Всички тук за бебенце мечтаем, с новината чакана ще засияем! - Бебеправене 363

• 23 661
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, момичета !

Аз докато търсих из нета информация дали 5 мм лигавица е добре за 8 ден от цикъла (пепел ми на главата, че пак търся и чета Flushed ), намерих една много интересна статия/клинично изследване на влиянието на въздържанието върху СГ, както количествено, така и по отношение на качеството.

Изследвани са 12.000 мъже на възраст около 32 години. Изводът е, че ежедневния секс не намалява шансовете за забременяване, и въздържанието повече от 2 дни по-скоро пречи, отколкото помага. Количеството материал се увеличава от 2,7 мл и 122 милиона при два дни или по малко въздържание, на 3,6 мл и 194 милиона при 8 дни въздържание, а при 11 дни даже се утрояват стойностите. Всичко това обаче е за сметка на качеството. ДНК-фрагментациите скачат от 10% на 20% и повече при по-дългото въздържание, преживяемостта пада от 39% на 33% при 5дневно въздържание, а прогресивно подвижните падат от 26% на 17%. Изследваните мъже са както с нормална СГ, така и с диагноза олигозооспермия.

Препоръката е по-чести сексуални контакти, за да се поддържа по-добро качество, особено за двойките с проблемно забременяване. Така че най-добре си щракайте всеки ден, или всеки втори ден, за бързи резултати Grinning

# 706
A, така. Ние вчера пуснахме СГ на 4 дни въздържание. Интересно, аз съм твърдо за редовен секс.  Така и така с друго бебе не става 😁

# 707
Аз също съм привърженик на честото бебеправене 😄 голям зор вижда ММ 😬

# 708
Скрит текст:
Кийп, стискам ти палци!
Иначе, ти ако знаеше кое и как може по-добре да се получи, нямаше да си х’адвокат, а лекар и да седиш на неговото място Simple Smile

Хааахаха, Сънче, добре казано Grinning И аз се дразня на разни многознайковци, дето все ми идват да цитират разни работи, чели в интернет по форуми, или пък чули от съседката, и вече готови да дават акъл как да водя делото .... Всичко е въпрос на умереност. Но това си говоря и с разни колеги, че имаме нездрав интерес за проучване , само ми задаваш тема и почвам - чета, структурирам, обобщавам инфомация по всеки повод JoyJoy

И аз ви пожелавам успех и спокойствие Wink

# 709
Марго интересно инфо. Затова пратих ММ на СГ след 2 дена и полвина въздържание, горе долу през ден щракаме и исках да видя реално как седят нещата.
В същото време първата ми Б се случи при 7 дневно въздържание... 🤷🏼♀
Меги точно ти го е казала Арвен. Например в Адела започват от 10ч сутринта часовете и е удобно ако трябва да пътувате. А и цената е ок предвид изследването(по Крюгер и преживяемост 24ч). Не вади крайни изводи за момента.

# 710
  • Варна
" Душата ми се моли за дете, нека за Коледа чертичките да са две! " Предложение от мен за заглавие, на по - по - следващата тема Simple Smile Пиша го сега, защото ще ги забравя, докато дойде време за темите.

# 711
И още една информация, намерена в немските блогове за забременяване, този път за момичетата, които мислят за инвитро.

Скрит текст:
https://w3.abdn.ac.uk/clsm/opis/home/toolintro
Това е един онлайн калкулатор, разработен от университета в Абърдийн, изчисляващ вероятността за успешна инвитро процедура на база няколко фактора. Може да се прави преди първата процедура, или след направена вече такава. Всичко е на база статистика, и разбира се не е гаранция, че показаният резултат ще се сбъдне, но според мен не дава празни надежди.

Момичета, възхищавам ви се колко сте поетични и креативни Heart Мен хич ме няма, и едно пожелание на картичка за рожден ден не мога да измисля хаха

# 712
Включвам се набързо по повод калкулатора , който постна Марголотта. Заложих си аз факторите и много странно със или без мъжки фактор разликата ми е 2 %. Дали трябва да ме радва този факт се чудя или около 48% шанс на ИКСИ. И че при 27г ми дава 47.35% , а на 28 ще имам 47.89%. Много интересно !

# 713
Този калкулатор  ми дава почти 17% шанс при първи опит. Надявам се да се включа в тях.

# 714
И на мен ми беше интересно, затова го постнах. Статистическите изчисления са на базата на 113 873 жени и 184 269 процедури. Шансът, който показва, е за всички процедури в рамките на една стимулация, свеж трансфер плюс евентуални ЗЕТ. Мен малко ме беше страх заради възрастта да изчисля моите шансове, но на база на резултатите от предния опит ми дава 40% вероятност за успех...

iren11, сега изчислих какви са били шансовете ми преди първия опит. Бяха 22%,  аз забременях от първия път. Със всеки следващ опит увеличава вероятността.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 16:57 от margolotta

# 715
  • София
Включвам се набързо по повод калкулатора , който постна Марголотта. Заложих си аз факторите и много странно със или без мъжки фактор разликата ми е 2 %. Дали трябва да ме радва този факт се чудя или около 48% шанс на ИКСИ. И че при 27г ми дава 47.35% , а на 28 ще имам 47.89%. Много интересно !

И при мен така - с МФ тази година шансът ми е 48,45%, а без - 50,96% Thinking.
Обаче с всяка следваща година пада с около 2,5%, което си е бая...
Колкото и да е просто статистика, все пак затвърждава усещането ми, че трябва да действаме през 2020та !

# 716

Колкото и да е просто статистика, все пак затвърждава усещането ми, че трябва да действаме през 2020та !
Ама при мен по-интересно е, че с напредването на възрастта ми се увеличава шанса Grinning При теб пада ли с 2,5% ?
И какво излиза, че нашите мъже са едни 2% от бебеправенето ! Това няма да му го споделям на ММ , че хептен ще бяга по тъча ..

# 717
  • София

Ама при мен по-интересно е, че с напредването на възрастта ми се увеличава шанса Grinning При теб пада ли с 2,5% ?
И какво излиза, че нашите мъже са едни 2% от бебеправенето ! Това няма да му го споделям на ММ , че хептен ще бяга по тъча ..

Да, при мен с всяка година намалява шанса с 2,5%.
Може би защото съм над 30.
А ти явно трябва да чакаш до 30 Grinning /това в кръга на шегата/.
Нищо не му казвай, че и без това им се молим Neutral Face...

# 718
  • София/Севлиево
Интересно-при мен шанса за успех нараства с всеки следващ опит,нищо че съм на 36,стига до 76% между 5 и 6 опит-сега ще ми е 5-тия,ако не броя 4-те инсета преди това.Ако сложа и тях отивам на 9-ти опит...

# 719
Ауууу първи опит 40%, 6ти опит 89%
Дано тези 40% за мене се окажат 100% Hug

Общи условия

Активация на акаунт