За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 175
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Моята госпожица доскоро не искаше да близне вода, ние сме изцяло на АМ. Едва от няколко дни пие по 20-30 мл. и всеки път успява да се задави с нея.

# 586
Maiathebee, да не би крушите да са били по-зелени? Колкото и странно да е, аз самата се запичам от неузрели круши.

Крушата беше жълта, мека, био продукт. Аз също ядох круши, бяха сладки и меки. Сварих я естествено, не му давам сурови плодове.
Сега ще видим днес дали сам ще изака, след като вчера не съм давала твърда храна. Може пък наистина крушите на него да му действат запичащо.

# 587
А защо му е чай от анасон и копър 😳
За колики. Има бебешки на хипп ✌

# 588
Според СЗО до 6тия месец бебетата имат нужда само от кърма или АМ.

# 589
Ами мен точно това ме гложди. Повечето казват, че до 6-ти месец, ако въобще им се дава вода, е по лъжичка-две след хранене с АМ. А моето бебе иска да пие много вода. И не знам кое е правилно да направя. Тя определено си търси вода и реве и се изнервя, когато не й давам.

# 590
И моето си търсеше и му давах. После пък спря да иска дори да му предложа. Той си показва кое е добре за него, според мен давай водичка, но след хранене, за да не му влияе на количеството мляко, което му е необходимо

# 591
Момичета, моето дете (3м),вече втори ден не яде количеството, което трябва. Тя е на АМ и би трябвало да изяжда по 130мл,но успява да хапне само от 60 до 100мл.Започва да се свива и плаче докато не я вдигна, а иначе е много игрива. Дали да се притеснявам или е нормално?

# 592
  • София
Момичета, моето дете (3м),вече втори ден не яде количеството, което трябва. Тя е на АМ и би трябвало да изяжда по 130мл,но успява да хапне само от 60 до 100мл.Започва да се свива и плаче докато не я вдигна, а иначе е много игрива. Дали да се притеснявам или е нормално?

Може да са колики... Пишка ли? Ака ли? Някой път и нищо не е - просто не винаги ядат по учебник Simple Smile

# 593
  • София
Мами, как да разбера дали имаме непоносимост към определен вид памперси? Първо ми казаха на консултация, че памперс дерматита се е получил от гъбичките по устната кухина, обаче сега няма, но проблема продължава да го има. Посъветваха ме да слагам между памперса и дупето муселинова пелена да няма пряко триене беше позатихнало положението, но вчера бяхме на консултация и махахме памперса да го гледат и мерят и после не сложих муселинова пелена и днес проблема пак се задълбочи. Кожата седи като протрита и подсечена?!  Дали е индикация да сменям марката? Ползваме Памперс премиум кеър. Не ползвам мокри кърпички мия го всеки път. Приемам съвети.

# 594
Други марки използвала ли си да видиш как ще е, ако смениш?

Възможно ли е да е от крема за подсичане? Педиатърът на консултацията нищо ли не каза?

# 595
За водата не мисля, че е проблем, че пие. И моето момче от новородено още обожава вода. Сега е на година и 7м.и продължава да пие по много. Нощем му оставяме до леглото шишето и си пие също. По-добре така, отколкото да не близва хич.

# 596
Момичета малката си удари челото в масата доста силно, сега е подуто. Според вас има ли нужда да св ходи на преглед, жизнена е в момента

# 597
  • София
Не е за лепене или шиене, но за ваше успокоение нека я види лекар.
Ударът е близо до окото.
На моята дъщеря два пъти и лепиха клепачът на лявото око.

Направете студен компрес.

# 598
  • Наблизо
Момичета,на каква възраст почнаха да ви се усмихват бебчетата и да се усмихват на стимулация?

# 599
Случайни усмивки започна да раздава като беше на 2 месеца, сега на 3 усмивките са си съзнателни--като и правим физиономии, като я целуваме с татко и, като и говорим. Вече имаме усещане за някаква обратна връзка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт