За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 174
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И моето почна някъде след втория месец. Усмихваше се много, докато гукаше.

# 601
Момичета,на каква възраст почнаха да ви се усмихват бебчетата и да се усмихват на стимулация?
На 2 месеца

# 602
  • София
Не съм пробвала други марки, уж нали памперс били висок клас и направо тях взех без да тествам. Иначе спрях всякакви кремове за подсичане защото лекувахме с пиоктанин и дактакорт. А кремове от сорта на судокрем подхранват гъбичките. Като бяхме на консултация казаха, че било от гъбичките в устата, щяло да премине когато и гъбичките изчезнат... Сега в устата няма пък проблема си остана. Водих го на дерматолог общо взето същото каза. Вече не знам какво да го правя това дете.
Други марки използвала ли си да видиш как ще е, ако смениш?

Възможно ли е да е от крема за подсичане? Педиатърът на консултацията нищо ли не каза?

# 603
Пробвай с други памперси, може да не му понасят на детето Премиум Кеъра.

И моята дъщеря започна на около 2 месеца да се усмихва съзнателно и да гука.

По колко пътина ден и за по колко време ги държите по корем? Малката е на 3 месеца и половина и изобщо не й харесва. За целия ден й се събират сигурно 15-20 минути по коремче.

# 604
Ледена кукла, ако наистина са гъбички едва ли ще мине само със смяна на памперса. Не ви ли изписаха нещо за мазане и на обрива? Аз при тежки проблемни подсичания съм мазала по 2-3 пъти с тридерм- първо по лекарско предписание, но след това и по мое си усмотрение. Не те съветвам да го правиш на малко бебче на своя глава, защото е сериозно лекарство- кортикостетоид с антибиотично и противогъбично действие. Ако имаш възможност направи още една консултация с дерматолог, за да се потърси решение и на този проблем след като млечницата вече е излекувана.

# 605
  • София
Да бяхме и на дерматолог, каза, че терапията която прилагаме била адекватна и щяло да мине просто трябвало време.Третирахме едновременно както гъбичките в устата така и на дупето с кортикостероиди, но нямаше особен ефект. Явно проблема е комплексен, но не мога да разбера от какво точно е за да мога да направя нещо по въпроса. Иначе също мазах с клотримазол, тридерм... Без ефект.
Ледена кукла, ако наистина са гъбички едва ли ще мине само със смяна на памперса. Не ви ли изписаха нещо за мазане и на обрива? Аз при тежки проблемни подсичания съм мазала по 2-3 пъти с тридерм- първо по лекарско предписание, но след това и по мое си усмотрение. Не те съветвам да го правиш на малко бебче на своя глава, защото е сериозно лекарство- кортикостетоид с антибиотично и противогъбично действие. Ако имаш възможност направи още една консултация с дерматолог, за да се потърси решение и на този проблем след като млечницата вече е излекувана.

# 606
  • Плевен
А смрадлика пробвала ли си?прави бани с нея и обтривай на всяка смяна на памперса.

# 607
А смрадлика пробвала ли си?прави бани с нея и обтривай на всяка смяна на памперса.
+1
Не прекалявай с корт3костероидните кремове, използват се определо време.

Може и с лайка да редуваш смрадликата.

# 608
  • Пловдив
Ledena kukla, и дъщеря ми се подсече от същия памперс. Мазахме 5 дни с кортикостероиди Тридерм, нищо. Накрая се оправи по следния начин:
Никакви кърпички, само миене и без сапун, само с вода. Седяща баня с тетра, като преди нея измиваме със сапун. Поне веднъж дневно държим голичка за около час, за да диша кожата. Pampers Pure Protection междувременно. По-скъпи са, но са с памук, а не синтетика и кожата ги понася по-добре. След всяка смяна на памперса, обилно намазване с Павловича маз, за да не се подсича при следващ пиш.
Така след 2 дни започна силно да намалява подсичането, а на третия все едно нищо не е било.
Бяха ни казали, че може да се подсича и около зъбоникнене или при захранване, понеже се променя  PH на урината. Е нашия случай изби първи зъб, та може и да има нещо вярно.

# 609
Момичета искам да питам някой от вас зблъсквал ли се е със ингвинална херня при бебчо ние сме на 2 месеца а на месец разбрахме за нея детските хирурзи ни казаха като навърши 3 месеца да идем на операция задължително та моля кажете как протича операцията и след това възстановяването има ли болка за бебчо 😢 извинете ме за дългия цитат!

# 610
Какво ви обясниха лекарите за оперативния и възстановителния период? В Пирогов ли ще я правите?
Пс. Хубаво ще е да слагаш препинателни знаци, за да бъде по-лесно четимо, за тези, които искат да ти помогнат!

# 611
  • София
Да пробвах и смрадлика и лайка, задължително спазих предписанието на лекаря за кортикостероидите и пак нищо. Мазах и с павловична мас.
Всичло което успях да се сетя направих.
+1
Не прекалявай с корт3костероидните кремове, използват се определо време.

Може и с лайка да редуваш смрадликата.

# 612
Ледена кукла, а пробвала ли си с крем Бепантен? Той е много добър при подсичане.

# 613
Моето момче беше с ингвинална и пъпна херния. Казаха, да го гледаме като всяко друго дете, да не го третираме различно, освен ако не се заклещи и нямаме съмнение, че плаче заради това. Но ни казаха минимална възраст 8 месеца. В някакъв етап спря да му се появява. Чела съм, че има шанс да го израснат, но зависи в каква фаза е при вас. Може да се консултирате и с още някой детски хирург

# 614
Да и ние имаме отделно пъпна херня която направихме от реване и напъни защото имахме ужадтно силни колики😖😢

Общи условия

Активация на акаунт