Отговори
# 90
  • София, Дружба 2
Здравейте, мили мами!

АВИ и ПЛАМИ - Честит рожден ден на патерици!  bouquet
ЛИБРА - Честит имен ден на патерици!  bouquet

И аз участвам в конкурса "Моето бебе и аз".
Казвам се Таня Кешелава.
Ще се радвам, ако някой реши да ме подкрепи - ето линка - http://www.moetobebe.net/konkurs.php

Вчера цял ден бях по доктори и изследвания /профилактични/!  Wink Изследванията са добри, само хемоглобина ми е нисък - 102. На ултразвука се видя за пръв път муцунката на бебка - едни бузи............. пухкави  Grinning Heart Eyes! Оказа се, че вървим с една седмица напред и всъщност сме 30+6 г.с. Дребосъчето определено се е метнало на майка си по дебелина.  Laughing  Embarassed

mammaKapi - за гаденето и аз го имам от известно време след хапване и тъкмо си мислех, че само на мен ми се случват такива работи. Сутрин и вечер приемам желязо /сега ТОТ`ХЕМА, а преди тях и един сироп ЛЕГОФЕР, който беше дори по-гаден/ и тогава работата става направо трагична. Но и по обяд си ми е гадно след хапването. Но аз не съм се мерила още и не знам дали съм стопила някое килце.  Grinning

Лек ден на всички мами!  bouquet

# 91
Здравейте,момичета!
Искам да ви се похваля,че и моите изследвания(чревни и вагинални) са супер и явно това обилно течение се дължи на бременността ми,но за всеки случай доки ми беше изписал още в петък Клион Д да си слагам всяка вечер- 10 дни.
Ави Имам предвид точно такива ги продават по санитарните магазини-те са специално превръзки за родилки.Даже има пакети по единични бройки,а има пакети по 20 бр. и на тях пише на чужд език,че са точно за родилки.Други ги водят парчета,чувала съм,че някои майки ги използват също при отказване на детето от памперс,слагат от тях и така ако се изпусне да има подложка на гащичките.Представляват дълги,дебели,широки превръзки,много са удобни за силно кръвотечение,каквото е след раждането.Аз предния път не бях се сетила да си купя и умрях от гадост с този лигнин,а с обикновени превръзки не става,защото идват късички.
Добре дошли на новите мамита  bouquet

# 92
привет момичета!
мери, инфото ти е повече от изчерпателно  bouquet съжалявам, че не успях да намеря постинга ти от преди, за да не се налага да пишеш втори път всичко.
Казо, страхотни новини покрай теб. Добре дошла и нека всичко продължи все така!
пики, мама капи, от време на време кат оси легна вечер  и на мен ми става едно неприятно, все едно ми се гади...така че не се тревожете.
илео, ама твойто сладурче голямо бузанче е вече, а? Има бебчета, които износени по толкова се раждат. Леле като си представя колко малко ни остава...  Heart Eyes
Ави, има едни нови превръзки, които се водят за родилки... Бях чела някъде, че някои жени като с памперси се чувстват с тях, но не съм ги виждала с очите си... Mr. Green
Деси, ходенето подпомага родилния процес дотолкова, доколкото спомага за постепенното и по-добро отпускане на тазовите връзки. Ако стяганията не са болезнени и прекалено чести си ходи колкото можеш повече. /Аз съм от отбора на Катнадийн - н ен ие времет оза раждане още и затова не ходя почти... Confused/

Аз днес засега май съм по-добре. На строга диета съм и съм доста гладна постоянно, но... Снощи си сложих първата глобулка. Признавам, че много ме е страх да не навредя с нещо на бебешора, но преди всичко - вярвам на доктора си. След 4 дни ще ходя при него. Чакам деня с нетърпение.

# 93
dvv  -   и от мен имаш 1 глас засега ,като се прибера ще пусна още 1(за почерпката....ще те търся)   Wink
  никой ли неходи на плаж???? newsm78

