В момента чета ... 62

• 48 365
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Вчера на един дъх изчетох "Лейди Гергана". Забавна, на моменти твърде вулгарна за моя вкус, на места с излишни преувеличения.
Днес започнах "Ръкавици за студената война", роман за едно българско детство на Румяна Захариева.

# 526
Продължавам историята на Хари Куебърт...Господи дами, това нещо няма свършване ...на стр 260 съм , а има още 200 стр. Ужасно бавно се развива действието. А тези диалози между влюбените са като излезли като от някой аржентински сериал. Чакам да се случи нещо грандиозно. Дано последните 200 стр не ме разочароват.

"Стопанката " ми беше рядко дразнеща книга. Не можах да я довърша, а аз съм много търпелив читател.

# 527
  • Mostly in my mind
Ха ха, да. Диалозите наистина са леко наивни, но все пак 15 г.момиче. Simple Smile)) Аз съм до 360та стр.

# 528
  • Бургас
Тази нощ завърших "Кацането " на Йордан Колев. Удоволствието беше мое. Пъстър свят, събран в един самолет. Аха, аха да прочета и следващата глава и току ме препрати "под чертата" за някое професионално обяснение,  от което не винаги ми ставаше по-ясно, но си личеше , че на авторът всичко му е ясно -  професионалист и перфекционист. И останах с удоволствието, че всички герои са обикновени, "земни" хора, но поставени в една "надземна"ситуация , показват най-доброто от себе си. Дори си представих корицата с едно малко кръгче "Мотивиращо четиво". Браво на момчето. И отново ще препратя към едно интервю
https://bgstoryteller.co/2019/11/10/%d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b4%d0% … 0%bc%d0%b5%d0%bd/
/с надеждата да ме забележат и да получа нещо материално-коледно за рекламата / .
Сега съм си приготвила "Обича ме, не те обича" -сборник разкази за любовта, точно защото са разкази и ще мога да ги чета между Коледните ангажименти.

# 529
Завърших "Да обичаш като Артуро Кинер" на Мигел де Леон (на испански я четох - оригиналното заглавие е Los amores perdidos). Стори ми се доста дълга, но сега си мисля, че щеше да седи като съшита с бели конци, ако цялата история не беше разказана с толкова подробности. Хареса ми книгата, създава много приятна атмосфера и усещането е като за някогашните романи - двамата герои трябва да преодолеят множество препятствия, за да могат да бъдат заедно и да се обичат. Засегната е и темата за франкистката диктатура, която ми е много интересна. Така че бих препоръчала книгата.

Иначе продължавам с "Голямата измама с холестерола" на д-р Малкълм Кендрик, която е изключително интересна, както очаквах. Но за разнообразие ще започна и "Три часа" на Андерш Руслунд (която сигурно няма да излезе на български, но аз съм голяма фенка на историята за Пит Хофман, а това е третата част). Видях, че я има на английски и френски, та евентуално може да се намери на тези езици.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 12:09 от Cioccolata

# 530
В момента чета Институтът на Стивън Кинг и успоредно Дуротан (предисторията на филма За warcraft). 🙂🤗
От книгата на Кинг имам големи очаквания пък да видим.

# 531
Приключих книгата "Един ден през декември" - хареса ми. На моменти доста ме разсмиваше,подейства ми добре. След това четох книга на духовна тематика. От вчера започнах "Плът и кръв" на Мариус Габриел. Чела съм още една негова - "Пожелай ми любов дори на сбогуване". Още съм в началото,но съм сигурна още сега,че ще ми хареса.

# 532
  • В един копнеж!
Вчера приключих " Призраци в моята глава" на Пол Трембли. Луда книга! Шантава. До края незнаех кой всъщност е "лудия". Не мога да кажа, че я препоръчвам с две ръце. Сложих й 3 звездички в ГР.
След нея отворих " Глад" на Алма Катсу. Не е лоша, но очаквам нещо повече натам. Нещо все пак да се случи. Засега само загатвания за някакво зло и нищо.
Забелязвам, че при книги с много персонажи ми се убива интереса за четене. Разводнява ми се цялата книга.

