За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 165
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Момичета кое шише/чаша е подходящо за бебе на 1 годинка? В момента сме с тази https://www.baby.bg/philips-avent-chasha-sas-slamka-200-ml-9m-za-momiche.html

# 616
Здравейте, нашето бебе вече 3ти ден суче доста нервно. Досега сме се хранили на 3ч и не сме имали никакъв проблем. Тези дни като я взема да кърмя, всичко върви идеялно с едната гърда отначало и си сыче блажено доста време. Като приключи й сменям пелената и продължаваме с другата. И тогава се почва.. Засуква много добре отначало, но след няколко секунди пуска и почва да се сгъва, да се разтяга, да се мята и пищи. После пак Засуква много добре и после пак пуска. И така по няколко пъти .. Оригвам я, люшкам я и тн, накрая заспива на мен, обаче след макс 1ч е будна и гладна пак. Това през деня само, през нощта всичко е окей . Преди в такива нервни състояния поне не отказваше шише и се цедях и й давах, сега и това не иска като се разстрои. Какво се промени така изведнъж..? Случвало ли ви се е?

# 617
Ние сме на АМ, но съм в същата ситуация. Това е от 2-3 дни, а днес е непоносимо. Вечерно време спи спокойно, сутрин в 6 си изяжда всичко, после си доспива и екшъна започва😀

Искам да попитам една доза Мелилакс може ли да се използва 2 пъти?

# 618
  • София
Може, да, моят син е на година и 7 и я ползвам на два пъти по препоръка на ЛЛ.

# 619
Може да е кърмаческа стачка или скок в растежа. Другият вариант - колики, тих рефлукс ако е малко бебето. Би трябвало да мине този период. При нас яденето през деня протича с доста разсейване и оглеждане, а ако има напън се почва едно огъване и шаване докато си свърши работата Grinning

# 620
Lovingsun, има такива периоди. При бебетата бързо минава един период и идва друг, така че не му отдавай кой знае колко голямо значение. Давай на бебето да суче на поискване по колкото време иска и няма да имаш проблеми. Wink

# 621
Момичета, след баня на бебка й се зачерви едното око. Освен да измия с хладка вода, какво мога да направя 🤔
Не зная дали не е от шампоанчето, уж бебешки...

# 622
  • В страната на мечтите
Приемам съвети за успешно миене на зъби при едногодишно (14++). В началото нямаше проблеми, мием от месеци, избиха още зъби междувремменно,но напоследък са големи драми...

# 623
Весела Коледа!

Вчера следобяд малкият (1г 10м) беше нацапал памперса с ако и забелязах слуз с по една червеникава жилка. Тази сутрин пак имаше слуз в акото, нормална консистенция е, не е разстройство или запек. Пак с по една червеникава жилка. Предстои ни пътуване. И с тия празници къде ще търся лекари.... имам съмнение, че може да му се е раздразнил коремът от една храно, която яде неделя и понеделник,  защото същите нощи не спа добре. Възможно ли е от това да е слузта? Чудя се да наблюдавам ли още едно/две изхождания и тогава да търся лекар или сега да се ориентирам? Съвети?

# 624
  • Перник
Здравейте, мами и честита Коледа! Имам въпрос - моят син от скоро иска освен да заспива на гърда, да суче докато спи и ако се опитам да се отделя от него, започва да търси и да плаче веднага. Залъгалка нв иска, а преди в подобни моменти успявах да заменя гърдата с биберон. В момента е на 10++ месеца и проходи преди няколко дни. Дали е някакъв скок в растежа, свързан с това ново умение, случвало ли се е на някого?

# 625
Здравейте, бебчето ни е на 8 дни, имам кърма, но не иска да засуче, така че се цедя и давам от шише...по колко мл трябва да яде?

# 626
Пишете тук, ще ви помогнат -
https://m.bg-mamma.com/?topic=1158099.270
И се свържете с консултант по кърмене относно засукването най-добре -
Национална Асоциация "Подкрепа за Кърмене" - http://www.podkrepazakarmene.com/
Ла Лече Лига - https://lllbg.org/lll/
Иначе около 80-90 мл., но принципно кърмените бебета не изяждат едно и също количество всеки път, така че това е много, много относително.

# 627
Здравейте, бебчето ни е на 8 дни, имам кърма, но не иска да засуче, така че се цедя и давам от шише...по колко мл трябва да яде?
Гладното бебе плаче, но не всеки плач е от глад. Simple Smile Трудно е да се каже при кърмене какви са дажбите, защото бебето не дърпа еднакво количество кърма на всяко хранене. Както и вие не ядете еднакво количество на всяко хранене. Успехът на едно хранене е, обаче, сигурен, ако бебето наддава - нещо, за което има таблици. Средно първите 3 месеца по 1кг, за седмица излиза към 250г.
Може  би 'цедящите се' майки да могат да ви кажат повече. Майките, които кърмят на поискване, не знаят, то става от самосебе си и е много лесно. Само началото е трудно. Наистина трудно, докато се напаснете с  бебето. До втория месец ще е голям зор, тогава ще ви се регулира и кърмата, в началото имате много кърма, аз си го обяснявам като защитен механизъм на природата, но идва един момент, в който майки почват да пишат по форумите "как да си увелича кърмата?". А няма как, ако не кърмите. Колкото повече кърмите, толкова повече се произвежда.
Някои бебета се отбиват, като хапват с шише, защото е много по-лесно. Купете си специални биберони за 'неотбиване', такива, от които млякото потича с повечко усилия (за всеки случай).
Ако няма някакви медицински препоръки да се храните от шише, слагайте бебо на гърдата!

# 628
Цедя се вече осем месеца, опитай с консултант по кърмене, защото удобство на кърменето няма нищо общо с това когато бебо спи ти да трябва да се цедиш и да миеш шишета, помпи...
Ако не се получи обаче и така се оцелява, но както и при кърменето си иска много инат и упоритост от твоя страна. Давай колкото и когато поиска, бебетата на кърма сами знаят колко да хапват, не е с дневна доза като при адаптираното. Обикновено се будят на 2-2.5 часа, понякога и на 1,5. Нормално е. Докторката ме натискаше да вкарам режим на три часа-горкото дете така плачеше и се изнерви, аз също, добре, че прочетох малко информация за кърменето на поискване и теглих една на всички режими. От тогава и двамата сме спокойни и щастливи.
В началото докато се регулира кърмата цедях на два часа и през нощта също на 2 часа, дори и детето да не се събуди нощем аз ставах и цедях. ще се научиш да преценяваш колко ще изпие. Това което изцедиш отгоре слагай в камерата в пликчета за кърма, винаги е добре да си подсигурена. Можем да ти кажем колко и как се съхранява кърмата, има и на първа страница пост мисля.
Задължително хубава помпа, в началото тръгнах с ръчна, но ако не я бях сменила сигурно щях да се откажа вече.
И в двата случая трябва да приемаш храна често и мнооого течности.
Ако имаш нужда от още информация пиши!

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 09:24 от Vivru

# 629
Майки бебето ми е на 28 дена обаче от снощи насам не може да си пуска газове .. Давам и лекарство за колики след това се успокоява и заспива .. преди и давах 0,5мл вече не и стигат толкова давам и 1мл .Какво мога да напрая да си пуска газове без лекарството.
Дайте предложения за капки . В момента ползвам Инфакол,Биогая и Зинго(от Турция я поръчах) Благодаря ви много 😊😊

Общи условия

Активация на акаунт