# 94
  • Бургас
Привет и от мен!
Аз май рядко пиша в последно време, но използвам времето ,когато още съм 2 в 1   preggo ,да излизам по-начесто . Освен това всяка седмица ходим с мъжът ми до Равда за по 2-3 дни - хем разнообразие, хем по-пълноценна почивка. В морето обаче още не съм се престрашила да вляза, но пък съм си наумила поне веднъж и това да сторя - като вляза в деветия месец, преди да ми вземат влагалищен секрет. Така и да има нещо, веднага да се излекува  Wink
Либра , чувала съм ,че при вече излязли, но пресни стрии, помага Контратубекс  . Ако се хванат веднага, има шанс да се заличат - още докато са червени. Аз засега нямам такива екстри, дано и да не срещна  Praynig
С бебока скоро не съм се срещала и много ми липсва, но докито е във ваканция. Но по-добре, че сега почива, защото август го искам на линия  Peace
Искам да споделя нещо много важно с вас  : По възможност и ако няма сериозни причини, не се навивайте на планирано предизвикано раждане, при положение, че нямате родилна дейност !!! Особено да се предизвика с вагинални таблетки, които се водят по-силни от системите Окситоцин.  На моята приятелка детенцето, което е родено с планирано нормално раждане - предизвикано, сега има епилепсия  Cry В нейния случай е предизвикана от киста в мозъка, за която докторите са абсолютно категорични, че е получена точно при раждане - поради силните напъни от таблетката, а липса на разкритие.  Сега на детето ще правят мозъчна операция за отстраняване на кистата , като по този начин се надяват да се премахне и причината за епилепсия.
Съжалявам, че пиша такива неприятни неща, но според мен това е доста важно и трябва да сме информирани  Hug
 Лек ден на всички   bouquet

# 95
Мария Х. ,ние бяхме миналата седмица на моренце и спокойно си ходих на плаж.Сутрин отиваме в 9ч. и когато беше безоблачно и горещо стояхме до 12-12:30ч. и се прибирахме за обяд,разходка, почивка и после към 16ч пак на плажа. През цялото време бях намазана с лосион и под чадъра, защото аз лично се притеснявах да си излагам коремчето на слънце. Във водата влизах и стоях толкова колкото ми беше приятно, даже се опитах да поплувам, но ми беше трудно с коремката  Crazy , но имам няколко гмуркания под вълните. Имаше и 2 облачни дни, тогава стояхме на плажа цял ден. Видях поне 3-4 бременни мамина морето, и ми направи впечетление, че 2-те от тях съвсем спокойно си печаха коремките на слънцето, така че не мисля че трябва да се притесняваш, особенно ако и бременноста ти е безпроблемна  Hug
Весело изкарване от мен   bouquet

# 96
  • Munich
алина, мерси за информацията!
Момичета, в сряда бях за първи път на подготвителния курс за раждането, тук касата го поема и общо взето всеки ходи. Не че очаквам да науча кой знае какво, аз доста чета, но се завързват покрай другото контакти със себеподобни  Simple Smile та там се запознах с една германка и една рускиня в 9и месец, чиито бебета допреди няколко дни не били заели правилната позиция за раждането и с помощта на на някакво си упражнение, наречено "индийски мост" се обърнали. Дадоха ми и една книжка, в която е описан методът, щях да ви го сканирам или превеждам, но сетих да пусна търсачка във форума и го намерих само на едно място във форума споменато, но е описано достатъчно подробно (от Biba) и ви пускам линка, дано помогне на някого от вас с такъв проблем,  в Германия заедно с акупунктурата това е най-таченият метод. Има и още няколко упражнения в постинга и. Това, за което чух аз, е първото. 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14188.msg258721#msg258721

# 97
Здравейте момичета,
аз още не съм успяла да ви изчета, само първа страничка, така че ако нещо изпускам по-късно пак ще се включа.
Искам да благодаря на всички момичета, които са ми писали успокоителни думи.

на Ирини да благодаря за страхотната темичка и на Ави за лекцията. Пак казвам, да не се сърдите ако нещо изпускам.

Сега ще ви се оплача и аз..

Първо за бебка - страшно съм се притеснила, че изостава. Май е много дребна - сега е 1800 - 1900гр. Някъде с 2 седмици по-мъничка, обаче с голяма глава както ви писах. Какво е това чудо не знам. Помня, че Ирини за 4 дни се бе шашнала, какво остава с около 10 - 14дни. Все пак за сега лекарите казват че е добре.

Другото ужасно нещо при мен е гадния грип. от 3 дни не съм спала, заради нечовешка хрема, която с НИЩО не мога да боря, освен с забранени капки с Ксилометазолин. Духам си носа през 1мин, а бебочо май ужасно страда, защото от духането на носа ми се стяга корема и го бутам надолу. Ще взема да родя преждевременно. Ако знаете лек пишете, моля ви.

иначе за секциото не се притеснявам, дори се радвам, че съм принудена. Иначе голямо чудене щеше да падне. За мен това е по-добре за бебче с голяма главя. Когато бебетата излизат, плоскостите на черепа им се припокриват с милиметри и може да се увреди фатално нерв (пак казвам при по-голяма глава).
За коките, аз ги боря с Брауноведон, на който пише да не се ползва след 3ти месец на бременността, ама какво да правя. Доки каза, че и да ги излекувам, всяка секунда мога пак да ги развия и затова секциото е наложително. Каза да се радвам, че сега сме ги хванали, защото ако инфекцията се получи преди раждането, може много да пострада бебето.

