Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз имам около 100 буркана компоти - неизядени и още толкова домашни сладка. Перфектни са за ракия!

Съвсем си е по темата, защото тръгна от следното (според мен):

"Заслужава ли си да се изразходва много време за правене на зимнина в индустриални количества, или същото време може да се използва за образование, самоусъвършенстване и др."

Б.а.: прочит на казаното от Ежко, скромен опит (1ви път, 2ри няма да има Joy)

# 316
Добре де, що има само лайк на поста? В други форуми има бира, ръкопляскане, хилеж и т.н. Емоциите ми, когато чета дадени постове не се изчерпват само с едно палче нагоре.

# 317
Fancy, да не си новопокръстена магеланка Simple Smile

# 318
Стара Магеланка съм аз. С нов профил. Simple Smile

# 319
Очевидно не се справяш със статистиката. Понякога освен гледане на цифри е редно да правиш и анализ на тези цифри. В областните градове живеят далеч по-малко от 70% от населението. А някои от областните градове съвсем не заслужават да се считат за такива с добри доходи на населението си. Даже ще спомена няколко: Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Лом и т.н. В тези градове огромен процент от доходите всъщност са преводи от чужбина на гастербайтерите. И хората активно си се издържат чрез дейности популярни през соца и свързани с близките села. Дейности, които не са по желание и от хоби като в ОК. А по принуда.

https://www.nsi.bg/bg/content/2975/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B … D0%BF%D0%BE%D0%BB
Права си, Фенси, ти се справяш по-добре Hands Thumbsup В моята среда хората са англичани по отношение на зимнината, как е в другите среди, не знам, ти явно знаеш по-добре.
Докато сме на компотите и лютеницата, да питам - как се изпращат такива неща в Германия (с коя фирма)? И съответно скъпо ли е? По пощата категорично не става. Извадиха ми кутия с бонбони от един колет. Не можело хранителни продукти да се изнасят за Германия...
Питай в темата за висше образование в Германия, там знаят. Аз не знам, такива неща не пращам.

# 320
Хахахаха, Попеа, наистина не умееш да губиш спор с достойнство.
Не знам какво значи да си англичанин по отношение на зимнината. Но пък познавам достатъчно истински англичани. Както и достатъчно ценни българи. Кой прави или не прави зимнина и от двата вида не ми е критерий дали да е част от кръга ми за общуване. Има далеч по-важни неща. Simple Smile Но пък умея да наблюдавам как живеят хората и в двата полюса. Слава Богу, не съм се капсулирала там където ме е запратил късмета и живота. Твърде снобско и елитарно ми е. И хич не ми е по вкуса да гледам някой отгоре, само заради това дали е принуден да прави зимнина или го прави за хоби.

# 321
  • Deutschland/HE
Имам грозде, разменям за готова ракия! Моля да се обаждат само серозни кандидати!

При нас е обратно, засега детето праща колети Simple Smile
Да видим на мен какво ще ми извадят от колета, след няколко дни...

Със Спиди може да се изпраща храна, но не домашно консервирана, а фабрично, мед и алкохол е забранено да се изпращат. Колед до 30кг струва около 35лв и пристига на адреса за около седмица, има проследяващ код и го доставят до врата. Ползвала съм ги и нямам забележки. Изпращала съм дрехи, обувки, храна, книги и е нямало поражения. Моя позната е ползвала Арамекс, при тях условията са подобни. Спиди работят с DPD в Германия, не съм сигурна за другите, но май и те ползват  DPD.
Много хора ползват и бусовете, които пътуват от България, но аз нямам впечатления и не мога да дам препоръка.

# 322
Петя, провери тези https://www.ggbg.bg/pages/prices
Правят транспорт София - база в Германия. Която е в Берлин, но как става след това разпращането не знам.

# 323
  • София
Колибри е обяснила, Петя, с бусове. Има много, аз знам обаче лично само Метински, понеже с него веднъж съм пращала багаж. Те имат фейсбук  страници тези превозвачи и обикновено обявяват дата и час на тръгване, както и през кои точки в България/ Германия минават. Не карат само багаж, превозват хора, някои даже и коли. Например  гореупоменатият  пътува по трасето Мюнхен, Вюрцбург, Нюрнберг, Улм, Аугсбург, Щутгарт, Карлсруе, Хайлброн, Хайделберг, Манхайм, Майнц, Визбаден, Бон, Кьолн, Дюселдорф, Дуизбург, Есен, Дортмунд. Други са с други маршрути, редовно мяркам такива обяви във фейса. И гаранция взимат храна, дори домашно приготвена, понежа сакът, за който разказах по-назад, беше пълен именно с такава в буркани.

# 324
Хахахаха, Попеа, наистина не умееш да губиш спор с достойнство.
Не знам какво значи да си англичанин по отношение на зимнината. Но пък познавам достатъчно истински англичани. Както и достатъчно ценни българи. Кой прави или не прави зимнина и от двата вида не ми е критерий дали да е част от кръга ми за общуване. Има далеч по-важни неща. Simple Smile Но пък умея да наблюдавам как живеят хората и в двата полюса. Слава Богу, не съм се капсулирала там където ме е запратил късмета и живота. Твърде снобско и елитарно ми е. И хич не ми е по вкуса да гледам някой отгоре, само заради това дали е принуден да прави зимнина или го прави за хоби.
Добре, така да е Simple Smile Нещо друго по личността ми да имаш да кажеш? Не бой се, аз няма да те донасям, не ми е в навиците Wink  Ти си велика, наблюдателна, умна и добросърдечна, и много загрижена за горките хорица извън средата ти, които трябва да правят зимнина по принуда. Доволна?
Никого не гледам отгоре, нещо си се объркала. Просто средата ми е такава, че в нея хората гледат зимнина като хоби или от стремеж към чиста храна, и това споделям като паралел с англичаните (сред които има и мизерстващи, както и сред българите, но не е това темата тук) в отговор питането на Мецан  - правят зимнина и още как, и я правят по същите причини, по които и българите, които аз познавам. Това е. Нещо против? Или приключихме с демонстрацията на превъзходство над моята скромна персона?
Ако след толкова изписано по темата още не си разбрала какво значи да си англичанин по отношение на зимнината, не виждам смисъл да го подесетвам.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 16:59 от Анонимен

# 325
Ти си велика, наблюдателна, умна и добросърдечна, и много загрижена за горките хорица извън средата ти, които трябва да правят зимнина по принуда.

Абсолютно си права! Точно такава съм. Laughing Grin Laughing

# 326
На мен пък ми е интересно каква ракия е носила дъщерята на Русалката на американеца, даже я питах на лични, ама не ми каза. Че да си купим и да се почерпим, за да има мир. В туй студено време сега е само за ракия. За греяна даже.

# 327
Ти си велика, наблюдателна, умна и добросърдечна, и много загрижена за горките хорица извън средата ти, които трябва да правят зимнина по принуда.

Браво на теб! Получаваш виртуално потупване по рамото и споменаване пред строя Laughing
Със здраве!

# 328

Браво на теб! Получаваш виртуално потупване по рамото и споменаване пред строя Laughing
Със здраве!

Оценявам го високо! И приемам наградата с огромна гордост и чест. Laughing

# 329

Със здраве!

Оценявам го високо! И приемам наградата с огромна гордост и чест. Laughing
Да си я сложиш в рамка и да я показваш на гостите, то не се дава на всеки такава велика награда. LaughingИ снимката ти на таблото с отличниците ще закачим, дето пише "Те си наша гордост" LaughingLaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт