Отговори
# 105
Здравейте мили бъдещи и настоящи мамчета  Hug

Искам да поканя всички бъдещи и вече настоящи майки да се включат заедно с малките си бебчета в Световната Седмица на Кърменето. На 5 август - събота, в парка на НДК от 11 ч., за да вземат участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати да се присъединят!

За тези от вас които са или ще се намират във Варна програмата е следната:

Програма за ССК        01.08 – 07.08.2006г. Варна
31.07. - 17.00ч.    МБАЛ”Св.Анна”(Окр.болница), „У-ще за бъдещи родители”, в Сешният център, тел: 69-26-597 0 ст.ак.Русева,69-26-238 – Родилно отд.
01.08. - 11.00ч.  АГ болница, Масово кърмене с костюми
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първият етаж тел.613-798
03.08. - 10.00ч. Майчин дом -  Женска консултация и посещение на родилките.
05.08.  - 11.00ч.  Поход-разходка от шадраваните до входа на Морската градина

Надяваме се да ви бъдем полезни и да можем да отговорим на въпросите, които бихте искали да ни зададете. А ако нямате такива, разходете се с нас и ни подкрепете  Hug

Желая на всички ви, когато му дойде времето да гушнете малките си съкровища, да усетите щастието на най-топлите и мили прегръдки между вас. Обичайте много бебчетата си, защото те са нашето богатство!

# 106
Афродита прочетох това, което си писала за сутиена за кърмачки.Бих искала да те попитам колко голям  като размер е този най-голям номер ,че и аз без да съм бременна едва си намирах хубави сутиени заради размера.. Blush пък сега направо е ад.Благодаря ти предварително....
90 С е европейската мярка. Това е най-големия размер от този модел, няма чашка Д, но пък на мен ми пасна. Имало е и модели, на които съм носила чашка Д.
Този специално с нарастването на гръдната обиколка и чашката се уголемява въпреки, че пише С, така ми обясниха в магазина.

# 107
Assia , ще ти бъда много благодарна ако провериш как са цените при вас . Интересува ме AT4 na peg-perego ( Toffee) . Моля те да попиташ и с какви аксесоари се предлага количката , понеже в интернет чета , че се предлага със седалка за новородени , а в магазина в Бургас си се плаща отделно . Попитай и за коша за новородени ( те са два вида , като при единия се ползва сенника на количката ) . Май станаха много поръченията  Embarassed Embarassed Embarassed. Ще чакам вести . lovekiss

П.П. Можете ли да ми кажете по-големите магазини в София за колички и бебешки стоки .   Kissing Heart

# 108
Здравейте, момичета !

Не съм писала скоро, а и нямам много време напоследък за форума. Признавам си, че ви чета по диагонал.
При мен няма нищо ново. Чувствам се много добре и имам усещането, че коремката ми расте всеки ден по-малко.

Имам въпрос относно епидуралната анестезия по време на нормално раждане.Моля мамите ,които пишат от чужбина да споделят мненията си.

Напълно подкрепям написаното от denise. Тук 90% от ражданията стават с епидурална упойка и се практикуват във всяка болница. Единствено по религиозни причини някой родилки не я прилагат. Миналата седмица ми дадоха да попълня документите, с които ще бъда приета в болницата. Там има специална секция от въпроси - По какъв начин си избираш да раждаш и с каква упойка? Никъде не пише, че това е рисковано и че има странични ефекти. Всички мами българки в Торонто, които познавам са родили така и всички споделят, че са много доволни. Аз също съм решила, че така ще раждам.
Наскоро четох една статистика за болницата, която съм избрала. Води се за 6-тата в цял свят по най-добри грижи за недоносени бебета. В неонаталното отделение имат най-добрата съвременна апаратура. Така че дори и да реши моя бебок да се запознаем по-рано съм спокойна, че всичко ще е наред.

Някой има ли телефон на Алфи? Аз също се безпокоя за нея.
Успех на всички, които си чакат резултатите от изследвания.
Честит рожден ден на патерица на всички, които са имали преди няколко дни, както и на Либра именния ден.   bouquet

# 109
Добро утро!
Денис, страхотно е, че вече имаш толкова информация за предстоящия Голям ден. Значи и ти минаваш на вариант секцио Thinking Хубаво е, човек да има яснота, за да се подготви предварително психически. /аз в това отношение не знам какво да мисля - нали имаше съмнение, че и моят бебо се беше увил в пъпната връв.../Надявам се във вторник да получа необходимите разяснения как ще процедираме.

Както ви писах - от миналия ден съм на диета заради разстройството. Тъкмо мислих, че положението е овладяно и... тази нощ пак станах, събудена от силни чревни болки. вече започвам да се притеснявам. Изчетох литература по темата и май става дума за ентероколит /дано не съм си поставила правилно диагнозата  Praynig/ Не мога да си помисля, че ще трябва да ходя на лекар и за това. Не искам! Sad Имах нужда да ви се оплача...
/ако имате някакви съвети и препоръки - моля давайте/
За Алфира - не знам как да подходим. Има ли някой телефонния й номер? Знаем ли имената й, за да проверим в болницата? Силно се надявам просто да е заминала на вилата си /нещо такова ми се върти в главата... май беше споменавала нещо?/

Каролина, радвам се за добрите новини покрай теб - и за състоянието ти, и за чудеснат аболниза, в която ще родиш! Heart Eyes
прохладен и безпроблемен  уикенд ви пожелаваме   bouquet  bouquet  bouquet

# 110
Привет,момичета!
Днес сме решили да направил една разходка до Чепеларе  car003,едни наши много близки приятели ни поканиха на гости и то много настоятелно,при което не можахме да откажем.Дано всичко да е наред и утре да се приберем по живо и по здраво,малко със свита душа тръгвам,но сега ако  не отида няма кога.
Снощи така и не разбрах какво беше това,но цяла нощ съм спала на дивана в хола седнала(въобще ако може да се нарече спане),имах страшни пробождащи болки в гръдната кухина,съпроводено с киселини.Не можех въздух да си поема,беше ужасно,дано повече такива нощи да няма,че тази бременност всичко,което можеше да се появи като болежка го преминах #Cussing out.
Дано с Алфи всичко да е наред Praynig,че доста време мина от последното й включване!

# 111
Здравейте момичета!
Вчера най-после се дипломирах много тържествено,а вечерта бях на абсолвентски бал,много добре си прекарахме,но от силната музика не можах да издържа до късно!
Иначе при мен всичко е наред,в понеделник имам среща с бебо и нямам търпение!Няколко нощи подред се събуждам с предменструални болки,но не са придружени с контракции,доста се страхувам като става така Sad
Ирини,защо не пробваш със смекта,иначе като диета-препечени филии със сирене и ориз.това знам аз!За смектата може да попиташ и доктор дали може да се пие по време на бременност,но съм чела че няма проблеми!
Ася,моля те дай ми адреса на този магазин,в който имаPeg Perego,защото искам да ги разгледам и да се ориентирам и аз в цените!Нали за София става въпрос?
Денис,радвам се че при теб нещата започват да се изясняват,а е много добре,когато не се налага сама да взимаш такова важно решение!

Леси и аз като другите ще те посъветвам да не се притесняваш за размерите на бебето,защото всичко наистина е много относително и индивидуално,щом си планирана за секцио не го мисли,всичко ще бъде наред и за теб това ще бъде най-доброто! Hug
Засега е това от мен,отивам да приготвям за довечера,че ще имам гости да отпразнуваме магистърската ми степен!  bouquet Hug
[/color]

# 112
  • Стара Загора/Бургас
явно всички трябва да изпитаме малко или много различните неудобства по време на бременността!!! Thinking

и мен не ме отминаха тия малки неразположения -няколко дни иозобщо не се чувствах добре- контракции, гадене, киселини , горещо - а бе с две думи -все хубави нещица!