На мрънках се  Wink и сега се връщам да ви дочета.

# 98
Лесси, съжалявам д ачуя, че имаш толкова тревоги. За хремата - докторът нищ оли не ти предписа. Мамите, които се занимават с хомеопатия дан од ат ипрепоръчат нещо. Аз мог асамо да те подсетя, че може да си купиш инхалаторче - от тези с аромат на мента или евкалипт. Те облекчават много. Ама и ти - къде го лепна този грип, "наваксвайки" излежаните месеци.  Naughty Heart Eyes Ако е само хремата - дали не е някаква алергия? Също така да ти обърна внимание, че много от момичетата /вкл. и аз/ се оплакваме от постоянно запушени носове /облекчава се с физиологичен разтвор - по няколко капки в ноздра/. В последния триместър това е характерно за някои бремнности. Каквото и да е - дано премине бързо... За бебока:1. всяко изместване на ехографските точки дори с 1 мм, водят до подаването на различни размери. Бебетата ви се движат постоянно и никой не може да ти гарантира дали измерванията са точни, затова и самият ехограф изписва "с отклонение +- 14 дни" 2. Килцата, миличка, пък се изчисляват на базата на размера на най-дългата бедрена кост и обиколката на главичката. Те много често с аабсолютн оневерни, защото костната система на всяко бебче е различна - някои са с по-тежки, а други с по-леки кости. Любопитен пример е моя приятелка, която се е родила с манекенските размери 55см!!!! при килограми 2400!!! Значи ако преди 30 години видеозоните с аизчислявали килцата по сегашната формула, майка й е трябвало да очаква гигант. 3. Моят мъник също има разминавания в размерите на главичка и крайници /сега като гледам снимката/ - явно всичк ое приблизително... Прегръщам те и с енадявам поне малко да се успокоиш.
Алина, благодаря за инфото. Аз ще се въздържа от това да го приема за меродавно. Изчела съм доста за това тежко заболяване, а също и за предизвиканото с таблетка раждане. Само ще ти кажа, че никой не може да каже дали причината за епилепсията е точно в таблетката и че е пълно с тежки усложнения и последствия и при жени с непредизвикано раждане /да не дава Господ  Praynig/.
Дилипили, много интересен материал. Няколко линка по темата сме поместили и на първа страничка.

# 99
Алина благодаря за информацията.И аз съм на същото мнение.Когато говорих за условията в болницата където смятам да раждам попитах лекаря дали практикуват предизвикано раждане.Той ми обясни,че не е за предпочитане,защото минава по-трудно подобно раждане.
За съжаление в бургаската болница се практикува масово,за да може лекаря с който си се уговорил да бъде на смяна.Не се съобразяват дали имаш разкритие,дали бебето е слезнало надолу,дори се предизвиква преди термин.Единственото условие е твоя лекар да е на смяна. И моя позната си изпати по същия начин.Мъчиха е 12 часа на системи и след това я отрязаха.  #2gunfire
Лека и спокойна вечер.

# 100
Здравейте и от мен! Hug
 Толкова отдавна не съм писала че направо ме е срам.Просто нямаше как.С моят съпруг бяхме в Обзор.Там прекарваме всяко лято -съчетаваме работа и море.Само че тази година аз се прибрах в къщи при дъщеря ни и така ще ви чета повече.Неприятното е че сме разделени със нашия тати(но виждам че не сме само ние)
 И въпреки че бях на морето не се престаших да вляза. Embarassed
 Иначе ние с бебо сме добре тежи 2 кг и върви добре за седмиците си. Peace

