201-ва златна немска есен

• 27 962
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • DE
Ние имаме в съседния град, дели ни само мост. Не сме паникьосани, но децата преди малко се прибраха от работа и казаха, че във влака е имало азиатка с маска и хората са били на разстояние от нея. Никой не се е приближавал в радиус от метър, камо ли да седне до нея. А тя може да не е китайка и дори да не е виждала и ходила в Азия, какво ли им е на тези хора. Истерията е масова.

# 586
Не забелязвам истерия, нито презапасяване. Нашият Кауфланд беше презареден и спокоен, както винаги. Хора с маски виждам само по новините.

# 587
И в Хит тази вечер беше напълно заредено, снощи също в Кауфланд. Истерия не виждам, но вече има подозрения за двама болни при нас, така че не знам утре как ще е.
Не знам дали има някаква връзка, но тези дни забелязвам подозрително големи намаления на стоки, които не са от първа необходимост.

# 588
Ако няма маски и така може да се придвижваме в транспортта. В Берлин си е нормално Joy. И с латексови маски на главата съм срещала. Особено нощно време, като тръгнат по разни клубове по интереси Joy

# 589
Тези със запасяването и празните магазини, в кои провинции живеете? Работя в обществена институция с хора нон-стоп, част от които чужденци от цял свят. Пътувам с влак и метро до работата си в друг град по 3 часа на ден. На карнавал бях 3 дена подред на улицата - един с хигиенна маска не видях.  В магазините всичко си има, хората си пазаруват нормално, както винаги с пълни колички. Никой не обяснява на служителите да си стоят в къщи. За Хесен става въпрос.
 Единствено ме притеснява, че могат да отменят евентуално ски-училището на детето в края на март, защото е в Австрия и то ще бъде разочаровано.

# 590
Моите хора искат капама и се наложи отново да пазарувам днес. Беше спокойно, зареждаха усилено поизпразнените рафтове, на касата имаше дезинфекционен гел, хора с маски нямаше.

Снощната истерия, която видяхме, явно е била в следствие на шока от изказването на здравния министър и медийния шум около това.

# 591
Може би проблемът е в по-засегнатите райони. При нас забелязах, че в дрогериите дезинфекционните гелове за ръце са свършили. Понеже не ползвам, не бях обърнала внимание.

# 592
  • DE
Пазарувах в Пени преди малко, нямаше олио и брашното бе почти изчерпано. Изненадах се. Наистина не вярвах, че нещо ще се изкупи толкова бързо.

# 593
В Берлин не съм забелязала липси във веригите от които пазарувам.
Аз не мога да повярвам, че тук (Берлин) няма никой с вируса. На толкова италианци, китайци и стотици хиляди щъкащи всекидневно на 2 летища. Кой знае що народ го лекуват, като обикновен грип с Ибопрофен и много вода, докато стигнат до пневмония. И изобщо дали и ги изследват за коронавируса.

# 594
Кой знае що народ го лекуват, като обикновен грип с Ибопрофен и много вода, докато стигнат до пневмония. И изобщо дали и ги изследват за коронавируса.

От това, което прочетох по интернет, не всички стигат до пневмония, някои просто карат тежък грип.

# 595
А аз четох, че много голям процент го карат леко или дори безсимптомно.

# 596
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера мъжът ми ме спука от бъзик, че купих по две опаковки брашно, ориз и овесени ядки, както и Н мляко ( аз не го купувам). Днес беше в съседния град и му казах да вземе пълнозърнеста паста. Каза, че нищо сладко нямало по рафтовете, празни били, също никаква паста. Той намерил две опаковки другаде захвърлени.
В нашата Норма всичко е спокойно и няма липси, при все, че те обикновено не успяват да сложат навреме ангеботите. Т.е никой нищо не е грабил.

Чудя се за бебето какво да взема за ядене, само зеленчуци яде. Освен да наготвя бурканчета. Ама чак толкова празни нямам 😒

Ще го пусна скрито:

Скрит текст:

Чета си вчера братя Стругацки и попадам на това:

“При глобалните катастрофи цивилизациите изплискват на повърхността на битието цялата мръсотия, всичката утайка, натрупала се през вековете в гените на обществото. Формите на тази пяна са необикновено разнообразни и по тях може да се съди за неблагополучията на дадена цивилизация в момента на катаклизма, но много малко може да се каже за природата на този катаклизъм, защото най-различните катаклизми — било то глобалната пандемия или световната война, пък дори и геологичната катастрофа — изплискват на повърхността една и съща пяна: ненавист, животински егоизъм жестокост, която изглежда оправдана, но в действителност с нищо не може да бъде оправдана…”

Мисля, че не искам да виждам немската пяна с оглед на историческото им минало.
🙄

# 597
  • Германия
И при нас нищо не липсва в тукашния Лидл, паника няма.

Интересното е, че никой не споменава колко хора са починали от нормалния грип само тази година само в Германия (май около 130 души), но този коронавирус е всекидневно в новините. А да кажат колко са заразените и починалите в Китай от грип?

За сега не се притеснявам, но и съм благодарна че поне пътувам с кола до работата и там не работим с клиенти. Дано всичко скоро отмине

# 598
  • Германия
Оха! Утре щяло да се реши, дали международният туристически панаир в Берлин идната седмица ще се състои и при какви условия.

# 599
  • Berlin
Доколкото разбирам % на смъртността е доста по-висока в сравнение с грипа и ако е така, не разбирам защо винаги се сравняват и изниква този въпрос за грипа. Каквото и да е де,  не бих искала да се заразявам от какъвто и да е бил вирус. Всичките грипове са ми еднакво страшни, тъй като никога не съм боледувала или поне нямам спомени. Децата да са здрави и ние покрай тях.

Общи условия

Активация на акаунт