Отговори
# 180
Здравейте момичета!
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОКУРАЖАВАНЕТО  newsm51
Днес ходих при моята гинеколожка която е и хомеопат,аз така си я избрах ,понеже съм голяма фенка на хомеопатията Simple Smile
Тя ми изписа лекарство,от което на всеки час трябва да смуча по 3 гранули,някъде до към 12 часа вечерта,и утре сутрин да и звънна,а следобед съ при нея на преглед и за болничен,СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ бебчовците да са добре  Simple Smile
За стриите както вече съм ви казвала ,при мен е ад върху корема ми са планини и долини,а се мазах дори с Мустела(35лв.)против стрии и за заличаване на вече появили се,но мисля че и да не се бях мазала все тая,все пак от 42кг. майче около 50см.кръстче сега имам обиколка 1 метър Simple Smile +15кг.,НО ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧОВЦИТЕ ПЪК СИ МИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ ИМАМЕ ШАНС ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ СТРАХОТНО И СЛЕД БРЕМЕННОСТТА  smile3521
Мертци, благодаря за цитата в лични Simple Smile  миличка много си права че трябва да споделяме само хубави неща Simple Smile
За нервите,аз преди бременността бях такъв кибрит,от всичко палех,но сега съм толкова спокойна в повечето ситуации ,в които преди бих изяла някого с парцалите  Simple Smile А за това да си го изкарвам на таткото,той нали е на плаване,замина малко след като разбрахме че съм бременна.Родителите ми са повече около мене поради всички екстри които преживях,но и към тях дори не съм нервничала камо ли да избухна...дано и да не ми се случва,че като гледам ,някои познати в каква истерия изпадат..а за това че сега у нас всичко се върши от мама,чуствам се безпомощна понеже съм страшен педант особено на тема чистота и подредба,тя много чисти ,но подрежда по друг начин и на мен ми е малко криво,но главно за това че съм на 26 г.почти а се налага т ,милата да се грижи за мен като за малко дете,неудобно ми е някой да се грижи за мен винаги аз съм угаждала на всички и то с желание,и сега ми е трудно да бъда безучастна.
КАТО ГОВОРИМ ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ХУБАВИ НЕЩА:
Като лежах в болницата се сприятелих с едно момиче което беше с втори опит инвито(доста е преживяла),и тя онзи ден е родила момиченце,2кг,ДИМАНА
ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА И САМО ДА ГИ РАДВА newsm17 newsm51 baby
направо откачих от радост като се чухме Simple Smile  newsm44 милата ,много е мъничка но засега лекарите казват че това не е проблем и че бързо ще качи,тя я роди 2 седмици преди термина си.

# 181
mari_anka, ужасно е това, което пишеш за милото бебче. Сърцето ми се сви на топка. Ще живее в кутия, сам самичко цял месец, а после дори и кърма няма да има. Може би лекарите са прави, най-малката зараза може да убие това мъниче, което няма никаква защита, а най-важното е да е живо, нали.
Къде е то, в коя болница?
Кажи на приятелката си да изтисква кърмата си всеки ден по няколко пъти с помпа и после да замръзява кърмата във фризер. До 2ри месец е най-важното мляко, което ще имунизира и захрани бебето за цял живот, а тя може да го съхрани до 1/2 година. Ако те интересува как става, ще ти пиша подробно.

# 182
Привет отново  Grinning
Много благодаря за успокоението по повод нервичките ми. Днес говорих с наше приятелско семейство и те също ме увериха, че това е съвсем нормално. Мацки, явно започва периода на "гнездене" Mr. Green
Естествено, че не мога да подмина без коментар призива на Мерци за повичи оптимизъм в постингите ни и за спестяване на притеснителна информация. Подкрепям първат ачаст на предложението,но не и втората. Аз не знам какви са вашите мотиви за ползване на този форум, но за мен лично той се превърна в нещо като дневник на бременността, в който наистина споделям почти всичките си емоции свързани с този незабравим период от живота ми като жена. Мерци, ако обърнеш внимание ще забележиш, че всяка от нас, в почти всеки постинг има някакви притеснения. От лични наблюдения знам, че няма как някой да ме разбере добре, освен ако не е в моето положение - т.е. бременна.  Ако следвам логиката ти, би трябвало да спра да пиша. Освен това за тези почти 9 месеца свикнах и се привързах към повечето момичета и за мен е важно да знам как е обективното им състояние, а не подбрано позитивните новини. Освен това разполагайки с информация се чувствам по-подготвена за повечето ситуации без да параноясвам Просто съм съпричастна - и със сърбежите на Либра, и с контракциите на Спарки, и с новините за размера на бебто на Лесси, и с притесненията от изследванията за антитела на Доника и т.н. Ако натоварвам повечето септемврийки с "оплакванията" си, наистина ще се съобразя, но в противен случай - смятам да си общувам с всички ви както досега, но откривайки и добрата новина  Wink на деня Wink
Сега да ви се похваля.
Днес отново бях изведена на разходка с колата до два бебешки магазина. Покупките ме направиха истински щастлива, а те са: одеалце, комплект чаршафчета, възглавничка, 2 пакета памучни пелени, 1 пижамка, 1 гащеризонче, 2 бодита, термометър хипопотам /за баня и стая/, термометър за телце, комплект за рязане на нокти, клечки за уши, еднократни подплънки за кърмене, топоцин за пъпчето, бивацин спрей, спирт /казаха ми 95 градуса, а на него пише да се разреди 1 към 1.5 с вода Shocked вие какво знаете по темата?/ , физиологичен разтвор и цялата необходима козметика от Бюбхен. Предложиха ми и бикини за еднократна употреба, кат оми казаха, че в бг болниците не давали да ходиш с бельо, когато родиш Shocked Shocked Аз реших да се допитам до мамите с опит...Да си взема ли такива или това за бельото не е вярно?! Другата новина е, че вече официално си избрах количка. Новият модел Куини Бъз,чийто кош Дрийми е още по-лек, широк и модерен. Освен това има специални елементи, с които става стабилно закрепен кош за кола  Grinning Много съм щастлива и не мога да не ви я покажа. Ето /само че аз избрах една златисто-оранжева/ Афродита и Бъз, и Спийди тежат 11.5 кг, а до 2 седмици ще получат и кошниците за покупки.

ps  Heart Eyes Разгледах албумчето ни - страхотно красиви изпечени тумбаци, супер покупки и много сладки дечица /на афродита и валентин/

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 22:33 от irinii

# 183
Ирини, благодаря ти за комплимента, голям ми е сладурко, обичам го повече от мене Heart Eyes Някой беше казал някъде, някога...Да имаш дете, означава да пуснеш сърцето си да се разхожда извън теб! Напълно е вярно!
Поздравления за Бъза, аз чакам моето Спиди до края на месеца
този цвят си избрах, като абитуриентската ми рокля   Joy
Абе като те гледам и ти добре си напазарила вчера  Joy аз днес ще купя спалния комплект и ще ви го покажа, а вчера взех още едно комплектче, имам и от онзи ден, но ще ги изгладя днес и така ще ги снимам! Това последно време е най-голямото ми удоволствие, не останаха магазини във Варна дето да не съм влизала поне по десетина пъти вече Joy
А, в държавните болници наистина било така, родилките ходят без бельо за удобство на лекарите, аам как прозвуча само hahaha имам предвид за визитациите. Само с парчета превръзки или лигнин и като вървят ги придържат да не паднат, това винаги ме е втрещявало много, наред с другите им дивотии де. Не знам, сигурно в другото време можеш поне да си сложих бельо.
Аз като родих ми сложиха памперс за възрастни, след това ми даваха да слагам едни огромни превръзки за родилки, после минах на нормални, но си бях с бельо и това не им пречеше, но пък аз бях в Майчин дом-Варна, което е частната клиника в нашия град и условията и реда са съвсем различни.

# 184
  food010  Добро утро! Това с ранното ставане определено не съм аз  Simple Smile ,но може да започна и да свиквам.
AFRODDITA ,irinii страхотни колички.Виждам всички се впуснаха в пазаруване вече ,което е огромно удоволствие,а после да си ги разглеждаш в къщи още по-голямо  Hug
mari_anka милото бебоче на твоята приятелка.Дано по-бързичко да се оправя и да си е вкъщи с мама и татко  baby_neutral
stes  ще ми е интерестно повече инфо за тези лепенки за които споменаваш.
LIBBRA радвам се много като прочета за някое новородено бебче,да е живо и здраво да радва цялото семейство.

Попаднах на едно интерестно сайтче ,малко за подготовка за нашите бебчета след като се родят,че наистина не се знае колко време ще имаме после за четене . http://www.bebe.start.bg/
Хубав ден и добро настроение  Hug

# 185
ЗДРАВЕЙТЕ  bouquet
Вчера бях на консултация и ми дадоха последния болничен и направлението Hug -малко остана Hug
Пуснаха ми кръв и урина- химоглобина ми го казаха веднага -112 и пак ми казаха да почвам с желязото Tired
Вчера да ви се оплача за малко да  падна ooooh! докато слизах по едни стълби -само клекнах но доста се стреснах Rolling Eyes

# 186
Здравейте, момичета...
При мен, дори и след упорито мазане всеки ден с крем против стрии, един ден просто се бяха появили в долната част на корема. Много неприятно, но се надявам да изчезнат след раждане когато коремчето ще се прибере.  Tired
За нервите-опитвам се да бъда спокойна и да се занимавам с неща който са ми приятни, и най-вече да подготвям стаята на бебчето. Сгъвам дрешки, избирам чаршафи и одеало, малко корито със стойка. Преди месец бяхме купили обзавеждането за стаята, гардероб, креватче и скрин, и най-после са сглобени и поставени на място. Всичко си идва ред по ред и съм много доволна.  Heart Eyes
Избрахме картичките - пак на жиравчета, почти приключвам с бонбонените подаръчета. Също така направихме списък със стоките, които искаме да ни се подаряват след раждане. Списъкът оставихме в един голям магазин за бебешки стоки, и който идва на посещение на бебето и мен в болницата или у нас, може да избира от тови списък какво да ни подари.
Чао за сега и усмивки....
ПС На 100 % подкрепям Мерци за повитивното мислене ....  Hug

# 187
Здравеейте и от мен момичета!! Понеже заговорихме за бебешка козметика да ви питам някой има ли отзиви за SANOSAN, сравнително нова фирма е на пазара и засега във Варна съм я виждала само в магазини Бебчо? Като цени е горе-долу от сорта на Бюбхен мисля, дали си заслужава? Иначе аз упорито изоставам в покупките, нищичко не съм взела за моя малък мушморок. Кошарка и количка ще взимаме от кумовете, така че остава да ги поизчакам с изместването, не че сега и аз имам къде да ги сложа. При нас ремонта ще започне след около 2 седмици може би и тогава ще освободим място за новото легълце в нашата стая Flutter
Irirni исках да те питам дали прави последното изследване за антителата, моя лекар по касата излезе в отпуска и се връща на работа чак на 14 август, аз тогава ще съм 34 г.с, та се замислих сега дали няма да е късничко? Пък и като ги знам как обичат да дават направления #2gunfire #2gunfire Те за цяла бременност ми пуснаха само веднъж ПКК и урина в 16 седм. и това беше. Тая седмица мисля да се наканя да отида да си пусна самоволно едни изследвания, тъкмо приключвам и с хомеопатичните лекарства за урината, тъкмо да видим какво е положението и дали няма да се налага в крайна сметка да го пия тоя антибиотик newsm78

# 188
  • Munich
Здравейте момичета! Днес милата ми леля, която е много вярваща, ми пусна смс, че на този ден се чества Света Ана, покровителка на бременността, раждането и майчинството. Желая на всички ни да ни закриля и помага през тези последни дни на бременността ни и при раждането!!!
Намерих си за днес оправдание да мързелувам  Mr. Green

25 юли - СВЕТА АНА ЛЯТНА (УСПЕНИЕ НА СВЕТА АННА)
Това е вторият ден през годината, посветен на света Анна (9 декември - Зачатие на Св. Анна). Тя се чества като покровителка на бременността , раждането и майчинството.
На този ден не се работи, защото жените ще раждат трудно.  Стопанките месят пресни пити (без мая) и ги раздават за здравето на децата си; така светицата ще ги предпазва от огън (треска). Иконата на св. Ана се окичва с цветя, пред нея се поставят дарове.
Св. Анна носи всички белези, характерни за жените светици, закрилници на майчинството, но празникът е също е свързан и с древноезическите представи за Великата богиня-майка, и е едновременно ориентиран и към раждането.

# 189
Здравейте и от мен,
Виждам ,че наистина сте напреднали с покупките.Irinii и AFRODDITA -страхотни колички ,отличен избор!
Ние все още се ослушваме с мъжа ми.Тепърва ни предстои ремонт -ще сменяме цялата дограма на апартамента и чак тогава ще започнем с покупките за бебо.Обзело ни е такова спокойствие ,а аз вече влязох в 8-мия месец.Дали ще дочакам приключването на ремонта?
Имам едно питане-вие пиете ли си витамините?Аз лично забравям и не съм ги пила от доста време.
Пожелавам на всички коремчета приятен юлски ден.

# 190
Привет момичета!
Днес е поредния горещ ден,така че по-възможност не излизайте много в най-силното слънце,че става лошо.
LIBBRA вече звучиш по-добре,за което много се радвам,всичко ще мине.Хубаво е че има кой да ти помага,така че недей да имаш угризения,в крайна сметка ти пазиш малките съкровища,а майка ти пази теб,защото ти си нейното любимо дете.
irinii отново подкрепям с две ръце,мнението ти за споделянето ти в темичката,ами тя в крайна сметка наистина е за това да споделяме и хубаво и лошо.Мен лично не ме натоварва,това че някое момиче споделя тревогите,а по скоро гледам да мисля градивно и да мобилизирам цялата си положителна енергия,защото след лошото винаги идва нещо добро.Мерци,разбира се че и ти си права,че трябва да си мислим само хубави неща и да се интересуваме от такива,но когато примерно аз не се чувствам добре и го споделя тук,ми олеква,защото виждам,че има много момичета,които са съпричастни и това ми помага да издържа психически като знам че не съм сама по пътя.Е това е дано не разбуня духове пиша с най-добри чувства.
 AFRODDITA, irinii страхотен избор на колички,аз още не съм се ориентирала,но знам че ще е до 500 лв ,защото това ме устройва като цена.Наистина е много приятно когато пазаруваме за малките си бебчовци и на мен това ми оправя настроението за целия ден.
ДВВ надявам се вече да си се поуспокоила.
 На този етап няма какво да напиша за себе си,дано всички вие се чувствате добре.
 дилИпилИ благодаря че сподели с нас за този ден.Ще запаля свещичка за нас бебка и за всички вас.

# 191
ДВВ надявам се вече да си се поуспокоила.
Да, благодаря Hug

# 192
Здравейте и от мен!
И аз днес имам нови придобивки. Сега ще се изфукам Blush Купих едно спално комплектче за кошарката - чаршаф, плик и две калъвки за възглавки. Чисто беличко с розови кантове, много е сладурско. Купих още едно шишенце Чико и едно боди с дълго ръкавче, не можах да устоя, макар, че вече съм накупила доста. Искам да си купим скрин. Някой има ли представа как вървят цените им? Че още не съм посещавала големите магазини, където продават детски мебели и колички. Страхотни колички сте избрали момичета - Бъз и Спийди. Да си ги ползвате със здраве. Как ви завиждам (благородно  Grinning), че можете да ги имате. И аз искам, но на съпругът ми не му се дават толкова пари. Сложил ми е граница до 500 лева Close.
Lessyy, моята приятелка е във ВМИ - Пловдив. Казват, че лекарите там са страхотни. Добра идея даваш със замразяването на кърмата. Непременно ще и препоръчам.
dvv и всички момичета, внимавайте с падането, че и на мен ми се случи скоро. Слизахме в подлеза с малката и аз се подхлъзнах по стълбите. Беше някаква лудница от народ и всеки се блъска. Никой не ми прави място да мина и аз тръгнах да слизам от стълбичките дето са между релсите за колички. Държах малката за ръчичка. Подхлъзнах се на най-горното стъпало (добре, че вече бяхме минали дългите стълби и това се случи на четирите стъпалца) и повлякох и детето със себе си. Паднахме директно долу. Аз паднах някакси на колене и не се ударих особено. Обаче детето падна по лице и като и шурна една кръв от носа и устата... Тя плаче и аз плача. А хората ни заобикаляха и единствено една майка с количка и едно малко момиченце като моето, ни се притече на помощ. Помогна ми да станем. Какво да ви говоря. Хората са станали толкова бездушни. Миналия месец бяхме ходили с детето в Бургас при майка ми. Качваме се в тролея - аз с големия тумбак с една ръка държа детето, а в другата една огромна чанта с багаж. Всички - и мъже и жени насядали и се правят, че не виждат. Грозна картина от всякъде. И никой не се помръдна. След 10-ина минути накарах малката да седне върху чантата (бях я пуснала на земята) и чак тогава един мъж се надигна от мястото си и ми предложи да седнем. Нямам думи просто. На вас случват ли ви се такива неща?

# 193
Vesselka, понеже видях, че си тук, искам да те питам от къде в Пловдив ще си купуваш Куини-то? Т.е. къде има магазин за хубави колички, че доколкото разбрах на Щъркела имало само Чиполино, Маг Ингланд и този сорт. Време е и аз да поразгледам. Ще съм ти благодарна да ми пишеш.
Между другото, момичета днес съм много притеснена за бебо. Днес още не съм го усетила да шава, а по принцип си е доста шавлив. newsm78 Какво ли става? Дано всичко да е наред. А ще го видя чак в четвъртък, когато и излизам в майчинство. Приятен ден на всияки!  bouquet

# 194
  • гр.Русе
Здравейте,мили момичета!   Hug
Благодаря ви за прекрасните пожелания за рождения ми ден. Останах много приятно изненадана,когато седнах да прочета какво сте писали тези дни и видях,че сте се сетили и за мен. Аз съм наистина много,много щастлива!  newsm44
А моренцето ме зареди с толкова положителни емоции,че усмивката не слиза от лицето ми...
Почивката наистина ми се отрази страхотно,е първите няколко дни имаше доста големи вълни и само стоях и гледах като циганче пред ресторант,но след това морето се успокои и аз успях да потопя коремчето,че и да поплувам (по-скоро да плавам като шамандура  Grinning ). Първия ден бях атракция на плажа- аз съм една такава дребничка и слабичка,в гръб все още "хващам око", но като се обърна и фокус-мокус-щръква един голям корем...  Shocked
Мари-Анка Ч.Р.Д. на патерици! Желая ти леко доизкарване на бременността, още по-леко раждане и здраво и красиво бебче!   bouquet
На всички вас, мили момичета изпращам много прегръдки и целувки и дано неразположенията, отрицателните емоции и болежките стоят наделеко от нас.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт