните страници за СС не са били верни през онази година, нито сега. Това са неща с които лично съм се сблъсквала и се сблъсквам сега. И за транспорта, и за приема. Затова и толкова упорито ти опонирам на нелепите внушения. И тогава аз бях именно в твоето положение.
Цял клас Съмъртайм в БШ, на фона на 5 класа в СС в ПУК, и още 12 деца в 1 клас. Това са цифрите за "нашия" випуск. Личен мой опит. Та хайде сравни ми сега приблизително 78-80 деца с два класа по колко деца в БШ, Съмъртайм? И пак конкуренцията беше много по-голяма от тази за БШ. Същата година и конкуренцията за Питагор отвяваше като нищо тази за БШ. Личен опит пак, защото бях близък и пряк свидетел на кандидатстването на много близко дете.
По твоята логика мога да кажа, че и в ПБ се влизаше тогава по-трудно от в СС. Защото и там имаше случай тогава за неприето дете, което влезе в СС. И за този случай си има специфични причини. Wink

И да не си помисли някой, още от тогава, а и сега продължавам дълбоко да не приемам това, че се налага да се провеждат подобни приемни процедури.

Всичко, което съм писала в този форум, е стопроцентова истина, мое наблюдение или лично мое мнение, в което съм се стремяла да съм обективна. Всичко съм споделяла в прав текст с произтичащия риск от нападки. Да, цифрите, които цитирам са верни, лично съм питала, гледала съм списъци. Говоря по спомен отпреди 5 години, нямам време, нито желание да се ровя в стари теми, та да доказвам нещо. Прием на около 56 деца в СС ( по спомен) срещу прием на 16 деца в БШ.

Някой друг е специалистът по внушенията и обидите. Мисля, че всеки може да прочете И види разликата между теб и отговорите на Аш и Санака от последните страници, относно уточненията за транспорта.
Фенси, а вие откога сте в СС? От 3-ти, края на втори?? Помня, че упорито отказваше (досега) да разкриеш кое е това училище, което изведнъж е отговорило на така високите ви критерии? Други потребители неведнъж те питаха, не аз.

Ето, отговарям ти.
1 ПУК в БШ от 16 деца - прием набор 2009. С децата от градината стават три класа. Сигурно толкова бяха и новоприетите първокласници (стандартен клас).

В СС, от друга страна, имаше прием за 4 класа ПУК, когато кандидатствахме. В първи трябваше да допълнят приема с още един клас. Това НИ казаха на официална среща. Гледам, че са набъбнали доста до сега. 78-80?! Явно доста амбициозни майки, неудовлетворени от първоначалния си избор или резултат, са се постарали децата им да влязат СЛЕД така дискутираното сито на ПУК и първи клас.
[/quote]

Пиша отново това, защото смятам, че отговорът касае изясняване на истината. Бяха изтрити предишните отговори. Но първоначалното невярно твърдение стои. Не следва невярна информация да бъде оставяна така свободно и да не бъде опровергана.

Набор 2009 г. в СС - прием на 5 бр. ПУК от по 14 деца. Допълнителен прием от 10-12 деца след ПУК. Като имаше непродължили след ПУК. След ПУК класовете се преформатират и стават 4 с повече деца - 16-18 бр. Напливът точно тази година беше огромен и на първоначалните срещи през ноември казваха, че ще приемат 4 класа, но после решиха да са 5 бр. именно заради изключително многото кандидати.  Доказателство:
https://bg-mam.ma/p/855193/31602291 Освен това, същото могат да потвърдят майки с деца в този випуск. Има и такива тук. От тогава насам приемът е в тази конфигурация. 5 класа в ПУК и после стават 4 в 1-ви клас. Училището има нов етаж от миналата година, който позволява очевидно този прием.

В СС никога не са изнасяли списъци, които да касаят приема. Така, че няма от къде да се гледат списъци с бройките и с приетите. Специално съм болднала твърдението на потребителката в скрития цитат по този въпрос.

Всички приети след 1 клас се борят за единични бройки, които се обявяват всяка година на сайта на училището. Държат 3 изпита - Бел, Мат и английски.

Намекът за амбициозните майки е останал. Бих помолила и този пост да се редактира в насока личния елемент да изчезне.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 14:46 от .♥.Fancy.♥.

# 447
Fancy,
просто престани! Два пъти писах И отговарях на инсинуациите ти, цитирах линк, два пъти ме триха! Ама как пък не ти писна?!

Никога не съм казвала, че СС публикуват списъци, списък на БШ съм гледала. И това, което цитирах, са данни, които са ми съобщени в личен разговор с ръководствата на ДВЕТЕ училища.Точка. Мнение на майка от СС по онова време потвърждава моите цифри - точно 56 - В тема 7 #132 от 15 май 2015!
Моето мнение номер 128 на стр. 9 обяснява много неща, ето Рейни е успяла да прочете. За трети път ще постна линка!!!

Много моля, не ме трийте, просто не е коректно!

https://m.bg-mamma.com/?topic=845874.120

Какво се е случвало нататък през годините, пък какво решили впоследствие, колко връзкари са изместили отлично представили се деца, въобще не ме и интересува! Споделила съм личния ни опит и точка!
Просто няма да оставя без отговор обвинения в лъжа, пък било то и в анонимен форум!!!

То пък това на нищо не прилича!....

П.П. Тука някои хора верно си нямат друга работа!

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 17:43 от summmertime

# 448
Триша не е с дете от този випуск, и говори за практиката до момента. А не за конкретния випуск. Мисля, че е пределно ясно от постовете тогава. На 16.09. в цитата, който посочих по-горе ясно е казано, че випускът, който тръгва в ПУК на 15.09.2015 г., а именно набор 2009 г. са 5 броя ПУК. Мисля, че няма нужда от още доказателства.

https://bg-mam.ma/p/855193/31600626

# 449
  • София
Summer, успокой се Simple Smile, успокойте се и двете Simple Smile Просто често практиката е, че се обявяват 56 за ПУК, а после на 15.09 има 5 ПУК-а, вместо 4.  Никой не лъже, просто няма достатъчно достоверна информация, но факт е, че последните години на 15.09 са по пет ПУК-а. Набор 2011 и 2012 бяха по пет. Само тази година не обърнах внимание. За следващата пак са обявени 56 места за приема, а колко ще са ....

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 15:14 от Аш

Общи условия

Активация на акаунт