Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 21

• 28 593
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нямаш анемия. Може гликирания хемоглобин да ти е мерен със стар (извън годност) реактив. Аз от страх от лаборатории вече ходя само в една, на която имам пълно доверие (Пролабор).

# 106
  • Близко съм
 Sharky,  интерес на истината не разбирам, ходя само в Бодимед, заради хормоните и ЩЖ,  значи ниското кръвно идва от другаде, да мен също тила ме боли отзад и главата отстрани.

# 107
Здравейте, моля за коментар на изследванията ми:

Гликиран Хемоглобин (RWD3)      5.76   %  (NGSP)   4.0 - 6.0 (6.0 - 6.5 повишен риск за диабет)
Insulin ( Серумен Инсулин )      11.38   mU/L    2.60 - 25.00
Глюкоза ( Glucose )      5.32   mmol/l    3.60 - 6.10

Следя глюкозата и ГХ от две години след като веднъж имах резултат на КЗ на гладно 6,14. На другия ден изследвах пак и вече беше 5. Коментара на ендокринолога, при когото ходя (с Хашимото съм) беше, че това е моментно увеличение, дължащо се на стрес/недоспиване/вирус и нещо от сорта и въобще да не се вживявам.

След месец пуснах изследване отново КЗ беше ОК, инсулина беше 7 (преди близо 2 годни). ГХ обаче винаги ми е към горна граница като в случая 5.5. - 5.8
Сега и този инсулин....

От 5-6 месеца напълнях само в областта на корема без да си променям хранителния режим. Други оплаквания нямам.

# 108
Според мен, гликираният ти е висок. Аз съм на мнение, че трябва да е около 5. Напълняването в коремната област е показателно също.

# 109
Скрит текст:
Здравейте, моля за коментар на изследванията ми:

Гликиран Хемоглобин (RWD3)      5.76   %  (NGSP)   4.0 - 6.0 (6.0 - 6.5 повишен риск за диабет)
Insulin ( Серумен Инсулин )      11.38   mU/L    2.60 - 25.00
Скрит текст:
Глюкоза ( Glucose )      5.32   mmol/l    3.60 - 6.10

Следя глюкозата и ГХ от две години след като веднъж имах резултат на КЗ на гладно 6,14. На другия ден изследвах пак и вече беше 5. Коментара на ендокринолога, при когото ходя (с Хашимото съм) беше, че това е моментно увеличение, дължащо се на стрес/недоспиване/вирус и нещо от сорта и въобще да не се вживявам.

След месец пуснах изследване отново КЗ беше ОК, инсулина беше 7 (преди близо 2 годни). ГХ обаче винаги ми е към горна граница като в случая 5.5. - 5.8
Сега и този инсулин....
От 5-6 месеца напълнях само в областта на корема без да си променям хранителния режим. Други оплаквания нямам.
Болднатото са симптоми на ИР.

# 110
Ще си запиша час за друг ендокринолог другата седмица, но като цяло какво трябва да направя? Налага ли се обременяване с глюкоза и диета и упражнения достатъчни ли ще са за контролиране на ИР?
Като цяло не съм пълна, даже изобщо, винаги съм била 50 кг, в момента съм може би 56-57 при ръст 165. Напълняването е от няколко месеца. Интересно от къде дойде тази ИР...

# 111
  • София
Като говорите за кръвно и аз съм с ниско и е голям кошмар. Пулсът ми е висок и сутрин като стана сърцето ми ще изскочи, докато кръвното успее да се покачи в някакви нормални граници. Не знам и аз как да го поддържам, кафе отдавна нея пия, кола пия, но тази без захар е много вредна. Мисля да си взема добавки за оросяване, уж подобряват кръвообращението. На мен постоянно ми прилошава, ако съм гладна, което много ме мъчи, не знам някой справил ли се е с този проблем и как?Взех си глюкомер и аз и при съвсем начални симптоми на изгладняване кръвната ми захар беше 4,4 (нормалната ми сутрин е 5,5)като след това изядох протеинов бар и някакъв колбас- захарта ми скочи на 6,8 след половин час. Чудя се дали е нормално , при положение, че не съм яла високо въглехидратни храни. Ще пробвам известно време без лекарства, ще пусна отново кръвна захар и инсулин и ако не става пак ще я мъча тази метфогамма ☹. Някой беше споменал хеликобактер във фецес, при мен е положителен, но се чудя това дали има някакво отношение, защото аз си правих във връзка с розацея, но така или иначе не се лекувах.

# 112
Протеиновия бар е повече въглехидратен, отколкото протеинов.... В колбасите има захар /глюкоза /декстроза... не знам в конкретния как е упомената. Заложи на чисти храни, зарежи ги тия боклуци.

# 113
insane, аз съм с Хеликобактера, но на мен ми го пуснаха във връзка с Еутирокса, но засега не се налага да го пия.
Доста съм учудена,че не го лекуваш при положение,че го имаш. Нали знаеш какви поразии може да ти направи той?

# 114
  • София
Така е, трябват си чисти храни. Проблемът е, че понякога се налага да се изяде нещо на крак, аз затова съм си взела протеинови барове, един вид като тръгне да ми прилошава, което често се случва. Ужасно е това прилошаване , от години си го влача и няма оттървия. Засега успях да махна сладкото и бялото брашно , категорична съм, че ще стана още по стриктна. Пия берберина и ще видя как съм с него, защото пише, че е аналог на метформина. Иначе за хеликобактера го изследвах във връзка с розацея по препоръка на дерматолог, но аз я овладях в крайна сметка с едно кремче и не съм ходила на лекар. Знам, че някои носят бактерията без да причинява вреди, но може би е добре наистина да обърна внимание. Иначе относно моя резултат на инсулина на 60 минута е 72, на 120 -73. Чудя се дали не е станала грешка в лабораторията и да са изследвали една и съща проба два пъти, затова да дава такъв сходен резултат. Иначе кръвната захар е различна. Вие в коя лаборатория правите изследване, в смисъл, ако има някоя, на която да се има доверие, макар че аз изследвах в цибалаб, тя уж е добра, но знам ли.

# 115
А ти по принцип как се храних, какво ядеш, че все имаш хипогликемии?

# 116
  • София
Днес например за закуска изядох две варени яйца , кашкавал и една тънка филия от хляб правен от мен с бадемово брашно (ниско въглехидратен се води). След 4 часа вече започна да ми се вие свят, усетих изгладняване, предполагам като количество не ми е стигнало. На обяд ядох зелеви сарми, но нямаше какво друго, бяхме в заведение и това беше останало от обедното меню. Хапнах две сарми  и сега три часа след хранене нямам и помен от глад. Мисля си, че при мен нещо е объркано в метаболизма, защото преди години Д-р Тодорова ми беше казала, че организма ми не може да превключи да гори запасите, а е свикнал само с въглехидрати, които му доставям. Може и да има истина в това, не знам. Въпросът е как да изляза от това състояние, защото ми пречи изключително много. Днес например моята колежка до 1 въобще не беше яла и няма нито да й е лошо, нито да й се вие свят. Аз до един часа абсурд да издържа, никакъв шанс. Интересното е, че периодът от живота ми, когато не ми прилошаваше и това изчезна беше като бях бременна. Тогава кръвната ми захар се беше смъкнала на 4, даже 3,9 имах, но се чувствах чудесно.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 16:06 от insane

# 117
  • Близко съм
Много се извинявам,но каква е връзката между еутирокса и хеликобактера? Аз само това не съм изследвала. Видях че в лабораторията го предлагат като изследване,но не знам дали преди това трябва да мина през гастро?

# 118
На мен ендото ми каза, че Хеликобактера създава кисела среда в стомаха, което не е добре при прием на Еутирокс. Затова го изследвах, беше положително и пих 20 дни АБ по схема с още куп други лекарства.

# 119
Е той стомахът нали трябва да е с кисела среда.

Общи условия

Активация на акаунт