днес обаче ми е много по-добре, още повече , че вчера се видяхме с доки и тя също каза , че всичко при нас е наред Grinning ,още повече , че и резултатите от изследванията ми са добри Laughing
засега обаче няма да ми вземат ваг.секрет заради серклажа-това ще стане седмица преди да ми го свалят т.е. около 12 август, после сваляне около 17 /когато ще вляза в девети месец  живот и здраве и.........ще очакваме голямото събитие.

Бебчо се е обърнал вече както трябва и засега нищо не пречи раждането да  протече нормално Heart Eyes

ИВЕЛИНА, АФРОДИТА -благодяря ви за инфото за сутиените -другата седмица ще проверя за тях  и дано да ми станат като размер ooooh!

искам да пожелая на всички бъдещи майчета да преодолеят всички неприятности и да се чувстват ок през оставащото време, да стискат краката още малко  -почти не остана - вие сте героини и аз се гордея с вас!!! newsm51 smile3501

# 113
мария х.  няма да забравя за почерпката Laughing ,а на плаж  newsm78 нещо ама изобщо не ми се ходи .Ние по-принцип в годината два-три пъти отиваме Crazy .Много ни е далеко на 10мин. пеша Joy

Днес събрах очите на една продавачка Shocked отидах да купя маджун и гипс- днес мъжо ми е на работа а утре ще ремонтира.Та жената остана много учудена че се наемам да ги нося ,ами просто няма кой ooooh! Абе и аз зор видях ама сега си почивам с кафенце пред РС-то

Благодаря за гласовете момичета Hug

# 114
Мили Ирини, Ася, Алексал страшно ви благодаря за успокоителните думи. Надявам се наистина бебочето ми да не е мутантообразно, но пак си остава травогата, че е дребак. Така си върви от около месец и полувина. Някъде четох, че по това време се проявявали вече индивидуалностите на бебетата. Например ако влезеш в класна стая на първолаци ще видиш и високи и ниски деца, и слаби и дебели. Така било и с бебетата. Ама как една от вас няма чак такъв дребак като моя.  Rolling Eyes
Хайде стига мрънках.

Ирини, аз все си мисля, че твоя проблем е летен гриб – такова разтройство с леко гадене съм имала миналото лято целе 20 дни. Ужасно упорито и спасението е строга диета. Според мен най-добре е да се свържеш с лекар. Нямаш ли GP  да те посети в къщи? Иначе – диета, оризова вода, чай от шипка, чай от маточина, може би активен въглен, смекта. сирене, картофи, ориз, варени тиквички и моркови с оцет и не забравяй, че е мноооого упорито.
Трябва да намалиш и магнезия.
Това е моя кошмар, защото нали и аз нямам никакъв апетит, та какво остава да остана на варен картоф и филия със сирене. Сега обаче с гадната хрема виждам, че имало и други, неподозирани от мен кръгове на Ада. Дръж се мила, все ще мине, но потърси лекар.
За глобулите те разбирам напълно. Аз също изпитвам ужас да ги слагам. Освен това при мен след час започва много силно да ми тече бистра течност от влагалището и хем знам, че така трябва, хем се ужасявам – ами ако и водите ми текат в момента...?

Либра, много съжалявам мила за гадните сърбежи от стриите. Аз имам подобен проблем, ама не от стрии, а от адско изушаване на кожата след баня. Стоя, плача и място не мога да си намеря. Ще ти препоръчам 2 неща – потърси добър кожен лекар и може да си вземеш на Мустела стелатопия крем от  серия за Атопична кожа за бебета.. При мен действа. Няма да навреди.

Ася, браво на теб, че не се притесняваш излишно. Права си, най-важното е, че болестта е открита и сега ще се лекува. Лекарите си знаят работата. Надявам се да ползваш максимално безвредни за случая лекарства.