# 101
  • sofia
Леси, подкрепян напълно написаното от Ирини, плюс ще добавя още нещо, бях бременна с Ели, лекаря ме гледа на видеозон и ми каза размера на главичката, каза че е идеално, нямах си работа и проверих по седмици и познай размера на главата мърдаше от седмиците си доста, понеже знаех че съм забременяла по-късно проверих и за размера две седмици по-назад да ама и от онзи размер мърдаше мнооооооооого сериозно, и като му дръпнах един рев че бебето ми е с малка глава....мама и до днес се шегува с мен по този повод. Бъди спокойна убедена съм че всичко ще е наред   bouquet Много се радвам че са те насочили към секцио, в смисъл че избора не се пада на твоите плещи а на тези на лекарите.Вярвам че така е най-правилно.
Ирини, мисля че можеш да се довериш на лекаря си и да не се притесняваш за таблетките.
Да ви кажа за моя проблем, гинеколога ме прати при нефроложка, която според неговите думи била най-добрата на републиканско ниво, та тя ме гледа на видеозон, имам и снимка и на тази база ми постави тази диагноза. Днес четох по въпроса много ми се вижда странно дето ми протича без симптоми, но се радвам че го открихме на време и сега са взети мерки.
Мама Капи, исках да те питам искаш ли да погледна цените за колички Пег перего(нали такава искаше), та на скоро са открили магазин на фирмата близо до нас и ако искаш можеш да ми пишеш коя точно те интересува и ще ти проверя за цените  Simple Smile
Ави, мисля че си направила много добър избор на болница, доколкото помня тя се води болница приятел на бебето(поне доколкото помня), страшно много насърчават за кърменето, пък и прочетеното по форумите екипите им са доста добри.
лека вечер на всички и приятен weekend!
P.S. Момичета нещо чули се за Алфи, много ми е на грижа.дано да е ок

# 102
Здравейте отново.
Имам въпрос относно епидуралната анестезия по време на нормално раждане.Моля мамите ,които пишат от чужбина да споделят мненията си.Днес говорих с една колежка от Италия ,която ми каза ,че там се въздържали да я поставят.Родилката трябвало да подпише някакви документи ,че е съгласна и поема евентуалните рискове.
В моят роден град също се въздържат ,дори не мога да си намеря анестезиолог,който да се навие да ми я постави.

# 103
 Laughing Привет и от мен мами!
Преди час се върнах от срещата си с лекарката за поредната коснсултация.Имах една много интересна лекция от нея почти час и половина.
Кръвното ми е 90 на 60,плацентата е с мноого мъничка калцификати ,което означава,че храната и кислорода на бебо са осигурени,водите са в норма,няма бактеррии и други гадове,продължаваме с желязото и мазането с гермастан,даже по 2 пъти ми каза сутрин и вечер.Бебока е 45 см и тежи 2500,чухме му сърчицето и от 7 август ще е всяка седмица така..Има заплетен огромен възел на пъпната връв,който не се е затегнал,но положителното е че ще се ражда секцио,защото ако по време на нормално разждане се стегне веднага се прибягва пак към секцио.Разясниха ми всички видове контракции най-подробно ,но Ави май е писала да не ви занимавам и че раждане е започнало ако те са регулярни в продължение на поне 1ч на всеки 7-5 мин.Водите са с температура около 37 градуса и когато изтекат няма как да не ги разпознаем.Когато падне тапата може да е с кървенисти жилки или дори ярко червена да не се плашим ,че кървим.
За мое улеснение отностно чанатата за болницата ,ще ми трябва само ношница и джапанки всичко останало ще го получа там-превръзки,памперси,мляко за бебето първите няколко часа,всичко от което ще имам нужда,плюс педиатър който после ще идва до вкъщи първите 3  месеца.
След 7ми ще имам среща с анестезиолога,за да преценим коя упойка ще е по-подходяща за мен.Мъжа ми ще е с мен в болницата и определихме дата 21 август.Главата ми е еи така  #Crazy от информация.Съжалявам ако съм писала объркано.Ще ви изчета и пиша утре ,че емоционално и физически се изчерпах.Спи ми сеееее!

# 104
Здравейте отново.
Имам въпрос относно епидуралната анестезия по време на нормално раждане.Моля мамите ,които пишат от чужбина да споделят мненията си.Днес говорих с една колежка от Италия ,която ми каза ,че там се въздържали да я поставят.Родилката трябвало да подпише някакви документи ,че е съгласна и поема евентуалните рискове.
В моят роден град също се въздържат ,дори не мога да си намеря анестезиолог,който да се навие да ми я постави.

Отговарям веднага: избягват да я поставят в католи4еските болници, по ясни при4ини: от религ. подбуди игнорират всякакъв тип обезболяване на раждането. Не е вярно 4е се въздържат да я поставят: напротив, във вси4ки останали болници е много разпространена. По4ти вси4ки раждат с епидурална упойка.
Наистина се подписват документи, преди поставянето и, но няма ниЩо обЩо с "евентуални рискове". Въпросният документ се нари4а "информативна листовка" , с която избираШ ползването на анестезията.
Повтарям: тук епидуралната упойка има масова употреба, предлага се във по4ти вси4ки болници и по4ти вси4ки я избират.
Аз съЩо си уговорх 4ас за преглед с анестизиолог, който да ме прегледа, преди прилагането и. Тъй 4е няма никакви спънки и предрасъдъци тук, в това отноШение .
Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт