"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 961
  • 513
  •   2
Отговори
# 285
  • Canada
Мелачката е хубаво нещо. Моето уплътнение не е деформирано още. Мивката ми е единична, но е голяма.
Кофите са две - една за отпадъци и една за бутилки в издърпващ се шкаф. Не обичам свободно стоящи кофи.

Мира, хубава кухня. Защо така висят горните шкафове?

# 286
Скрит текст:
А какъв му е проблемът на китайския гранит, по принцип, че и аз съм се насочила към естествен камък?

Гледам, че те е впечатлил коментарът ми за цената на китайския гранит. Simple Smile
Понеже купувах голямо количество, преди да купя, търсих и питах много. Да, би трябвало да е същият естествен гранит. Но на мен ми го предложиха по-евтин, може би като бяла марка, 30% по-евтин. На Silestone и Rak е по-скъп, но даваха пълна гаранция за полиране, отрязване, монтиране, счупване, т.н. Понеже навсякъде ти казват, че гранитът е много устойчив, едва ли не вечен, еми не е...ние счупихме едно парче от плот. Накрая си купихме кварц на Силестон, като цена и дизайн това ни хареса. Ще видим колко е устойчив.
Това е моят опит, не претендирам да го имаш за настолно четиво. Весели празници! Simple Smile

# 287
  • Варна
Polar, има вертикален куфар зад кухнята и я избутва напред. Чака висок хладилник там, иначе конструктивно са ок, не висят само на гърба, имат и друга опора.

# 288
  • Варна
chortiz

Аз също съм чувала добре отзиви за кварцовия камък, не можах да намеря Силестон дали имат локация във Варна.

п.п.
Намерих студио АртЕст

# 289
Весела Коледа на всички!

Много се радвам, че намерих тази тема. Винаги съм имала нужда да прочета и науча нещо ново относно работата, която би трябвало да се върши от мъж. Понякога вкъщи оставам без мъж и точно в този момент все нещо ще се счупи или изгори.

# 290
  • Пловдив
ЧНГ на всички!
Да изпълвате темата с повече "Супер се получи!" тази година Simple Smile

Аз искам да попитам тези, които са си завъртяли двойка котлоните хоризонтално на плота. Какви недостатъци виждате? и по средата ли сте ги позиционирали или по-навътре към стената, така че отпред да има повече място.

# 291
Слагаш си тенджерата и мериш къде да е котлона, за да не ти опира в стената отзад.☺

# 292
ЧНГ!
Здраве и по-малко грешки!

За котлоните - ако може да се сложат хоризонтално - по-добре направо четворка.

# 293
  • Пловдив
Имам място за 4ка. Даже бях убедена, че ако си правя моя кухня, задължително ще са четворка.
Но сега дойде моментът и взех да се чудя за какво са ми. Плотът ще е от технически камък и тъй като ще е скъп, почнах да обмислям дали наистина ми трябват 4 котлона...голямо чудене пада.

# 294
  • до най-прекрасния мъж
Слагай 4-ка. На двойката едни спагети със сос не можеш да сготвиш заедно, защото тенджера и тиган не се събират едновременно. Аз нямам избор, защото съм с кухненски бокс на усвоен балкон. Но живот и здраве за къщата ще търся вариант за 4-ка.

# 295
Аз съм с два позиционирани хоризонтално и леко по навътре. Страшно удобство е. Не виждам защо да слагам 4-ка като рядко, да не кажа никога не готвя на 4 едновременно. Даже и на два рядко готвя едновременно, ако се случи едната тенджера се издърпва леко настрани и не пречи на готвенето. Плота отпред го ползвам за рязане и дробене, много е удобно.

# 296
Много лесно се решава проблемът със спагетите при двойка котлони. Всичко е въпрос на организация- спагетите в по- високо, но тясно тенджере, а сосът в касерола....Примерно. От години съм с двойка. В другата кухня имах 4- 2 на газ и 2 на ток. Ползвах само тези на газ. После в другата къща имах само 2 на ток, защото нямахме газ. Никакъв проблем. Докато чакахме резервна част за единия котлон, съм готвила само на 1 брой котлон и пак съм се справяла с добра организация. Сега имам нов плот и мога да дам съвет, че ако се купува такъв за мен е по- удобно по- голямата плоча да бъде на заден план....

# 297
Така е, но трябва да ограничаваш размера на съдовете и да се затормозяваш, а това гледам да го избягвам.

Сетих се, че фурна на по-високо ниво е много удобна.

# 298
  • до най-прекрасния мъж
Аз готвя точно във висока тенджера, но касерола за соса не бих ползвала. Ужасно мразя да готвя в малки съдове, всичко хвърчи навън. Ако е готов сос от бурканче, става да го стоплиш, но иначе лично за мен си е жива мъка. Аз съм с врътки, а не със сензорни бутони и това допълнително намалява пространството.
Въпрос на лично усещане и предпочитание е, аз за себе си намирам 2-ката за много компромисен и неудобен вариант.

# 299
Здравейте, ползвали ли сте индукционни котлони на ИКЕА. Но не такива, които се вграждат, а се слагат и махат. Имам една мааалка гарсониера, и трябва с нещо да се направи компромис.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт