Фермата сезон 5 тема 5

• 36 276
  • 962
  •   1
Отговори
# 720
Не съм го чула това ,че се е разделила с Краси ,чух че сега се опознавали още

# 721
  • при късмета
Tary, не ожалвам армията, казвам, че не това, което трябва да бъде. Защо трябва тепърва да получаваме армия, когато този която имахме беше в пъти по-оборудвана? Съсипаха я, за да правят нова. Да не говорим за броя към момента, смешен е. И аз имам роднини и приятели, които бяха в армията. Бяха, защото са от закриваните масово поделения и тогава съкращаваха военни, сега реват, че никой не иска влезе в армията, макар и платена. Хора с високи чинове, към момента не искат и да чуят да се върнат там.

До сега давах по БТВ подготовката за премиерата на алманаха довечера. Може да е интересно, ама не ми се бие път до там

# 722
Стана ми мъчно за Станислав, сам срещу всички.
Силвия е супер гадна, нелицеприятна и с леко фриволно поведение. Дано се махне в събота.

А изпадала ли си в обратната ситуация - да си част от групичка, която напада един?  И ставало ли ти е жал за него?  Аз винаги съм сама срещу всички, неясно защо - дори децата ми са срещу мен, когато някакви други хора не са моето мнение. Толкова съм свикнала, че го приемам за нормално и дори ще се трогна, ако някой ме защити. И това е така ВИНАГИ, въпреки че после ВИНАГИ аз се оказвам правата и идват при мен и ми викат (и мъжа ми и децата) "Ние знаем, че ти си най-умната". И следващия път пак са против и пак излизам права и пак съм най-умната и така до безкрайност. Проблемът явно не е в мен, а в нагажданчовците и глупаците около мен, които не мислят, а дъвчат клишета и винаги са на страната на мнозинството, само защото са мнозинство и ги е страх да им се опълчат. Явно съдбата ми е да ми липсват качествени хора в живота. Затова и харесвам хора като Велислава - защото имат мнение и си го отстояват, независимо от всичко. А Станислав по-скоро дъвчеше клише и не успя да се аргументира - дори не слушаше другите какво му казват, а си баеше неговото. Затова изпадна в тъпа ситуация. Принципно е прав, в твърдето си, но то просто не е приложимо за нашата държава

# 723
"Станислав по-скоро дъвчеше клише и не успя да се аргументира - дори не слушаше другите какво му казват, а си баеше неговото".
Абсолютно съм съгласна. Просто и на Станислав мисленето не му е силната страна. Той е вътре в нещата и можеше да се аргументира ясно и спокойно. Приказки от сорта: "..ама аз работя за държавата" са смешни, защото всички работим за държавата - внасяйки данъците си.

# 724
  • London
Ако може Дана да се стопи и изчезне. Да я няма. Майка да се “разграничи” от детето си?,? Никога, ама никога. Каквото и да направи ще съм с него. Виновен да е- пак ще съм виновна с него. Ако и майка ти може да се разграничи от теб- за какво го има този свят...

С нищо от това не съм съгласна. А масово се практикува, убил човек, родителя ще пробва да го покрие, оправдае и тн. Всичко си има граници!

# 725
Какво каза Паулина? Че не е с Краси вече. Ако е така значи след неговото излизане/когато и да е станало/те не са продължили. Финансова ли е причината?

# 726
  • London

Няма държава без армия и разбира се, че е нужна.

Има доста държави без армия. Около 23 са.  Коста Рика, Панама , Гранада, Хаити, Доминика, Исландия, Самоа, Микронезия....
Панама разпуска армията си 1990 година след американското нападение заради генерал Нуриега. Решили, че армията им създава повече проблеми отколкото ползи.

И на нас Панама, Самоа и тем подобни следва да са ни за пример?

# 727
Ако може Дана да се стопи и изчезне. Да я няма. Майка да се “разграничи” от детето си?,? Никога, ама никога. Каквото и да направи ще съм с него. Виновен да е- пак ще съм виновна с него. Ако и майка ти може да се разграничи от теб- за какво го има този свят...

С нищо от това не съм съгласна. А масово се практикува, убил човек, родителя ще пробва да го покрие, оправдае и тн. Всичко си има граници!
Къде прочетохте, че ще покривам и оправдавам? Ако е виновен- и ти си виновен с него. Но не го оставяш сам. И наказание да има, нали трябва да помогнеш да се понесе, да се надживее?! Няма безгрешни хора. Приятели могат да се отвърнат, съпрузи да си отидат, но майката, родителят ако се отрече от теб- всичко свършва. Да не дава Господ! Винаги съм го внушавала и доказвала на децата си. И порастнаха свестни хора. Поне в един човек на този свят трябва да имаш неотменна опора и най- често това е майката. Ако имаш късмет да срещнеш още някого си щастлив. Хубав ден на народните будители ви желая!

