Обсъждане на имотни обяви-13

• 37 921
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
https://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/7915-Lake-Cayu … 422-85816?view=qv

Ето едно добро сравнение според мен, вие кое бихте избрали ?

Не, не са сравними, защото не е ясно ерията на тази къща в Сан Диего каква е.

Сравними са ето тези:  

4 милиона евро за подобно в Хамбургския еквивалент на Лозенец
https://www.immobilienscout24.de/expose/107132549?referrer=RESUL … chType=district#/

Ако имах щатско ПР, може и това:

19 милиона долара за Ню Йоркския еквивалент на Лозенец
https://www.zillow.com/homedetails/154-E-63rd-St-New-York-NY-100 … /2084473911_zpid/

И в Сан Диего, за да живее българин, искат ПР, иначе гонят и забраняват влизане, за разлика от София. Ако не сте забелязали.

Все пак не обсъждаме ли по принцип обяви в София най-често?
Иначе за САЩ не мога нищо да кажа за каналите, ама като гледам как висят и се веят жиците на електрото от стълбове на улицата, дори в стари предградия на Детройт примерно, си мисля, че у нас, поне в градската част на София е доста по-добре.
Да, но явно цената на мезонета в Лозенец отключи възмущението на аудиторията и тя за пореден път се зае с безсмислени сравнения.
САЩ е държава от 50 държави с общо 300 милиона население, има от всичко. Сравняват се сравними неща, доколкото има такива в конкретния контекст.

# 511
Че сигурно имат поне канализация и асфалт до къщата, че тук за сходни пари и това не ми предлагат Sad
Питането ми е съвсем сериозно. Чувал съм противоречиви неща за конкретния град, затова пускам питането си.
...
Къде ти предлагат къща за сходна цена без канал, може ли офертата?
Влизаш в имот.бг и си харесваш някоя обява за къща в Симеоново, Драгалевци или Бояна. В повечето случаи трябва да викаш лайнарката за да ти чисти ямата. Много често улицата представлява една козя пътечка. Иначе там, където ми предлагат къща за 500000 евро и все още няма канализация е над ринг мол. Няма обява в нета. Но поне има асфалт там Simple Smile

# 512
https://dnes.dir.bg/sofia/sofiya-zapochva-vodni-proekti-za-1-3-mlrd-leva

Ами ето - радост в къщи, вече (след неясно колко години) няма да са на лайнарки, а цените на имотите ще се изравнят с тези в Бевърли Хилс.

# 513
Че сигурно имат поне канализация и асфалт до къщата, че тук за сходни пари и това не ми предлагат Sad
Питането ми е съвсем сериозно. Чувал съм противоречиви неща за конкретния град, затова пускам питането си.
...
Къде ти предлагат къща за сходна цена без канал, може ли офертата?
Влизаш в имот.бг и си харесваш някоя обява за къща в Симеоново, Драгалевци или Бояна. В повечето случаи трябва да викаш лайнарката за да ти чисти ямата. Много често улицата представлява една козя пътечка. Иначе там, където ми предлагат къща за 500000 евро и все още няма канализация е над ринг мол. Няма обява в нета. Но поне има асфалт там Simple Smile
Предполагам, че е вързана към пречиствателна станция. Ако е в комплекс от къщи или конкретния имот е близо до такъв най-вероятно така са направили. Иначе аз си намерих къща в Драгалевци, която си има всичко. Хем е тихо и зелено, хем си има асфалт и всичко необходимо. Явно не е невъзможно. П.П. Мандаринке, бързо ще стане. Тази програма я затварят догодина, а “правилните” хора няма да си позволят да не усвоят добър процент от 1 300 000 000 лева.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 14:44 от Анонимен

# 514

П.П. Мандаринке, бързо ще стане. Тази програма я затварят догодина, а “правилните” хора няма да си позволят да не усвоят добър процент от 1 300 000 000 лева.

Нико, "затваряне" или крайната година на съответната европрограма е крайният срок за договаряне, т.е. подписване на договор за финансиране по тази програма. От известно време не се занимавам с тези неща, ама ми се върти в главата нещо като +2 или +3, т.е. крайният срок за приключване на всички договори (изпълнение и разплащане) е 2 или 3 години след крайния срок за договаряне.

# 515

П.П. Мандаринке, бързо ще стане. Тази програма я затварят догодина, а “правилните” хора няма да си позволят да не усвоят добър процент от 1 300 000 000 лева.

Нико, "затваряне" или крайната година на съответната европрограма е крайният срок за договаряне, т.е. подписване на договор за финансиране по тази програма. От известно време не се занимавам с тези неща, ама ми се върти в главата нещо като +2 или +3, т.е. крайният срок за приключване на всички договори (изпълнение и разплащане) е 2 или 3 години след крайния срок за договаряне.
Естествено, че крайния срок на завършване на проекта ще е няколко години по-късно. Въпроса е, че е в обозримо (близко бъдеще), а не в необозримо както е например метрото до Драгалевци.

# 516
Нико, аз не възразявам, дори напротив - смятам, че отдавна трябваше това да се случи поетапно, с нашите пари, ако не оттичаха в разни други посоки.
Наистина е срамота квартали в европейска столица да нямат канализация.

Финансирането на ВиК мрежите по европрограмата го бяха спрели за няколко години, щото бяха нагодили в проектите единични цени по дейности в такива размери, че дори и в Брюксел са ахнали.

# 517
  • София
Да инвестираш шестцифрена сума в къща и да не си направиш пречиствателна станция за 4-5к и сондаж за 2-3к е доста недалновидно.
Техниката вече е доста напред, богдаташите не викат лайнарки да си чистят къщите в Бояна отдавна  Wink

# 518
Това с лайнарката беше опит за метафора да опише просто, че няма канализация. Иначе ясно, че има части с такава, или пък там където няма има и по-цивилизовани начини за справяне, но все пак си остава проблема, че големи части от тези квартали нямат канализация и е смешно положение в европейска столица където искат такива суми за имот.
Между другото преди години работех в един бизнес център на бул. България под околовръстното и там наистина идваше лайнарка. Хич не беше приятен този момент. Аромати се носеха наоколо.

# 519
Ентусиасти:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15707236399705 … k=53dcdv&f1=1

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 15:07 от Dr.Who

# 520
Не пише, че. Са ги включили в цената. За мен е скъпо.

# 521
Ентусиасти:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15707236399705 … k=53dcdv&f1=1

И в допълнение - като видя такава некоректно написана обява (включването на тавана и мазето в общата жилищна площ при жилища СС), моментално ми се появява желание да не работя с агенцията и да я прескоча в сделката (колкото и зле да звучи в ушите на някои хора това)
Кое е некоректното? Пише че апартамента е 72 м2, което е нормално за двустаен старо строителство. Отделно има таван 15 м2 и мазе 8 м2, които не са включени в квадратурата на жилището, а си влизат в цената. Всичко е както трябва.

# 522
Ауу, трия част от коментара си. Нещо не съм дочела и го оплюх напразно. Но принципно, така мисля Simple Smile

# 523
Да, не знам какъв е бил първоначалният коментар, но за тази квадратура и за тази локация цената е съвсем ОК. Отразява липсата на асансьор и нуждата от тотален ремонт.
Квадратурата си е съвсем точна и бас държа, че по сегашните изчисления - стени, балкони, дори без мазето и тавана, ще отиде към 90 поне.

# 524
Локацията не е лоша, има вътрешен двор (което значи тишина)и принципно си заслужава да му се обърне внимание от търсещиет СС. Тук е за изриване и явно се купува потенциал, не готово жилище.

Общи условия

Активация на акаунт