За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 184
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Дъщеря ми е на 1+ месец и винаги си обръща главичката надясно, когато спи или лежи по гръб. Ние се стараем да редуваме страните, както препоръча педиатъра ни, но тя упорито си гледа надясно. Не знам дали има връзка, но в първите няколко седмици я кърмих само на едната гърда, нейно дясно се падаше, а от другата се цедях и й давах в шише, защото имаше проблем със засукването от съответното зърно... За щастие от скоро вече суче и от двете гърди. Обаче пак само надясно си извърта главата като я сложим по гръб. Много рядко я зъвърта наляво сама, повечето пъти ние я обръщаме, но не се задържа дълго така. Бяха ни подарили някакво приспособление като подложка с прегради от двете страни, което помага на бебето да не лежи по гръб , а цялото да е обърнато наляво или надясно, но не го намираме от помощ, защото тя трябва да леже по гръб, само главичката да се върти да гледа на двете страни. Та, исках да попитам дали някой е имал подобен случай и какво можем да направим? Благодаря!

# 556
Моят син беше така. Въртях, суках, накрая недоспиване надделя и се предадох. Нищо му няма.

# 557
И при нас го имаше този период. Опитайте се да промените посоката, в която спи бебка. Ние установихме, че бебенцата се обръщат там, където имат какво да гледат - например в центъра на стаята. Като я обърнахме (където бяха крачетата, сложихме главичката), тя сама се завъртя на другата страна.

# 558
Ние бяхме така, гледаше исе обръщашесамо в едната посока. Забеляза го педиатърът, оказа се че просто не умее да се завърти на другата страна, затова предпочиташе само едната.
Ходихме на рехабилитатор за консултация.Прегледаха я за възпаления и други усложнения, и беше наред. Препоръчаха да я поставяме да спи на противоположната страна, за да се стреми да се обръща към страната към която не може.
Възможно е да се е появил проблемът в следствие на позицията на главата на бебето в корема.

# 559
  • Sofia
Здравейте, искам да ви попитам за изхожданията на вашите бебенца. Ние откакто си имаме две заместени хранения се проме и консистенцията. Зная че е нормално, но до каква степен 🤔. Например моята бебка се изхожда по 2-3 пъти на ден и докато доскоро беше като пастет в някой изхождания, то сега винаги е оформено и като пластелин. Това нормално ли, вече всички изпражнения да са оформени. Иначе се изхожда без проблем, не се мъчи и както казах ходи по 3пути на ден. Моля да споделите при вас как с нещата Simple Smile.

# 560
И при моите деца бяха точно такива - пластелинови-по едно време, както казваш по 2-3 пъти на ден, без мъки... Сега са с една идея по-"меки", но всичко е нормално щом се изхожда без проблем, храната вече все пак е различна от мляко Simple Smile

# 561
  • София
Аз съм на принципа “ако му се пие да пие”. Моят винаги е пил доста вода, за храната по същният начин. Мисля, че е нормално след като приема нови неща, и при изхожданията да има промяна. Ако детето не се мъчи и няма реален запек, не виждам проблем. Направете си една таблица с неща, които запичат и такива, които разхлабват и ги редувайте или давайте заедно, за да се неутрализират. При мен захранването беше “проба-грешка” Simple Smile Когато въведох пащърнак се оказа, че не му понесе и беше една седмица с разтройство, какво ли не давах... Явно организма имаше нужда от време сам да се справи.

# 562
С риск да ви прозвучи глупаво, но вчера носейки бебка, главичката и беше допряна до моето ухо и АЗ чувах шум/звук/ от нейната главичка. Днес пак си допрях ухото и отново го чувам съвсем слаб  и тих шум..
Много се притесних, чак в 12ч. ни е прегледът, а до догава ще откача...Някой нещо подобно да е чувал, знам ли...

# 563
Возя бебо само отзад. Отпред нямам изофикс, а не ми се занимава да омотавам количката с колани. И аз имам огледало за задно виждане. При нас също имаше период 2-3 месец много плачеше в колата, сега отмина.
Лично мнение, че бебето ако е отпред първо е по-малко безопасно и второ има вероятност да се разсейвам много шофирайки и да стане някоя беля.

Абсолютно съгласна съм. И аз бебето го возя само отзад, където е по-безопасно. Наистина го има и елементът на разсейване, ако се вози отпред. Все пак, по време на шофиране е по-важно шофьорът да внимава в пътната обстановка, а не да укротява бебе. Моят има случаи, в които е кисел и много реве в колата и ако го возя сама, спирам по някое време да го укротя. Другото, което работи при нас е да пея песни на висок глас и това много го успокоява. Веднъж пътувах сама с него извънградско и на връщане се наложи да пея последните 40 мин. Joy Направо прегракнах...Grinning

# 564
33hope, пиши като мине прегледа как сте

# 565
Мелилакс микроклизмите стават за бебе на 6 месеца, нали? Някой правил ли е?
Започнах захранване и спря да ака. Днес е трети ден. Само пръцка и оцапва леко памперса. Мисля, че е време да му помогна.

# 566
Педиатърката ми беше изписала мелилакс още, когато беше на 2 месеца, ползвала съм ги веднъж и веднага имаше резултат, въпреки че не използвах цялото количество.

# 567
С половин доза, ако се мъчи видимо и масажи, колела и всякакви упражнения не действат, му помогни.

# 568
Горният съвет за упражненията с повече разхлабващи храни. Някъде бях срещнала, че ако се накисне дупето и коремчето в по-топла вода също помагало малко.

# 569
Мая, какво си въвела дотук?

Общи условия

Активация на акаунт