"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 491 021
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 675
На предишна работа имахме такъв тарикат, той да черпи и да дава не обича хич, но ако някой друг донесеше да почерпи по повод, се убиваше да кани другите да си вземат, дори не само колегите. Случвало се е брат му да се отбие да го види и той тръгва от вратата и него да кани да се почерпи Grinning Въпросния брат го познавахме и другите, нямаше да остане непочерпен ама ми идва леко странно друг да го кани а не черпещият...
Същото ставаше и с почерпки които ни носеха представители. А понеже оставяха понякога и продукти или поне мостри които да си раздадем помежду си, тях съвсем за лични ги имаше и си ги прибираше и предимно и не разбирахме за тях.
Млад беше но реално неговата заплата беше най-голямата в обекта, определено не е бил в нужда.

# 6 676
Е, аз също моля храната, която не съм изяла в ресторанта да ми я сложат в кутия. Порциите са големи, почти никога не си изяждам поръчаното, а мразя да се изхвърля храна. Само че това е храна, която аз си плащам, докато на празник е по-друго.

# 6 677
  • Пловдив
Да, една причина да не прибираш чуждата почерпка е, че тези, за които е предназначена, също може да си я искат.

# 6 678
В описания от мен случай става въпрос за почерпка на работа. Не в заведение. Редно е ако се дояжда, да се дояжда от всички колеги, а не от един и половинката му.

И ние имахме една такава мизерница на работа. От един Великден останаха продукти за салата и си направи устата да ги вземела, а после и затова, че то хубаво, ама да имало и малко сол и олио да вземе, че у тях си нямала.

# 6 679
Ами и на работа да е. Пак прибираш храна, която е платена от друг човек.

# 6 680
Абе тъпо си е някой да смята че каквото е останало му е право на него да го прибере. Ако той го е поръчал или донесъл, разбирам. Но на празник и банкет е простотия извън собствените чинии и порции ако има такива.

# 6 681
  • София
Подобна случка в църква имах в Св. Ал. Невски.
Панахида за починала роднина, всичко наредено, чакаме свещеника. От криптата излиза група гърци с екскурзовод - веднага се насочиха към масата и започнаха да си вземат от подредените кутии. Развиках се и ги разпъдих набързо. Пъдя ги от едната страна на масата, те заобикалят от другата. А екскурзовода се мъчи да докопа бутилката с хубаво вино. Вслючи се и вдовеца и заедно ги отстранихме. Даже успяхме да си върнем няколко от кутиите.
Докато работех имах колежка, която обичаше да чете хартиени книги. Купуваше от Кауфланд или Лидл и след прочитане ги връщаше, скъпи и идвали.

# 6 682
Ами и на работа да е. Пак прибираш храна, която е платена от друг човек.
И то обикновено не е единичен случай а си им е навик, някои чак се сърдят ако не успеят само те да приберат всичко...

# 6 683
Ох, сега се сетих как са ми разказвали възрастни хора как се е ходело едно време на банкет. Слагаш си найлонов плик във вътрешния джоб на сакото и на банкета пъхаш в плика няколко пържоли.

Aisha, това е ужасно! Точно от гърци не бих го очаквала, но явно туристите нявсякъде са еднакви, нагласата "не съм от тук и съм за малко" им дава зелена светлина за всякакви простотии.

# 6 684
  • до най-прекрасния мъж
Аз също не обичам да се хвърля храна. Преди години сякаш не беше така разпространено да се дава за вкъщи неизядената порция и масово съм забелязвала да се прибира по пликове по банкети и събирания. Сега като че ли не е толкова разпространено. Случвало се е на коделен банкет във фирмата (правихме си го в офиса, плати го фирмата), да остане много неизядена храна (трябваше да дойдат доста хора, но половината бяха възпрепятствани). Събрахме я в тарелки и всеки, който желаеше, си взе за вкъщи. Да отиде на боклука, не го разбирам. Но и не разбирам един да обере цялата храна или тайно да пълни пликове.

# 6 685
Един колега, пред пенсия, веднъж обра клечките за зъби (неизползваните 😁) от банкета. Така, че не е само за храна. Манталитет си е.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:51 от #Frozen#

# 6 686

Добре, че поне долни гащи, спално бельо и матраци не могат да се връщат.
В немската Икеа матраци могат да се заменят след 3 месеца ползване. Това им е политиката, клиентите си знаят правата. Бельо, бански, чаршафи могат да се върнат също, ако са с етикет и налични защитни лепенки (в Германия). Има магазини, които не приемат връщане на бельо, но са единици.

# 6 687
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Един колега, пред пенсия, веднъж обра клечките за зъби (неизползваните 😁) от банкета. Така, че не е само за храна. Манталитет си е.
И мъжа ми има един такъв познат, прибира се какво ли не...
Преди време, на едно изложение, той е бил от хората, които доставят и връщат оборудването, "почерпил" се с вода и напитки от щандовете, ама не бутилка или две, стекове си беше взел човека.

# 6 688
Сетих се пък аз, преди няколко месеца, 7.30 сутринта, бързам да взема закуска за училище на малкия, че нямах кеш да му дам. На касата съм само аз и още една жена пред мен, взела една вода и искаше да смени якето понеже му е развален ципа. Якето, обаче, с което е облечена, мръсно и си личи, че доста е носено. Касиерката и обясни, че може до 30 дни да сменя, не, жената имала права, 2г било, стоката била дефектна. След 5мин триади питах дали може само да платя закуската и да заминавам, че малкия ще закъснее за училище, почна да вика по мен. Не съм искала да се предреждам, направила съм си сметка, че може да чакам, ама... Дойде управителката и я помоли да се преместят на другата каса за да може касиерката да обслужва,  не, не можело така да и затварят устата, били виновни и не знам какво, ама е взела вода и са и започнали сметка, не дава нито да стонират, нито я плаща за да приключи сметката... Понеже съм им редовен клиент от годиини и става въпрос за малко магазинче се разбрахме да оставя детето на училище и да мина да платя. После като се върнах питах момичето какво е станало, наложило се да викнат полиция, дамата си настоявала на нейното и почнала да вика и да ги обижда.

# 6 689
  • София
Имаше нещо за 2-те години, обаче дали важи за дрехи...
Когато прочетох, че може да се връща в 14-дневен срок безусловно, опитах да върна ботуши в реален магазин, обаче ми отказаха - само замяна. Писах на КЗП и след 2-3 седмици ми отговориха на пощата, че това важи само за покупки онлайн. Оттогава си имам едно наум и питам, ако купувам от реален магазин. Вече доста магазини връщат изцяло кеш, но не са длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт