Отговори
# 165
Бях чела някъде,че това било нормално поведение,някакъв инстинкт всичко да е  подредено и чисто ,част от подготовката за идването на бебето и особено в последните 2 месеца това се засилвало много.Най-вероятно и после първите 2 месеца поне ще сме така ,за да си пазим дечицата.А чувството ,че не си физически способен да направиш нещо елементарно ,което освен това другите не забелязват и дори не им пречи и прави впечатление е само по себе си изнервящо ...Да му мислят татковците  Rolling Eyes горките.
Ирини ще си го купя този контратубекс,Благодаря ти за бързата реакция! Hug

# 166
Здравейте момичета и от мен!
 Доста време ми беше нужно да изчета всичко, което сте написали, но успях!
Либра, проблема с обрива ми е до болка познат. Когато някой човек е алергичен към нещо, вероятността да се провокира и от друго е   по-голяма. Подобни обриви аз получавам от медикаменти включително антибиотици  и вагинални таблетки - Брауновидон, Полижинакс както и от слънцето. Щом смяташ, че не е от козметиката, която ползваш провери лекарствата, които пиеш. Идеята да се довериш на хомеопат е много добра. Вече 2 години лекувам алергиите на  сина ми с  хомеопатия и резултатите са страхотни. Самата аз не можех да се покажа на слънце и почивките на море завършваха с ужасен обрив, но миналото лято след консултация  с хомеопат и предписания ми монопрепарат се пържих  на плажа без проблем, същото се повтори и зимата - 10 дни плаж и страхотен тен без обрив!
Леси, моята беба също изостава с 2 седмици. Бях много притеснена и все още съм и разбирам тревогите ти. Вярвам, че правиш всичко, което е необходимо. Аз самата се консултирах с д-р Марков и още двама лекари от Шейново, които до голяма степен намалиха тревогите ми.  Бъди спокойна и мисли позитивно, вярвам и пожелавам на всички нас нещата да се развият по най-добрия начин и да родим живи и здрави бебчета!
Денис, завиждам на твоята информираност и яснота относно раждането, при мен всичко е мъгла, но след седмица имам преглед при лекаря, при когото ще раждам - надявам се секцио и ще уточним подробностите. Бих искала всичко да организирам предварително -покупки за беба, фирма за почистване и т.н. Относно белезите след опреация - виждала съм едни лепенки. Не знам  как се казват, но ще поразпитам и ще пиша пак за това. Те са дебели може би 3-4мм и прозрачни, приличат на гел и съдържат колаген. Използват се точно за пресни рани след операции и наранявания.
Ирини, не ти се събра малко и на теб! Надявам се лошите неща вече да отминават и да успееш да се наслаждаваш на последните седмици от бременността. Честите раздразнения ме побъркват също. Безсилието да направиш нещо елементарно ме побърква и много често си го изкарвам на любимите ми хора, които милите нямат никаква вина и това ме кара да се чувствам още по-зле.  Когато ми стане много тъпо излизам и купувам нещо за бебчо. Да не ви казвам колко неща накупих! С дрехите  вече трябва да приключвам, защото станаха доста, хавлийка, одялца, пеленки. Купих и шишенца на Avent + помпа и стерилизатор. Преди няколко дни пристигна и количката, която бях поръчала преди повече от 2 месеца - Graco Quattro Tour със столче за кола съвместимо с количката.
Толкова от мен, пожелавам щастлив ден на всички!

# 167
dennis , Контратубекс  newsm10  smile3521 , четох , че помага и за заличаване на стрии и всякакви други белези, които са пресни. И аз съм решила,че ще си взема, ако ми се появят нови стрии, защото имам стари от пубертета на дупето и гърдите, които сега и да искам не мога да премахна  smile3515
За нервите да ви кажа, че аз съм изненадващо спокойна за разлика от първата половина на бременността ми  newsm53 И този факт се дължи на това,че свекърва ми замина за Италия преди 2 месеца  newsm44 , сега в нашият дом цари мир и спокойствие. А в началото .... беше ме докарала 2 пъти до нервни кризи  smile3511 , което много ме стресира да не навреди на бебчо и той да е нервен и ревлив като се роди  Weary. А уж и тя е била майка и знае че трябва да съм спокойна, но всеки с късмета си, за сметка на това мъжът ми е златен, така си ме гледа   Kissing Heart  txtloves  Heart Eyes и това е най-вайно за мен. Айде че много се отплеснах от темата и ви занимавам с глупости  Mr. Green
Лек ден от мен   bouquet

# 168
Здравейте момичета! Simple Smile
Мари Анка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици!  bouquetДа си жива и здрава и много щастлива мама септември месец! Hug Heart Eyes Как е приятелката ти? Пиши дали се е оправила. И аз вдигам кръвно от време на време и малко ме е страх... Rolling Eyes Дано да нямам проблеми с него Praynig
Денис, и аз съм чувала, че Конрактубекс е най-доброто мазило за заличаване на белези, че и на стрии дори.
Либра, твоите проблеми наистина нямат край, миличка! Hug Heart Eyes Тъкмо се беше поуспокоила, и хоп, сега пък това със стриите и обривите. Мен също ме сърби много коремът, въпреки че нямам видимо стрии, поне засега (дано въобще и да не излязат Praynig), сърбят ме и ръцете...без обаче да имам обрив...Четох в книжката на д.р Спок, че това било нормално явление... да ти се появят сърбежи, т. нар. ортикарии. В момента книжката не е в нас (мъжът ми си я чете, докато пътува за работа  Laughing), но довечера ще пробета внимателно каксво точно пише по въпроса и ще ти докладвам. Само не се притеснявай излишно, другите момичета добре са ти казали за "доброжелателките" #2gunfire
Искам да се обърна към всички вас с един призив-молба:
Момичета, хайде да го даваме по-оптимистично, да не се втелясваме за всяко дребно нещо (защото и аз изпадам в нервни кризи и рев за няма нищо), по възможност да избягваме да споделяме тук за крайно лоши неща, за да не се тревожим допълнително и да си пълним главите с щуротии. Надявам се да погледнете на призива ми положително и да не ме линчувате за него. Мисля, че в малкото време, което ни остава до раждането, трябва само да се зареждаме положително!
Много целувки на всички! Heart Eyes  bouquet

# 169
Здравейте,преди малко станах от сън,доспивах си от ранното ставане-ходих да давам кръв и урина.Току що си видях резултатите-всичко е в норма,няма бактерии,белтъци,даже Хемоглубина се е вдигнал от 113 на 126 с доста нередовно пиене на Малтофер и то в профилкатична доза,но доста хапвах меса-свински ,телешки Heart Eyes,много обичам.Захарта и тя е в норма.Притеснявах се за нея защото след 28-ма седмица се проявявал евентулано гестационен диабет,а моята захар винаги е била около 5,и нещо(пак в норма де) ,но аз си хапвам сладко доста.Сега е 5,4 при горна граница 6,така че всичко е ОК.Сега за награда ще изям 1 тирамису Mr. Green
Поздрави и лек ден на всички   bouquet
За стриите:аз от отдавна имам стрии по краката ,дупето и 1-2 по гърдите(аз с тия малки гърди- кога са се появили стрии незнам) Сестра ми и майка ми имат на същите места,но и след по 2 раждания ,по корема няма и следа от стрии.Така че се надявам да съм като тях.С нищо не се мажа а и хич не обичам,много е досадно.
За гърдите си купих 1 крем на BIOCLIN-Multimam balsam-за зърна-за подготовка и при разранени зърна след кърмене.Малко е скъпичак 23 лв за малка тубичка.Хубавото е че не се мие преди кърмене.За сега взех да се мажа с Гермастан,а другия ще използвам при кърменето-живот и здраве

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 14:03 от Vessselka

# 170
Здравейте момичета!
Честит рожен ден Мари-анче, малко на патерици...  smile3510нека здраве и късмет винаги да бъдат с теб! А на есен - здраво и сладко бебче да прегърнеш baby
Мерци, напълно те подкрепям за призива! Поради рядкото ми появяване във форума не винаги успявам да обърна внимание на всяка от вас, но се радвам и страдам за всичко, което ви мъчи или ви кара да сте щастливи. Мисля, че всяка от нас съпреживява проблемите на другите, но скоро ми се случи една мама да сподели, че като прочете за нечий проблем и до няколко дни започва да страда от него... затова давайте го по оптимистично, така и подсъзнанието ни ще помогне нещата да се развият в положителна насока! (надявам се думите ми да не прозвучат лошо или странно на никой -влагам само доби чувства)
Либра-милаичка, ти си просто гроиня, как издържаш само. Знам, че получи доста съвети, но ре6их да споделя и аз не6то от опит (доста си патя от алергии). Наистина си смени сапуна с бебешки, а моята докторка съветва, при проблем да ползвам катранен сапун, това поне със сигурност не вреди и при тези увствителни кожички сега, поне може да те облекчи. Аз съм ползвал този крем Липобаза. Много съм доволна от него, той е за много чувствителна и суха кожа, имам опътване на български, прочетох го и нямаше никакви противопоказания, на ако искаш ще го набера и ще ти го пратя на лични.
Стес - и аз се изривам от слънцето. Ще съм ти благодарна да ми дадеш повече инфо за доктора, при който ходиш и какво взимаш. Досега не съм пробвала с хомеопатия, мъча се с кремове с висок фактор - над 40.
Ох, за нервите и аз да се оплача, уж съм по спокойна от преди, но такива дреболий ме карат да избухвам, точно на споменатитата от вас тема - хигиена. Но мъжа ми, въпреки, че е и той по-принцип е по-нервен като натура сега е просто ангелче, изтърпява всеки мой избик напълно спокойно, а като ми мине се шегува, че имал една пръчка и си слагал резчици.
Хубав и усмихнат ден!

# 171
Сега се сетих-LIBBRA,четох в 1 ръководство на д-р Спок за бременни,че в последното тримесечие поради силното разтягане на кожата на корема се получават силни сърбежи,а при някои и уртикарийни обриви.Предписвали се кортизонови кремчета.Но разбира се най-добре д-ра да каже какво точно да се маже,понякога се налагало и по-силни препарати..

# 172
Ето ме и мен . Избягах за малко от обекта за да си поспя , понеже снощи нещо не успях , но не би .. Малката 100 пъти ме сабуди и сега мисля да хващам пътя и да се връщам на работа .
Днес сутринта е родила една моя позната и сега нямам търпение да й се обадя и да я чуя . Родила е секцио с пълна упойка и още е малко в несвяст , но след час ще говорим спокойно ..  newsm47 Тя е за второ дете и много искаше момченце и момченце си роди . Толкова се радвам за нея , чак нямам търпение и аз да легна под ножа ..
nikol5 , голяма си сладурана Simple Smile . Аз наистина много искам да знам 100% пола на детето , понеже ще ме улесни за избора на бебешките вещи . И да,  аз много искам момченце и все още си се надявам да е такова , въпреки , че и момиченце да е пак ще го обичам с цялата си майчина любов . Стискайте ми палци да е мъж и най-важното --- да ми е живо и зраво .
sta_nimira , аз имам стари стрии от първата ми бременност , но не са болка за умиране . Много се свиха след раждането и като отслабнах почти не се забелязваха .Сега все още нямам нови и силно се надявам да не се образуват , но ако се нацепя - здраве да е .   smile3503
dennise , след няколко месеца операцията ще се свие толкова много и ще избледнее , че едва ще се забелязва . Аз моята не съм я мазала с нищо , но и от опит знам , че контратубекса е "бошлаф работа " . Преди 2 години катастрофирахме  и доста си нарязах долната част на брадичката и да ти кажа след толкова мазане не  разлика от останалите ми немазани белези . Да не ти казвам и какви сърбежи получавах от него - направо ми се искаше да се застрелям  #Crazy.
irinii , не се нервирай миличка , цялото домакинство теб ще чака . Почивай сега , защото нямаш идея каква лудница настава после . Аз не можех да си почина като хората - или гледах беба или чистих и перях ( на ръце , защото така било по -добре за бебчо ) , или учих за изпити . Много мъчно мина първата година на Мими . Почувствах се по-свободна едва около 2-рата годинка на малката .
Сега ще бягам на работа Simple Smile . До довечерА .  lovekiss lovekiss

# 173
  • София, Дружба 2
Mari-anka Честит рожден ден на патерици!  bouquet Пожелавам ти много здраве, щастие, любов и едно здраво, малко съкровище през септември!
За изпускането на нервите за най-малките неща и при мен е така!
А за стриите направо не знам как ще го преживея -  засега нямам нови, имам си едни от пубертета по гърдите и отстрани на едното бедро. Мажа ги редовно, но според мен е Божа работа дали ще имам или не.
Установих, че гаденето по време на ядене ми е от желязото, което се налага да пия - голяма мъка ми е, но дано поне да има ефект!

До скоро!  bouquet

# 174
Здравейте мили септемврийки,

при мен новини няма освен, че чакам със затаен дъх утрешнетата си среща с доц. Томова, която едвам намери време да ме приеме.

Ирини, дано си права за Марков, защото според него с бебето ми всичко е наред. между другото той освен специалист е и страхотен човек. Преди година и полувина случайно попаднах на него. Бях се изплашила, че не мога да забременея. не заради друго, ами защото разни велики светила така ми разправяха. Аз тогава не знаех какъв специалист е. Той ме прегледа супер подробно в МД и ми каза няколко изречения, които безкрайно ме успокоиха. Твърдеше, че всичко ми е наред и няма защо да се тревожа. Така и стана. Никога не забравих думите му. За прегледа не ми взе и стотинка.

Доника, аз от 3,4 месец съм с болки в костите като твоите. Знам, ужасни са. Причината е в прогестерона, който е разкашкал ставите ни, както и в тежеста и натиска на бебето отвътре. Почти 99% е сигурно че не е калция. От него не боли така. НЕ ВЗИМАЙ калции сега, може да е опасно за бебето. Ще причини по-ранното затваряне на фонтанелата, което крие рискове. Остана малко за да рискуваш. Като родиш, тогава ще пиеш, ако още те боли. Сега наблегни на сирене, кашкавал и други с калций.

Валентин, благодаря ти за успокоението, думите ти звучат много логично.

Илео - запекът вреди със сигурност на плода. Това са силни токсини, които са точно до главичката му. Трябва да ходиш всеки ден и то без много напъни до тоалетна. Пий повече магнезий, освен че разхлабва има редица плюсове за късната бременност . Сутрин на гладно пий голяма чаша топъл чай с мед (лайка, липа, но не и нещо диоретично - може да причини контракции). Можеш да взимаш Дуфалак колкото си искаш. Напълно безвреден. Дава се и на пеленачета.

Мари-Анка и аз исках да кръстя моето момченце Никола или Николай на майка ми Нина, която почина за мой ужас сега март месец. Бебето ми е заченато точно на рожденния й ден и мислех, че е нещо като знак. Мъжа ми обаче отказа, защото било лошо да кръсщаваш дете на починал. Казвам ти го, защото разбирам, че е такава ситуацията и с приятелката ти. не знам дали е истина обаче.

Стес, съжалявам, че и ти си в подобна на моята ситуация. Освен да гледаме позитивно, друго сега не може да строрим.

# 175
Eva77, за хомеопатията ти отговарям на лични

# 176
Зздавейте момичета! от доста време не съм писала понеже си имах здравословни проблеми. Преди месец изкарах двойна пневмония и все осхте се възстановявам доста бавно става. Навсичкото отгоре ме бяха изпласхили че ме е повторила та направо се бях побяркала от претиснение , но слава бого всичко е наред.
Денис - за контратубекса съм за с две ръце, имах колега който беше опериран на ръката и белега му се заличи почти.
За памперсите- ползвала съм само Памперс и съм много доволна.....не е пропуснал нито един пят за 1год. и полвина.
За сега това е от мен.
Приятен ден!

# 177
Момичета,току-що се връщам от Фемина!Д-р Марков наистина е страхотен и много съжалявам,че не можах първият път да отида при него,защото нямаше часове! WinkПрегледът беше много подробен,за разлика от миналия път,всичко видях и разбрах и най-важното,че всичко е наред! GrinningКаза,че бебчо е 1800 кг,абсолютно нормално за моето телосложение,в стартова позиция е,но така и не пожела да си махне ръцете от лицето и не можа да направи снимка,но това да е проблемът... GrinningСега съм толкова щастлива ,че не мога да си намеря място!
Утре заминавам и няма да ме има 3 дни,но като се върна ще наваксам с четене,надявам се да слушате докато ме няма Mr. Green
За нервите-Ирини не се притеснявай и аз съм така Crazy,но мисля че постепенно нещата ще си дойдат на място,само търпение,а на мен вече не ми остана?!?!
Приятна седмица на всички и като се върна ще пиша! Hug  bouquet

# 178
Mari-anka, честит рожден ден на патерици! 
Самата аз не можех да се покажа на слънце и почивките на море завършваха с ужасен обрив, но миналото лято след консултация  с хомеопат и предписания ми монопрепарат се пържих  на плажа без проблем, същото се повтори и зимата - 10 дни плаж и страхотен тен без обрив!
аз имам също слънчева алергия и освен да се мажа с много висок фактор, друго не помага... можеш ли да ми дадеш координати на твоя хомеопат, защото и аз, и родителите ми сме така, а всички много обичаме да ходим на море, а това си е направо ужас в последните 5-6 години   bouquet
sta_nimira, забравих да ти пиша преди време, като питаше дали някой има впечатления от д-р Савова ooooh!, отговорих ти в темата в Майки, ако искаш повече инфо - пиши ми на лични Hug

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 20:09 от e.t.

# 179
Здравейте, сладурки!
Първо да благодаря на мамите, които днес ми честитят рожденният ден (на патерички). Благодаря ви от сърце, много ми стана приятно Hug!
Сега за моята приятелка юлската септемврийка. Тя вече е добре, овладели са проблема с кръвното и скоро ще я изпишат, но малкия щял да остане в болницата още поне месец Rolling Eyes. Гадното е, че ще и забранят да го посещава, а щели да и дават информация за бебо само по телефона Shocked. Причината била, че можело да внесе с посещенията си някоя зараза. Това е ужас, ами поне да и бяха разрешили да му носи кърма. Тя така сигурно ще и спре, дори и да се изцежда цял месец... Confused
Lessyy,съжалявам много за това, което се е случило с майчицата ти. Аз съм чувала, че не е хубаво да кръщаваш първо детенце на починал човек, но второ може. Това е суеверие, разбира се, но ние като майки все се плашим, нали децата са ни най-свидното. Но аз познавам няколко майки кръстили първите си рожби на починали близки и са им живи и здравички (Бог да ги пази и занпред да е така).
Пак големи жеги настанаха Sunglasses, как издържате? На всичкото отгоре пак започна да ми се гади надвечер.

Общи условия

Активация на акаунт