Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 2

• 21 744
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
И аз ММ го атакувам яко с оплаквания нон стоп. Нищо не съм пипнала вкъщи, то само като влеза в кухнята ми става зле. А вечер освен, че си се е настанил удобно на дивана, си пие биричка сладко сладко и като гледам колко си му е добре ми иде да му забия един Joy дано мк се поуспокоят скоро хормоните, че съм ужасна Flushed

# 241
  • Варна
Аз все на шега му казвам “Ти си виновен, че ми е лошо!” И той: “Не ми говори така пред детето!” 😂😂😂

# 242
Момичета,  благодаря ви за подкрепата и за споделената радост 🍀❤ радвам се,  че се събрахме всички по такъв хубав повод в темата и се сближихме така.  След прегледа нямах търпение да ви пиша ❤🍀 знаех си,  че ще се радвате за мен 🍀❤🍀❤❤❤❤❤

Пожелавам ни леко бременеене на всички и здрави деца 💐

# 243
Здравейте , и аз съм ужасна , мрънкаща изключително изнервена 😂😂 много ми е тежко камоли на ММ ама дори и не хо питам , че и не го съжалявам 😂😂

# 244
  • Sofia, Bulgaria
Хич не ги съжалявайте:imp:.  Моя мъж как ме ядоса, щял да закъснее от работа и не ми се обадил да отида да взема детето от градина, а се обадил на майка си. Аз все едно съм някакво украшение. Нали вика ти е лошо.... Ах аз съм бременна не съм болна. Поне да се беше обадил.Хич не обичам такива само инициативи. Мислех да сготвя нещо набързо за вечеря, ама му казах да донесе вечеря той като е толкова оправен и не се съветва даже с мене Rage... Ех хормони, оплаках се.. Joy Моя е същия седне си на дивана биричката, тв, фейсбуци добре му е. Обаче и аз съм гад. Казах че прахосмукачка няма да пипна, многооо е тежка. Баня за миене го чака, тия отровни препарати няма да ги дишам аз я! Та си го юркам. Но от опит ви казвам, техните животи никак не се променят след появата на детето. А на нас, то психика, социален живот, физически... всичко се променя необратимо. Никога няма да сте това, което сте били преди раждането момичета. Всъщност май за това са всички изрази от рода на "Майката си е майка", "една е мама", "трудно се става майка" и т.н.

# 245
  • Plovdiv, Bulgaria
Бонибон, честити сърчица Simple Smile Прекрасна изненада е било за вас!

Днес използвах, че ми е по-добре и чистих банята, фурната, гардероби оправях. Казах на мъжете да пазят повече, че да няма нужда да се занимавам цял ден с битовизми. Големият ме разбра, малкия..не толкова 😁
Вечер ми става по-зле. И хем съм гладна, хем ако ям се подувам и ми става тежко.. Дребния си иска също вниманието, игри. Не мога да лежа само и да почивам, както ми се ще 😁

# 246
Здравейте, момичета!
Влизам и аз да дам отчет, малко със смесени чувства. Мина прегледът тази вечер, гледа ме с вагинален ехограф, видяхме хубаво сакче и малко бобче с биещо сърчице! Purple Heart
Според последната ми М трябва да съм в 7с и 4-5 дни, но според размерите си бобчето отговаря на 6с и 2 дни. Та и термина ми се измества за 29-ти Юни. ММ беше с мен в стаята и сега е много доволен, че ще е Zodiac Cancer бебето, а той има юбилей догодина на 30-ти Юни Simple Smile
Докторката каза, че за сега всичко е наред, не ми изписа никакви витамини (а очаквах да го направи), а каза да си продължавам фолиевата. Притеснението ми идва от там, че очаквах бобчето да е по-голямо, бях се настроила за 7г.с. , ама явно съм тръгнала с големи очаквания. Ето като това на снимката е. Сакчето е същото.
Беше увеличено на максимум и пак ми се струваше малко.
Поисках да чуем пулса, но докторката каза, че доплера излъчвал и не иска да облъчва на този етап точицата. Правело се само, ако не се виждало трепкане на екрана, което ние видяхме. Ще може да чуем евентуално на следващия преглед в 9-10г.с. Което ме подсеща, че следващия преглед по препоръка на докторката трябва да е Декември Scream Аз от положителния тест до днес чаках 22 дни, които ми се сториха цяла вечност, а не знам до началото на Декември как ще изкарам. Най-вероятно да отида на частно Grinning
Иначе ще ходя и на еднокринолог, понеже имах ТСХ 4.15 преди да забременея горна граница от реф. с-т 4.20, та ще трябва да го видя дали се е покачило и май май ще трябва да пия хормон, а никак не ми се иска Cold Sweat

От към симптоми все още нямам тези за които пишете, затова и не пиша, а само чета, да не ви напрягам допълнително, че при мен минава за сега леко и безпроблемно.

Честито на Бонибон и другите чули сърчица и добре дошли на новите попълнения Relaxed

# 247
  • Plovdiv, Bulgaria
Didi_26 моето бебе също върви с няколко дни назад, но може да си навакса с времето, просто според мен са още много малки и не могат хубаво да се измерят. Пък и при по-дълъг цикъл също е нормално да има разминаване.

Започнах хормон за тсх-то седмица преди теста. Казах на ендокринога, че имам съмнение за бременност и той каза да почвам. Тсх беше 3,90. Месец след това е 1,63. Всеки месец ще го следим, ако има нужда от промяна в дозата на хормона. Обесни ми,че ако жлезатае здрава, както е при мен, и другите хормони са в норма, а само тсх е завишено, хормон се пие само по време на бременността.

# 248
Добър вечер мили дами.  И мен ме пере хормона ..буквално. 
Нямам никакви симптоми, готвя ,ходя на работа ,чета ви и си мисля че нещо при мен не е ок .. щом не повръщам..Знам ли 🤔🤔
Времето наистина не минава.
Честито на всички с 2 броя сърчица !❤❤❤🌸🌸

# 249
Здравейте, момичета!
Влизам и аз да дам отчет, малко със смесени чувства. Мина прегледът тази вечер, гледа ме с вагинален ехограф, видяхме хубаво сакче и малко бобче с биещо сърчице! Purple Heart
Според последната ми М трябва да съм в 7с и 4-5 дни, но според размерите си бобчето отговаря на 6с и 2 дни. Та и термина ми се измества за 29-ти Юни. ММ беше с мен в стаята и сега е много доволен, че ще е Zodiac Cancer бебето, а той има юбилей догодина на 30-ти Юни Simple Smile
Докторката каза, че за сега всичко е наред, не ми изписа никакви витамини (а очаквах да го направи), а каза да си продължавам фолиевата. Притеснението ми идва от там, че очаквах бобчето да е по-голямо, бях се настроила за 7г.с. , ама явно съм тръгнала с големи очаквания. Ето като това на снимката е. Сакчето е същото.
Поисках да чуем пулса, но докторката каза, че доплера излъчвал и не иска да облъчва на този етап точицата. Правело се само, ако не се виждало трепкане на екрана, което ние видяхме. Ще може да чуем евентуално на следващия преглед в 9-10г.с. Което ме подсеща, че следващия преглед по препоръка на докторката трябва да е Декември Scream Аз от положителния тест до днес чаках 22 дни, които ми се сториха цяла вечност, а не знам до началото на Декември как ще изкарам. Най-вероятно да отида на частно Grinning
Иначе ще ходя и на еднокринолог, понеже имах ТСХ 4.15 преди да забременея горна граница от реф. с-т 4.20, та ще трябва да го видя дали се е покачило и май май ще трябва да пия хормон, а никак не ми се иска Cold Sweat

От към симптоми все още нямам тези за които пишете, затова и не пиша, а само чета, да не ви напрягам допълнително, че при мен минава за сега леко и безпроблемно.

Честито на Бонибон и другите чули сърчица и добре дошли на новите попълнения Relaxed

Еее да се успокоя, че не съм единствена, ходила само на един преглед. И на мен лекарката, потвърдила бременността нищо не ми каза, освен фолиева киселина и да се запиша за ЖК. Най-накрая се сдобих с направление от личната и тези дни мисля да се запиша. Гледам повечето от вас вече са чули сърчице, а аз в 9-та седмица още не съм.

# 250
  • София
Честито на мамите с близнаци! Почивайте си повече  Simple Smile На мен предната бременност ми беше много зле и сега дребните неразположения като сънливост, ревливост, бодежи в матката и гадене, не ги отчитам. Ходя на работа, всичко върша, само къпането на малката го оставих на таткото, поне засега. Ние още не сме се наредили съвсем след един голям ремонт лятото (бяхме на почивка след него, където е и станало бебето) и сега се настройвам да подреждам и пререждам, ама нямам никакво желание, но трябва. И аз съм на Фраксипарин цялата бременност, лошото е, че тръгвам от много лоши показатели още в началото и се притеснявам. Къде мислите да ходите на фетална морфология мамите от София? Също така искате ли да си направим фейсбук група вече?

# 251
То има фейсбук група,  но някои от нас не участват (аз съм в това число,  защото не искаме приятелите ни във фб да видят) . Мислех си по този въпрос дали има как да направим по-завоелирано име на групата поне за няколко месеца,  пък по-натам да си стане пак юнски бебета...

Може ли мамите с близнаци да ми пишат,  толкова равя назад в темата и не мога да видя кои са другите мами. Чак старата тема отворих.... Но май ще е по-лесно да попитам тук

# 252
Здравейте, момичета!

Didi_26, и аз като теб днес бях на преглед и останах със смесени чувства. Не чух пулс, само лекарската каза, че го е видяла да мига. Надявах се да видя вече да мърда и шава, а то едно петно. Трябва да съм 7с1д, а бебето отговаря на 6с6д. Разплаках се като се прибирах от болницата. По някое време осъзнах, че са само 2 дни разлика, пък то мойто бебе не се очаква да е математик и да върви с точност по график...после си се скарах, че го натоварвам с някакви страхове...ужас...
Хубавото е, че като я питах кога да отида пак, тя вика: "Ако не сте параноична,..", а аз: "Параноична съм.", засмя се и каза след 2 седмици да ида...

# 253
Момичета някъде четох ,че биохимичен скрининг се прави само при жени които имат опастност от рискова бременност по-точно рисково развиване на плода , това вярно ли е че много се изплаших или всички ги пращат на такова нещо в 12г.с ,защото пишеха че ако всичко е окей да се обсъди с доктора дали е необходимо да се ходи

# 254
  • София
Ама тя фейсбук групата се предполага да е тайна и никой освен нас да не я вижда, включително и съществуването и.

Общи условия

Активация на акаунт