Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 2

• 21 761
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Кайлин, имам приятелка, която всеки месец на деня на който трябваше да и дойде и зацапвало леко розово. Ако си в този период може и да е нормално. Щом са ти казали, че е ок не се шашкай. Нали не продължава?

# 526
Кайлин, на мен точно от аспирина розово ми зацапваше. Можеш да пиеш вит. Ц и но шпа. Вит. Ц спира кървенето, а но шпа ще попречи да имаш контракции. Според мен, трябва да уведомиш и гинеколога си и да го питаш какво да правиш с аспирина. Дано всичко е наред! И почивай повече, при възможност.

# 527
Честито на бъдещите булки Hug Да сте много щастливи и да се радвате на здрави бебчовци Heart
На мен хич не ми е сватба в главата. Затънали сме в ремонти от 4 месеца и само искам да приключи ада да си отдъхна малко. Пък и си представям как малкото човече един ден ще държи роклята на мама и ще носи пръстените.. Blush Исках сватбата да е преди бебето, ама така се случиха нещата, че си преподредихме приоритетите и даже не съжалявам.

Добре дошли на новите момичета и да карате лека бременност Hug

Ирина, честита кола! Да си я карате безпроблемно и да ви вози все до хубави места.

Вчера бях на втора консултация с АГ. Много беше хубаво Heart На екрана бебчо вече се виждаше много добре оформен - главичка, крачета, ръчички. Беше в активна фаза и мяташе крачета и ръчички, пипаше си пъпната връв Innocent По едно време си обърна главичката към накрайника на ехографа. Все едно ни погледна от екрана Blush Само дето не ревнах..
Тоновете му са перфектни. Плацентата ми била разположена на горна задна стена, което било чудесно. Бебчо върви една идея напред в растежа. Отговаря на 11 гс + 1 д, а аз вчера бях в 10 гс + 5 д. АГ-то ми обясни, че в този период +/- една седмица разминаване нищо не значи и не е повод за притеснение. За по-лесно ходене по нужда ми предписа Дуфалак капки и препоръча чай от джинджифил (и нещо си... което забравих), а за гаденето - таблетки Антиметил.
Нямам търпение вече да науча пола на бебето. Следващата седмица в началото вече трябва да получа резултатите от пренаталния тест и ще имам отговор с точност. Татко му иска момиченце, ама аз винаги съм имала усещането, че някой ден ще имам момче. И откакто съм бременна все съм си с такова чувство - за момче. Което обаче ме затруднява много в измислянето на име Grinning Ама има време, ще го мислим и това.

# 528
  • Варна
Здравейте момичета,
Тези дни не се чувствам никак добре. Не исках да пиша и да се оплаквам за пореден път, но май имам нужда! Искам да кажа, че вече не съжалявам за нито една пица и нито един дюнер, които изядох предишните седмици, защото сега само мога да мечтая да ми се преяде нещо такова, че и да го изям цялото без да има върнато обратно... Пия вода и я повръщам, вече съм един парцал... току що пробвах да вечерям малко и ако повърна и сега с ММ ще отидем до спешния, защото толкова не е нормално. Лошо ми е зверски! Притеснявам се че от напъването ще направя нещо на малката боровинка... Отчаяна съм много... само повръщам и рева!

# 529
Лимони ,  успокой се. С повръщането няма да навредиш на бебчо, но плача ти го разстройва. Недей така!  Отиди за успокоение да спешния кабинет,  но не плачи. Всичко ще се нареди!

Да ви кажа четох,  че било хубаво да ни се гади и повръща,  това зпначело, че плацентата е много добра за плода.

# 530
Лимонче, с теб съм! И аз три дни бях човек, а последните два нито пия, нито ям. Ужасно е, но ще мине, да знаеш! Оплаквай се колкото искаш, олеква.

# 531
Лимони ,  успокой се. С повръщането няма да навредиш на бебчо, но плача ти го разстройва. Недей така!  Отиди за успокоение да спешния кабинет,  но не плачи. Всичко ще се нареди!

Да ви кажа четох,  че било хубаво да ни се гади и повръща,  това зпначело, че плацентата е много добра за плода.

