За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 176
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Половин доза се слага действа безотказно не се привиква към тях, направи му я да не се мъчи детето.

# 571
Направих му половината, но нищо не стана. Не е изтичало навън. След колко време действа?

# 572
Мая, какво си въвела дотук?
Още не сме стигнали до захранването, но чета майките с какво се сблъскват като проблеми и как ги решават. Така ще знам какво да очаквам.
Не мисля да се ограничавам от към храната, освен забранените храни като сол, мед и т.н. Например е хубаво да се комбинира 1 запичащ плод/зеленчук с 1 незапичащ. Или ако се стигне до запичане - круша, тиква, сливи и повече кърма. Simple Smile

# 573
Дадох и останала половина от дозата и пак нямаше резултат. Говорих отново с педиатърката, каза Дуфалак 5мл да дам. Обаче чета в листовката, че само в изключителни случаи се дава на бебета..  Ох, защо ми трябваше да захранвам 😭

# 574
Ще подейства, за сега не давай друго разхлабващо. На гербер има малко бурканче сини сливи, давам понякога между храненията, също му помага

# 575
Докога се дава пробиотик на бебчетата, които са на АМ?
Ние сме вече на 2м и онзи ден на консултацията, забравих да попитам докога да го давам.

# 576
Изака се бебчо Hands Pray така да се радвам на наакан памперс не съм си и представяла Joy
Педиатърката каза да спра няколко дни със захранването, докато се оправи стомаха. Странното е, че последните пет дни яде тиква и круша, които принципно ги дават разхлабващи. В неделя чак беше банана, който е запичащ, но след него пропусна само един ден и на следващия се изака сам, а след тиквата и крушата, не. Rolling Eyes Другото странно е, че акото си беше съвсем нормално кашаво и цвят горчица, каквото си е било винаги от раждането. Нямаше твърди части.
Сливи не съм въвеждала още. Аз питах и в другата тема за захранването и се оказа, че малко повечко неща съм му въвела Blush Сега ще спра няколко дни и после по-бавно ще карам.
Благодаря на всички за подкрепата Flowers Hibiscus

# 577
Пробиотик аз давах до 7 месец , но педиатърката ми е казвала , че до годинката е добре да се дава.

# 578
А защо давате пробиотик? Аз давам само АМ, педиатърът не ми е казвал да давам и пробиотик.

# 579
И моята смяташе, че няма нужда от пробиотик. Детето беше в началото на кърма, после смесено хранене. Пробиотик само при нужда, например повръщане, диария, болест, пътуване на море.
Така че щом педиатър е предписал пробиотик, редно е той да каже кога да се  спира.

# 580
  • Пловдив
Maiathebee, да не би крушите да са били по-зелени? Колкото и странно да е, аз самата се запичам от неузрели круши.

# 581
Здравейте, момичета!

Тези от вас, които хранят бебетата си изцяло с АМ, давате ли им вода да пият? Ако да, по колко мл на ден? Нашата госпожица е на 2 месеца и много обича вода. Давам й я след хранене, естествено, но ако не й взема шишето може да го изпие цялото. Има ли и други бебчета, които толкова да обичат вода?

# 582
  • София
Ние сме изцяло на АМ и давам вода и чай от анасон и копър колкото и когато поиска. На месец и няколко дни е моето момче.
Здравейте, момичета!

Тези от вас, които хранят бебетата си изцяло с АМ, давате ли им вода да пият? Ако да, по колко мл на ден? Нашата госпожица е на 2 месеца и много обича вода. Давам й я след хранене, естествено, но ако не й взема шишето може да го изпие цялото. Има ли и други бебчета, които толкова да обичат вода?

# 583
А защо му е чай от анасон и копър 😳

# 584
Давам й вода от както се е родила, но не иска много да пие. По 10-20 мл да изпие най-много за целия ден. Педиатърът ми каза да й давам колкото си поиска тя - е, толкова иска. Чай от анасон и компа съм давала като имаше колики - и на него му се мръщеше.

Общи условия

Активация на акаунт