За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 124
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Ние сме на почти 3 месеца. Имаме запушен слъзен канал, но искам и второ мнение, трябват ми кординати на доц. Контрова от Варна. Сутрин едното оче трудно го отваря.

# 106
В никакъв случай не капете каквито и да е капки, няма смисъл и не помагат. Правете масажи с малкия ви пръст от вътрешната страна на окото и надолу по основата на носа. Това точно два дни го правих по препоръка на офталмолог и премина, но тя ми каза да го правя всеки ден, дори след като се оправи. Повече нямаше проблеми.

# 107
И аз оправих запушен слъзен канал с масажи. Само за 2 дни.

# 108
Здравей, и аз водих моето бебе за същото при нея.

Задължително минете преглед, защото запушването може е да предизвикало вече инфекция. Тя ще ви покаже и как точно да масажирате.

Стационарен тел 052 608 053, там се включва секретар и ще си запишете мобилния да с звъннете за час.
Нямам го в мен, ако не успеете да намерите ще ви пиша довечера.

Здравейте. Ние сме на почти 3 месеца. Имаме запушен слъзен канал, но искам и второ мнение, трябват ми кординати на доц. Контрова от Варна. Сутрин едното оче трудно го отваря.

# 109
Бебче на кърма не е акал вече 24 часа нормално ли е? Коремчето е меко .на месец е

# 110
Ако се е хранило нормално е ок. Някои бебета на кърма не акат по няколко дни

# 111
Колко пъти е нормално да ака бебче на кърма на 8 дни ? Преди да ни изпишат кинказаха , че бебчо ака повече.

Случвало ли ви се е да е изходеноро да е със зелен цвят?

# 112
  • София
Моето дете акаше по 7-8 пъти, има кърмачета, които не акат с дни. На толкова крехка възраст не се ориентирайте по броя толкова, колкото по цвета, мириса и консистенцията на акото. Може да е зеленикаво от храна, която ядете Вие, напр. повече плодове или ако сте пили прясно мляко. В общия случай не трябва да има слуз или кръв , както и да е желеподобно. “Идеалният” цвят е златисто кафяво.

# 113
Бебче на кърма не е акал вече 24 часа нормално ли е? Коремчето е меко .на месец е
бебето се изака спокойна съм Joy преди си акаше по 5,6 пъти още от първия ден в къщи само днес така ни се случи. А относно цвета съм запомнила от една лекция на Ася Демирева, че трябва да е като горчица примесена с извара

# 114
Бебето е почти на 2 месеца, а аз съм с повръщане и температура (37.5) от днес. Педиатъра каза да пия парацетамол и да продължавам да я кърмя, дайте акъл вие как процедирате. Притеснявам се да не се разболее и тя, засега си е жизнена и си хапва както трябва, надявам се да задържи така.

# 115
  • София
Аз съм сваляла Т с лепенки куул пач на челото, задължително сложете маска, която се сменя на 2-3 часа. Парацетамол не бих пила за такава Т. Няма проблем да продължавате с кърменето, това не е пречка. Пийте още повече течности, че с това повръщане да не се обезводните. Бързо оздравяване!

# 116
За температурата пих от неговия Панадол - сиропчето. На кутията има схема според килограмите колко трябва да изпиеш

# 117
  • Пловдив
Katiusha, аз бих продължила да кърмя, понеже така се прехвърлят анти-тела на бебето и всъщност го предпазваш от разболяване. Вече 6м се кърмим успешно, имах два случая на Т и един на хрема, не съм спирала кърменето и не се е разболявала. Парацетамолът е ок, има полезна страница, където можеш да проверяваш съвместимостта на определени лекарства с кърменето.

Ако имаш други въпроси, свързани с кърменето, препоръчвам кърмаческата тема, на мен ми помогна страшно много!
Скрит текст:
[/url]https://m.bg-mamma.com/?topic=1145650.495[url]

# 118
В никакъв случай не капете каквито и да е капки, няма смисъл и не помагат. Правете масажи с малкия ви пръст от вътрешната страна на окото и надолу по основата на носа. Това точно два дни го правих по препоръка на офталмолог и премина, но тя ми каза да го правя всеки ден, дори след като се оправи. Повече нямаше проблеми.
Цяла седмица правя масаж и за сега няма ефект.

# 119
Здравейте, вие как миете зад ушичките? При мойто дете, което е на месец, от няколко дни има някаква ужасна миризма, която остава дори и след баня. Чистя го и с памуче с топла вода, с нещо трябва ли да го намажа, или със сапун да го измия?

Общи условия

Активация на акаунт