Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 12 / Ноември 2019

• 227 094
  • 3 769
  •   1
Отговори
# 3 120
Ами като й е толкова комплекс на кака Ванче брадичката, да си направи естетическа корекция. Мисля, че точно тази процедура не е от сложните. Иначе с тази ръка вечно на брадичката изглежда инфантилно.

# 3 121
голямо впечатление ми направи репликата й "имам нужда от промяна на косата...знаете има такива периоди...някои жени ще ме разберат". Според Космополитън списанията, които четат, и които помня от тийн годините си, съвети за нова прическа се дават при депресия и нещастна любов. Кое ли е при Ивана. А и наистина нямаше същия патос видеото й.

# 3 122
  • Някъде там
голямо впечатление ми направи репликата й "имам нужда от промяна на косата...знаете има такива периоди...някои жени ще ме разберат". Според Космополитън списанията, които четат, и които помня от тийн годините си, съвети за нова прическа се дават при депресия и нещастна любов. Кое ли е при Ивана. А и наистина нямаше същия патос видеото й.
Мхм тя и Пепа си направи бретон,  преди дни. 😉

Възхищавам се на Даниела. Ако всички вльогърки са като нея,тази тема ще стане скучна, но ще си заслужава. В сторита разказва за новата си инициатива
https://instagram.com/hey.daniellaa?igshid=19i0ejbutra3m 

# 3 123
  • Някъде там
Алина, вльогърките с месеци чакат за едни лаптопи, ти от вратата за краката..
Веднага Дисниленд.Заслужи си я момиче, нещо влогче с издирване на Сепфора по света, може и рецепта за фантастична веган супа, някоя торбичка от Джъмбо да разопаковаш пък може и да ти подарим, Диснито. 😉

Да я похваля Пепа с този тоалет. Ботите са разкошни. Всичко ми харесва.

# 3 124
Мхм тя и Пепа си направи бретон,  преди дни. 😉

Възхищавам се на Даниела. Ако всички вльогърки са като нея,тази тема ще стане скучна, но ще си заслужава. В сторита разказва за новата си инициатива
https://instagram.com/hey.daniellaa?igshid=19i0ejbutra3m 
И тя е снимала голо дете.
https://www.instagram.com/p/Bzp5gA0jeZz/?igshid=c7fdbjawpru9
П. П Поста е написан от Попова, колкото аз съм Пепе. 😜 😂

# 3 125
  • София
Много ги надценявате.

# 3 126
  • Някъде там
Пропуснала съм снимката.
Не одобрявам това, независимо коя го е постнала.За мен е нелепо,грозно и опасно,не бих го направила.
Иначе за каузите в които участва и цялостно това което показва харесвам.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 21:43 от daviz

# 3 127
Извинявам се, със сигурност е обсъждано и преди, но тези инфлуенсъри регистрирани ли са като свободна професия, плащат ли данъци? Как се става инфлуенсър, влогър, ютубър? професия ли се води в БГ?
Не, Поли, по-сложно е.
Практически никой не може да каже "Е, този блог/влог вече е професионален, пекрамен и пр. и трябва човекът зад него да плаща данъци". 90% от времето на съществуване на блога аз имах основна професия и бях на работа като нормален човек. Сега не съм просто защото ми е по-удобно и изгодно да пиша книги у дома.
Данъци се плащат само при реклами. Подписва се някакъв сорт граждански договор за рекламиране, мисля. Не мога да свидетелствам как е. Мен ме коткаха с идеята просто "случайно" да споменавам  добавката им и да ми влиза "в кадър" в статиите, дето се вика. Много се държи да е "позициониране" - т.е. правиш, струваш, но да не се усети, че е реклама. Друга фирма пък настояваше да си личи, че и томболи-игри да сме правели. Общо взето за 3 години са ме офертирали 5-6 фирми за цени около 3000 лв. на кампания. От тия фирми НИТО една не беше разцъкала сайта даже отгоре-отгоре да види за какво става дума. Grinning
Общо взето е мейл "Привет, много ни харесвате (разбирайте видяхме, че сте посещавани) и искаме да предложим на читателите ви Оникалната възможност да прочетат за продуктите ни, а вие да изгубите доверието им. И това се урежда с граждански договор, поне това ми предлагаха. Разбира се, ако се уговорите, може и без договори, данъци и т.н., и това съм чувала.
Ако можеш да пишеш, най-добре е да се вържеш с издателство. Пак е граждански. За 200 стр. книга получаваш хонорар плюс процент от продажби. Стараеш се половин-една година да напишеш нещо качествено и оригинално и после шапка на тояга. Всяко преиздаване ти печели пари, без да правиш допълнително нищо.
Но не, няма професия инфлуенсър. Блогърите и влогърите са собственици на частни медии реално и продават място за реклами. Нищо ново не е, че да иска ново име.

# 3 128
И на мен ми харесва Пепе на тази снимка, само косата да скъси и ще е супер.

# 3 129
Да, повечето влогъри подписват специални договори при работа с рекламодатели. Изненадващо някои от тях дори фактури ни издават. Joy Други обаче, които се опитват да минат по тънката лайсна работят на принципа на бартера. Няма да споменавам имена обаче.

# 3 130
Много лошо впечатление ми прави, когато влогър/ блогър / Инстаграм звезда каже или напише ТАМЪН. ей в сега Полина...

# 3 131
  • Варна
Да, повечето влогъри подписват специални договори при работа с рекламодатели. Изненадващо някои от тях дори фактури ни издават. Joy Други обаче, които се опитват да минат по тънката лайсна работят на принципа на бартера. Няма да споменавам имена обаче.

За Елица съм я чувала до казва, че винаги, когато има партньорство, пуска фактура през фирмата си.

# 3 132
Те за това всички влогъри са се втурнали книги да пишат.
Добре са се сетили.

# 3 133

За Елица съм я чувала до казва, че винаги, когато има партньорство, пуска фактура през фирмата си.
Да, тя е точна. Пепе също, много. Тук може много да се обсъжда тя, но няколко пъти сме работили с нея и винаги си е изпълнявала нещата в срок, винаги са били издържани откъм изискванията, които сме имали и качеството, а и ми направи страхотно впечатление как отговорно се беше отнесла спрямо един проект, за който ѝ се бяхме доверили и се беше подготвила допълнително без да я молим за това.

# 3 134
Като се замисля, доста момичета от влогърите писаха тук, кой афектиран повече, кой по- малко, но винаги е полезно да прочетеш нещо от първа ръка от тях. В случая с Попова мисля си е тя, макар да не я следя и да не е моят човек, но начина на писане май си беше нейния Simple Smile
Като цяло тук ние изказване всякакви мнения, казваме "тук е мястото и ви коментираме".
Но защо пък да не влизат и те да си коментират, сигурна съм, че Попова отчита положителните мнения, но тук тя говореше за нещо много повече. За нещо интимно. За родителите й, за семейни отношения, и там й е явно болно място, напълно я разбирам.
Да, и ние в живота сме много интелигентни и позитивни, ама тук водени от емоции покрай някое видео или стори, доста сме се ежели, та защо не и тя?
 Не видях да е размахала пръст и да казва вие сте злобни мусakaджийки, не, тя показа, че е наранена, понеже й ровим баща й и майка й какво й били предоставили и колко работели.
Не коментирам, дали сме прави или не, защото и занапред ще се повтаря и с други инфлуенси това, но просто ми стана болно, като човек, който е имал примера с разведени близки и до какво води това за децата им, особено като са намесени и немалко пари. Дано съм разбрана правилно, за мен не е автогол, напротив.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 01:24 от passionbiojuniper

Общи условия

Активация на акаунт