Мен точно това пък ме притеснява,че не се чувствам така зле и не съм повърнала нито един път.Надявам се,че просто бременността ми е просто такава,а не ,че нещо не е наред с бебето.
Лимонче 🍋,бързо да се оправиш и да си добре.Гуш и се усмихвай дори на сила,въпреки положението ти.
От известно време се чувствам даже много добре,но пък ям повече плодове и пия течности,времето навън е нито топло,нито студено и ми действа екстра като съм по 10-12 часа навън.
Оня ден за обяд ядох само кисело мляко и хляб и ми беше идеално,хем сита,хем не ми стана тежко.Пия и сок от моркови с плодове.Не е домашен,но пък ви ми харесва много,от тези в стъклените шишета по 750 но.Газирано не съм пила не помня от кога,аз по принцип не пия изобщо газирано.

Бонбони,благодаря за рязяснението за БХС и ФМ,значи да не се шашкам,че наистина не се правят едновременно,както бях си помислила.

Гърдите са си ми болезнени ,това за сега ми дава надежди ,че бебенцето е добре и аз като вас колкото по-близо идва прегледа,толкова по-нетърпелива ставам.От три дни пак се завърнаха сънливите ми моменти и вечер нямам търпение да гушна възглавницата.ММ е последна нощна смяна и одеве пак мунизмрънках,че нямам търпение да си спим заедно,едно ми е гушкаво и постоянно си го целувам.Хора сякаш още повече се влюбваме в него откакто дойде бебето и ми е едно такова щастливо (чукам на дърво) Simple Smile

Лека нощ и сладки сънища,мами! Simple Smile

# 532
И аз да ти кажа бях така, но минава спокойно..от няколко дни съм значително по-добре.Вече съм в 10 г.с и пет дни

# 533
Лимонче, иди за твое успокоение! Ще ти дадат нещо за повръщането. Всичко ще е наред и ще мине този период! Hug
И при мен тъкмо да се зарадвам 2 дни, че съм окей, пак се почва..
Каилин, не се шашкай! Може да е от аспирина наистина.. Щом са те видяли и е окей значи е така! Аз имах зацапване около датата на Ц и също тогава пътувахме. Доктора каза, че може и да е било от друсането по пътя! Лежи си и не се тревожи! Посъветвай се с АГ какво е удачно да пиеш задължително Hug

# 534
Лемънс, успокой се, няма как да навредиш на малката боровинка с напъните, а и с повръщането като цяло. Единствено трябва да следиш какви количества вода пиеш, защото е опасно да стигаш до дехидратация. Heart Гуш и дано бързо ти мине, защото при мен целият ужас с гаденето продължава вече трета седмица и напълно те разбирам!

Кейлийн, не го мисли това розово зацапване! Почивай си повече и опознай мястото на което си по гастрономичен начин Yum Гушкам те и теб HugKissing Heart

Иринка, честита кола! Със здраве да си я караш, а през юни да возиш бебчо в нея Blue CarPeople Baby

# 535
Аз също не съм повръщала , само ми се гади , но ми е ужасно лошо и отпаднало и тая пуста глава ме боли. Гърдите не толкова опъват ме после минават и общо взето така. Спокойно не ни остана много още , скоро ще се махнат тези симптоми

# 536
Момичета, избрахте ли си вече лекари за проследяването на бременосста. Имам генеколог, на когото вярвам, ходя при него от 4 години, но не изражда. Как мислите това проблем ли е?  Мога ли да родя при друг. Може ли да ми препоръчате акушер-генеколози в София, които са добри професионалисти. Чувам добри отзиви за Райна Ковачева в Света София. Благодаря Simple Smile

# 537
Lemons, ако ще ти е по-спокойно отидете до спешен кабинет. Ще ти изпишат хапченца за повръщането и ще се успокоиш малко.

На мен само ми се гади, но е по цял ден. Чак на моменти искам да повърна, защото ми се струва, че ще ми олекне малко. Ама не... само яко гадене, дори когато пия вода. Sad

# 538
Lemons ако не се подобряваш иди за твое спокойствие на преглед. Колкото и да ти е лошо приемай някакви течности, за да не се дехидратираш.

Kaylinnn според мен задължително се обади и на твоя АГ за консултация. Може да пиеш Но-шпа и вит.Ц, и почивка колкото можеш. Стискам палци всичко да е наред 🍀

Irina честита кола! Безаварийно да си я караш и догодина да возиш бебче в нея 😊

# 539
Plamъche, нямам тромбофилия, имам 2 видими на ехограф съсирека в матката след инвитрото, заради тях е Натаспина, иначе той се води хранителна добавка, заместител на аспирин, хубав е, аз имах  супер висок холестерол, дори него е изчистил Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт