Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 487
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Почвам вече да се приреснявам...нито хора споменавани тук познавам,  нито за определени изпити имам идея Simple Smile

# 151
Мецане, аз сложих лайк за тебе Simple Smile
И аз харесвам Фенси, но тези хорица, за които говорим не ги познавам Simple Smile

Аз съм нямал великото щастие да ми е преподавал Трифонов, но съм чел по принуда жалките му "учебници", които са неразбираема компилация от лоши преводи от американски автори (американските автори са си ок, ама като вземеш само хаотични части от тях и като ги преведеш и сглобиш лошо, няма и помен от американските автори, а става Трифон Трифонов), като знам, че  студенти са му ги превеждали и компилирали, за да вземат изпита при него; и съм имал колеги, учили при него,  и те, каквото са казвали, а и аз каквото съм чел, просто какво да ти кажа!
Имала си щастие, че не си имала работа с тези хорица, защото вероятно си завършила нещо друго, което е далеч от тази сфера и слава Богу.

Шарки, разбира се, че сравнение с американски преподаватели е неуместно, но много малко хора по нашето време, да не кажа никой, освен чедата на номенклатурата, не можеше да има и достъп не само лично до тях, ами и до трудовете им.

Почвам вече да се приреснявам...нито хора споменавани тук познавам,  нито за определени изпити имам идея Simple Smile

Щот си инженер или програмист или нещо там в тази сфера, за което се радвай! Нищо не си пропуснала.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 10:14 от Татко Мецан

# 152
.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 21:10 от Татко Мецан

# 153
Мецане, това ми е единствената тройка в иначе отличната ми диплома. Аз имам два семестъра в МЕИ в една от уж най-елитните специалности там. Там оцелях, че даже си бях много добра. Но такова чудо като Трифонов не бях виждала и преди, и след това. Заради него намразих задълго счетоводството, та после трябваше отново да се запознаваме и стопляме взаимоотношения. Такова беше нивото. Посредствено!

# 154
Аз и диплома на инженер имам, с отличен успех, но много добре те разбирам, защото като съм си имал работа с учебниците на Трифонов, със стила му и с колеги, имали допир до него, не знам дали и за тройка щяха да ми стигнат нервите. А иначе дипломата ми от второто висше, икономическото, е 6,00, първенец на випуска. Защото нито Саздов, нито Трифонов не са ми преподавали Grinning

# 155
Ох, имаше един Киро Водката. Някой да се сети по какво беше. Нещо в първи курс, а аз тогава като гърмян заек от МЕИ ходех само на изпитите. Леле къде ме върнахте, хора?

# 156
Мецане, ти си готов за директор.

# 157
  • София
Ох, имаше един Киро Водката. Някой да се сети по какво беше. Нещо в първи курс, а аз тогава като гърмян заек от МЕИ ходех само на изпитите. Леле къде ме върнахте, хора?
Математика 2 Grinning  Киро беше класика!

# 158
Такова беше нивото. Посредствено!

По-лошото е, че продължава да бъде такова.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 10:52 от Татко Мецан

# 159
  • софия
Мецане, ти си готов за директор.

Пък всъщност съм без работа от доста време:) Иначе от къде време за рими във форума.
Дано, ако искаш разбира се, скоро се намерите с твоята работа Simple Smile

Моите спомени от студ. години са малко-предимно свързани с пътуване и обикаляне на стоп. Но имам един много ярък спомен-как се опитвах, ама много се опитвах да остана будна на поредна лекция на един преподавател, който говореше ужасно монотонно. Сухия говор, съчетан с пуснати щори, тъмно стая и прожентиране на картинки доведе до моето неизбежно заспиване. Дълбоко. На първи чин, точно пред професора...... А наистина опитвах да остана будна! Честна дума!

# 160
  • София
Добре де, тези, които не сме учили в УНСС, нова тема ли да си правим? Нотарис, я кажи нещо за Токушев? Голямата секира, малката секира? Joy

# 161
  • София
"Малката секира" беше даже министър на финансите...А Кро Водката всъщност отлично е подготвял за кандидат-студентски изпит по математика. Монотонния глас, на който и аз заспивах всеки път, беше по ССТ (Системи съвременни тхенологии..обаче как се казваше?).

# 162
  • софия
Аааааа, “моя” монотонен глас е от съвсем различна сфера....

# 163
Добре де, тези, които не сме учили в УНСС, нова тема ли да си правим? Нотарис, я кажи нещо за Токушев? Голямата секира, малката секира? Joy

Този съм го чувал, разбира се, ама не е имал честта да ми преподава. Даже проверих в книжката. Моята домашна фея е от УНСС-то, та ги разбирам колегите, а и имената на преподавателите съм чувал. Стрес си им беше.
Много им беше по-трудно от правото, поне повече труд си трябваше. В сравнение с техните математики, статистики и кой знае още колко сложнотии, правото беше като летен лагер, особено без търговското и административното, които аз не хванах, и само с два държавни изпита.
Не си спомням да съм се напънал кой знае колко да уча. Много неща не ми се отдават, езици например, или математика, но правото някакси се оказа моята наука.

# 164
  • София
Аааааа, “моя” монотонен глас е от съвсем различна сфера....
И "моята" малка секира е в съвсем различна сфера. Joy

Нотарис, аз съм по млада Stuck Out Tongue Winking Eye  - учила съм търговско и административно право и процес и три държавни изпита съм държала. "Голямата секира" обаче би трябвало и на теб да ти е преподавал - проф. Димитър Михайлов - наказателно право. Приятелите ми от УНСС съвсем не се бяха преучили.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 23:53 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт