Отговори
# 120
Здравейте
Много добре разбирам всички,които се притесняват за размерите на бебчетата,това ми е един от страховете всеки път като ходя на УЗ-дали всичко е в норма.Аз лично ако имаше нещо такова бих отишла при още 1-2ма за сравнение на резултатите..Най-вероятно всичко ще е наред,но притесненията са нормални Confused
Ирини,можеш да пиеш едни капсули Enterol-вътре има дрожди и нормализират чревната флора ако продължава разстройството,мисля че са безвредни.Чайчета,сухари,ако е от червата трябва да мине с диета...А понякога маточните контракции и чревните спазми взаимно се придизвикават,свързани са нещата(едно време често преди мензис ме хващаше разстройство)Но д-рите знаят най-добре,ако продължава-обади се за консултация..
Вчера четох из форума и попаднах на няква история във Варна с някакво момиче,дето било в кома от март месец след поставена спинална упойка,незнам подробностите,но изтръпнах.После ме хвана яд че чета работи дето неискам,но така стана.Незнам вече какво да правя с това раждане,страх ме е от всичко.
Ами това е...
Лек ден на всички с по-малко проблеми и повече позитивно мислене Hug

# 121
  • София, "Младост 3"
LESSY не  ехубаво ако възрастта по бедрена кост се РАЗМИНАВА драстично с главата. Уви увиличената глава е лош признак. И ако разликат е 14 дни - това вече е много сериозно - поне по мои скромни наблюдения. РАзлика до седмица между бедро и глава - ок, но 14 дни е вече много!
Затова бих търсила още мнения.
Иначе ако бебето просто изостава -и това не е добре, но може поне да не доведе до вродени аномалии, а само до изоставане в растежа, но не и развитието. На доплер гледаха ли ти захранването на плацентата? В МД в ПАТОЛОГИя се нагледах на такива случаи - когато бебето изостава - следят и ако почне много да изостава пробват един вид "подхранване", а ако видят, ч нещата вървят и към страдани от това изоставане на плода - предприемат и др мерки.(
Но така или иначе, не е нормално силно разминаване между измервания на бедрена кост и глава - , а другото - щом твърдят че е добре плода - да се надяваме, че е така... Но аз бих отишла и при някой добър сециалист... за всеки случай

# 122
catnadeen, доста страховито звучи това, което казваш. Аз ходих на 2ма различни доктора и двамата казаха, че бебето се храни добре, според доплера и че нама нещо притеснително. Дано е така.

Искам да ви питам нещо. Нали казват че движениятга на бебето намаляват в 8,9 месец. При вас как е. Мойто от седмица май се движи по-малко. Как е при вас?

# 123
Lessyy   през деня е сравнително спокоен,но вечер си наваксва за целия ден.Много ме е страх да не се увие в пъпната си връв като се преобръща толкова динамично.Още петия месец лекаря ни предопреди,че е много дълга пъпната връв.Иначе и аз съм чела,че колкото по-малко място им остава на дребосъците толкова по-малко се движат.А и от горещините също се ограничават движенията им.Явно в момента са ти много притеснения на главата и започваш да следиш всичко много обстойно.Не се тревожи и мисли положително.Нали знаеш,че всички бебенца се раждат различни килограми.Някой имат дълги крачета,други имат по-големи главички.Не винаги тези размери са показател за нещо страшно.  Hug

# 124
  • София, "Младост 3"
catnadeen, доста страховито звучи това, което казваш. Аз ходих на 2ма различни доктора и двамата казаха, че бебето се храни добре, според доплера и че нама нещо притеснително. Дано е така.

Искам да ви питам нещо. Нали казват че движениятга на бебето намаляват в 8,9 месец. При вас как е. Мойто от седмица май се движи по-малко. Как е при вас?

Щом и двама го казват - значи би трябвало да си разбират от работат
споко успех

# 125
Катнадийн, сигурно имаш основание да бъдеш по-крайна в прогнозите си, но и аз смятам, че оценката ти е малко крайна и плашеща... Rolling Eyes във форума е пълно с теми за "изоставане в седмиците" на бебета, които след раждането са напълно здрави. Дано и нашите септемврийчета с разминавания в размерите са така!!!
Лесси, моето бебе не е по-кротко. До преди да постъпя в болницата и аз мислех, че трябва все по-малко да се движи и се тревожех, че нещо детенцето не се чувства добре защото риташе като гимнастик. Там, обаче, разбрах, че ситуацията е по-скоро обратната. Започва да ни се струва даже, че се движат повече, защото стават по-силни и движенията им са по-осезаеми. Моят малчо си спазва режима от преди. Денем на 1- 2 часа се движи за по 10-15 минути. Вечер като легна упражненията са по-продължителни и сутрин към 8.00 когато се събуди също спортува по-активно.
Предполагам, че все пак в 9ти месец наистина се укротяват поради тотална липса на пространство  Thinking

# 126
Момичета, само два дни отсъствах и колко сте напреднали, не смогвам да ви изчета... Grinning
Една много близка моя приятелка от септемврийките (но не се включва тук) роди на 18-ти юли Rolling Eyes. Наложи се да я оперират по спешност, защото е с много високо кръвно. Във вторник лекарите не са успели по никакъв начин да и свалят кръвното и понеже станало опасно, решили да извадят бебока. Термина и беше на 8-ми септември. За щастие бебчето е добре, макар че тежи само 1.500кг, във кувъоз е, но диша самостоятелно. Майката е още доста зле. Все така не успяват да и свалят кръвното, а и поддържала висока температура Sad, макар, че минаха вече 4 дни. Тя милата и първото детенце го роди в 7-мия месец, поради същата причина (Слава Богу, юнакът е жив и здрав и е вече на 4 годинки). Сега едва влезе в 8-мия... Притеснявам се за нея, и се моля всичко да е наред Praynig Като се стабилизира, ще отида да я видя.
Иначе моето бебе е доста шавливо. Не съм забелязала да са намалели движенията му, но ми прави впечатление, че не са така резки, както преди, а са някак плавни. И съм изпаднала пред една дилема... Нали ви казах, че гинеколога при който щях да раждам и който си ми следи бременността, е напуснал Окръжна в Пловдив и е отишъл да работи в един частен родилен дом в Пазарджик. Обстановката там била доста луксозна и само срещу 250 лева раждаш, без значение секцио или нормално. Всичко е осигорено от там и не носиш почти никакъв багаж. И аз сега се чудя...

# 127
  • София
Lessyy, Ние сме горе долу с един термин (3ти и 5ти), а главичката на бебето ми една седмица преди твоя преглед беше 86.1 мм, т.е. една седмица по-късно вече е била с размерите на твоето бебе. Дължината на бедрената кост беше 64 мм. По принцин четох че след 29 г.с. допустимото отклонение е +/- 3 седмици, така че всичко е наред.

Пък и тези мерки, които ги взимат докторите по време на преглед, не са много точни. Зависи под какъв ъгъл е застанало бебето и колко точно ще хване краищата доктора. На мен ми се е случвало в рамките на един преглед в началото доктора да измери диаметър на главичката 81.9 мм (което съответства на 32 седмица и 6 дни), а на края на прегледа - 83.3 мм (съответсващо на 33 седмица и 4 дни), т.е. има една седмица мърдане само поради това как е застанало бебето и колко точно го хване доктора.

# 128
Включвам се да ви кажа, че днес гледахме бебко  Grinning Обърнал се е с главичката надолу, тежки сме 1900гр , доктора каза че отговаряме за 31 г.с. Мисля че е добре тъй като аз съм 32г.с в момента. Всичко е наред и много се радвам. Качих му снимката в албумчето  Crazy С таткото ходихме след това на покупки и мисля, че приключихме с дрешките, май купихме всичко за първо време  Thinking Остана да вземем нещо за изписването и разни дребни нещица. Качих и на тях снимки в албумчето, май доста снимки направих  newsm78  Embarassed
Приятни сънища на всички и до утре  Hug

# 129
Добрютро дами!
Разписвам се първа днес. Събудих се още в 8.00  Shocked, изпратих любимия на работа и сега закусвам в леглото. Никога през живота си не съм безделничала толкова продължително време. Опитвам се да се релаксирам и психически, и да събирам сили за раждането , още по-важно,и за след това Simple Smile
Ивелинче, чудесни новини. Виж само колко бързо сте се справили с покупките. Party Нека всички майчета се успокоят на тази тема. Аз съм купила само разни дрешки и то не от първа необходмост, но не се тревожа за това. Във вторник ще си видя момченцето. Чудя се дали вече сме стигнали 2 килца newsm78 все пак последния път, когато ме гледаха бях в 28-29 седмица и тежеше 1470гр, за 4 седмици поне половин килце дано е качил  Praynig Praynig Praynig
Марианка, дано приятелката ти се стабилизира бързо. Praynig Каква е прогнозата за бебечето - за колко време ще стигне зрялост за изписване? /той е по-дребничък защото от еклампсията не се е хранил добре - миличкото  Sad/ Добре че в нашия отбор наред с всички проблемчета поне този ни се размина!
Пожелавам ви чудесна неделя! bowuu

# 130
Привет и от мен мили момичета!
Лесси,асся,Иринии имаше и други момичета с неразположения,много ми е мъчно да науча за проблемите,стискам ви палци и се моля всичко лошо в крайна сметка да доведе до един неочаквано добър финал.
mari_anka първо честито бебче на твоята приятелка,сигурна съм че малката душица ще се пребори след като е на самостоятелно дишане.Дано и мама бързо да се пребори,за да бъде достатъчно силна за да се грижи за малката душица.
Алекса честито дипломиране.  bouquet
donikagg след това неприятно изживяване,те съветвам известно време да си почиваш в къщи на легло,мисля че ще ти се отрази добре и ще събереш малко силички.
  ive1ina браво на бебко добре си расте детето.Много е хубаво че вече приключвате с покупките.Аз като че ли вече почти нищо не ми остана да купувам,т.к и семейството ми предлага помоща си,а аз им се доверявам напълно и съм сигурна че приятно ще ме изненадат с попълненията.Сега отивам да разгледам снимките.
 Вчера като никога от доста време насам имах много хубав и спокоен ден,въпреки че не се спрях цял ден,много съм доволна,а излязах със свито сърце.
 Днес май пак ще се полежава обаче,няма как само бебка да изчака още 1 месец поне.
 Целувки и хубав ден.
Иринии за малко ме изпревари LaughingМоята бебка също тежеше толкова 29 г.с не се тревожи всичко върви наред,стискам палци да е порастнал много малкия юнак.

# 131
  • Стара Загора/Бургас
Добро утро и от мен! Laughing
 Много се радвам за добрите новини  Hugи изказвам съчувствие на девойките с проблеми. Praynig
Убедена съм обаче , че всичко ще се нареди така , както трябва - необходимо е само да запазим присъствие на духа и да сме силни...Знам , че отстрани звучи много лесно, но повярвайте ми-наистина е необходимо. Blush

Ивелина ще се радвам ако се срещнем на 27.07. - но наистина има още някоко дни и бихме могли да се уговорим през тях, още повече ,че ти си на консултация-обаче като знам как се чака при Качаров...... newsm78

Честито дипломиране на майчетата -много се радвам за тях   bouquet
Аз за съжаление не успях да го направя през юли, защото ми е забранено да пътувам, но живот и зраве ще го направя през октомври.... Peace

Като чета колко са големи бебчетата ви се питам дали моя бебок не е малко дребничък-32 г.с. а е 1700гр.!!!
Вие какво мислите???Може и да навакса ????

Лек и приятен ден!!!

# 132
Момичета, как сте с контракциите?
На мен последната седмица доста често дневно ми се втвърдява корема.
Бебето и то много рита, ама много, също като баткото  Laughing той имах чувството, че прави гимнастика в корема ми постоянно!
Глезените още са ми подути и ставите около тях ме болят!
Оплаках се Sick
Иначе бебешкото легло е вече в детската, чакаме матрака и пердетата. Понакупих още малко дрешки и се спирам с бодитата специално, започвам комплекти от 3-6 мес, че много бързо стават малки Grinning Количката и нея я чакаме в края на месеца Laughing Другата седмица отивам за спалния комплект!

# 133
МАРИ-АНКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!ПОЖЕЛАВАМ ТИ БЕЗОБЛАЧНО ЛЯТО И ПЛОДОРОДНА ЕСЕН Wink - ВЪВВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, КОЕТО СИ ПОЖЕЛАЕШ!

Афродита, да не чуе дявола, но последните дни почти нямах контракции /в сравнение с предните седмици/. Дано продължавам в същия дух поне още 2-3 седмици. Peace Много ти се радвам на подготовката - представям си какво настроение придобиваш кат оси погледнеш легълцето и бебешорските вещи  Grinning

# 134
mari_anka честит рожден ден!  ura Tada
Желая ти много здраве,щастие и от тук нататък само хубави емоции и усмивки.Септември месец да се радваш на едно здраво,сладко и пухкаво бебче.Весело изкарване на празника.

Общи условия

Активация на акаунт