НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 825
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Аз като прочета или чуя за разкъсване, шевове и т.н, направо ми призлява... Умирам от страх. Изобщо самата мисъл да се шие плът ми е...Scream Спирам, че въображението почва с едни визуализации

# 106
Добре, че това е проблем на лекарите. От твоята позиция и да има нещо за правене, не се вижда.

# 107
Ооооо, въобще не е задължително. Пък и някои организми се възстановяват много бързо. Във форумите за кърмене - също, реших да прочета малко и то оставаш с впечатление, че 90% от жените имат ужасяващи проблеми. А като разпитвах млади и по-възрастни майки край мен - една само ми сподели за проблем след секцио, но успешно решен. Всички останали си кърмят без да са се сблъсквали с такива кански усилия. И с раждането така.

Аз се притеснявам, че вече не ям много, то и преди не ядях, ама примерно от два дни ми се яде основно кисело мляко, плодове, хляб с масло, супи и продължавам да пия много вода. Другото го ям без апетит.

# 108
На мен ми казаха ,че ако съм естествено ще ме клъцнат пак, щом веднъж са ме рязали ,пък и бебо може да е слаб,ама главата му е голяма .
Реално страха е по-голям от болката .И хемороидите болят повече за мен от епизиптомията.Аз си мислех че съм разпрана от до,пък то се оказа че имам само 3 шева,но трите хемороида ме  болят зверски.Имах си от преди де,не е задължително да се появят.Епизиптомията се усеща като парване ,на фона на контракциите е нищо .После ме болеше,като натъртено усещах мястото ,но бях с разграждащи се конци,след седмица нямаше болка ,даже си тичах по улиците два дена след изписването ,а благодарение на професионализма на доктора само след две седмици на контролния преглед ,той самия не можа да познае че ме е 'резнал'.
И въобще не винаги се стига до разкъсвания или епизиотомия -в стаята имаше мама с по-голямо бебе от моето,без нито един шев.

Лохиите са неприятно нещо,но пак при някои жени не са толкова обилни.При мен си беше ужас ,на всичкото отгоре  се обринах и подсякох от превръзките ,не използвам по принцип.Ама друг такъв случай незнам .

То за един човек бременност с бременност и раждане с раждане няма еднакви,пък какво остава за различните хора.

Уж бях спокойна ,но като влязох в неделя в болницата ,където ще раждам ме присви стомаха .Опитвам се да си ноложа да мисля ,че има време .Аз и за изпити и за състезания бях така -чак като дойдеше момента ,като опре ножа до кокала както се казва ,ме хващаха нервите и страховете,но на 100%.

# 109
И аз бях с лохи повече от месец. В началото по обилни, а после слаби ама си течаха. Секцио бях, но на 3 ден вече не ме болеше операцията.

Лейди и аз се обривам от превръзки и не ползвам обикновенно. И тогава се обринах ама яко, че и времето беше топло вече и това помогна. Направо като си спомня и изпадам  в ужас, че и сега ще е така.

Имам въпрос към тези, който пият Магнерот (магнезий) и Допегит. Могат ли да се пият заедно или трябва да има време между тях? Забравих да питам лекарката. Тя ме пита нали продължавам магнезия и като казах, че да каза добре и нищо повече. И аз предположих, че мога да ги пия заедно, ама сега като се замислих нищо не пише в упътванията.

# 110
На мен като ми изписваха Допегит изрично питах дали трябва да изчакам между приема на магнезий или нещо друго и ми казаха , че не е нужно Simple Smile

# 111
Мислите ли, че само с глобули се оправя упорита бактерия? Очаквах гинеколога да ми изпише антибиотик, а той ми изписа Полиджинакс за 12 дни, а аз слагах от него и в 25 седмица само че 6 дни и никакъв резултат..

# 112
Момичета,не се шашкайте предварително.Страха е по-лош от болката.Аз най-много от операцията се притеснявах,а сега 10 дни след нея все едно никога не са ме рязали.Мъчат ме тези ужасни лохии-слаби са,но се чувствам страшно некомфортно с превръзки.Надявам се скоро да спрат.Уж ми казаха,че след секцио около 20 дни продължават,но вероятно си е индивидуално при всеки.
Стискам палци при всички раждането да мине безпроблемно,а възстановяването да е бързо,като при мен.

# 113
Вилислава ,друго мнение да потърсиш ?Незнам в коя седмица си ,но предполагам че термина ти наближава и да провеждаш дълго лечение ,което преди не е дало резултат ....
Иначе за Полижинакс масово чувам от близки ,че го изписват при бременност ,по спомен ми го изписаха и на мен с щерката профилактично преди термин(преди това успешно лекувах гъбички с клотрамизол глобули и крем ).

Деси,как е с бебчето у дома?Папка ли ,спинка ли добре ?Чудесно е,че си се възстановила толкова бързо Hug
И другите мами да пишат,ако имат време де Blush
Има ли някой информация за Хепи и близначките ?Дано всичко е наред !

Официално влязохме в зодия скорпион Blush
Радвам се ,тайничко си мечтаех да задържа бебо до сега,че да е скорпионче като кака си Grinning Не че са лесен характер ,но имам опит с тях-майка ми ,най-добрите ми приятелки и приятели ,свекърва ми ,девер ми,даже и бившия ми съпруг -всичко е скорпиони Joy Утре нашите имат и годишнина ,дано пристигне подаръка ,уж сутринта трябва да е при мен .

Вечерите и нощите ми стават все по-тежки ...какво е това чудо не знам ,стъмни ли се почват болки ,контракции ,запушен нос,главоболие,гадене ...през деня сякаш съм друг човек Rolling Eyes

# 114
И аз предния път 10 дни след секциото бях забравила, че съм раждала ама за мой ужас месец и нещо имах лохи. Докато имам приятелки, който 2 месеца след нормално раждане още не се бяха възстановили, а уж след нормалното трябваше да е по бързо възстановяването. Едната съжаляваше, че не е родила секцио като видя колко бързо се оправих. Децата имат месец и половина разлика.

# 115
И на мен ми изписаха полижинакс 6 дни с никакъв ефект това при лекарката по зк.. след като видя изследванията АГ при който се следя на частно и ще раждам той ми изписа някаква капсула която се поставя 1 път и след нея нямам оплаквания.. в понеделник ще пускаме секрет да видим как са нещата. Макмирор също съм слагала 12 дни и бях доволна, но след 2 месеца пак се появиха скапаните гъбички .... според мен полижинакс не е от най - добрите и ефективни лекарства срещу гъбички въпреки че е често изписвано, може би ако е много лека инфекцията би помогнало.

# 116
Момичета, днес в 12:05 се роди нашият прекрасен син Александър 3210, 51 см с планово секцио, бях със спинална упойка краката и дупето изтръпнаха, но корема ми не и се наложи да ми сложат пълна упойка, за съжаление не успях да го видя когато го вадят, а не съм го виждала и след това, единствено на снимки, чак утре сутринта 😔 сега чакам да ме раздвижат, усещам съвсем лека болка може би защото до сега ми вливаха обезболяващи, надявам се така да си остане, няма нищо страшно искам да ви кажа, че бях страшно притеснена даже ми стана лошо, но няма нищо толкова страшно или болезнено, упойката изобщо не боли, катетъра ми го сложиха след упойката, така че и него не го усетих въобще, успешно раждане на всички и не се притеснявайте, мислете положително, не като мен и всичко ще мине по-леко! 👼🏻👼🏻👼🏻

# 117
Izi,честито.Да ти е жив и здрав малкия юнак,а на теб бързо възстановяване!

Ние се чувстваме добре.Катрин е изключително кротка.Плаче единствено като я къпем.През другото време ,както майка ми каза “все едно няма бебе у дома”.Вчера се гледаха двете и много е слушала.Днес другата баба идва и тя е очарована от кроткото внуче 😁.Дано и за в бъдеще да сме така.

# 118
Izi честито да ви е жив и здрав. Спокойно и утре няма да те боли много. Само докато станеш първия път е малко гадно. Но според мен се дължи на това, че цял ден е трябвало да лежиш и то по гръб. А и аз бях умряла от глад. Още не ме бяха раздвижили като питах доктора кога мога да ям. Голям глад ме гонеше.
На мен катетъра ми го сложиха преди упойката и пак нищо не усетих. Така че когато и да се сложи не е проблем.

# 119
Izi, Честито момченце! Нека бъде жив е здрав Александър и много да ви радва! Бързо възстановяване на теб 🤗

Общи условия

Активация на акаунт