Професионални серии за коса 129

• 52 829
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
Ниска - косъма поставен във вода до няколко минути остава на повърхността, средна - по средата на чашата и висока потъва долу. За ниската порьозност са подходящи хидратиращи продукти, не протеин. Кокосово масло е най-доброто от маслата, трябва да прави косата подредена и лъскава. Средната изисква най-малко грижи.Тук протеин може, но не ежедневно. И високата вече си е за хард протеин. Високо порьозната коса е най-увредената и структурата на косъма е нарушена, получава накъсване на "съставките" на косата, което пречи да се задържи влагата. Затова протеина укрепва тези накъсвания.
Моята коса след тестта се оказа с ниска порьозност, а си е доста увредена, което ми е странно. А само протеносвам за сега.

# 526
  • Пловдив
На мен кокосовото масло никога, ама никога не ми е правило косата подредена и лъскава. Години наред си правих маски с него като си мислих, че наистина би трябвало да има този ефект. И години си ходих с разхвърчана коса. Откакто го изключих от маслените маски направо се родих.Сега от базовите слагам само бадемово и жожоба. Добавям и глицерин, чийто ефект е страхотен.
Разбира се всичко си е до коса  -при някои пък действа отлично.
И на мен напоследък ми е много трудно да се справя с влагата и отоплителните уреди. Косъмът в краищата е двоен и не мога да се понасям. Да не говорим, че по принцип косата ми е дебела. От месец съм само на хидратация, която донякъде оправя положението.

Ще направя и аз теста с косъма, да видя какво ще излезе.

# 527
Кокосовото масло, а и всякакво масло като преуош при мен има кошмарен ефект. Олиата за коса - също. Изхвърлих всички, оставих си само Орайт purple rose, и то най-вече заради аромата. Възможно ли е просто косъма да не приема никакви масла/олиа под никаква форма ?

# 528
Моята коса е по същия начин, сложа ли масла е истински кошмар, колкото и да отмивам, каквото и да правя е без обем, направо ступана и изглежда ужасно. Теста а водата сега ще ги направя, но има ли малко мъгла ставам, както се изрази съфорумка "като баба ви Тина Търнър"

# 529
Момичета,а възможно ли е да ползвате грешните масла,в грешните количества?!За всяка коса си има подходящи масла,както спомена Лили,като е премахнала кокоса нещата са се оправили.
В корените се нанася съвсем малко количество,1-2ч.л. базово и 4-5 капки етерично масло,втрива се в скалпа и се разнася по дължините,това като преуош.Като финиш,по дължините се разнасят1-2 капки в зависимост от дължината на косата.Ако мажете големи количества,нищо чудно,че ефекта не е задоволителен.
Пробвах само веднъж домашния еластисайзър,ефекта беше "умопомрачителен",само дето не течеше лой от косата ми.Никакъв обем,залепнала по главата ми...ужас.Там количествата са като за три тона коса,а аз дори не направих цялата доза.
Аз от както си правя редовно маслени маски,косата ми не бухва като храст,а при нас вали всеки ден и влагата е отврат.

# 530
Привет, момичета! Бързам да ви се похваля, че днес нямах никакъв сърбеж и  обрив от GG и съм много щастлива, че няма да се разделям с тях. Много добре се отразяват на косата ми.
Направих си и аз теста с косъма - не потъва. Значи не ми е порьозна косата и според вашите обяснения трябва да залагам основно на хидратация, но косата ми никак не харесва изцяло хидратиращи шампоани. Забелязала съм, че много хубав ефект става с протеинов/балансиран шампоан и после хидратираща/балансирана маска.
Факт е, че а протеиновите маски не се разбираме много.
Иначе маслото от бабасу ми действа прекрасно. Когато имам възможност, го слагам като пре уош в корените с някакво етерично масло Simple Smile

# 531
  • Варна
Мили дами само ще вметна, че за да е реален теста с косъма е желателно косата да не е китосана като за световно. Демек да не е с троен даже з двоен финиш. И моята плува като шамандура ако правя теста с косъм наклепан с маракеш ендз, върху него термик и на суха коса да речем Ланза олиото.
Нали тава е всъщност задачата на финишите-да запечатат косъма и да го направят невъзприемчив за външно влияние.
Ванеса 1 доза домашен еластисайзър я ползвам поне 4-5 пъти 😂. Как ще я наклепаш цялата не ти ли тече във врата?

# 532
  • Пловдив
Получих си комплекта на GG. Мога ли да използвам на едно миене Scalp Detox пре-уош и 11-in 1 Cleansing conditioner? Предполагам, че балсамът се използва след като вече е измита косата с шампоан?
Имате ли наблюдения тази марка с какви шампоани най-добре се комбинира - протеинови, хидратиращи, балансирани?

# 533
И аз имам въпрос за маската за склап на ГГ - като преуош или на измит скалп се нанася?

# 534
Получих си комплекта на GG. Мога ли да използвам на едно миене Scalp Detox пре-уош и 11-in 1 Cleansing conditioner? Предполагам, че балсамът се използва след като вече е измита косата с шампоан?
Имате ли наблюдения тази марка с какви шампоани най-добре се комбинира - протеинови, хидратиращи, балансирани?
Аз направих тази комбинация и беше добре. Хубав обем, жизнена блестяща коса. Балсамът е всъщност и шампоан. Не е необходимо да се добавя друго( по описание поне, както и от собствен опит съдя, но аз съм с естествена коса в що годе добро състояние)

# 535
И аз имам въпрос за маската за склап на ГГ - като преуош или на измит скалп се нанася?
Аз я ползвах като преуош, Магнолия беше писала, че я ползва и по двата начина.

# 536
  • Варна
Някоя от вас ползвал ли е този на Alfaparf?
http://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-obem-i-platnost-250-ml-al … izing-low-shampoo

# 537
Принцесата,не съм ползвала цялото количество Joy чак такова куку не съм.Може би 1/4 от дадените пропорции направих.Такава мазнотия стана...аз подозирам,че глицерина прецака нещата.Същите масла си ги ползвам без да добавям глицерин и нямам проблеми.Наскоро пак си правих маска и добавих пак глицерин,същият "разбиващ" ефект.Следващия път ще намаля глицерина на половина,пък да видим,че яко съм се запасила,трябва да го изразходвам.

# 538
  • Пловдив
Аз добавям балсам, когато слагам глицерин в маслените маски. Миенето става доста по-лесно след това.

# 539
Лили проблемът е,че докато я мия и суша всичко е ок,но след час-два увисва и лъсва.Може би глицеринът не е за тънки и къдрави коси,не знам.Но аз съм упорита и ще си го изразходя.Кой знае,сега зимата може по-добре да се отрази на "нейно величество" Grinning

Общи условия

Активация на акаунт