# 728
Каза,че с бившия си се видяла и са се разбрали ,но не каза в какви отношения е със спонсора  Joy За Краси каза,че се опознавали ,"уж" го чакала навън / все едно ,че незнаем ,че снимките на  фермата са приключили /  Laughing
За работата си каза ,че работила с майка си -недвижими имоти и също посрещала испански мъже в Б-я ,които идвали да ловуват  Mr. Green Майка и била в Испания,а бабата гледала детето ,докато Пао била във фермата

# 729
Ей ся го превъртях и аз.Наистина ли някой вярваше че имат бъдеще след формата?

# 730
  • London
В крайна сметка не схващам с Красимир ли са или не? Пишете много противоречиво....

Дайте видео да го гледам, ако има налично!

# 731
  • при късмета

Не е същото. Велислава не е убила човек, а Дана за едно и също нещо, първо я защитава, а после се разграничава. Лицемерното е именно, че е едно и също, не друго действие, не други думи, не други постъпки, а точно за това, за което я е защитила.

По мое мнение, точно както се е разграничила от дъщеря си, когато е имала проблем, преди 10 години. Разликата сега е, че няма къде да я запрати ида се отърве.

На мен клюки от извън предаването, не могат да ми повлияят на мнението за никой от участниците.

# 732
  • Разпиляна във въображението
"Станислав по-скоро дъвчеше клише и не успя да се аргументира - дори не слушаше другите какво му казват, а си баеше неговото".
Абсолютно съм съгласна. Просто и на Станислав мисленето не му е силната страна. Той е вътре в нещата и можеше да се аргументира ясно и спокойно. Приказки от сорта: "..ама аз работя за държавата" са смешни, защото всички работим за държавата - внасяйки данъците си.

Обаче има много хора, които работят официално на минимална и плащат осигуровки и данъци върху нея, а останалото си го получават под масата. Бившия полицай ли го каза?

Винаги се опира до военните и те са задължени да отидат, по което и да е време - пожари, наводнения, сняг, виелици, мигранти и т.н. Отиват. Има разлики в натовареността на поделения, на длъжности и т.н. - това си е така. Но да се изкарват всички, че само получават пари и нищо не правят, не е вярно. И много добре си се справят въпреки липсата на пари, на модернизация и най-важното на хора.

# 733
ма ко, текста е за теб, за да не отегчаваме всички със спор за армията.
Скрит текст:
Голямата и много оборудвана със стари руски оръжия армия остана в миналото и слава богу. Както и наборната служба. Съвременните войни изискват силно технологична и стегната боеспособна армия. Точно от USA тип, с 10 човека, поддръжка от въздуха и наземна логистика  ликвидираха 2-ма водачи на най-страшната терористична организация. Още ни тежат старите руски МИГ-ове с изтекли часове за полет и плащаме милиони за ремонта им. При това винаги има съмнения за корупция в сделките с Русия, винаги.Дали ще е АЕЦ, сръбски поток или самолети - всичко е зависимости и корупция. Хората с големи чинове, които познаваш не искат да се върнат в натовска армия, защото са свикнали в армия съветски тип.Защо съдиха ген. Шивиков? За присвояване на одеала от съюзниците в Афганистан, за това,че е ползвал войници да ремонтират апартамента му, за това,че е дал 40хил пари на армията за рибарник на ловната дружинка в Карлово. Няма желаещи за армията, защото плащат малко, защото държавата се отвори и всеки може да работи в Европа, защото като във всяка страна младежите не харесват военното поприще, а в Бг има шуробаджанащина до най-високо ниво и както се оказа, хора работещи срещу евроатлантизма в самото МО.

# 734
  • Варна

Няма държава без армия и разбира се, че е нужна.

Има доста държави без армия. Около 23 са.  Коста Рика, Панама , Гранада, Хаити, Доминика, Исландия, Самоа, Микронезия....
Панама разпуска армията си 1990 година след американското нападение заради генерал Нуриега. Решили, че армията им създава повече проблеми отколкото ползи.

И на нас Панама, Самоа и тем подобни следва да са ни за пример?

Ами тоооо има и държави без пожарна охрана дори. Във връзка с тези безумно опустошителни пожари в Амазония споменаха за неволите на някаква там бедна държавица, която няма нито ресурс, нито квалифицирани хора да отвърне на огъня. Тя просто ще си изгори там на 100% и кой както може - и хора, и животни да се спасяват там бягайки. И аз мисля като La Catrala - с такива ли държави да се мерим и техния ли пример да следваме? Друг е въпросът каква точно армия ни трябва като членка на НАТО, една може и да е малка, но хубава, стегната, модернизирана, отдадена армия - човешката сила да се състои само от войници приели това като призвание, а не като задължение ще върши чудесна работа на местно ниво. НАТО това искат от нас, това сме тръгнали да постигаме. Ако не дай си Боже нещо по-сериозно стане те както виждате винаги се намесват и си пазят "дечицата", в замяна искат качество и готовност да се включват отряди в разни там мисии.

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 11:48 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт