"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 900
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 975
Отново не се гони този, който извършва престъпление, а този, който си е предоставил личните данни... Честно ли? Че то утре и в банката могат да ми сложат един кредит. И работодателят също може да ми закачи заем. Че и лелката, която печата паспортите и личните карти може да си набере Grinning

# 6 976
Е, когато служителите злоупотребяват е съвсем различно. Аз като служител също обработвам лични данни и мога да включа различни услуги и устройства, но това не прави носителя им виновен, че си “развява” личната карта, а прави мен престъпник, че не спазвам задълженията си да използвам лични данни за конкретните ми работни цели.

# 6 977
  • София
Представям си - като му поискаш личната карта, заявява: "Ааа, не си я давам, на Ленчето от нашия вход така изтеглиха бърз кредит".

# 6 978
На куриерите си давам пина от съобщението, а не личната карта и няма проблем, винаги си взимам пратката. До адрес никога не ти искат идентификация, винаги може друг да вземе пратката.
Въпрос на ваш личен избор е да си показвате личната карта Grinning

Всъщност не е така -куриерите имат задължение да доставят пратката на получателя или упълномощено лице и да събират и съхраняват лични данни в определените от закона случаи. Да се даде на някой на адреса без да се иска изричното съгласие на получателя е нарушение на закона за пощенските услуги.
Та честно казано поведението ви е смехотворно. Още повече, че на никой не му дреме за данните ви.
Grinning да не ми ги искат като не им дреме.

Смисълът на електронните услуги не е повече достъп до лични данни от сметнати за необходимо. В моя конкретен случай не е необходимо.
Бегъл поглед показва, че постоянно разни служебни лица злоупотребяват с лични данни, но всички служителки по гишетата се загрижиха да не би аз да излъжа здравната каса с някакво изследване за кръв Joy
Защо е тогава тази дигитализация - преценено е, че лелката Х ще има достъп само до определени лични данни и толкоз - тя че иска повече вече е проблем.
Всяка фирма е администратор на лични данни, това не дава право на всеки работещ в нея до достъп до лични данни или пълен такъв.

А линкчето, за куриерите искрено ме разсмя.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 07:24 от zari65

# 6 979
Е, не всеки служител, разбира се, но едва ли и някъде хигиенистката иска данните на клиентите. Wink

# 6 980
  • Далечният изток
А тя какво е поискала в повече, в случая лаборантката? Искала е да те идентифицира по снимка и ЕГН. Това не е в повече, съвсем нормално е.
Яко си се бъгнала на тема лични данни явно. Няма смисъл да ти се обяснява каквото и да е...

# 6 981
Е стига де служителката трябва да знае как изглежда лицето с това ЕГН, явно е някаква специална особа.

# 6 982
  • София
Интересно ми е, дали ще е ок да отидете в банката и да поискате да изтеглите пари без да се идентифицирате.
Същото е и в лабораторията.

# 6 983
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 6 984
  • Другата България
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1761513.msg49537165#msg49537165

Общи условия

Активация на акаунт