Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 835
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Е, аз никъде не съм казала това. Тъкмо обратното казах - причини разни (даже изброих няколко) и една от тях е изхранването, но извън София, особено в малки градчета и по селата, е може би наистина основната.

# 301
Е, аз никъде не съм казала това. Тъкмо обратното казах - причини разни (даже изброих няколко) и една от тях е изхранването, но извън София, особено в малки градчета и по селата, е може би наистина основната.
Да, но какъв % от населението живее в малките градчета и по селата - под 30 %, и какъв е демографският му профил?  Което аз казах, има го това, но според мен е относително малко, а преобладаващата част го правят като англичаните, с изключение на изхранващите студенти в чужбина, което англичаните не правят Simple Smile

# 302
Аз не говоря на база статистика. А на база лични наблюдения, Попеа! Често излизам извън София и общувам с хора от малки градчета. Мирогледът много се деформира, когато нямаш преки наблюдения и си живееш в добре платената София. Чувала съм и приказки как селяните сами са си виновни, защото не са инициативни. А причините всъщност са много по-дълбоки. На "село" заплата над 500 лв. се счита за голяма. Често единствен доход на 6-7 членни семейства са пенсиите на баба и дядо.

# 303
Аз не говоря на база статистика. А на база лични наблюдения, Попеа! Често излизам извън София и общувам с хора от малки градчета. Мирогледът много се деформира, когато нямаш преки наблюдения и си живееш в добре платената София. Чувала съм и приказки как селяните сами са си виновни, защото не са инициативни. А причините всъщност са много по-дълбоки. На "село" заплата над 500 лв. се счита за голяма. Често единствен доход на 6-7 членни семейства са пенсиите на баба и дядо.
Добре, а аз говоря на база статистка и тя казва, че % на този вид хора е под 1/3 от БГ населението и това са предимно възрастни хора. Което прави изводът за английската мода в БГ зимнината статистически валиден. Моралният и човешки аспекти са съвсем друго нещо, може и 10 души да са, жалко е, така е. Но това не променя факта, че статистически по-голямата част от БГ населението прави зимнина по подобие на англичаните -дори и тук, в темата, написаха такива случаи.
А в ОК има % от населението, които не могат да си плащат сметките за отопление и стоят на студено, колкото и да ти е странно. И са обект на подпомагане. Но това не значи, че в ОК масово живеят зле и оцеляват.

# 304
Хайде да прекръстим темата на "ролята на домашната лютеница в живота на българина"?
Какво правят в англия вместо зимнина има различни отговори, според класата и възрастовата група и т.н. И не е нещо обезателно по-добро (или по-лошо). Но е (почти) нещото, което ще наблюдаваме в София след 15-тина години и в провинцията след 50-тина. А кой не иска да надникне в бъдещето за да е готов за него?

# 305
  • София
Хайде да прекръстим темата на "ролята на домашната лютеница в живота на българина"?

Поне включилите се пишат с конкретика, било то и за ролята на лютеницата  в живота на българина, не са с твоите често недоизказани тези. Wink И щом не се обстрелват виртуално с печени чушки, патладжани и домати, под предтекст, че децата им се упражняват в броене на вражеските "гранати", нещата са наред.  А и темата е косвено свързана с образованието, дето се вика. Laughing Както стана вече ясно, доста хора консервират и пращат храна на децата си в странство.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:38 от пенсионирана русалка

# 306
Очевидно не се справяш със статистиката. Понякога освен гледане на цифри е редно да правиш и анализ на тези цифри. В областните градове живеят далеч по-малко от 70% от населението. А някои от областните градове съвсем не заслужават да се считат за такива с добри доходи на населението си. Даже ще спомена няколко: Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Лом и т.н. В тези градове огромен процент от доходите всъщност са преводи от чужбина на гастербайтерите. И хората активно си се издържат чрез дейности популярни през соца и свързани с близките села. Дейности, които не са по желание и от хоби като в ОК. А по принуда.

https://www.nsi.bg/bg/content/2975/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B … D0%BF%D0%BE%D0%BB

# 307
Бъдещето, Русалке, никога не е конкретно. А се предполага, че чадата ни се готвят за бъдещето?

# 308
  • София
Е, вече сме си съвсем на място в подфорума. Като стигнете до варенето на ракия, ще се включа. Joy

# 309
  • София
На градус , Санака, с домашна скоросмъртница,  как ще гледаш към бъдещето? Яж си лютеница и мирувай.

# 310
Е, вече сме си съвсем на място в подфорума. Като стигнете до варенето на ракия, ще се включа. Joy

Е, давай де. Аз ценя домашно червено.

# 311
  • София
На градус , Санака, с домашна скоросмъртница,  как ще гледаш към бъдещето?

Че то има ли друг начин да прогледнеш в бъдещето, Русалке Simple Smile На градус си е баш таман! Simple Smile

# 312
  • София
Докато сме на компотите и лютеницата, да питам - как се изпращат такива неща в Германия (с коя фирма)? И съответно скъпо ли е? По пощата категорично не става. Извадиха ми кутия с бонбони от един колет. Не можело хранителни продукти да се изнасят за Германия...

# 313
Наздраве! Grinning

# 314
  • софия
Имам грозде, разменям за готова ракия! Моля да се обаждат само серозни кандидати!

При нас е обратно, засега детето праща колети Simple Smile
Да видим на мен какво ще ми извадят от колета, след няколко дни...

Общи условия

Активация на акаунт