Валентин, надявам се снощната нощ да не се повтори!

Алексал, честито дипломиране!

# 115
Здравейте момичета!! Аз влизам малко да ви се пооплача пак.......вчера както си вървяхме с майка ми , се строполих на земята, явно краката вече не ме държат ooooh! Много ме болят костите, страшна работа, особено кръста, опашката и чатала, не мога да си намеря място ако повървя повечко или поседя седнала ooooh! Май вече ще наблягам повечко на почивката.
Lessy не се шашкай за размерите на бебо, при мен положението е същото и доктора обясни ,че е нормално на всеки различен етап всеки орган да се развива с различни темпове Peace
dvv имаш 1 глас и от мен, успех!!! Party
Относно ходенето в тоалета и при мен положението малко на "рядко щастие" Simple Smile Mr. Green Mr. Green Mr. Green, явно в този период доста сме така Sick Sick Sick
А на плаж нещо не се престрашавам да отида, много ми се иска да се плична в морската вода,ама нещо не ми стиска, все си мисля че ще пипна някои гадини в тая мръсотия #Cussing out #Cussing out
А за течението , при мен е същото положение, силно воднисто, без цвят или мирис, абе страшна работа, все си викам да не би да ми изтичат водите и аз не разбера #Crazy

Последна редакция: сб, 22 юли 2006, 12:23 от donikagg

# 116
  • Бургас
Мили Ирини, Ася, Алексал страшно ви благодаря за успокоителните думи. Надявам се наистина бебочето ми да не е мутантообразно, но пак си остава травогата, че е дребак. Така си върви от около месец и полувина. Някъде четох, че по това време се проявявали вече индивидуалностите на бебетата. Например ако влезеш в класна стая на първолаци ще видиш и високи и ниски деца, и слаби и дебели. Така било и с бебетата. Ама как една от вас няма чак такъв дребак като моя.  Rolling Eyes
Хайде стига мрънках.

Мила Lessyy , и моето бебче върви назад - последно беше и то с около 10-14 дни. Но освен да се доверим на лекарите, които не окриват нищо нередно, май друго не може да направим  newsm78 Е, не може всички да са шишковци  Wink

# 117
Привет сладурки!

Съжалявам да чуя за пиелонефрита при Ася,за неудобствата на коремката на Либра, за на Ирини стомахчето ,което е доста упорито и за притесненията на Леси. baby_neutral моля се всичко да се нормализира до края и да сме едни щастливи мами. Доки ми обясни вчера ,че всъщност кг на бебо съвсем не са проблем и дори да е 1 кг има начини това да се овладее,проблема обикновенно е ако се наложи да се роди преждевременно в незрелостта на белите дробчета,които до последно или до 37 седмица продължават да доузряват и да се подготвят.За болките които са ниско долу или както ние си ги описваме като предменструални ако няма контракция на матката и болка в кръста били съвсем нормални за тези последни месеци 8 и 9 защото главичката на бебето постепенно започва да слиза надолу към срамната кост и преди раждането трябва да е слязла малко по-надолу от срамната кост ,вчера ми показаха на ехографа точно къде трябва да слезе и то ва причинява болки,придърпвания и дискомфорт.
 Хубав ден ви пожелавам и по-малко болежки

# 118
Много благодаря на denis и каролина за инфото относно епидуралната анестезия.И на мене ми се стори много странно това ,което ми каза тая моя колежка.Тя живее в малко провинциално градче и може би там са назад с "материала" както се казва.

# 119
ей Доника, ама как така се строполи?! Shocked Моля те бъди по-внимателна и ако не се чувстваш стабилна - просто не излизай без мъжка подкрепа до себе си. Peace
Алекса, честито ти дипломиране - умн имами сме се събрали тук това е ясно  bouquet

благодаря за съветите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт