Коледа 2019/2020

  • 137 859
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 10 703
Аз се пробвах с едни сладки с печат и останах възхитена от резултата. Настроих се че ще се размие картинката и ще ги засиля. Но като купешки станаха, обаче се и изядоха и не можах да снимам. Пак ще се правят.

# 616
  • Мнения: 2 505
Момичета,
моля за помощ.
Купих от Лидл фондан и глазура. Въпросът ми е, фонданът се затопля и се точи, нали така?
И глазурата също  - на водна баня и се заливат сладките?
За първи път ще работя с такива неща и имам нужда от малко съвет и насоки
И аз се присъединявам към питането

# 617
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
На това питане му отговориха предните страници, върнете се и четете внимателно.

Фонданът не се затопля, най-много малко с ръце да се омачка. Четете и старите теми в бг мама, тортени библиотеки, тортени предизвикателства, всичко е писано, писано...

Глазурата не е описано каква е, шоколадова, захарна, цветна, на прах? Няма как да гадаем кой какво си е купил от Лидъл..

# 618
  • Мнения: 2 505
На това питане му отговориха предните страници, върнете се и четете внимателно.

Фонданът не се затопля, най-много малко с ръце да се омачка. Четете и старите теми в бг мама, тортени библиотеки, тортени предизвикателства, всичко е писано, писано...

Глазурата не е описано каква е, шоколадова, захарна, цветна, на прах? Няма как да гадаем кой какво си е купил от Лидъл..
Да,пропуснала съм отговора-благодаря за забележката!
И не е нужно тона Ви да е толкова назидателен-в крайна сметка,в темата се допитват и мами,които не са професионалисти и се нуждаят от бърз съвет за някаква бърза и лесна украса,а форума е за това.Със сигурност не бих си причинила да чета теми като "Тортени предизвикателства"-просто съм много далеч от шедьоврите,които се показват там, а дори и да има съвети,със сигурност биха ме объркали...
Сори за спама.

# 619
  • Viena
  • Мнения: 3 956
И аз не мисля, че тук е мястото за такива въпроси. Елементарни стъпки са:Гугъл-Как се работи с фондан? -видеоклип и готово. Не е нужно да се пита, да се преглеждат теми и така нататък.

# 620
  • Мнения: 2 129
И аз се пробвах днес с мини щоленчетата на Лабрекс, нямах краве масло и сложих кокосово такова, че никак не ми се разкарваше до магазина Grinning
Тестото стана някак на трохи, но не съм сигурна дали е от маслото или от нещо друго, но успях да ги сглобя и на вкус са страхотни. За следващия път ще се запася с масло.

# 621
  • Русе
  • Мнения: 6 169
Маслени бисквитки

# 622
  • Мнения: 180
Аз се пробвах с едни сладки с печат и останах възхитена от резултата. Настроих се че ще се размие картинката и ще ги засиля. Но като купешки станаха, обаче се и изядоха и не можах да снимам. Пак ще се правят.

Може ли рецептата? И аз съм решила утре да стартирам със сладки с печат. Харесала съм тази рецепта

http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1

# 623
  • Viena
  • Мнения: 3 956
Още една зимна торта от мен.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 08:17 от janaa777

# 624
  • София
  • Мнения: 6 621
Страхотна е!

# 625
  • София
  • Мнения: 12 222
+ много по 111111 chef

# 626
  • Мнения: 10 703
Аз се пробвах с едни сладки с печат и останах възхитена от резултата. Настроих се че ще се размие картинката и ще ги засиля. Но като купешки станаха, обаче се и изядоха и не можах да снимам. Пак ще се правят.

Може ли рецептата? И аз съм решила утре да стартирам със сладки с печат. Харесала съм тази рецепта

http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1

Kiara, точно тази рецепта ползвах и аз и ми се получиха страхотни. Значи тестото става супер твърдо. Да не те бърка това. Поема точно 300гр брашно. Нито повече, нито по-малко. Печи точно 8 мин. Мекички са в началото, но като изсстинат, стягат. Аз слепвах с нутела и сладко от боровинки. Определено със сладкото станаха по-вкусни и мекички. С нутелата така и не ми омекнаха. Останаха си сухи. Това са моите бележки. Дано ти харесат и на теб.

# 627
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Такааа, равносметката от предните дни е:

- около 150 шок топчета
- около 75 сладки зебра
- точно 200 ванилови кравайчета
- точно 500 мини щоленчета

Свърши ми пудрата захар, макар че уж купих Frowning, ще трябва да презареждам утре. Снимки не съм правила още.

Допивам вечерната бира и започвам линцери и едни немски сладки, които са нещо като кандирани ядки, цитруси, сушени плодове и мед. Звучи като нещо гадно-веганско, но не е, вкусно е. Без масло са, ако някой ограничава мазнините. Като направя, ще покажа. Wink

# 628
  • Бургас
  • Мнения: 24 231
chrissy, чакай ме, идвам🎄😊
Аз още нищо не съм направила.
Даже и масло, захар и брашно не съм си купила 😊😭

# 629
  • Мнения: 602
До тук само 8 щолена средна големина около 650 грама всеки. Приготвила съм да правя още 4 сутринта. Вечерите през седмицата ще замеся тесто за линцери, шоколадови напукани, рохлички и меденки, а през деня ще пека ако имам време.

Общи условия

Активация на акаунт