# 533
Прочетох Истината за случая на Хари Куебърт ( простете че не помня точното название но имам слаба памет към имена от всякакво естество ). Някъде от средата се догажах кой е виновника но ми убягваше мотива. Мисля , че можеше прекрасно е се фитне и на 300 вместо 460 страници. На моменти вече ме хващаше офтиката . Но поне разбрах защо толкова се актенцираше на този сладникави диалози. Сякаш съм чела доста по- добри психо- кримо-трилъри. Примерно Себастиен Жапризо - Капан за Пепеляшка  е книга, която е първа в класацията ми от поне 30 години и до сега никоя друга не е успяла да я измести.
Чудя се накъде да поема. Имам едно към 500 книги в списъка си за четене.

# 534
  • София
Аз снощи приключих "Крехко равновесие" (Рохинтън Мистри) и още се опитвам да си избистря мислите и чувствата по отношение на тази книга.
Изключително интересна, шарена, пълнокръвна книга. Имаше някои забавни и смешни моменти, но като цяло книгата е  докосваща, драматична, ужасяваща и жестока. Напомняше ми по нещо книгите на Людмила Улицка.
Наистина роман за крехкото равновесие между отчаянието и надеждата, което е същността на живота.
Като цяло ми преобърна представата и това, с което са ни промивали мозъците по отношение на Индира Ганди - колко прогресивна, демократична и бля-бля била. То училища ли нямаше кръстени на нея, то булеварди ли нямаше.. А се оказва, че нейният режим е бил режим на терор, безумни жестокости но отношения на обикновените хора, да не говорим за политическите и всякакви убийства.
И се друго се чудя - "Малък живот" на същото издателство беше толкова лансиран и промотиран. А тази книга, която лично за мен е в пъти по-въздействаща и силна от "Малкия живот" сякаш не се радва на популярност...
И последно - по отношение на корицата. Дълго време докато я четях се чудех защо е избрана такава илюстрация. Тригодишният ми син се ужасяваше от нея и ми викаше все "мамо, свали детенцето, моля те". Накрая подвързах книгата, за да не се разстройва. Интересното беше, че и в романа дойде момента, в който викаха "свали детето, свали го..."
Оценка на романа категорични 5*. Това е моята Книга на годината!

# 535
  • София
Записвам си я за прочит, заимтригува ме. Аз завъших „Институтът” и също мисля да я включа в номинациите си.
Сега започвам „Глад”.

# 536
Спрете се малко, де. Не успявам да прочета всички книги, които си набелязвам оттук 😂
Към края на "Пациент 488" съм. Започна много интригуващо, в един момент взе да ми се разводнява и да ми се струва малко натъкмена. Държи в напрежение обаче и ще си я дочета с удоволствие.
Получих и "Институтът" преди няколко дни и сигурно тя ще е следващата.

# 537
  • София
Аз прочетох "Пациент 488". Много обещаващо начало, но от средата нататък се разви по начин, който не ми допадна.
Почти на финала съм на "Трябва да поговорим за Кевин", потресаващо тревожна книга!

# 538
От години съм си набелязала филма "Трябва да поговорим за Кевин" и все не успявам да стигна до него. Бях чела доста суперлативи за актьора, който играе ролята на Кевин и за изпълнението му в този филм.  Съвсем скоро разбрах, че има и книга. Може би трябва първо нея да потърся.

# 539
  • София
ston, и аз мисля да гледам филма. По принцип винаги правя така - първо книгата, после филма. А специално тук смятам, че това е от съществено значение. Знаеш как много от емоциите и ситуациите няма как да се пресъздадат на лента.

Общи условия

Активация на акаунт